Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.900 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 5 Αυγ 2026, 12:34:50

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 5 Αυγ 2026, 12:34:50

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Χθες στις 16:24]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 18:59:42]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309900
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 121
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 62
    Συνολικά: 64
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2 3  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Αγορά ελικοπτέρου,αρχάριος !  (Αναγνώστηκε 11617 φορές)
    exterr
    Aeromodeller
    *
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Σάββατο, 4 Απρ 2009, 10:59:41 »

Γεια σας φίλοι μου.
    Είμαι νέος και αρχάριος στον χώρο. Ολα ξεκίνησαν την περασμένη καθαρά Δευτέρα που καθώς πέταγα τον παραδοσιακό αετό με την κόρη μου , ήρθαν παραδίπλα κάποια παιδιά και πέταγαν ένα ελικοπτεράκι. Αυτό ήταν , καταενθουσιάστηκα σαν μικρό παδί και από τότε δεν μου έχει βγεί από το μυαλό μου. Μετά λοιπόν από ένα σχετικό ψάξιμο , ανακάλυψα ότι για έναν αρχάριο , μάλλον το κατάλληλο ελικόπτερο είναι  το Lama V3 της E--sky.
    Βρήκα λοιπόν τα παρακάτω :

http://www.heliland.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=110&products_id=676

http://www.heliland.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=110&products_id=1977

Η ερώτηση μου είναι , ποιά η διαφορά των δύο τ/κ ; Τι κερδίζω αν επιλέξω αυτήν με τα 2,4GHz ; Αξίζει δλδ τα παραπάνω χρήματα ;
    Αλήθεια , έχετε να μου προτείνετε κάποια online shops με καλύτερες τιμές ; Εχω ακούσει για κάποια κινέζικα. Είναι αξιόπιστα ή να κάνω την αγορά από Ελλάδα έστω και ποιο ακριβά ;
    Και κάτι ακόμα. Από αυτά που έχω διαβάσει στο internet συμπέρανα ότι είναι καλό να υπάρχει και ένας εξομειωτής για το pc. Βρήκα λοιπόν από κάποιον μεταχειρισμένο τον Aerofly pro , που μου τον δίνει σε συμφέρουσα τιμή χωρίς controler . Δεν έχει μέσα όμως το Lama. Εχω βρεί δεκάδες sites με μοντέλα για το Aerofly πουθενα όμως δεν υπάρχει το Lama. Εχεται να μου προτείνετε καποιο σχετικό link ή να στραφώ σε άλλο πρόγραμμα μου να το περιέχει και ανα ναι ποιό ;

Συγνώμη αν σας κούρασα με τις πολές ερωτήσεις και ευχαριστώ για κάθε απάντηση .
    Καταγράφηκε
    Johnny
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #1 στις: Σάββατο, 4 Απρ 2009, 12:14:50 »

Γεια και καλως ηρθες στο φανταστικο χομπυ του αερομοντελισμου Thumbs up
    Οσον αφορα τις τηλεκατευθυνσεις η 2,4 προσφερει άμεση απόκριση,ακριβή έλεγχο και πιό ακαριαίες κινήσεις.Με αυτό το σύστημα μπορούν στον ίδιο χώρο να πετάξουν περισσότεροι από ένας μοντελιστές,χωρίς τον φόβο παρεμβολής. Thumbs up
    Τωρα για τον εξομειωτη μπορεις να παρεις εναν καλο με τον οποιο θα μαθεις να πετας καλα ακροβατικα ελικοπτερα και αφου θεωρησεις οτι εχεις μαθει να πετας μπορεις να προχωρησεις σε μεγαλυτερα ε/π Wink
    Αυτα απο εμε,ελπιζω να βοηθησα
    Φιλικα Γιαννης Thumbs up
    Καταγράφηκε

Someone said that flying is only for gods
    But if he was here  he would  say that flying with a little
    technique is for human too
    Robie
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #2 στις: Σάββατο, 4 Απρ 2009, 13:49:26 »

Φιλε μου καλως ηρθες κι απο εμενα...

Κατα την γνωμη μου παντως δεν χρειαζεσαι εξομειωτη για το Lama...
    Οσων αφορα την αγορα του δωσε ενα κατοσταρικο απο καποιο ελληνικο καταστημα να τελειωνεις γιατι ετσι κι αλλιως δεν μιλαμε για τρελλη διαφορα και επιπλεον θα χρειαστεις σιγουρα την βοηθεια του μαγαζατορα σε ορισμενα πραγματα που δεν μπορουν να λυθουν απο εδω μεσα...
    Καταγράφηκε
    exterr
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #3 στις: Σάββατο, 4 Απρ 2009, 13:59:16 »

