Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.794 μηνύματα σε 12.387 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 21:09:38

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 21:09:38

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 18:50]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 14:07]

[Σήμερα στις 03:41]

[Τετάρτη, 22 Ιουλ 2026, 14:35:59]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]

από carapis
    [Τρίτη, 14 Ιουλ 2026, 22:41:46]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309794
    Σύνολο θεμάτων: 12387
    Online σήμερα: 139
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 5
    Επισκέπτες: 58
    Συνολικά: 63
    Στυλ εμφάνισης

Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

Σελίδες: [1] 2 3  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ JR PCM 9XII  (Αναγνώστηκε 6629 φορές)
    kkokkiss
    Aeromodeller Jr. member
    **
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Τετάρτη, 25 Μαρ 2009, 21:04:26 »

Καλησπέρα  σε όλους και χρονια πολλά ρε παιδιά έχει φτάξει κανεις αυτή τη jr στα 2,4ghz HuhHuhHuhHuhHuhHuh
    Καταγράφηκε
    Robie
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #1 στις: Τετάρτη, 25 Μαρ 2009, 21:19:51 »

Εγω...οχι ομως την 2.4
    Καταγράφηκε
    kkokkiss
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #2 στις: Τετάρτη, 25 Μαρ 2009, 21:56:22 »

και αυτή που έχω εγώ δεν είναι στα 2,4 και θέλω να την κάνω συμφέρει?HuhHuhHuhHuhHuhHuh
    Καταγράφηκε
    Black hawk
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #3 στις: Πέμπτη, 26 Μαρ 2009, 00:17:54 »

Υπάρχει άντο το πακέτο και κοστίζει γύρο στα 65 ευρώ  http://www.rcflight.se/visaprodukt.aspx?id=334   Eχω το ίδιο radio αλλα δεν το έχω δοκιμάσει στα 2,4 Wink
    Καταγράφηκε
    kkokkiss
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #4 στις: Πέμπτη, 26 Μαρ 2009, 00:36:03 »

το θέλω για αεροπλάνο και δε ξέρω κατά ποσο είναι αξιόπιστο γιατί το μοντέλο είναι αρκετά ακριβό
    Καταγράφηκε
    Dimitris76
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #5 στις: Πέμπτη, 26 Μαρ 2009, 00:45:07 »

Έχω το αντιστοιχο αμερικάνικο μοντέλο 9303 και σκεφτομαι να χτυπίσω αυτό το μόντουλ της Jeti στα 2.4

http://translate.google.com/translate?prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&u=http%3A%2F%2Fwww.mamut.net%2Fhab_ab%2Fsubdet458.htm&sl=sv&tl=en&history_state0=

που έχει και αμφιδρομη επικοινωνία με τον πομπό και ειδοποίηση απώλειας σήματος, μπαταρίας, GPS , κλπ

Και φυσικά υπάρχουν και οι στάνταρ λύσεις με τα modules kai receivers της Spektrum.

Δημητρης
    Καταγράφηκε
    kkokkiss
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #6 στις: Πέμπτη, 26 Μαρ 2009, 00:49:36 »

dimitri το έχει δοκιμάσει κάποιος γνωστός σου το ξέρεις και από χρήματα ποσο πάει HuhHuh?
    Καταγράφηκε
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΕΤΡΑΔΑΚΟΣ
    Aeromodeller Full Member

tiger

« Απάντηση #7 στις: Πέμπτη, 26 Μαρ 2009, 07:54:44 »

Καλημερα και απο εμενα.Πριν απο 8 μηνες μετετρεψα τους 2 JR 10SX πομπους μου, (ειναι συμβατο με ολα τα JR συστηματα) σε 2,4, (www.xtremepowersystems.net), με πομπους και δεκτες της εν λογω αμερικανικης εταιριας.Το κοστος ανερχεται περιπου στα 220 ευρω το ζευγαρι πομπου και δεκτη, και η εως τωρα χρηση τους στα δυο F-3C και στο ενα 3-D Ε/Π που εχω, δεν μου εχει δημιουργησει καποιο προβλημα.Το συγκεκριμενο συστημα εχει το πλεονεκτημα οτι δεν εχει εξωτερικα καλωδια στο module του πομπου, (εχει μια μικρη κεραια επανω στο module), και επισης ο δεκτης διαθετει μια μικρη σταθερη  κεραια και οχι τα κλασικα καλωδιακια τοποθετημενα στις 90 μοιρες που διαθετουν τα υπολοιπα 2,4 συστηματα.Επι πλεον υπαρχει δυνατοτητα για ρυθμιση της εντασης του σηματος (απο το module), για χωρες που εχουν αλλη νομοθεσια συχνοτητων, (π.χ. Γαλλια), βασικο για οσους απο εμας πηγαινουν στο εξωτερικο σε αγωνες.
    Ο κατασκευαστης γραφει οτι οτι σε line of site συνθηκες ,(δηλαδη οταν εχουμε visual το μοντελο), η εμβελεια του συστηματος, χρησιμοποιωντας την μεγιστη ενταση ισχυος, ανερχεται στα 5 μιλια.Στην Αμερικη το χρησιμοποιουν γαι να πετανε jet αεροπλανα.
    Το μειονεκτημα του συστηματος ειναι οτι απαιτει, (κατα τον κατασκευαστη), χρηση μπαταριων LIFE A123, η'high capacity ΝΙΜΗ (δηλαδη απο 3500 mAh και πανω).
    Αξιοπιστη επισης λυση ειναι και τα conversion kitς της SPECTRUM τα οποια υπαρχουν σε αφθονια και στα ελληνικα μαγαζια.
                                                    Τετραδακος Δ.     
    Καταγράφηκε

Alphasportrc official pilot, Scorpion Power Systems team pilot, LYNX Inovations team pilot
    ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #8 στις: Πέμπτη, 26 Μαρ 2009, 08:41:53 »

Είχα και τις τέσσερις version :

JR 9X
    JR 9XII 1024 PCM - 35 Mhz
    JR 9XII με modoul spectrum 2.4 Ghz
    JR DX9 2.4 Ghz

H 1η δεν με ικανοποίησε λόγω των λίγων καναλιών μίξης που διέθετε.
    Η 2η ήταν ok μέχρι την στιγμή που μου άρχισαν οι παρεμβολές στο ένα Ε/Π.
    Η 3η μου έλυσε το πρόβλημα των παρεμβολών. Επειδή η Τ/Κ είχε την δυνατότητα να λειτουργεί και με τα δύο συστήματα, είχα το πλεονέκτημα της αξιοποίησης των παλαιών δεκτών μου των 35Mhz. Aκόμη τους έχω επειδή ο πιτσιρικάς έχει μία 6κάναλι 35ρα την οποία την είχα μέχρι προ ολίγου στο 50ρι Ε/Π και ένα Α/Π και και χρησιμοποείτε και για training.
    H 4η αποκτήθηκε για ανεβάσω το resolution στα 2048 και να μην έχω ccpm interaction λόω servo match που διαθέτει.

Τα συμεράσματα δικά σου.

Καταγράφηκε
    kkokkiss
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #9 στις: Πέμπτη, 26 Μαρ 2009, 16:19:31 »

δηλαδή καλά είναι να πάρω το σετάκι της spectrum HuhHuh?? και έχετε τσεκάρει κάνα μαγαζί εδώ ελλάδα να το χει σε καλή τιμούλα?HuhHuhHuh??
    Καταγράφηκε
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΕΤΡΑΔΑΚΟΣ
    Aeromodeller Full Member

tiger

« Απάντηση #10 στις: Πέμπτη, 26 Μαρ 2009, 18:07:16 »

Καλησπερα και απο εμενα.Σιγουρα το εχει ο Κουτσουλας (My helis) στην  Κυμης.Τωρα οσον αφορα την τιμη του δεν ξερω να σε ενημερωσω.
                                                           Τετραδακος Δ.
    Καταγράφηκε

Alphasportrc official pilot, Scorpion Power Systems team pilot, LYNX Inovations team pilot
    Dimitris76
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #11 στις: Πέμπτη, 26 Μαρ 2009, 19:39:01 »

Παιδιά μακρύα από τα XPS (Xtreme power systems). Αν και τα κάνει μάρκετινγκ η Graupner στην Ευρώπη είναι κατά γενική ομολογία μεγάλη μόυφα !
    Βγήκε στην αγορά σχετικά νωρίς - σχεδόν αμέσως μετά το σύστημα της Spektrum και πριν βγάλει η Futaba το FASST.

Ενώ είναι κι αυτό ένα ακόμα ψηφιακό σύστημα στα 2.4 Γίγα και διαφημίζεται και ως αμφίδρομο, βασίζεται στα ΟΕΜ radio modems που λέγονται Xbee και ΔΕΝ έχει τα πλέονεκτήματα της Spread Spectrum διαμόρφωσης! Σε αντίθεση με τα άλλα συστήματα δεν κάνει το λεγόμενο frequency hoping (FHSS) αλλά κλειδώνει σε ένα μόνο κανάλι και παραμένει εκεί ακόμα και όταν υπάρχουν παραμβολές στη συχνότητα αυτή. Το αποτέλεσμα όπως καταλαβαίνεται είναι μοιραίο με μεγάλο latency και lockouts σε συνθήκες υψηλού θορύβου στη μπάντα - πράγμα πολύ συχνό σήμερα με τα WiFi routers και access points σχεδόν παντού - και στην ουσία έχει το ίδιο μειoνέκτημα με τα παλιά/παραδοσιακά συστήματα των 35-40-50-72Mhz απλά δουλεύει στα "μοδάτα" 2.4Ghz! 

Καινούργια firmware updates δεν λύσαν αποτελεσματικά το πρόβλημα σύμφωνα με τα φόρουμς και την ίδια τεχνική και μειωνέκτημα έχει και το φτηνό σύστημα της Assan.
    Θεωρητικά ούτε το σύστημα της Spektrum/JR είναι FHSS γιατί σκανάρει και βρίσκει δυο ελεύθερα κανάλια χωρίς θόρυβο στην αρχή κατά το binding και μετά εναλλάσεται μεταξύ αυτών των δυο και μόνο. Έτσι και αυτό το σύστημα μπορεί θεωρητικά να τα βρεί σκούρα εάν αυξηθεί ο θόρυβος και προκύψουν παρεμβολές κατά την διάρκεια της πτήσης - πρακτικά δουλεύει Μπόμπα και η δουλειά χαλάει μόνο όταν πετάμε FPV με video πομπό στα 2.4...  Undecided

Θεωρητικά λοιπόν το καλύτερο σύστημα από τα επώνυμα που εγώ γνωρίζω είναι το FASST της Futaba το οποίο μετακινέιται συνεχώς - ανεξαρτήτως τυχών παρεμβολών - ανα μερικά mSec από κανάλι σε κανάλι (υπάρχουν δεκάδες κανάλια στη μπάντα) και έτσι ελαχιστοποιεί την πιθανότητα πλήρους απώλειας ελέγχου.

Δημήτρης
    Καταγράφηκε
    Dimitris76
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #12 στις: Πέμπτη, 26 Μαρ 2009, 19:46:43 »

dimitri το έχει δοκιμάσει κάποιος γνωστός σου το ξέρεις και από χρήματα ποσο πάει HuhHuh?

Το Tx module για JR και Futaba κάνει 1269 Σουηδικές κορώνες σε αυτό το μαγαζί, δηλαδή περίπου 115 γιούρια. Δέκτες υπάρχουν 4/6/8κάναλοι και ο 739/904/1062 SEK αντίστοιχα , δηλαδή 67/83/97 ευρώ.

Υπόψην αυτό το μαγαζί ΗΑΒ δεν είναι και το φτηνώτερο της Σουηδίας αλλά δεν έχω ψάξει και αλλόυ προς το παρόν.

Δημήτρης
    Καταγράφηκε
    kkokkiss
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #13 στις: Πέμπτη, 26 Μαρ 2009, 19:53:49 »

dimitri καλησπέρα και ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου για πιο μαγαζί μιλάς?Huh??
    Καταγράφηκε
    Dimitris76
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #14 στις: Πέμπτη, 26 Μαρ 2009, 20:08:30 »

Για αυτό που έδωσα νωρίτερα το λίνκ

http://www.hab.se/
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: [1] 2 3  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR  |  Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ JR PCM 9XII
    Μεταπήδηση σε: