Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.880 μηνύματα σε 12.392 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 1 Αυγ 2026, 17:10:09

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 1 Αυγ 2026, 17:10:09

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 15:25]

από AlexandAir
    [Σήμερα στις 15:01]

από Nikolas K
    [Σήμερα στις 10:21]

[Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 23:25:20]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

από Yiannis_S
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 16:29:00]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309880
    Σύνολο θεμάτων: 12392
    Online σήμερα: 129
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 83
    Συνολικά: 83
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 [2] 3 4 5 ... 8     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: raptor 90 se  (Αναγνώστηκε 32237 φορές)
    kerpinis
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #15 στις: Σάββατο, 2 Σεπ 2006, 14:01:44 »

Κανείς δεν σε ρώτησε τι είδος πτήσης θέλεις να κάνεις και πόσο advanced είσαι στο πέταγμα ελικοπτέρου. Είναι πολύ σημαντικά κριτήρια στο τί μάρκα, μέγεθος, και τύπο ελικοπτέρου θα πρέπει να αγοράσεις. εάν σου περισσέυουν φράγκα τότε πάρτα όλα που σου πρότειναν γιατί είναι όλα καλά και τα περισσότερα δοκιμασμένα!

Απλά μην περιμένεις να σου δώσει ένα ελικόπτερο ΟΛΑ όσα θα σου δώσει εξειδικευμένα κάποιος συγκεκριμένος τύπος για κάποιο συγκεκριμένο είδος πτήσης που θέλεις να ακολουθήσεις.

Raptor 90SE

R90 => Μαζικές πωλήσεις ανά τον κόσμο => Γύρω στα 1200 + κινητήρα με πολύ φτηνά ανταλλακτικά που ίσως έχει και το περίπτερο κάτω από το σπίτι σου. Πτητικά? Mην περιμένεις F3C συγκρίσιμο με τα υπόλοιπα, αλλά 3-D ικανοποητικό σε νέο πιλότο και άριστο σε advanced δάχτυλα. (check Alan Szabo ια να "απογοητευτείς!") Επίσης τα άρθρα του Simon Lockington θα σε καλύψουν πλήρως για το παραπάνω.

Miniature a/c (X-cell) - Tempest
    Από την miniature το Tempest είναι άριστο για 3-D και επίσης μπορεί να μην βρεις ανταλακτικά στον περιπτερά αλλά σίγουρα θα βρείς σε αυτόν που τα αντιπροσωπεύει στην ελλάδα και σε στοκ. ΟΧΙ θα στα φέρω την άλλη εβδομαδα κλπ ( όπως κάνουμε οι περισσότεροι έλληνες έμποροι σήμερα), συμπληρωματικά με ότι βοήθεια χρειάζεσαι για ρύθμιση, υποστήριξη κλπ

Και αυτό με πάρα πολλές πωλήσεις αλλά με κόστος ανταλλακτικών 15-25 % περισσότερο απο το R90 και επίσης με αρχική τιμή μεγαλύτερη που φτάνει στα 1550 περίπου + κινητήρα.

MILLENNIUM III.

Λιγότερες πωλήσεις από τα παραπάνω σύμφωνα πάντα με προσωπική έρευνα σε διεθνή φόρουμ, αλά με πάρα πολύ καλά σχόλια.Ανταλλακτικά και τιμες δεν γνωρίζω από ελλάδα αλλά παρά ταυτα αντιπροσωπέυεται από ΤAG άρα μπορείς με ένα τηλ να μάθεις πόσο κάνει και πόσο είναι το κόστοσ των ατναλλακτικών.

Εάν κατάλαβα καλά δε πετάς πολύ καιρό ελικόπτερο, Αποφάσισε λοιπον τι είδους πτήση θέλεις να κάνεις και πόσο έχεις σκοπό να καλύψεις όλες τις πτητικές κατηγορίες και μετά διάλεξε ελικοπτερο.

Προσωπικά :

Πετάω ελικόπτερα (μάλον ΠΕΤΟΥΣΑ) από τα 8 μου. Πρέπει να έχω σπάσει τουλάχιστον 300 ζευγάρια ρότορες (χώρια τα ελικόπτερα) και ευτυχώς έμαθα να πετάω χωρίς γυροσκόπιο και ανάποδα με ένα Kyosho Concept DX στο οποίο έβαλα μακρύτερο άξονα για να μπορώ να έχω αρνητικό βήμα το 1990 (αν θυμάμαι καλά).Αυτά τα κατάφερα περνώντας μακριά καλάμια κάτω από τα σκέλη του ελικοπτέρου που τα έδενα σε 2 βαρέλια για να ξεκινήσω να μάθω αιώρηση ανάποδα (αφού πρώτα έκανα reverse τα απαραίτητα κανάλια). Κατάφερα να πετάω ανάποδα αφου κάποιος τραβούσε τα καλάμια ώστε να μπορώ να κάνω πορεία αλλά βέβαια χωρίς να μπορώ να προσγειωθώ μιας και το στροφείο ήταν από κάτω!Άρα μετά από κάθε τεπόζιτο έσπαγα και το ελικόπτερο, αλλά με χαρά και συγκίνηση που ήταν ανάποδα!2 χρόνια μετά είχα ξεκινήσει να αλλάζω το πάνω κάτω μετο μαγικό διακοπτάκι του FF7 (inv).
    Από εκέι και μετά με την βοήθεια της τεχνολογίας εξελίχτηκα ραγδαία εώς ότου νόμια ότι ήταν κατόρθωμα να πετάω 10 πόντους ανάποδα από το έδαφος και το απολάμβανα! Ήρθεόμως η στιγμή που πήγα σε ένα τοπικό σοου στην Αγγλία που έμενα (1996-2001) απογοητεύτικα απο την σύγκριση της απόδοσης μου με αυτήν των τοπικών πιλότων που πετούσαν μόλις 3-5 χρόνια.

Σταμάτησα λοιπόν να πετάω για τον παραπάνω λογο και το γύρισα στα αεροπλάνα..

Ο λόγος που σου έγραψα τα παραπάνω είναι γιατί ακόμα και σήμερα δεν θα αγόραζα ένα ακριβό ελικόπτερο επειδή είναι το καλύτερο. Τα χέρια είναι αυτά που το πετάνε. Και εαν σου πει κανείς ότι ΔΕΝ πρόκειται να το σπασεις τότε κοροιδευεί τον εαυτό του ή είναι κακός έμπορος!

Έτσι λοπόν θα σου πρότεινα να παρεις την μέση λύση R90 μέχρι να ανεβείς τόσο ώστε να έχεις την δυνατότητα να καταλάβεις & να αξιιολογήσεις μερικές από τις συμβουλές που θα σου δλινουν οι Ελικοπτεράδες που σήμερα θαυμάζω γιατί μας αντιπροσωπέυουν διεθνώς.

Ακόμα και εγώ ζαλίστηκα.... uglystupid2

Μάνος
    Καταγράφηκε
    koseliok
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #16 στις: Κυριακή, 3 Σεπ 2006, 17:11:33 »

Συναδελφοι σας Ευχαρηστω ολους  για τις απαντησεις σας . Δεν περιμενα τετοια ανταποκριση με βοηθεισατε πολλυ. Ειμαι νεος στα ελικοπτερα πεταω μολις 3 μηνες ευτυχως χωρις σπασηματα [εχουμε καιρο για αυτα] Λεω να παρω το RAPTOR 90 Για αρχη [το βρησκω 850 ευρω μετα μεταφορηκα απο εξωτερηκο] και ταυτοχρονα μαζευω ευρω για κατι καλυτερο.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΧΤΗΠΑΝΕ ΠΟΛΛΥ
    Καταγράφηκε

GOBLIN 500---trex 450 pro.... trex 450sport fl ----Trex 700 nitro  ..........
    ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #17 στις: Κυριακή, 3 Σεπ 2006, 18:27:49 »