Καλώς σας βρήκα και ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις.
    Αν κατάλαβα καλά λοιπόν , το lama είναι καλή επιλογή για αρχάριο. Και καλύτερα να πάρω το απλο μοντέλο με τ/κ 35MHz  και αργότερα όταν μάθω να πετάω ,βλέπουμε.
    Αλήθεια ποια είναι τα πρώτα ανταλακτικά που θα πρεπει να πάρω;
    Δλδ , ως αρχάριος ποια είναι η ζημιά που είναι περισσότερο πιθανό να κάνω;
    Καταγράφηκε
    Robie
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #4 στις: Σάββατο, 4 Απρ 2009, 14:03:36 »

Παρε σιγουρα ελικες... τους οποιους καλυτερα να τους παρεις απο εξω που τους δινουν δεκαδες και παμφτηνα παρα εδω... Τελος παντων εσυ αποφασιζεις....
    Επειτα θες σιγουρα αξονα/ες (τον μεταλικο καθετο λεω )
    Και αρκετα γραναζια   ( τα μεγαλα στο κατω μερους που γυριζουν)

Τελος κοιταξε να εχεις τα απαραιτητα εργαλεια ....( αλενοκλειδα και κατσαβιδακια)

Αυτα θυμαμαι  αυτη τη στιγμη...
    Καταγράφηκε
    Robie
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #5 στις: Σάββατο, 4 Απρ 2009, 14:04:42 »

Και ναι  η αγορα της 2,4 εκδοσης πιστευω ειναι υπερβολη...
    Καταγράφηκε
    guest3257
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #6 στις: Σάββατο, 4 Απρ 2009, 15:10:59 »

Καλησπέρα και καλώς ήρθες!

Σχετικά αρχάριος με Lama V3 και εγώ, έχω να σου προτείνω τα παρακάτω.

Εξομοιωτή πιθανόν να μην χρειαστείς για το Lama, είναι εύκολο και αν έχεις αρκετό χώρο στο σπίτι θα μάθεις τα βασικά γρήγορα.
    Αν θες όμως sim, δες το Clearview που έχει co-axial heli μέσα και κοστίζει νομίζω κάτω από 30 Euro online (download είναι, πολύ απλό).
    Θα το συνδέσεις με το 2.4 transmitter του Lama και όλα έτοιμα  Thumbs up

Αντί για τα eSky blades πάρε 2 σετ Xtreme. Τα έβαλα αφού πρώτα έσπασα 5 σετ άλλα, και από τότε ούτε ράγισμα (βέβαια στην πορεία έχουν μηδενιστεί και τα χτυπήματα  )

Για ότι θες εδώ είμαστε!
    Καταγράφηκε
    exterr
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #7 στις: Κυριακή, 5 Απρ 2009, 16:06:05 »

Σας ευχαριστώ όλους, οι συμβουλές σας είναι ανεκτίμητες για έναν ασχετο.
    Αλήθεια , είναι χρήσιμη μια δευτερη ή τρίτη μπαταρία;.
    τα 10-15 λεπτα ανα πτηση νομίζω ότι είναι λίγα για να μάθει κάποιος.
    Κάπου διάβασα ότι ζεσταίνετε το μοτεράκι και χρειάζεται χρόνο για να κρυώσει .
    Με μια μαγαλύτερη μπαταρία κερδίζω σημαντικό χρόνο πτήσης ή λόγω μεγαλύτερου βάρους είναι μία η άλλη ;
    Καταγράφηκε
    giles 202
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #8 στις: Κυριακή, 5 Απρ 2009, 16:14:22 »

Με μια μαγαλύτερη μπαταρία κερδίζω σημαντικό χρόνο πτήσης ή λόγω μεγαλύτερου βάρους είναι μία η άλλη ;

Για να μαθεις γρηγορα παρε 2 μπαταριες ακομα.
    Τα μοτερ πρεπει να τα αφηνεις κανενα 15 αλεπτο για να κρυωσουν.
    Μεγαλυτερη μπαταρια δεν χωραει.
    Καταγράφηκε
    heli-division
    Aeromodeller Hero Member

sponsored by NEM Hobby

« Απάντηση #9 στις: Κυριακή, 5 Απρ 2009, 17:33:08 »

tha simfoniso me tis apantisis me tous filous mou pio pano gia blades kitakse sto nem.gr ta 30 15 euro an thimame kala  Thumbs up k extra mpataries pou sou eipan kai proponisi  Thumbs up

θα συμφωνήσω με τις απάντησης με τους φίλους μου πιο πάνω για blades κοίταξε στο nem.gr τα 30 15 euro αν θυμάμαι καλά  Thumbs up k extra μπαταρίες που σου είπαν και προπόνηση  Thumbs up
    « Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 5 Απρ 2009, 19:15:30 από vtr » Καταγράφηκε

synergy n9 9452 os 91gy 611 pump spektrum radix fromeco arizona
    style 90/os-max.91/gy 611/spektrum,dx7,full metal & carbon
    extreme 50 9451 spartan 760 radix os 50 hyper sx rjx mufler
    guest3257
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #10 στις: Κυριακή, 5 Απρ 2009, 20:39:48 »

Πετάω με 3 μπαταρίες από την αρχή και δεν το έχω μετανοιώσει καθόλου. Και επειδή τα μοτέρ ποτέ δεν καίνε πραγματικά πάντα βάζω και τις 3, την μια αμέσως μετά την άλλη.
    Μετά κρυώνουν όλες και φορτίζονται για την επόμενη μέρα (αριθμημένες και πάντα κάνω rotation)

Μην πάρεις extra τις eSky μπαταρίες, πολύ αδύναμες και με μικρή διάρκεια. Εγώ πήρα δυο 800άρες από το Helipal (μαζί με το Lama) οποίες βγάζουν 13-15 min άνετα.

Καταγράφηκε
    THEO_LEGEND
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #11 στις: Κυριακή, 5 Απρ 2009, 20:42:13 »

Πετάω με 3 μπαταρίες από την αρχή και δεν το έχω μετανοιώσει καθόλου. Και επειδή τα μοτέρ ποτέ δεν καίνε πραγματικά πάντα βάζω και τις 3, την μια αμέσως μετά την άλλη.
    Μετά κρυώνουν όλες και φορτίζονται για την επόμενη μέρα (αριθμημένες και πάντα κάνω rotation)

Ti εννοεις κανεις ροτέσιον;;;
    Καταγράφηκε

what the fuck...γιατί δεν πετάει :p
    guest3257
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #12 στις: Κυριακή, 5 Απρ 2009, 20:46:27 »

Ti εννοεις κανεις ροτέσιον;;;

Rotation τις αριθμημένες μπαταρίες μου ώστε να δέχονται την ίδια φθορά!

Καταγράφηκε
    Isaak
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #13 στις: Κυριακή, 12 Απρ 2009, 18:17:20 »

Καήσπερα σε ολους ειμαι και εγω αρχαριος στα ιπταμενα και θα ηθελα τις συμβουλες σας στο εξης :
    Εχω δοκιμασει διαφορα coaxial ελικοπτερα και καποια στιγμη αποφασισα να αγορασω εαν πιο δυσκολο ελικοπτερο. Κατεληξα στο Belt-cp το οποιο αν και δεν ασχοληθηκα μανιακά και χωρις βοηθεια απο κανεναν εμπειρο πιλοτο στην περιοχη μου καταφερα να κανω αιωρηση ακομα και με ανεμο. Το θεμα ειναι οτι δεν εκανα ερευνα αγορας και επελεξα το belt το οποιο μετα ανακαλυψα οτι επροκειτο για εαν δυσκολο και αγαρμπο ελικοπτερο κυριως και λογω των ηλεκτρονικων του!!Καθε φορα δινω μαχη με τα stick με αποτελεσμα να φοβαμαι την μπροστινη κινηση και να μενω στασιμος σε αιωρηση,

Θα ηθελα τις συμβουλες σας και την γνωμησ σας για την αγορα ενος πιο σωστου ελικππτερου απο αποψη ποιοτητας ευκολιας επισκευης και καλυτερων ηλεκτρονικων.Κατι πιο σταθερο πιο νορμαλ και χωρις να χρειαζεται αλλαγη στα ηλεκτρονικα του αμεσα οπως το belt!!!!!
    Προτιμω τις RTF λυσεις ωστε να μην ξοδεψω τα μαλλια της κεφαλης μου και το παρατησω μετα!!!!!
    Θα εκτιμουσα ιδιαιτερα τις συμβουλες σας και τις προτασεις σας για να μην την πατησω και παλι με την αγορα μου!!
    Ευχαριστω πολυ
    Καταγράφηκε
    THEO_LEGEND
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #14 στις: Κυριακή, 12 Απρ 2009, 18:24:12 »

Μπορεις να παρεις rtf το mini titan ,, θα σου βγει καπου στα 500-600 ευρω....αλλα δεν θα στο προτεινα,,,καλυτερα να παρεις ξεχωριστα καθε κομματι και να το δεσεις μονο σου να το ευχαριστηθεις,,αφου το δεσεις μπορεις να το πας σε εναν εμπειρο ή ακομα και στο καταστημα που το αγορασες και να το ελεγξουν αν ειναι ολα οκ και πεταει.... Thumbs up

ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΑ

το τιτανακι ειναι ενα αρκετα καλο και σταθερο ελικοπτερο και κανει και για 3d...
    υπαρχει και το τρεχ 450 ως πιο φθηνο...
    επειτα ως πιο απλο ειναι το μπλέιντ αλλα αφου εχεις ηδη το μπελτ καλυτερα αστο...

Καταγράφηκε

what the fuck...γιατί δεν πετάει :p
    Σελίδες: [1] 2 3  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Μικρά ηλεκτρικά εκπαιδευτικά ΕΠ - Το πρώτο ξεκίνημα (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Αγορά ελικοπτέρου,αρχάριος !
    Μεταπήδηση σε: