Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.768 μηνύματα σε 12.386 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Ιουλ 2026, 17:07:03

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Ιουλ 2026, 17:07:03

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 14:54]

από spirost
    [Σήμερα στις 14:40]

από Yiannis_S
    [Σήμερα στις 14:25]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]

από carapis
    [Τρίτη, 14 Ιουλ 2026, 22:41:46]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 12:32:39]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309768
    Σύνολο θεμάτων: 12386
    Online σήμερα: 811
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 4
    Επισκέπτες: 251
    Συνολικά: 255
    Στυλ εμφάνισης

Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

Σελίδες: 1 [2] 3 4 5 ... 7     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Αεροπορικό Πνεύμα  (Αναγνώστηκε 23347 φορές)
    Black hawk
    Aeromodeller Jr. member
    **
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #15 στις: Παρασκευή, 29 Μαΐ 2009, 23:03:00 »

κύριε "gregman"+1000 και επί τις ευκαιρίας λύστε μου μια απορία παρακαλώ.Από πολύ μικρός k όσο θυμάμαι λάτρευα τα αεροπλάνα μέχρι και σήμερα.Επίσης το όνειρο μου ήταν να γίνω πιλότος,δυστυχώς όμως για λόγους επιβίωσης k συμπτώσεων που φέρνει η ζωή δεν τα κατάφερα και παρηγοριέμαι μέχρι k τώρα με τα μοντέλα.Η απορία μου είναι λοιπόν για σας που έχετε την εμπειρία,ποια είναι η διαφορα και ποιο το συναίσθημα μεταξύ "αερομοντελου" και πραγματικού αεροσκάφους?όσο μπορείτε να το εξηγήσετε.ευχάριστο
    Καταγράφηκε
    Angelo
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #16 στις: Παρασκευή, 29 Μαΐ 2009, 23:13:06 »

Εγω κυριοι αεροπορικο πνευμα πιστευω οτι ειναι αυτο που εχουν μεσα τους οσοι νιωθουν οτι θελουν να πεταξουν. Οσοι παιδακια ακομα αντικρυσαν τα πρωτα αεροπλανα και φανταστηκαν του εαυτους τους να πετανε σαν πουλια στους αιθερες. Σιγουρα δεν το εχουν νιωσει ολοι και γι'αυτο ισως δεν το καταλαβαινουν, αλλα οσοι το εχουν νιωσει εστω και οταν πετανε το αεροπλανακι τους να ειστε σιγουροι οτι δεν νιωθουν πως κανουν ενα απλο χομπυ...

Μπορει να ακουγεται λιγο παιδιαριστικο και να πειτε οτι δικαιλογειται λογω της ηλικιας μου αλλα εγω ετσι το νιωθω. Δεν πιστευω οτι πρεπει να πετας μεσα στο τελευταιας τεχνολογιας αεριωθουμενο και 500 κιλα βομβες να κρεμονται στα φτερα του για να νιωσεις αυτο το αεροπορικο πνευμα μεσα σου, αυτο μπορει να γινει πετωντας εστω και μια σαϊτα...
    « Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 30 Μαΐ 2009, 07:44:22 από Angelo » Καταγράφηκε
    Black hawk
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #17 στις: Παρασκευή, 29 Μαΐ 2009, 23:18:22 »

Εγώ πάντως κάθε φορα που πετάω ένα μοντέλο νοηθώ ενθουσιασμένος κάθε φορα
    Καταγράφηκε
    nikos_g1
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #18 στις: Παρασκευή, 29 Μαΐ 2009, 23:46:58 »

Γεια σας

ποια είναι η διαφορα και ποιο το συναίσθημα μεταξύ "αερομοντελου" και πραγματικού αεροσκάφους?

Ακριβώς εκεί πιστεύω πως είναι όλη η θπόθεση. Αναμφισβήτητα αλλιώς είναι να πετάει κανείς μοντέλο από ότι ένα πραγματικό, τελείως διαφορετικά αισθήματα. Και όταν λέω ένα πραγματικό αεροπλάνο δεν εννοώ ένα οπλίσμένο με σκοπό να σκοτώσει, αλλά σε οποιοδήποτε πραγματικό αεροπλάνο πιστεύω πως τα συναισθήματα είναι πολύ διαφορετικά. Όταν πετάω το calmato αισθάνομαι ωραία και πολύ αδρεναλίνη αλλά πατάω ακόμα στη γη. Το να πιλοτάρει κανεις ένα πραγματικό αεροπλάνο πιστεύω πως αγκίζει την απόλυτη ελευθερία. Δεν έχω πετάξει πραγματικό αεροπλάνο αλλά αυτήν είναι η προσωπική μου άποψη. Αυτά από μένα και

Καλές Πτήσεις Thumbs up

Νίκος
    « Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 30 Μαΐ 2009, 00:18:53 από Nikos-G 1 » Καταγράφηκε
    nitro35%
    Aeromodeller Full Member

nitro powered

« Απάντηση #19 στις: Σάββατο, 30 Μαΐ 2009, 00:19:35 »

μαλλον δεν καταλαβαινω  πως το αεροπορικο πνευμα περιοριζεται αποκλειστικα  στους κολπους  μιας πολεμικης αεροποριας  που αποτελει απλα  μερος των αεροπορικων  δραστηριοτητων  στις οποιες  ουτε αυτονοητα  υπαρχουν ουτε ευνοητοι λογοι  περι θεσμικων κειμενων.
    και απαντω σαν αεροπορος  με πειρα δεκαετιων  οτι αεροπορικο πνευμα υφισταται σε καθε ειδους αεροπορικη δραστηριοτητα και ενασχοληση και δεν μονοπωλειται ουτε περιοριζεται απο κανενα.
    ανευ αυτου ακομα θα χαζευαμε τα πουλια .
    και μη μπερδευουμε το πνευμα μοναδας που ειναι αλλη υποθεση ,με την ευρυτερη ενοια του αεροπορικου πνευματος  που αποτελει  κινητηριο δυναμη αεροπορικης ενασχολησης.

gregman εβαλες τα πραγματα στην θεση τους Thumbs up
    Καταγράφηκε

line up and hold...
    Χρηστος Βαγενας (vchris)
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #20 στις: Σάββατο, 30 Μαΐ 2009, 00:33:52 »

εγω παλι νομιζω οτι ακομη και που μπαινει καποιος σε ενα τετοιο σαιτ
    να διαβασει, να μαθει κατι
    εχει αεροπορικο πνευμα
    η αεροπορικη ιδεα νομιζω ανηκει σε αυτους που εκαναν τα πρωτα βηματα
    εμεις (ενοω οι επομενες γενιες) απλος εξελισουμε την ιδεα αυτη
    και οποιος θελει να βρισκετε στον αερα πραγματικα η ακομη και νοητα εχει αεροπορικο πνευμα

καλες πτησεις
    χρηστος

« Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 30 Μαΐ 2009, 01:00:36 από vchris » Καταγράφηκε
    Spak73
    Aeromodeller Full Member

Είναι Kill από ώρα !!!

« Απάντηση #21 στις: Σάββατο, 30 Μαΐ 2009, 00:57:35 »

Εγω κυριοι αεροπορικο πνευμα πιστευω οτι ειναι αυτο που εχουν μεσα τους οσοι νιωθουν οτι θελουν να πεταξουν. Οσοι παιδακια ακομα αντικρυσαν τα πρωτα αεροπλανα και φανταστικαν του εαυτους τους να πετανε σαν πουλια στους αιθερες. Σιγουρα δεν το εχουν νιωσει ολοι και γι'αυτο ισως δεν το καταλαβαινουν, αλλα οσοι το εχουν νιωσει εστω και οταν πετανε το αεροπλανακι τους..........

Μπορει να ακουγεται λιγο παιδιαριστικο και να πειτε οτι δικαιλογειται λογω της ηλικιας μου αλλα εγω ετσι το νιωθω. Δεν πιστευω οτι πρεπει να πετας μεσα στο τελευταιας τεχνολογιας αεριωθουμενο και 500 κιλα βομβες να κρεμονται στα φτερα του για να νιωσεις αυτο το αεροπορικο πνευμα μεσα σου, αυτο μπορει να γινει πετωντας εστω και μια σαϊτα...

Συμφωνω με τα γραφομενα του φιλου Angelo !!!

Το ονειρο μου για την Ικαρων δεν πραγματοποιηθηκε ποτε (ατιμη χημειαααα ) !! Με αποτελεσμα να ασχοληθω με τα ανεμοπτερα και αργοτερα με τα μονοκινητηρια γιατι ηθελα "παση θησεια" να ΠΕΤΑΩ!!!

Η ζωη μου τα εφερε ετσι και τωρα πλεον δεν πεταω , αλλα βρηκα τον αερομοντελισμο και μου γεμιζει το "κενο" που αισθανομαι..........

Αυτο το "κατι" που αισθανομαι καθε φορα που απογειωνω τα αεροπλανα μου , εχει αμεση σχεσει με αυτο που αισθανομουν οταν πεταγα .

Δεν ειναι το ιδιο βεβαια , αλλα δεν παυει να ΠΕΤΑΩ........ (εστω και ετσι) !!!!!!!

Για μενα αεροπορικο πνευμα ειναι αυτο το "σκιρτημα" που αισθανεται καποιος στην καρδια οταν παει να πεταξει (με οποιον τροπο μπορει) , κατι που ο καθενας το βιωνει διαφορετικα απο τους αλλους ,  και πιστευω οτι δεν υπαρχουν λεξεις να το περιγραψει 100% !!!

Καλες πτησεις σε ολους !!!

Σταυρος
    Καταγράφηκε

Futaba 6EX 2.4 GHz / Wilga 2000 / Phoenix 2000 / Fantom EP / Easystar  / Alleycat 17" / BluBaby 33" /  

http://spak73.blogspot.com/
    MarD
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #22 στις: Σάββατο, 30 Μαΐ 2009, 01:00:23 »

....και δεν μπορω να καταλαβω τι σχεση εχει μαι αεροπορικη φιλοσοφια με εμας που απλα πεταμε ενα τηλεκατευθυνομενο???

Μου κάνει εντύπωση πως ένας αερομοντελιστής σκέφτεται κατά αυτό τον τρόπο.
    «Αεροπορικό πνεύμα» ήταν η φράση που μου ήρθε στο μυαλό όταν πρωτοείδα το λογότυπο του Γιάννη Κωνσταντακάτου. Γιατί το όνειρο γίνεται όραμα, το όραμα σχέδιο και το σχέδιο υλοποίηση. Σε όποιο στάδιο κι αν βρισκόμαστε ανήκουμε σε αυτό το πνεύμα.

Τώρα που είπα για όνειρο, είναι πολύ περίεργο πως από μικρό παιδί έως και σήμερα (συγκεκριμένα το μεσημέρι), βλέπω ακριβώς το ίδιο όνειρο. Ότι έχω λέει μια έλλειψη βαρύτητας για λίγο και με λίγη προσπάθεια καταφέρνω και πετάω. Συγκεκριμένα σήμερα έκανα και χαμηλές!  Cheesy
    Πάντα μετά απ' αυτό ξυπνάω με μια γαλήνη και ευχάριστη διάθεση απερίγραπτη και ξαφνικά όλα αλλάζουν μερικά δευτερόλεπτα αφού αντιληφθώ πως ήταν όνειρο και το πως είναι πραγματικά η ζωή μου!  laugh  laugh
    Καταγράφηκε

“The helicopter approaches closer than any other [vehicle] to fulfillment of mankind's ancient dreams of the flying horse and the magic carpet.”
    - Igor Sikorsky

http://www.coolmodels.gr
    Yankos
    Aeromodeller Hero Member

Χρωστάω, άρα υπάρχω. - Yankos -

« Απάντηση #23 στις: Σάββατο, 30 Μαΐ 2009, 11:12:15 »

κυριε Κωνσταντακατε επανερχομαι για τελευταια φορα να πω το εξης...συμφωνω μαζι σας στην αεροπορικη ιδεα αλλα διαφωνω στο αεροπορικο πνευμα...ναι η αεροπορικη ιδεα ισχυει και με το παραπανω στον μοντελισμο αλλα σε καμια περιπτωση το πνευμα...δικο μου ορισμο δεν εχω διοτι αυτου του ειδους οι ορισμοι εχουν γραφτει στα θεσμικα κειμενα της Π.Α και σε καμια περιπτωση δεν θα καθησω να γραψω οτιδηποτε απο αυτα εδω μεσα για ευνοητους λογους....τωρα οσο για το τελευταιο σκελος δεν θα το σχολιασω διοτι ειναι τουλαχιστον αυτονοητο γιατι αναπτυχθηκε στην Π.Α και οχι αλλου....η αεροπορικη ιδεα ειναι αυτη που μας ωθει στην αλανα να πεταξουμε το αεροπλανακι μας και να περαουμε την ωρα μας ευχαριστα αλλα το αεροπορικο πνευμα εχει σωσει ζωες....σιγουρα ολοι εχετε καποιο φιλο η γνωστο ιπταμενο....ρωτηστε και θα καταλαβεται τι εννοω....

Καλημέρα

Βλέπω στο παραπάνω μήνυμα του φίλου Stinger να γίνεται διάκριση μεταξύ Αεροπορικής Ιδέας και Αεροπορικού Πνεύματος.
    Υπάρχει διάκριση; Τι είναι η Ιδέα και τι το Πνεύμα;
    Καταγράφηκε

DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

Φέρε ΕΣΥ την αλλαγή που θά 'θελες να Δείς

« Απάντηση #24 στις: Σάββατο, 30 Μαΐ 2009, 11:25:54 »

Πώ , πώ βρέ παιδιά ... όρεξη για Φιλοσοφία που μας έπιασε ...

Και να φανταστείτε ότι στην κορυφαία Τριάδα της γνωστής τηλεοπτικής σειράς "Μεγάλοι Έλληνες" ,
    Δέν προάγαμε ούτε Ένα Φιλόσοφο ... 

DM
    Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #25 στις: Σάββατο, 30 Μαΐ 2009, 12:24:18 »

Ποια αεροπορική ιδέα και πνεύματα....Πετάμε τα αεροπλανάκια μας και κάνουμε κέφι. Πνεύμα-ιδέα σημαίνει πως είμαστε έτοιμοι για θυσία σε κάτι που πιστεύουμε. Ποιος από μας είναι διατεθιμένος να φοράει ιδιο παντελόνι, ίδια μπλούζα και ίδιο βρακί επί μέρες ή να μη βγαίνει για ποτό και καφέ για κάνα μήνα ή να στερηθεί τα τσιγάρα του και τις ανέσεις του αρκεί να αποκτήσει και να συντηρεί ένα μοντέλο; Οι περισσότεροι μόλις δούμε τα σκούρα τα παρατάμε. Τίποτα....το κέφι μας κάνουμε μόνο και τις ιδέες και τα πνεύματα τα αποκτάμε αν περάσουμε καμιά Ικάρων, ΣΤΥΑ, ΣΥΔ ή γίνουμε στελέχη στην ΠΑ. Και αυτό στους περισσότερους διαρκεί λίγο σαν ρομαντική ιδέα, μετά οι διάφορες δυσκολίες και συμπεριφορές μεταξύ των στελεχών το ξεφτίζουν και το κάνουν ένα συννεφάκι μακρινό και αχνό και το μόνο που βλέπεις πια είναι η ευλογημένη ώρα να φύγεις να μη βλέπεις και να μην ακούς κανέναν για να ηρεμήσεις και να μπορείς να πετάς και πάλι άνετα το αεροπλανάκι σου και να χορτάσεις την οικογένειά σου που στερήθηκες γιαυτήν την "αεροπορική ιδέα" την ξεφτισμένη πια.
    Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    Paulos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #26 στις: Σάββατο, 30 Μαΐ 2009, 13:31:33 »

"spam on"

τρελή μέρα για μπάνιο

"spam off"

αφήστε τις ιδέες και τα πνεύματα και απολάυστε αυτό που κάνετε και ότι σας διασκεδάζει

Καταγράφηκε

If RC flying were drugs, it would be class A +
    Yankos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #27 στις: Σάββατο, 30 Μαΐ 2009, 16:14:12 »

Grin Grin Καλά ρε παιδιά, μια ερώτηση έκανα μόνο  angel

Και λίγη φιλοσοφία καλό κάνει.
    Μερικές φορές χρειάζεται να κοιτάμε και λίγο τα πράγματα από ψηλά, να αποστασιοποιούμαστε
    από την καθημερινότητα, τη συνήθεια, την ανάγκη και να επαναπροσδιορίζουμε τα πράγματα
    γύρω μας....

Τη συγκεκριμένη συζήτηση σ' αυτό το θέμα εγώ τη χαίρομαι, ελπίζω και οι άλλοι φίλοι  Wink

Πάω για πτήση 
    Καταγράφηκε

stinger----
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #28 στις: Σάββατο, 30 Μαΐ 2009, 20:41:23 »

Ποια αεροπορική ιδέα και πνεύματα....Πετάμε τα αεροπλανάκια μας και κάνουμε κέφι. Πνεύμα-ιδέα σημαίνει πως είμαστε έτοιμοι για θυσία σε κάτι που πιστεύουμε. Ποιος από μας είναι διατεθιμένος να φοράει ιδιο παντελόνι, ίδια μπλούζα και ίδιο βρακί επί μέρες ή να μη βγαίνει για ποτό και καφέ για κάνα μήνα ή να στερηθεί τα τσιγάρα του και τις ανέσεις του αρκεί να αποκτήσει και να συντηρεί ένα μοντέλο; Οι περισσότεροι μόλις δούμε τα σκούρα τα παρατάμε. Τίποτα....το κέφι μας κάνουμε μόνο και τις ιδέες και τα πνεύματα τα αποκτάμε αν περάσουμε καμιά Ικάρων, ΣΤΥΑ, ΣΥΔ ή γίνουμε στελέχη στην ΠΑ. Και αυτό στους περισσότερους διαρκεί λίγο σαν ρομαντική ιδέα, μετά οι διάφορες δυσκολίες και συμπεριφορές μεταξύ των στελεχών το ξεφτίζουν και το κάνουν ένα συννεφάκι μακρινό και αχνό και το μόνο που βλέπεις πια είναι η ευλογημένη ώρα να φύγεις να μη βλέπεις και να μην ακούς κανέναν για να ηρεμήσεις και να μπορείς να πετάς και πάλι άνετα το αεροπλανάκι σου και να χορτάσεις την οικογένειά σου που στερήθηκες γιαυτήν την "αεροπορική ιδέα" την ξεφτισμένη πια.
    πεστα βρε sfyri διοτι μπερδευτικαν λιγο οι ρολοι εδω μεσα.εσυ τουλαχιστον με ξερεις και καταλαβαινεις πως το λεω.....πταμενοι δεν ειμαστε κι ουτε θα γινουμε ποτε....ενα χομπι ειναι που ο καθενας μας το κανει επειδη του αρεσει με ολα τα επακολουθα.....ας αφησουμε λοιπον την αεροπορικο πνευμε για αυτους που καθημερινα πραγματικα μας προστατευουν κι ας ασχοληθουμε με το αθλημα μας...οποιος εχει κανει η ζει σε παραμεθωριο καταλαβαινει τι εννοω...εγω δεν εχω κατι αλλο να πω επι του θεματος...τα χαιρετισματα μου στο ακρητικο νησι...
    « Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 30 Μαΐ 2009, 20:57:42 από stinger---- » Καταγράφηκε
    Yankos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #29 στις: Σάββατο, 30 Μαΐ 2009, 20:52:48 »

Δηλαδή αν καταλαβαίνω καλά, πιστεύεται ότι ο αερομοντελισμός είναι μόνο ένα παιχνίδι για ενήλικες
    με αεροπλανάκια, σέρβο, δέκτες, κινητήρες κλπ;
    Καταγράφηκε

Σελίδες: 1 [2] 3 4 5 ... 7     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR  |  Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: Αεροπορικό Πνεύμα
    Μεταπήδηση σε: