Κανείς δεν σε ρώτησε τι είδος πτήσης θέλεις να κάνεις και πόσο advanced είσαι στο πέταγμα ελικοπτέρου. Είναι πολύ σημαντικά κριτήρια στο τί μάρκα, μέγεθος, και τύπο ελικοπτέρου θα πρέπει να αγοράσεις. εάν σου περισσέυουν φράγκα τότε πάρτα όλα που σου πρότειναν γιατί είναι όλα καλά και τα περισσότερα δοκιμασμένα!
Απλά μην περιμένεις να σου δώσει ένα ελικόπτερο ΟΛΑ όσα θα σου δώσει εξειδικευμένα κάποιος συγκεκριμένος τύπος για κάποιο συγκεκριμένο είδος πτήσης που θέλεις να ακολουθήσεις.
Raptor 90SER90 => Μαζικές πωλήσεις ανά τον κόσμο => Γύρω στα 1200 + κινητήρα με πολύ φτηνά ανταλλακτικά που ίσως έχει και το περίπτερο κάτω από το σπίτι σου. Πτητικά? Mην περιμένεις F3C συγκρίσιμο με τα υπόλοιπα, αλλά 3-D ικανοποητικό σε νέο πιλότο και άριστο σε advanced δάχτυλα. (check Alan Szabo ια να "απογοητευτείς!") Επίσης τα άρθρα του Simon Lockington θα σε καλύψουν πλήρως για το παραπάνω.
Miniature a/c (X-cell) - Tempest
Από την miniature το Tempest είναι άριστο για 3-D και επίσης μπορεί να μην βρεις ανταλακτικά στον περιπτερά αλλά σίγουρα θα βρείς σε αυτόν που τα αντιπροσωπεύει στην ελλάδα και σε στοκ. ΟΧΙ θα στα φέρω την άλλη εβδομαδα κλπ ( όπως κάνουμε οι περισσότεροι έλληνες έμποροι σήμερα), συμπληρωματικά με ότι βοήθεια χρειάζεσαι για ρύθμιση, υποστήριξη κλπ
Και αυτό με πάρα πολλές πωλήσεις
αλλά με κόστος ανταλλακτικών 15-25 % περισσότερο απο το R90 και επίσης με αρχική τιμή μεγαλύτερη που φτάνει στα 1550 περίπου + κινητήρα.
MILLENNIUM III.
Λιγότερες πωλήσεις από τα παραπάνω σύμφωνα πάντα με προσωπική έρευνα σε διεθνή φόρουμ, αλά με πάρα πολύ καλά σχόλια.Ανταλλακτικά και τιμες δεν γνωρίζω από ελλάδα αλλά παρά ταυτα αντιπροσωπέυεται από ΤAG άρα μπορείς με ένα τηλ να μάθεις πόσο κάνει και πόσο είναι το κόστοσ των ατναλλακτικών.
Εάν κατάλαβα καλά δε πετάς πολύ καιρό ελικόπτερο, Αποφάσισε λοιπον τι είδους πτήση θέλεις να κάνεις και πόσο έχεις σκοπό να καλύψεις όλες τις πτητικές κατηγορίες και μετά διάλεξε ελικοπτερο.
Προσωπικά :
Πετάω ελικόπτερα (μάλον ΠΕΤΟΥΣΑ) από τα 8 μου. Πρέπει να έχω σπάσει τουλάχιστον 300 ζευγάρια ρότορες (χώρια τα ελικόπτερα) και ευτυχώς έμαθα να πετάω χωρίς γυροσκόπιο και ανάποδα με ένα Kyosho Concept DX στο οποίο έβαλα μακρύτερο άξονα για να μπορώ να έχω αρνητικό βήμα το 1990 (αν θυμάμαι καλά).Αυτά τα κατάφερα περνώντας μακριά καλάμια κάτω από τα σκέλη του ελικοπτέρου που τα έδενα σε 2 βαρέλια για να ξεκινήσω να μάθω αιώρηση ανάποδα (αφού πρώτα έκανα reverse τα απαραίτητα κανάλια). Κατάφερα να πετάω ανάποδα αφου κάποιος τραβούσε τα καλάμια ώστε να μπορώ να κάνω πορεία αλλά βέβαια χωρίς να μπορώ να προσγειωθώ μιας και το στροφείο ήταν από κάτω!Άρα μετά από κάθε τεπόζιτο έσπαγα και το ελικόπτερο, αλλά με χαρά και συγκίνηση που ήταν ανάποδα!2 χρόνια μετά είχα ξεκινήσει να αλλάζω το πάνω κάτω μετο μαγικό διακοπτάκι του FF7 (inv).
Από εκέι και μετά με την βοήθεια της τεχνολογίας εξελίχτηκα ραγδαία εώς ότου νόμια ότι ήταν κατόρθωμα να πετάω 10 πόντους ανάποδα από το έδαφος και το απολάμβανα! Ήρθεόμως η στιγμή που πήγα σε ένα τοπικό σοου στην Αγγλία που έμενα (1996-2001) απογοητεύτικα απο την σύγκριση της απόδοσης μου με αυτήν των τοπικών πιλότων που πετούσαν μόλις 3-5 χρόνια.
Σταμάτησα λοιπόν να πετάω για τον παραπάνω λογο και το γύρισα στα αεροπλάνα..
Ο λόγος που σου έγραψα τα παραπάνω είναι γιατί ακόμα και σήμερα δεν θα αγόραζα ένα ακριβό ελικόπτερο επειδή είναι το καλύτερο. Τα χέρια είναι αυτά που το πετάνε. Και εαν σου πει κανείς ότι ΔΕΝ πρόκειται να το σπασεις τότε κοροιδευεί τον εαυτό του ή είναι κακός έμπορος!
Έτσι λοπόν θα σου πρότεινα να παρεις την μέση λύση R90 μέχρι να ανεβείς τόσο ώστε να έχεις την δυνατότητα να καταλάβεις & να αξιιολογήσεις μερικές από τις συμβουλές που θα σου δλινουν οι Ελικοπτεράδες που σήμερα θαυμάζω γιατί μας αντιπροσωπέυουν διεθνώς.
Ακόμα και εγώ ζαλίστηκα....

Μάνος