Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.771 μηνύματα σε 12.386 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Ιουλ 2026, 19:12:16

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Ιουλ 2026, 19:12:16

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από spirost
    [Σήμερα στις 18:55]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 14:54]

από Yiannis_S
    [Σήμερα στις 14:25]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]

από carapis
    [Τρίτη, 14 Ιουλ 2026, 22:41:46]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 12:32:39]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309771
    Σύνολο θεμάτων: 12386
    Online σήμερα: 811
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 406
    Συνολικά: 408
    Στυλ εμφάνισης

Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

Σελίδες: 1 [2] 3  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Φωτια σε αμαξι στο μοντελοδρομιο απο LIPO  (Αναγνώστηκε 10602 φορές)
    hlsat
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

ΗΛΙΑΣ ΞΑΝΘΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ

« Απάντηση #15 στις: Πέμπτη, 4 Ιουν 2009, 10:43:40 »

Καλημερα.MarD μπαταρια μολυβδου που σε αεροπλανακι απο ντεπρον η ξυλινο ηλεκτρικο δεν νομιζω
    Καταγράφηκε

Χαρας το μαστορα που εχει μεγαλα κεφια
    Κωστης
    Aeromodeller Hero Member

Playing some blues...

« Απάντηση #16 στις: Πέμπτη, 4 Ιουν 2009, 10:46:46 »

μια μπαταρία μολύβδου είναι καλή και φθηνή λύση.  Thumbs up

Μια φθηνη λυση, συμφωνω Μαριε αλλα φαντασου σε ενα 90αρη ε/κ, με digital servo και gov. που τραβουν πολλα Α. πανω στην πτηση να βαλεις pak με niMh. Οι μπαταριες αυτες αγαπανε την ηπια εκφορτιση και οχι τη συνεχη και μεγαλη. Πιθανοτατα να αποβει καταστροφικο για το μοντελο σου κι επειτα κριμα ο κοπος και τα χρηματα που εχεις διαθεσει. Δυστυχως, σε μεγαλα ρευματα, Lipo. Βεβαια κυκλοφορουν οι Α123. Δεν εχω δοκιμασει ποτε οποτε δεν εχω προσωπικη εμπειρια. Συμφωνα με reviews, με εξαιρεση του οτι ειναι λιγο πιο βαριες απο τις Lipo, δεν εχεις τον φοβο της αναφλεξης.
      Ενα ωραιο thread για τις Α123 ειναι αυτο: https://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=4680.msg44397#msg44397

Υ.Γ.: Α καλαααα, μολυβδου εγραψες  μεταλλου διαβασα  Grin Grin Grin  ...δεν εχω πιει ακομη καφε  Wink
    Καταγράφηκε

…χαρά στον Ίκαρο αψήφιστα που υψώθη φτεροπλάστης…
    MarD
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #17 στις: Πέμπτη, 4 Ιουν 2009, 10:55:43 »

laugh  laugh  laugh

Ρε 'συ Κωστή, σήμερα γέλασα πάρα πολύ! Ειλικρινά σε ευχαριστώ!!! Αυτό είναι κέφι!  Grin  Thumbs up

Ναι για όσους δεν κατάλαβαν εννοώ μπαταρία μολύβδου για να συνδεθεί ο φορτιστής στην μπαταρία και να γίνει η φόρτιση κάπου απομακρυσμένα από εύφλεκτα υλικά.
    Καταγράφηκε

“The helicopter approaches closer than any other [vehicle] to fulfillment of mankind's ancient dreams of the flying horse and the magic carpet.”
    - Igor Sikorsky

http://www.coolmodels.gr
    Serafim
    Administrator

« Απάντηση #18 στις: Πέμπτη, 4 Ιουν 2009, 11:06:41 »

Όσον αφορά το θέμα επώνυμες-ανώνυμες, εγώ χρησιμοποιώ μόνο ανώνυμες lipo, μια και για τα μεγέθη που χρειάζομαι το κόστος έχει μεγάλη διαφορά.  Η μοναδική μου 'επικίνδυνη' εμπειρία ήταν όταν τράκαρε το Angel στον αέρα και η μπαταρία (6S 5000mA) έσκασε κάτω με αρκετή ταχύτητα, στράβωσε από την πρόσκρουση αλλά κατά τ' άλλα δεν έγινε τίποτα.  Φυσικά δεν την ξαναχρησιμοποίησα.

Οι Lipo θέλουν πολύ προσοχή και δυστυχώς οι περισσότεροι προσέχουμε αφού την πατήσουμε.  Είναι όπως με το backup στους υπολογιστές.  Εδώ όμως τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά.

Σεραφείμ

* IMAG0033_Medium.jpg (36.42 KB, 800x479 - εμφανίστηκε 503 φορές.)
    « Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 4 Ιουν 2009, 13:12:22 από Serafim » Καταγράφηκε

There is no greater force in the world than wrong rudder
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #19 στις: Πέμπτη, 4 Ιουν 2009, 11:26:34 »

Προσθήκη από administrator: http://runryder.com/helicopter/t519305p1/
    Αυτο το βρηκα γραμμενο απο το εξωτερικο δειτε τι μπορει να παθει κανεις...

" Just a caution to all of you who play with Lipo's

Hello
    I hope this email finds you in good health and spirits. Well
    I went flying today and went into my car to charge a battery
    like I've done a hundred times before. I hooked my battery
    up to the charger as usual and plugged in the balancer and
    set the charger to about 1,000 mh's it was a 2100mh lipo
    battery. So I went out of my van to talk to Gray Neil and
    about 3 or 4 minutes later so one yelled out that their was
    a fire in my car. I looked over at my car and theirs was
    flames coming out of the passenger front window. And then
    all hell broke out. The three lipo batteries in the front
    seat began to explode, then the car battery exploded the
    tires exploded the gas tank exploded the flames shot up and
    out thirty feet in the air. That caught the car
    cover/carport on fire too. The good news is that their is a
    fire house 5 hundred feet away the bad new is their was no
    one their. So my car burned 15 to twenty minutes before the
    fire trucks arrived. Well my car is a total loss.

So my the lesson in this story is don't charge your lipo
    batteries unattended and maybe not charge them in your car
    either. I hope you all don't have to learn the hard way like
    me. The news people from channel 12 was their so I am sure
    you'll be seeing me on the news tonight and probable the
    hole weekend with my luck. You all have a nice weekend and
    be safe and oh yes I am ok but my nerve's are shoot."

Και μια μεταφραση:
    Eυχομαι να ειστε ολοι καλα..Λοιπον πηγα για πτηση σημερα και πηγα στο αμαξι να φορτισω την μπαταρια οπως εχω κανει 100αδες φορες πριν.Συνδεσα την μπαταρια στον φορτιστη και στον μπαλανσερ και την ρυθμισα να βαλει εωσ 1000MAH αφου η μπαταρια ιεναι 2100.Και ετσι βγηκα απο το Βαν και μετα απο 3-4 λεπτα ειδα φωτια στο αμαξι να βγαινουν καπνοι και να γινοτνται εκρικσεισ σε τρεις lipo.Ανα τειναχτηκαν τα λαστιχα το ρεζερβουαρ και οι καπνοι ειχα φτασοι 30 ποδια υψος.
    Το καλο ειναι οτι υπηρχε πολυ κοντα πυροσβεστικη αλλα το κακο ειναι οτι κανεις δεν ηταν εκει:)
    Oποτε η πυροσβεστικη εφτασε 20 λεπτα αφου ειχε καει το αμαξι (ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. πιο γρηγορα θα ερχοταν εδω χααχαχα)
    Το αμαξι καταστραφηκε εντελως.

Το μαθημα απο ολο αυτο ειναι μην να μην φορτιζεις μπαταριες χωρις να τις προσεχεις και οχι μεσα στο αμαξι.
    Ελπιζω να μην χρειαστει να παθει κατι οπως εγω για να μαθει..
    Το καναλι 12 ηταν εκει οποτε θα με βλεπετε στις ειδησεις ολο το σαββατοκυριακο.
    Εχετε ενα καλο σαββατοκυριακο ειμαι καλα αλλα τα νευρα μου ειναι κλονισμενα..

ΤΕΛΟΣ
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #20 στις: Πέμπτη, 4 Ιουν 2009, 11:34:09 »

vchris για μετεφρασε τωρα και το δικο σου κειμενο...... laugh laugh laugh
    Καταγράφηκε
    Χρηστος Βαγενας (vchris)
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #21 στις: Πέμπτη, 4 Ιουν 2009, 12:11:02 »

ευχαριστω MaStORaS

(οχι δε στο μεταφραζω να σκασεις απο περιεργεια να δεις πως ειναι Azn) devil
    Καταγράφηκε
    GRELE
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #22 στις: Πέμπτη, 4 Ιουν 2009, 12:48:30 »

Αγαπητοι φιλοι
    Εγω εχω να πω το εξης πολυ σημαντικο για ολους τους τυπους φορτιστων και ειδικοτερα για τις LiPo.
    ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΦΟΡΤΙΖΕΤΕ ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ ΠΟΣΑ mAh ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΣΤΗΝ ΜΠΑΤΑΡΙΑ.
    Αυτο το προγραμμα ληξης φορτισης μπορει να οδηγησει σε αυτο που περιγραφτηκε πιο πανω.
    Ο λογος ειναι απλος.Οταν τρεχει τετοιο προγραμμα στον φορτιστη τοτε ΔΕΝ ελεγχονται αλλες παραμετροι οποτε μπορει να υπαρξει προβλημα.
    Ενα αλλο σημειο που χρειαζεται προσοχη ειναι επισης το οριο αντοχης των απλων balancer που συνηθως ειναι πολυ μικρο(0,1-0,4Α).Εαν για καποιο λογο το ρευμα που καλειται να απαγει το balancer ειναι μεγαλυτερο απο οτι αντεχει τοτε αυτο θα καει με αποτελεσμα η μπαταρια να φορτιζεται ανεξελεγκτη!!
    Ας μην νομιζουμε οτι υπαρχουν λυσεις ARF και σε αυτα για να μην υποστουμε τις συνεπειες.ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΑΝΤΑ και ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.
    Φιλικα
    Βασιλης Παπαδοπουλος
    Καταγράφηκε

......electrics are here to stay......
    Serafim
    Administrator

« Απάντηση #23 στις: Πέμπτη, 4 Ιουν 2009, 13:09:54 »

Βασίλη καλησπέρα

Έχω απορία και για τα δύο θέματα που έθεσες:

1. Υπάρχουν φορτιστές lipo που επιλέγεις πόσα mA θες να βάλεις στην μπαταρία και το κάνουν χωρίς να ελέγχουν τίποτα?

2. Όντως τα balancers τραβάνε λίγο ρεύμα από τα στοιχεία που είναι περισσότερο φορτισμένα από τα άλλα.  Τι εννοείς όταν λες 'το ρευμα που καλειται να απαγει το balancer ειναι μεγαλυτερο απο οτι αντεχει'?  Εγώ ξέρω ότι ο balancer τραβάει συγκεριμένο ρεύμα και από κει και πέρα αν η διαφορά τάσης είναι μεγάλη απλά θα αργήσει να την εξισορροπήσει.  Πως μπορεί να τον κάψει αν ας πούμε το ένα στοιχείο είναι στα 3V και το άλλο στα 3,5V?

Σεραφείμ

Καταγράφηκε

GRELE
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #24 στις: Πέμπτη, 4 Ιουν 2009, 17:03:04 »

Αγαπητε Serafim
    1. Οταν βαλεις τον ορο να παρει π.χ.1000mAh τοτε αυτος ειναι ο στοχος " no matter what..''.Διαφορετικα τι διαφορα εχει απο το προγραμμα που φορτιζει κατω απο ωρισμενους ορους και συνθηκες, ελεγχοντας την ταση τον ρυθμο αυξησης κλπ. ετσι ωστε να ληξει η φορτιση οταν εκπληρωθουν αυτοι.

2.   3V+3,5V=6,5V Αρα ο φορτιστης θεωρει την μπαταρια αρκετα αδεια με δυνατοτητα να της δωσει το μεγιστο ρευμα που εχεις προσδιορισει π.χ.1Α .Απο εκει και περα υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα το balancer του στοιχειου που ειχε 3,5V αρχικως να κληθει να απαγει ρευμα μεγαλυτερο απο το οριο του(0,1-0,4Α) διοτι εκεινη την στιγμη ο φορτιστης θεωρωντας οτι "εχει δρομο ακομα" δεν εχει αρχισει να ριχνει την ενταση του ρευματος φορτισης αφου βλεπει την συνολικη ταση χαμηλοτερη.Φυσικα πολλα εξαρτωνται απο το λογισμικο του καθε φορτιστη και την ακριβεια του.Εγω χρησιμοποιω τα δικα μου balancer που αντεχουν μεχρι 1,5Α και παλι οταν υπαρχει προβληματικο στοιχειο ζεσταινονται πολυ.Οποιοδηποτε αλλο θα ειχε καει προ πολλου.

Ελπιζω να καταλαβες.Θυμαμαι οτι πριν 3-4 χρονια περιπου ειχα γραψει εδω κατι σχετικο και ειχα και διαγραμματα αλλα δεν εχω χρονο τωρα να το ψαξω.Ισως το βραδυ.
    Φιλικα
    Βασιλης Παπαδοπουλος
    Καταγράφηκε

......electrics are here to stay......
    Serafim
    Administrator

« Απάντηση #25 στις: Πέμπτη, 4 Ιουν 2009, 17:53:31 »

Μάλλον αυτό το θέμα εννοείς:

https://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=2435.msg21640#msg21640

Νομίζω ότι κατάλαβα τι εννοείς στο Νο 2.  Όσο για το πρώτο, είχα καταλάβει τι εννοείς, απλά δεν ήξερα ότι υπάρχουν φορτιστές με τέτοιο πρόγραμμα.

Ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις 

Σεραφείμ
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #26 στις: Πέμπτη, 4 Ιουν 2009, 18:34:43 »

Βρίσκω την ευκαιρία να συμπληρώσω ότι οι φορτιστές Schulze έχουν παράμετρο "quantity",δηλαδή σου επιτρέπουν να επιλέξεις μεν την ποσότητα της χωρητικότητας που ο φορτιστής θα σταματήσει, αλλά σαν βοηθητική ασφαλιστική παράμετρο, αν δεν σταματήσει από τις βασικές παραμέτρους (μέγιστη τάση, εσωτερική αντίσταση, πτώση ρεύματος φόρτισης κ.λ.π. που δεν γνωρίζω τι μπορεί να είναι ακόμα).

Για παράδειγμα, αν έχεις μία αφόρτιστη 2200mAh, επιλέγεις σαν ασφάλεια το 2300mAh, αλλά αν η ίδια μπαταρία είναι μισοφορτισμένη, και θέλεις να την φορτίσεις για το υπόλοιπο, επιλέγεις κατ' εκτίμηση για την συγκεκριμένη εργασία 800mAh, ή 1200mAh, ή 1800mAh, κ.λ.π

Στο θέμα που έθιξε ο Grele, σχετικά με την επενέργεια του balancer στα στοιχεία με την μεγαλύτερη τάση, έχω να συμφωνήσω ότι όλα τα balancers δεν λειτουργούν με το ίδιο σκεπτικό.

Εδώ υπεισέρχεται ακόμα μία παράμετρος, η επιλογή από τον φορτιστή "φόρτιση ΜΕ balancer" ή "φόρτιση ΧΩΡΙΣ balancer". Φανταστείτε τι θα γίνει αν επιλέξετε την πρώτη, και δεν συνδέσετε ή δεν λειτουργήσει κανονικά το balancer.
    Στην πρώτη περίπτωση, για να καταλήξει η τελική τάση του κάθε στοιχείου εκεί που είναι το μέγιστο, ο φορτιστής φορτίζει με μεγαλύτερη τάση, αναμένοντας να την ρίξει τελικά το balancer.

Αλλά το ίδιο πρόβλημα εγείρεται και στο πρόγραμμα "ΜΕ balancer" όταν η δυνατότητα εκφόρτισης του υψηλής τάσης στοιχείου από τον balancer, είναι μικρότερη από την προστιθέμενη τάση από τον φορτιστή. Σε κάποιο σημείο, η τάση θα φτάσει/ξεπεράσει την μέγιστη επιτρεπόμενη, και το balancer θα εκφορτίζει, αλλά δεν θα προλάβει να την κατεβάσει εγκαίρως.

Γι΄αυτό ο Schulze, μου είπε , ότι αν θέλω να χρησιμοποιήσω άλλον balancer από τον δικό του, να του στείλω τους φορτιστές να τους κατεβάσει (για ασφάλεια) την μέγιστη τάση φόρτισης, ή να χρησιμοποιήσω το πρόγραμμα Li-Ion, που κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα. Φορτίζει με μικρότερη τάση.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    Δημήτρης Άρτα
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #27 στις: Πέμπτη, 4 Ιουν 2009, 22:03:48 »

Δηλ ,οποιαδήποτε Li-Po μπαταρία είναι προτιμότερο να την φορτίζουμε με το πρόγραμμα Li-Ion του φορτιστή παρά με το στάνταρ πρόγραμμα Li-Po ;
    Καταγράφηκε

Πετάμε ?
    GiannisX
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #28 στις: Πέμπτη, 4 Ιουν 2009, 22:08:00 »

Καλησπέρα.
      Μήπως τελικά η μεγαλύτερη ασφάλεια είναι η μέτρηση των στοιχείων πριν απο την φόρτηση?
    Και αν παρατηρήσουμε μεγάλη διαφορά μεταξύ των κελιών και θέλουμε να φορτίσουμε, ρισκάρουμε γιατί
    δεν νομίζω κάποιος να μην έχει φορτίσει λίπο πάνω από τις θεωρητικές τιμές που αντέχουν τα balancer
    και απλά θα πρέπει να βαράμε σκοπέτο πάνω από τον φορτιστή  Thumbs up
    Καταγράφηκε

Aeolus-Rc
    bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #29 στις: Παρασκευή, 5 Ιουν 2009, 09:40:54 »

Το σωστό είναι να διαθέτει ο φορτιστής εσωτερικό μπάλανσερ και μενού στο οποίο να μπορεί κανείς να επιλέξει τη μέγιστη τάση κάθε στοιχείου. Ενας τέτοιος φορτιστής μετράει διαρκώς την τάση κάθε στοιχείου και αν κάποιο ξεπεράσει τη μέγιστη τιμή και το κύκλωμα εξισορόπισης δεν το προλαβαίνει αμέσως ελαττώνει το φορτίζον ρεύμα ώστε το εσωτερικό κύκλωμα του μπάλανσερ να προλαβαίνει να ισοροπήσει τα στοιχεία. Με εξωτερικό μπάλανσερ αυτό ΔΕΝ μπορεί να γίνει γιατί ο φορτιστής στην περίπτωση αυτή "βλέπει" μόνο τη συνολική τάση της μπαταρίας και όχι την τάση του κάθε στοιχείου. Σε περίπτωση λοιπόν που ο μπάλανσερ δεν προλαβαίνει και υπάρχουν σοβαρές διαφορές στην τάση των στοιχείων το αποτέλεσμα θα είναι ότι κάποιο στοιχείο θα υπερφορτιστεί.
          Επίσης είναι λάθος η φόρτιση χωρίς καθόλου μπάλανσερ. Ας δούμε μερικά νουμεράκια που είναι πολύ εύγλωτα. Εστω ότι ο κατασκευαστής μιας τρίσελης μπαταρίας μας λέει ότη η μέγιστη τάση κατά τη φόρτιση δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 12.6 βολτ. Αυτό υποννοεί 4.2 βολτ ανά στοιχείο. Αν όμως τα στοιχεία δεν είναι ισοροπημένα τότε το ίδιο άθροισμα μπορεί κάλλιστα να προέλθει και από τρια στοιχεία με τάσεις 4  ,   4.2  και 4.4 βολτς.  Είναι ολοφάνερο ότι το ένα στοιχείο δεν έχει γεμίσει τελείως ενώ ένα άλλο έχει υπερφορτιστεί χωρίς ο φορτιστής να μπορεί να το ξέρει αυτό.
         Οσο για αυτά που λέγονται περί ισοροπημένων στοιχείων στις καλές μπαταρίες εγώ τα ακούω βερεσε. Μπορεί να ισχύει αυτό όταν η μπαταρία είναι καινούρια. Τι θα γίνει όμως μετά από αρκετούς κύκλους φόρτισης ? Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι η συμπεριφορά των στοιχείων θα είναι ολόιδια και ότι συνεχίζουν  να είναι ισοροπημένα?
        Συνεπώς επιλέξτε έναν ΚΑΛΟ φορτιστή με εσωτερικό μπάλανσερ για να μπορεί να ανιχνεύει την τάση του κάθε στοιχείου. Γιατί ΠΟΛΛΕΣ φορές πάει η στάμνα στη βρύση αλλά ΜΙΑ φορά σπάζει...
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 [2] 3  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR  |  Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: Φωτια σε αμαξι στο μοντελοδρομιο απο LIPO
    Μεταπήδηση σε: