Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.364 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 19 Απρ 2026, 15:09:39

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 19 Απρ 2026, 15:09:39

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Χθες στις 23:13]

από ILIASDJ
    [Χθες στις 10:47]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 12:22:09]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 15:32:33]

[Πέμπτη, 26 Μαρ 2026, 23:29:08]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309364
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 1117
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 934
    Συνολικά: 936
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 ... 18 19 20 [21] 22 23 24 ... 31     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Τι καύσιμο χρησιμοποιείτε?  (Αναγνώστηκε 117285 φορές)
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #300 στις: Παρασκευή, 17 Σεπ 2010, 23:35:24 »

Καλησπέρα και από εμένα.
    Θα ήθελα να ρωτήσω τον astera, αν έχει κάποια πληροφορία από χημικό, για το αν το πολυαιθυλένιο έχει κάποιο ιδιαίτερο  χαρακτηριστικό,  ώστε να επιτρέπει την μονόδρομη μεταφοράς υγρών;Πως είναι δυνατόν, κατά τον, επίμονο, ισχυρισμό σου να μπορεί η υγρασία να διαπερνά το μπουκάλι από έξω προς τα μέσα και το περιεχόμενο να μην βγαίνει από μέσα προς τα έξω.Εγώ, προσωπικά, καθώς και πάρα πολλοί άλλοι, έχοντας ανοίξει, εκατοντάδες, κούτες δεν παρατήρησα να υπάρχει χυμένο καύσιμο μέσα.
    Εξάλλου, αν ίσχυε, αυτό που λες χιλιάδες σπίτια στην Ελλάδα που χρησιμοποιούν σωλήνες ύδρευσης αλλά και θέρμανσης από πολυαιθυλένιο, θα έπρεπε να κατοικούνται μόνο από ψάρια.
    Έτσι, λοιπόν, εκτός και αν έχεις κάποια επιβεβαίωση από κάποιον χημικό, καλό θα ήταν να μην χρησιμοποιείς, αμφιβόλου, εγκυρότητας επιχειρήματα προκειμένου να υποβαθμίσεις την ποιότητα του 95% των καυσίμων που κυκλοφορούν στην Ελλάδα, μιας και αυτά έρχονται με καράβια, όπως για παράδειγμα το RAPICON που έρχεται από την Ν. Κορέα καθώς και πολλά άλλα.
    Εξάλλου, προσωπικά, θεωρώ, εντελώς αντιεπαγγελματικό, να προσπαθεί κάποιος να κατηγορεί, με άμεσο τρόπο ανταγωνιστικά προϊόντα, προκειμένου να προωθήσει τα δικό του.Εκτός, βέβαια και αν δεν είναι επαγγελματίας και προσπαθεί, με απαράδεκτο τρόπο, να πουλήσει προϊόντα και ειδικά μέσα από από τα forumς.
    Εξάλλου, υπάρχει και άλλος τρόπος να δείξει κάποιος την αξία  του προϊόντος του,όπως για παράδειγμα, μαρτυρίες χρηστών, χρήση του προϊόντος από καταξιωμένους και έμπειρους μοντελιστές χορηγίες σε υψηλού επιπέδου αθλητές, οι οποίοι και την γνώση έχουν να κρίνουν ένα καύσιμο και μεγαλύτερες απαιτήσεις έχουν από αυτό, αλλά δεν θέλουν να ρισκάρουν και το όνομά και την επίδοσή τους με ένα, αμφιβόλου ποιότητος προϊόν.
    Το RAPICON, όπως πολλοί, γνωρίζουν, είναι χορηγός του Lukas Riva, Tareq Alsaadi, καθώς και πολλών άλλων και στο χώρο του αερομοντελισμού αλλά και στο χώρο του αυτοκινητομοντελισμού.
    Επίσης, η εταιρία RCFUEL. com με το Rapicon είναι επίσημος χορηγός καυσίμου σε όλους τους Πανελλήνιους Αγώνες Αερομοντελισμού.
    Αυτά, νομίζω είναι κάποια εχέγγυα για την ποιότητα ενός καυσίμου.       

Αρχικα δεν λεει για το Rapicon...
    Δευτερον δεν εινια μονο του tareq και του  lucas  αλλα και πολλων αλλων οπως επισης ειναι και στα 3δμαστερς και στο IRCHA....Και πιστεψτεμε μιας και ημουν εκει πετουσε παρα πολυ το καυσιμο..!

Υ.Γ Σας παρακαλω θερμα να μην ανεβουν οι τονοι... μην χαλασει το  thread... Αν θελετε ανοιξτε αλλο...! (Κοντρες μεταξυ προμηθευτων ΝΙΤΡΟΥ )
    Καταγράφηκε
    TOLIS
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #301 στις: Παρασκευή, 17 Σεπ 2010, 23:53:14 »

λοιπον....θα σας πω την εμπειρια μου ετσι για να παρετε και μια αλλη αποψη για τα καυσιμα...και ειλικρινα, δεν με πολυενδιαφερει εαν θα με πιστεψετε η οχι αφου δεν προκειται να ανακοινωσω τον τυπου του καυσιμου...
    λοιπον...ξεχασμενο γαλονι στο πισω μερος του αυτοκινητου μου για 2 μηνες ολοκληρο το καλοκαιρι, και δεν ειναι κλειστο πορτ-μπαγκαζ...ειναι τζιπ με παραθυρα στο πισω μερος...
    βρε που το εβαλα το γαλονι..που το εβαλα το γαλονι....νατο το γαλονι..ξεχασμενο...
    πεταξα εχθες τον χερομπα μου, χωρις κανενα προβλημα, το καυσιμο απεδιδε εξαιρετικα και μαλιστα με μπουζι typeF αφου το enya3 μου καηκε... idiot2 idiot2 idiot2 idiot2 idiot2
    αυτα προς γνωσιν και συμμορφωσιν...
    φιλικα παντοτε...τολης...
    Καταγράφηκε

cogito ergo sum....
    mastoras
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #302 στις: Σάββατο, 18 Σεπ 2010, 01:59:48 »

Υ.Γ Σας παρακαλω θερμα να μην ανεβουν οι τονοι... μην χαλασει το  thread... Αν θελετε ανοιξτε αλλο...!
    (Κοντρες μεταξυ προμηθευτων ΝΙΤΡΟΥ )

Βρε Παυλάρα τι είναι αυτά που λες  Grin  Το θέμα έχει χαλάσει από την 7η σελίδα και μετά που το έχεις κάνει chat.

Ολοι καταλαβαίνουμε την "ορμή" σου και την αστείρευτη διάθεση για κουβέντα, αλλά όταν τα πράγματα σοβαρεύουν η δίνονται κάποιες σημαντικές πληροφορίες καλό θα ήταν να μην επεμβαίνεις. Εάν κάνεις τον κόπο και ξαναδιαβάσεις όλες τις σελίδες θα δεις ότι ο MrFuelMan κάτι θέλει να πει  Wink

Ξεχώρισε κάποια πόστ, και κάποιους ανθρώπους, και μην προσπαθείς τουλάχιστον αυτούς να τους συντονίζεις, η να
    τους υποδεικνύεις το τι πρέπει να κάνουν.

Υ.Γ. Υπόψιν Παύλε αυτές οι παρατηρήσεις δεν είναι μόνο δικές μου  Wink

Φιλικά Δημήτρης.

Καταγράφηκε

Οταν θέλεις να πας κάπου γρήγορα πήγαινε μόνος σου, όταν θέλεις να πας κάπου μακρυά πήγαινε με άλλους
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #303 στις: Σάββατο, 18 Σεπ 2010, 10:33:20 »

Υ.Γ Σας παρακαλω θερμα να μην ανεβουν οι τονοι... μην χαλασει το  thread... Αν θελετε ανοιξτε αλλο...!
    (Κοντρες μεταξυ προμηθευτων ΝΙΤΡΟΥ )

Βρε Παυλάρα τι είναι αυτά που λες  Grin  Το θέμα έχει χαλάσει από την 7η σελίδα και μετά που το έχεις κάνει chat.

Ολοι καταλαβαίνουμε την "ορμή" σου και την αστείρευτη διάθεση για κουβέντα, αλλά όταν τα πράγματα σοβαρεύουν η δίνονται κάποιες σημαντικές πληροφορίες καλό θα ήταν να μην επεμβαίνεις. Εάν κάνεις τον κόπο και ξαναδιαβάσεις όλες τις σελίδες θα δεις ότι ο MrFuelMan κάτι θέλει να πει  Wink

Ξεχώρισε κάποια πόστ, και κάποιους ανθρώπους, και μην προσπαθείς τουλάχιστον αυτούς να τους συντονίζεις, η να
    τους υποδεικνύεις το τι πρέπει να κάνουν.

Υ.Γ. Υπόψιν Παύλε αυτές οι παρατηρήσεις δεν είναι μόνο δικές μου  Wink

Φιλικά Δημήτρης.

Εχεις ΠΜ.... γιατι με εσενα πρεπει να χαλασω το θεμα...!

Oσο για το θεμα που το εκανα chat  δες λιγο εδω γιατι εχουμε παρεξηγησει τις εννοιες...

An Internet forum is an online discussion site where people can hold conversations in the form of posted messages. (καλημερα σας..)
    Πηγη: Wikipedia..!
    « Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 18 Σεπ 2010, 11:05:06 από PaNt » Καταγράφηκε
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #304 στις: Σάββατο, 18 Σεπ 2010, 11:35:04 »

αλλά όταν τα πράγματα σοβαρεύουν η δίνονται κάποιες σημαντικές πληροφορίες καλό θα ήταν να μην επεμβαίνεις.

Για ποιά σοβαρότητα ακριβώς μιλάμε.......
    Για αυτή που λέει ο asteras, ότι βάζω 4% λάδι επιπλέον στο μπιτόνι για να το κάνω 24%, Cheesy Cheesy Cheesy η που προσπαθεί μάταια να αποδείξει ότι τα καύσιμα είναι όλα χάλια εκτός απο τα δικά του...

Οπως κατανοείς, μάλλον άλλοι "πρέπει" να σοβαρευτούν και να μήν προκαλούν, τουλάχιστον χωρίς επιχειρήματα..

@edit@

Κρίνω και εγώ με την σειρά μου, ότι είναι ανώφελο να συνεχιστεί το θέμα με αυτό το ρυθμό.
    Ολοι υποστηρίζουμε "κάτι" κατά καιρούς, αλλά δεν πορωνόμαστε..
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

mastoras
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #305 στις: Σάββατο, 18 Σεπ 2010, 11:51:11 »

Εξάλλου, προσωπικά, θεωρώ, εντελώς αντιεπαγγελματικό, να προσπαθεί κάποιος να κατηγορεί, με άμεσο τρόπο ανταγωνιστικά προϊόντα................

vtr στο ίδιο θέμα εστιάζω και εγώ την παρέμβαση μου.

Υ.Γ. Παύλε μην μου ξαναστείλεις τέτοιου είδους Π/Μ γιατί το τελευταίο πράγμα που θέλω να κάνω είναι να θυμώσω μαζί σου.
    Καταγράφηκε

Οταν θέλεις να πας κάπου γρήγορα πήγαινε μόνος σου, όταν θέλεις να πας κάπου μακρυά πήγαινε με άλλους
    ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #306 στις: Σάββατο, 18 Σεπ 2010, 14:22:02 »

Αφού λοιπόν το θέμα είναι : "Τι καύσιμο χρησιμοποιήτε ?" , θα καταθέσω τη δική μου εμπειρία.

Έχω χρησιμοποιήσει αρκετές μάρκες για αρκετό καιρό, σε Α/Π αλλά και Ε/Π, και ανάλογα στο στάδιο που βρισκόμουν, όλα μα όλα βρέθηκαν να εκπληρώνουν το σκοπό τους.

Στα Ε/Π πριν από το Rapicon χρησιμοποιούσα το Optifuel. Το Optifuel με τα 5lt είναι ανεπιφύλακτα η καλύτερη επιλογή σχετικά με πηλίκο της τιμής του ανά lt περιεχομένου που μπορεί να κάνει ένας μοντελιστής . Για όσο καιρό το χρησιμοποίησα δεν το μετανιώσα ούτε μία στιγμή.

Η παραπάνω περιεκτικότητα του λαδιού κατά 2% μέσα στο καύσιμο που έχει το Rapicon, έκανε σε μένα (τουλάχιστον) τη διαφορά στην ποιότητα των ασκήσεων hover.
    Επειδή κρίνονται κάποια πράγματα στις λεπτομέρειες με κέρδισε το Rapicon.

Το ότι έχω ως υπογραφή το Rapicon RcFuel Heli Team, έχει να κάνει περισσότερο με την υποχρέωση που ένοιωθα, λόγω της προσφοράς δωρεάν καυσίμου του εισαγωγέα στο διήμερο των αγώνων.
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #307 στις: Κυριακή, 3 Οκτ 2010, 14:44:22 »

Μιας και σημερα αντιμετωπισα το πρωτο προβλημα με τον Ys56Sr  το οποιο δεν ξερω απο που προερχεται ανοιξα το μοτερ για καθαρισμα κτλ κτλ...!

Εδω μια  φωτο μετα απο 8 γαλονια πλεον που εχει κανει το μοτερ (7 ραπικον και ενα optifuel) και εχωντας καθησει και 2.5 μηνες χωρις after run...

Τελικα πιστευω οτι αυτοι οι Ys ειναι αλλου..... βεβαιως και τα καυσιμα  παιζουν ρολο...

Καταγράφηκε
    papabill
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #308 στις: Κυριακή, 3 Οκτ 2010, 14:57:49 »

Εχει δοκιμασει κανεις αυτο καυσιμο?

* YP30-250x125.jpg (5.82 KB, 127x250 - εμφανίστηκε 485 φορές.)
    Καταγράφηκε

Το ελικόπτερο ή το ραφι θα στολίσει ή στο χωράφι θα σκορπίσει...
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #309 στις: Κυριακή, 3 Οκτ 2010, 15:02:14 »

Εχει δοκιμασει κανεις αυτο καυσιμο?

εγω... μια χαρα δουλευε σε ολα απλα ηταν ακριβο...!:)
    Καταγράφηκε
    spiros pap.
    Aeromodeller Sr. Member

magic heli!!!!!!

« Απάντηση #310 στις: Κυριακή, 3 Οκτ 2010, 15:38:59 »

Εγω παιδια παιζω με cool power 20% kai η ys90 st πηροβολαει στον αερα.... Cheesy και ειναι και πεντακαθαρει οπος και του φιλου pant...
    Καταγράφηκε

logo 500 se.
    jr 9303
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #311 στις: Κυριακή, 3 Οκτ 2010, 16:28:48 »

Κάνω κάποιες προσπάθειες να κρατηθώ εκτός.....  απο το παρών θέμα, αλλά..........
    Ορίστε λοιπόν η κατάντια του "πρώην κινητήρα μου",  μετά απο 13 γαλόνια 30άρι ΚΥ fuel.   Και ακόμα δεν ζήτησε ρουλεμάν.. Cheesy

* bosmaxae_020.jpg (44.9 KB, 600x450 - εμφανίστηκε 457 φορές.)

* bosmaxae_022.jpg (39.82 KB, 600x450 - εμφανίστηκε 467 φορές.)
    Καταγράφηκε

vtr
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #312 στις: Κυριακή, 3 Οκτ 2010, 16:29:49 »

..

* bosmaxae_028.jpg (45.22 KB, 600x450 - εμφανίστηκε 466 φορές.)

* bosmaxae_029.jpg (66.08 KB, 600x450 - εμφανίστηκε 479 φορές.)
    Καταγράφηκε

vtr
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #313 στις: Κυριακή, 3 Οκτ 2010, 16:30:30 »

Την καλησπέρα μου..

* bosmaxae_026.jpg (49.82 KB, 600x450 - εμφανίστηκε 453 φορές.)
    Καταγράφηκε

nitro35%
    Aeromodeller Full Member

nitro powered

« Απάντηση #314 στις: Κυριακή, 3 Οκτ 2010, 19:29:25 »

Εγω προσωπικα  χρησιμοποιω Optifuel.Mετα απο πολλες πτησεις το μοτερ καθαρο και η τσεπη μου ποιο γεματη.Αν θα επρεπε να διαλεξω και ενα ακομα καυσιμο θα επερνα το rapicon γιατι ακουγονται πολυ καλες κριτικες αλλα kαι για να στηριξω τον Γιαννη τον Ψωμα που ειναι εξαιρετικος αθλητης στο f3c και πολυ φιλικος οταν τον ειχα παρακολουθησει σε ενα κριτηριο για την εθνικη ομαδα.
    Επισης παιδια λαβεται υποψιν σας οτι αν παιζουμε σε συνθηκες υψηλης υγρασιας οπως μετα απο βροχη η σε περιοδο νοτιων ανεμων η πανω απο θαλασσα τοτε και το καλυτερο καυσιμο βρισκει το διαολο του.
    Καταγράφηκε

line up and hold...
    Σελίδες: 1 ... 18 19 20 [21] 22 23 24 ... 31     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αεροπλάνα R/C - Καύσιμο  |  Μηχανές - καύσιμα - έλικες (Συντονιστής: andreas)  |  Θέμα: Τι καύσιμο χρησιμοποιείτε?
    Μεταπήδηση σε: