Καλημερα και απο εμενα.Πριν απο 8 μηνες μετετρεψα τους 2 JR 10SX πομπους μου, (ειναι συμβατο με ολα τα JR συστηματα) σε 2,4, (
www.xtremepowersystems.net), με πομπους και δεκτες της εν λογω αμερικανικης εταιριας.Το κοστος ανερχεται περιπου στα 220 ευρω το ζευγαρι πομπου και δεκτη, και η εως τωρα χρηση τους στα δυο F-3C και στο ενα 3-D Ε/Π που εχω, δεν μου εχει δημιουργησει καποιο προβλημα.Το συγκεκριμενο συστημα εχει το πλεονεκτημα οτι δεν εχει εξωτερικα καλωδια στο module του πομπου, (εχει μια μικρη κεραια επανω στο module), και επισης ο δεκτης διαθετει μια μικρη σταθερη κεραια και οχι τα κλασικα καλωδιακια τοποθετημενα στις 90 μοιρες που διαθετουν τα υπολοιπα 2,4 συστηματα.Επι πλεον υπαρχει δυνατοτητα για ρυθμιση της εντασης του σηματος (απο το module), για χωρες που εχουν αλλη νομοθεσια συχνοτητων, (π.χ. Γαλλια), βασικο για οσους απο εμας πηγαινουν στο εξωτερικο σε αγωνες.
Ο κατασκευαστης γραφει οτι οτι σε line of site συνθηκες ,(δηλαδη οταν εχουμε visual το μοντελο), η εμβελεια του συστηματος, χρησιμοποιωντας την μεγιστη ενταση ισχυος, ανερχεται στα 5 μιλια.Στην Αμερικη το χρησιμοποιουν γαι να πετανε jet αεροπλανα.
Το μειονεκτημα του συστηματος ειναι οτι απαιτει, (κατα τον κατασκευαστη), χρηση μπαταριων LIFE A123, η'high capacity ΝΙΜΗ (δηλαδη απο 3500 mAh και πανω).
Αξιοπιστη επισης λυση ειναι και τα conversion kitς της SPECTRUM τα οποια υπαρχουν σε αφθονια και στα ελληνικα μαγαζια.
Τετραδακος Δ.