Καλοπέταχτο να είναι.
    Είμαι σίγουρος ότι θα το ευχαριστηθείς.
    Καλή συναρμολόγηση.
    Φιλικά.
    Νίκος Thumbs up
    Καταγράφηκε
    topg
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #18 στις: Κυριακή, 3 Σεπ 2006, 18:56:52 »

Φιλε μου,σωστοτατη αποφαση.  Και για να προχωρησουμε λιγακι,   κοιτα η μηχανη να ειναι  OS !  Χωρις   "και η ταδε  ειναι πολυ καλη".  Αξιζει και το καθε Ευρο που μπορει να κανει παραπανω.
    Καταγράφηκε
    koseliok
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #19 στις: Κυριακή, 10 Σεπ 2006, 11:20:23 »

Φιλοι μου ΓΕΙΑ ΣΑΣ Περημενω το R 90 SE την τεταρτη απο βελγιο με μεγαλη ΑΓΩΝΙΑ.Θελω να ρωτησω γιατον κινητηρα OS 91 SZ H RING-----H ---OS 91SX H RING C-SPEC-VIPER
    Καταγράφηκε

kerpinis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #20 στις: Κυριακή, 10 Σεπ 2006, 11:53:29 »

Στο παγκόσμιο στην Ισπανία (νομίζω 2005) οι τρεις πρώτοι πετούσαν με OS 91 SZ H RING. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι ο κινητήρας κερδισε!
    Αποφάσισε εάν θέλεις αντλία η όχι (ποιο πολύπλοκο στο ρύθμισμα και θα ταλαιπωρηθείς μόνος σου).Παρά ταύτα ο viper (Κεφαλή με 2 μπουζιά) με άλλα υλικά στο πιστόνι και επιλογή με ή χωρίς αντλία. Thumbs up
    Για μελλοντικη χρήση ο viper να ξέρεις ότι είναι σχεδιασμένος και για F3A & 3D.

Αφού θα πάρεις πάρε τον καλύτερο...ζήτα βοήθεια γενικά μιας και από ότι θυμάμαι είσαι καινούριος στο είδος (ελικ), και είναι πολύ εύκλο να κάνεις  (ειδικά με αντλία) και να χάσεις τον κινητήρα.Βέβαια το ελικόπτερο κατεβαίνει μια χαρά κάτω αλλά δεν γνωρίζω τις ικανότητες σου και είναι αμαρτία να το "γρατζουνίσεις"  Undecided

Διάβασε και http://www.oneals.com/Viperhead.html μιας και η κεφαλή είναι και διαθέσιμη σαν ανταλλακτικό σε διάφορα χρώματα. (Είχε και πληροφορίες σχετικά με το manual παλιά...

Μάνος
    « Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 10 Σεπ 2006, 12:00:02 από kerpinis » Καταγράφηκε
    koseliok
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #21 στις: Κυριακή, 10 Σεπ 2006, 12:32:05 »

Ευχαρηστω Μανο. θα κοιταξω για τον viper xωρις αντλια ,αν και δεν καταλαβα τον σκοπο της αντλιας .Ισως ειναι για καλυτερη αποκρηση στο γκαζι σε 3d πτηση. Και εμενα προς το παρων η3d πτηση δεν με ενδιαφερει.
    Καταγράφηκε

kerpinis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #22 στις: Κυριακή, 10 Σεπ 2006, 13:46:24 »

Ευχαρηστω Μανο. θα κοιταξω για τον viper xωρις αντλια ,αν και δεν καταλαβα τον σκοπο της αντλιας .Ισως ειναι για καλυτερη αποκρηση στο γκαζι σε 3d πτηση. Και εμενα προς το παρων η3d πτηση δεν με ενδιαφερει.

Από την στιγμή που έχεις ρυθμίσει σωστά ένα κινητήρα με αντλία, to transition apo idle στο μέγιστο των στροφών αλλά και σε κάθε είδους απόδοση που ζητάνε τα δάχτυλά σου είναι ποιο αξιόπιστο. Όλα είναι συνδιασμος σωστής ρύθμισης από τις βελόνες του καρμπ. που στην περίπτωσή σου θα είναι αρκετές! Εξτρά θα έχεις και την αντλία που πρέπει να έχεις τις βασικές γνώσεις λειτουργίας της για να καταφέρεις να έχεις ένα καλορυθμισμένο κινητήρα που να σε καλύπτει σε όλο το φάσμα που εσύ θες.

Πιστεύω και άλλοι να σου δώσουν καλύτερες πληροφορίες από εμένα μιας και είμαι κάποια χρόνια πίσω (2-3) στην πρακτική σχετικά με advanced helis & Engines. Πετάω με 70 SZ-H και είμαι ικανοποιημένος απόλυτα (30% Νιτρο).

Εσύ πλέον έχεις κάνει 3 βήματα ποιο επάνω, από τεχνολογία ώς και ποιότητα!  Wink

Καλές πτήσεις!

Μάνος
    « Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 10 Σεπ 2006, 13:48:39 από kerpinis » Καταγράφηκε
    ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΛΑΣ
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #23 στις: Κυριακή, 10 Σεπ 2006, 15:01:57 »

Στο παγκόσμιο στην Ισπανία (νομίζω 2005) οι τρεις πρώτοι πετούσαν με OS 91 SZ H RING. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι ο κινητήρας κερδισε!
    Αποφάσισε εάν θέλεις αντλία η όχι (ποιο πολύπλοκο στο ρύθμισμα και θα ταλαιπωρηθείς μόνος σου).
    Οι μηχανές με αντλία είναι πιο ευκολορύθμηστες.  Αν ήταν δύσκολες τότε δεν θα ήταν και οι πιο ακριβές.
    Στην Ισπανία μηχανές OS  είχαν μόνο όσοι ήταν  Sponsored   .  Όλοι οι υπόλοιποι είχαμε  YS  . 
    Τώρα που γυρίσαμε από το πανευρωπαικό στην Αγγλια οι τρεις πρώτοι είχαν YS .  Από τους 45 μόνο οι 5  είχαν OS.  Και οι τρεις Έλληνες πιλότοι είχαμε YS . Σημειωτέον ότι  η  OS   Εδω και 4 χρόνια έβγαλε 4 μηχανές.  Aκόμα δεν έχει κατασταλάξει.  Μέχρι και στην τελευταία την FZ προσπαθεί να βάλει εξωτερικό  regulator.  Μέχρι το τέλος του χρόνου έχει στην Θεσ/νίκη  δύο συναντήσεις ελικοπτέρων.  Ελάτε εκεί και θα σας φύγουν όλες οι απορίες.

ΓΙΑΝΝΗς ΚΟΥΤΣΟΥΛΑΣ   
    Καταγράφηκε

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΛΑΣ
    MyHelis.com - The RC models store
    kerpinis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #24 στις: Κυριακή, 10 Σεπ 2006, 15:15:38 »

Ίσως οι YS ίναι ποιο ευκολορύθμιστες! Thumbs up
    Κάποιοι που δεν έχουν πάρει ποτέ τους κινητήρα pump αμφιβάλλω εάν είναι σε θέση να κρίνουν εάν είναι πολύ πλούσιο ή φτωχό το μίγμα στο εύρος των στροφών! Όσο για το κόστος η γνώμη μου ότι η διαφορά τιμής είναι στην έρευνα και ανάπτυξη και στα εξτρά υλικά που απαιτούνται για να έχει αντλία μία μηχανή. Παράδειγμα οι αεροπορικοί OS. Συνεπώς εκτιμώ (προσωπική μου άποψη) ότι ο βαθμός δυσκολίας ρύθμισης δεν έχει να κάνει με την τιμή.

Παρά ταύτα από YS έχω όλη την σειρά αλλά για αεροπλάνα και μόνο και είμαι 100% ικανοποιημένος (εάν εξαιρέσεις το κόστος για το πολύ νιτρο!) άρα δεν μπορω να εκφέρω ολοκληρωμένη άποψη.

Εσύ Γιάννη που τις χρησιμοποίείς εδώ και καιρό έχεις την ποιο updated άποψη.
    Για αυτό και έγραψα "...Πιστεύω και άλλοι να σου δώσουν καλύτερες πληροφορίες από εμένα μιας και είμαι κάποια χρόνια πίσω (2-3) στην πρακτική σχετικά με advanced helis & Engines. Πετάω με 70 SZ-H και είμαι ικανοποιημένος απόλυτα (30% Νιτρο)...."  Wink

Μάνος
    Καταγράφηκε
    levao
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #25 στις: Κυριακή, 10 Σεπ 2006, 21:38:01 »

Thumbs up
    Θα πω και εγω την γνωμη μου για το σηνγεκριμενο θεμα
    Η χρηση της αντλιας εχει να κανει με την σταθερη ροη του καυσημου με γεματο η αδειο
    ρεζερβουαρ δηλαδη' η ιδια ποσοτητα καυσημου με γεματο ντεποζιτο που στης ποιο
    σηνηθες περιπτωσεις η μηχανη ειναι πλουσια λογω πιεσης απο την εξατμηση
    και στον αντιποδα η πιεση πεφτη οταν το ρεζερβουαρ αδειαζει και η μηχανη
    γινεται φτωχια?Huh
    Οι περιπτωσεις τωρα με της αντλιες εχουν εξαληψη το προβλημα αυτο και το μοτερ
    δουλευει σταθερα σε ολες της σηνθηκες που αναφερα πρην
    Ο Γιαννης εχει δικιο για τους αγωνες και ποσοι πετουν τωρα με μηχανες με αντλιες
    Ακομα και εγω φανατικος των  OS αλλαξα γνωμη και το γυρησα  σε YS ΠΛΕΟΝ
                                                                          ελπιζω να βοηθησα
    Καταγράφηκε
    Uncle's Dad
    ΜΗ ΜΕΛΟΣ
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #26 στις: Κυριακή, 10 Σεπ 2006, 21:59:40 »

"Ακομα και εγω φανατικος των  OS αλλαξα γνωμη και το γυρησα  σε YS ΠΛΕΟΝ"

Ναι, αλλα δεν πηρες οποια κι οποια YS.....
    Καταγράφηκε

Ιδιόρρυθμος αερομοντελιστής
    levao
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #27 στις: Κυριακή, 10 Σεπ 2006, 22:16:32 »

Ναι, αλλα δεν πηρες οποια κι οποια YS....
    Θα ηθελα ομως 4.6% δηναμη ακομα αλλα που να τα πω και ποιος να με ακουση
    και το ποιο βασηκο ποιος να με πηστεψη κυριε ΣΚΟΤΑΔΗΣΤΗ (ΑΚΑΤΟΝΟΜΑΣΤΟΣ)
                                                                          ΦΙΛΙΚΑ ΝΙΚΟΣ
    Καταγράφηκε
    Uncle's Dad
    ΜΗ ΜΕΛΟΣ
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #28 στις: Κυριακή, 10 Σεπ 2006, 23:09:52 »

Πεστα στον Burgess.....
    Καταγράφηκε

Ιδιόρρυθμος αερομοντελιστής
    koseliok
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #29 στις: Δευτέρα, 11 Σεπ 2006, 13:23:27 »

Τελικα θα παρω την YS 91 ST4 Οντος ειναι καλυτερη απο την ΟΣ εχει λιγοτερους Κραδασμους .Αν και δεν βρηκα πουθενα την υποδυναμη της Υς .Πρεπει ναειναι μεγαλυτερη απο την Ος .-ΕΥΧΑΡΗΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΑΣ ετσι βοηθαμε και τους νεους Μοντελιστες Thumbs up
    Καταγράφηκε

Σελίδες: 1 [2] 3 4 5 ... 8     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα με καύσιμο (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: raptor 90 se
    Μεταπήδηση σε: