σκοπός του θέματος αυτού είναι να μαζέψουμε όσο περισωτερα στοιχεια για τις βελτιώσεις και τα όρια των κινητήρων που χρησιμοποιούμε στα θερμικά μοντέλα ...
έτυχε να έχω στην κατοχή μου 2 osmax 50 Hyper όπου ο ένας είναι πάνω στο hirobo που πετάω και ο άλλος στην καβάτζα με το μονο πράγμα να του λείπει να είναι το ελατήριο του πιστονιού.
έτυχε να γνωρίσω ένα μηχανολόγο αυτοκινήτων παλιά καραβάνα στα rc αυτοκίνητα με συμμετοχές σε άγονες και γενικά μεγάλη τρελα και εμπειρία με τις βελτιώσεις και το σημαντικότερο...με αποδείξεις και όχι στα λόγια μονο...
λοιπόν καθώς μιλούσαμε για κινητήρες αυτοκινητιστικούς και για ιπτάμενα... μου είπε ότι δεν έχει αφήσει κανένα μοτέρ του απείραχτο και σε όλα έχει καταφέρει να δώσει μια αύξηση στην δύναμη περίπου στο 40 - 50% ανάλογα με το ποσο παίρνει το κάθε μοτέρ....
ο λογος ...οτι ο τορνος που κοβει τα εξαρτηματα του μοτερ αφεινει μια γρετζα επιφανεια (γραμμες) πολυ μικρη μεν αλλα ικανή να στερει απο το μοτερ περιπου την μιση δυναμη που θα μπορουσε να αποδωσει...διοτι αυτα τα υπολειματα δημιουρδουν γωνιες και κατα συνεπεια τριβες στην ροη του καυσιμου....και ιδανικο μερος για να κατακαθονται υπολειματα μετα την καυση!!!
του έδειξα τον hyper που ήταν και λυμένος και μου είπε ότι αυτό το μοτέρ έχει πολύ ψωμί για γυάλισμα ειδικά ... και ότι αν τον πειράξουμε θα έχω άλλο ελικόπτερο και το σημαντικότερο....χωρίς προβλήματα - θερμοκρασίες και διάρκεια ζωής μεγαλύτερη....
να μην τα πολυλογώ του έδωσα την κάσα του hyper , το "καρμπιλατερ" και τον στρόφαλο και μου τα επέστρεψε μετά από μια βδομάδα....είπα θα το ρισκάρω...
ο αποτέλεσμα οπτικά τουλάχιστον είναι απερίγραπτο!!!
το μοτέρ μέσα έχει γίνει "καθεπτης"...μπορείς να δεις την φάτσα σου μέσα του και να χτενιστείς άμα θες....
ο στρόφαλος είναι ένα μπιμπελό για βιτρίνα σαν να τον "χρομιωσε"....και οι εξαγωγή του μοτέρ και η εισαγωγή του "καρμπιλατερ" και η εισαγωγή του στροφάλου ανοιγμένα κατά μισό χιλιοστό.....λεει οτι πρεπει να κανουμε και την εξάτμηση το ιδιο...
θα τον δοκιμάσω μολις παραλάβω τα ανοξείδωτα ρουλεμάν και θα δούμε στον αέρα τι λέει....θα ανεβασω και βιντεο με παρομια πτηση σαν αυτη στο θεμα με το hirobo μου...
αλλα θέλω να παραθέσετε και τις δικιές σας απόψεις και εμπειρίες για αυτό το πολύ μεγάλο θέμα...
αυτές είναι και οι φωτός το πειραγμένου και του "μαμισιου"......βλέπετε καμια διαφορα??