Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.376 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 22:37:18

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 22:37:18

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Bocian
    [Σήμερα στις 21:30]

[Σήμερα στις 14:21]

από Markhelis
    [Χθες στις 02:55]

από vilisdev
    [Δευτέρα, 20 Απρ 2026, 10:26:27]

από Loukis35
    [Κυριακή, 19 Απρ 2026, 15:46:42]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309376
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 935
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 627
    Συνολικά: 628
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2 3 4 5     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Νεο μελος με king 2  (Αναγνώστηκε 10209 φορές)
    megane
    Aeromodeller Jr. member
    **
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Τετάρτη, 11 Μαρ 2009, 21:03:51 »

καλησπερα παιδια.Λεγομαι πετρος και μενω θεσσαλονικη. Εχθες πηρα και εγω ενα honey bee king 2. Μεχρι στιγμης προσπαθω να το σηκωσω αλλα με πολυ λιγα αποτελεσματα μιας και εχει φτασει το 1.5 μετρο 3-4 για 2 δευτερολεπτα. Οταν το σηκωνω βασικα η ουρα του περιστρεφεται προς τα δεξια και δεν νιωθει οτι και να κανω απο την τηλεκατευθηνση. Ξερεται τι μπορει να φταιει? Και κατι ακομα δεν ξερω αν παιζει ρολο αλλα ειδα τον ιμαντα στην ουρα καπως χαλαρο πως μπορω να τον τεντνοσω λιγο?
    Καταγράφηκε
    Dimitris Kriti
    Aeromodeller Hero Member

Βενζίνη, τσόκ, δυο σχοινιές και φύγαμε!!!

« Απάντηση #1 στις: Τετάρτη, 11 Μαρ 2009, 21:17:48 »

Φιλε Πετρο, καλως ηρθες καταρχην. Αν ειναι το πρωτο σου ελικοπτερο εκανες λαθος επιλογη. Το συγκεκριμενο ελικοπτερο ειναι αρκετα δυστροπο και δεν ενδικνεται για αρχαριο. Στο λεω γιατι την πατησα και 'γω καποτε και εχω ενα σιρταρι γεματο σπασμενα blades! Καλητερα να το βαλεις στην ακρη και παρεις ενα ελικοπτερο coxial (διπλου στροφειου) οπως το lama της e-sky. Με αυτο θα "ξεκλειδωσουν τα δαχτυλα σου και θα μαθεις αρκετα πραγματα για τα ελικοπτερα και τις ρυθμισεις τους. Το king αργοτερα.
    Καταγράφηκε

Καποιοι λενε "οτι δεν εχει πτερυγα δεν πεταει".
    Λαθος, πεταει αλλα ειναι λιγααακι ποιο δυσκολο...
    megane
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #2 στις: Τετάρτη, 11 Μαρ 2009, 21:28:03 »

Καλως σας βρηκα.Αυτο μου εκαναν δωρο. Ξερω οτι θα παιδευτω να το μαθω αλλα το παλευω με υπομονη. Μπορω να πω οτι εκανα βελτιωση απο την πρωτη πτηση Grin τωρα το σηκωνω απο το εδαφος εστω και για λιγο. Απλα αν ξερει καποιος να με βοηθησει λιγο σε αυτα που ρωτησα θα ηταν πολυ χρησιμο.
    Καταγράφηκε
    Mitsos
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #3 στις: Πέμπτη, 12 Μαρ 2009, 15:19:44 »

για σου φιλε megane και καλοσορισες.για να μην γυριζει το ε/π δεξια κανε το tail servo λιγο μπροστα.οσο για τον ιμαντα δε νομιζω να σου δημιουργισει προβληματα!
    Καταγράφηκε

Γ@ΜΩ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ!!!!
    megane
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #4 στις: Πέμπτη, 12 Μαρ 2009, 15:26:16 »

Τεντωσα λιγο τον ιμαντα και ομολογω οτι το ελικοπτερο αλλαξε πολυ αφου μπορουσε και ακουγε στις κινησεις της τ\κ.Τωρα για το σερβο κατι ελεγε μεσα στο μανουαλ οτι πρεπει να το βαλω καθετα και στο πισω μερος στον αξονα που κινηται το ρουλεμαν θα πρεπει να βρισκεται απο τα αριστερα στο 1\3 της αποστασης.Αυτο δεν ξερω κατα ποσο ειναι αξιοπιστο γιατι και που το εκανα παλι δεν ηρθε στα λογικα του.Παντως σημερα μετα που τεντοσα τον ιμαντα μπορεσα και το σηκωσα γυρω στα 3 μετρα και μολις αρχισε να περιστρεφεται η ουρα το κατεβασα χωρις να παθει τιποτα. Grin
    Καταγράφηκε
    Mitsos
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #5 στις: Πέμπτη, 12 Μαρ 2009, 15:49:58 »

απλά μετακίνησε το σερβο ελαχιστα μπροστα και φταξε τη τ/κ
    Καταγράφηκε

Γ@ΜΩ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ!!!!
    megane
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #6 στις: Πέμπτη, 12 Μαρ 2009, 18:54:52 »

Θα το δοκιμασω και θα σας πω νεα. Ευχαριστω Thumbs up
    Καταγράφηκε
    Mitsos
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #7 στις: Παρασκευή, 20 Μαρ 2009, 13:05:35 »

Θα το δοκιμασω και θα σας πω νεα. Ευχαριστω Thumbs up
    Κανα νέο? Thumbs up
    Καταγράφηκε

Γ@ΜΩ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ!!!!
    megane
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #8 στις: Παρασκευή, 20 Μαρ 2009, 13:43:18 »

Ακομα πεδαιυομαι με την ουρα.Και σε μαγαζι πηγα να μου το ρυθμισουν μου το ρυθμισαν στο εδαφος να μην τραβαει αλλα μολις σηκωνεται παλι γυριζει σβουρες η ουρα. Καπου καπου αν το πεδεψεις με την τ\κ σταθεροποιειται αλλα δυσκολα μπορεις να το κρατησεις σταθερα.
    Καταγράφηκε
    LampoLiS
    Aeromodeller Hero Member

Το Σήμερα Είναι Το Αύριο Για το Οποίο Ανησυχούσα Χ

« Απάντηση #9 στις: Παρασκευή, 20 Μαρ 2009, 14:29:24 »

Ακομα πεδαιυομαι με την ουρα.Και σε μαγαζι πηγα να μου το ρυθμισουν μου το ρυθμισαν στο εδαφος να μην τραβαει αλλα μολις σηκωνεται παλι γυριζει σβουρες η ουρα. Καπου καπου αν το πεδεψεις με την τ\κ σταθεροποιειται αλλα δυσκολα μπορεις να το κρατησεις σταθερα.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          φιλε αν θέλεις να  πετάξεις το συγκεκριμένο ελικόπτερο σίγουρα χρειάζεται κάποιος να σου κάνει ένα lama δώρο πρώτα.συγγνώμη κιόλας αλλα όπως σου είπανε και η προλαλήσαντες το king 2 είναι ο χειρότερος τρόπος για να ξεκινήσει kapios.to έχω και εγώ και τώρα το πετάω αφού έχω πετάξει lama, belt,και blade πρώτα  του έχω κάνει και αναβάθμισης που αν το δεις μονο με king δε μοιάζει τώρα πια,δυστυχώς για σένα αυτό σου κάνανε δώρο.τέλος πάντων ψάξε στο forum και θα βρείς πολύ χρήσιμες πληροφορίες που θα σε βοηθήσουνε.καλωσόρισες λοιπόν και καλή συνεχεια.
    Καταγράφηκε

Τrex 450 sport fbl,copter cx450 se v2,copterx 450 scale body ce-135,e-sport phoenix glider,blade mcpx                              Karistos Fly Team[/size
    megane
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #10 στις: Παρασκευή, 20 Μαρ 2009, 14:36:32 »

Εχω δει οτι σε καποιες φορες που σταθεροποιειται η ουρα δεν εχω προβλημα στο να το κανω κουμαντο απλα το μονο προβλημα ειναι η ουρα του που με πεδαιυει πολυ.Δεν μου φανηκε και τοσο δυσκολο απλα το προβλημα της ουρας δεν με αφηνει να το συνηθησω μιας και οι φορες που μενει σταθερο ειναι πολυ λιγες.
    Καταγράφηκε
    Mitsos
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #11 στις: Παρασκευή, 20 Μαρ 2009, 15:18:57 »

Δοκίμασε ένα HH gyro Thumbs up
    Καταγράφηκε

Γ@ΜΩ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ!!!!
    MarD
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #12 στις: Παρασκευή, 20 Μαρ 2009, 17:53:44 »

Εμένα μου φαίνεται πως απλά δεν έχει ρυθμιστεί κάτι σωστά.
    Αν το King στο έδαφος και με λίγες στροφές είναι εντάξει αλλά μόλις σηκώνεται, άρα και αυξάνει στροφές τότε η ουρά αρχίζει και φεύγει, πιθανότατα δεν είναι αρκετά σφιχτός ο ιμάντας ή έχουν φαγωθεί τα δοντάκια του με αποτέλεσμα να αναπηδά και να χάνει στροφές το πίσω στροφείο. Να θυμάσαι να σφίξεις καλά τα στηρίγματα της μπούμας με το frame έτσι ώστε να κρατάνε την μπούμα πίσω σταθερά, γιατί ο ιμάντας έχει την τάση να τραβάει την μπούμα και πολλές φορές το σφίξιμο που κάνουμε εκεί που ξεκινάει η μπούμα στο frame δεν είναι αρκετό για να την συγκρατήσει και με το καιρό χρειάζεται και πάλι τέντωμα.

Αν όμως πάντοτε το κάνει αυτό, δοκίμασε να αυξήσεις το Gain ώστε να αυξηθεί η ευαισθησία του γυροσκοπίου κατά την ολίσθηση.
    Τέλος, να σημειώσω πως αν μάθεις σε αυτό το ελικόπτερο, ότι άλλο και να πετάξεις θα σου φανεί παιχνιδάκι. Μόνο μη σου περάσει από το μυαλό να ρίξεις λεφτά στο ελικόπτερο, τα οποία δεν θα μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν τουλάχιστον στο επόμενο και καλύτερο.
    Καταγράφηκε

“The helicopter approaches closer than any other [vehicle] to fulfillment of mankind's ancient dreams of the flying horse and the magic carpet.”
    - Igor Sikorsky

http://www.coolmodels.gr
    nikosd
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #13 στις: Παρασκευή, 20 Μαρ 2009, 18:22:43 »

Δοκίμασε στην τ/κ να αυξήσεις στο τέρμα το δεξιό ποντασιόμετρο το οποίο ανεβάζει στροφές στο μοτερ και να χαμηλώσεις το αριστερό ωστε να εχει λιγότερο Pitch  ωστε να χρειάζεται περισότερο γκάζι για να ανέβει και κατα συνέπεια περισότερες στροφές στην ουρά.

Μια καλή και φτηνή βελτίωση ειναι το main belt pulley 39Τ από  το King v3 to οποίο μπαίνει στο v2 κει εχει περισότερα δόντια με αποτέλεσμα να αυξάνει τις στροφές στήν ουρά γιατί το v2 εχει πρόβλημα και ειναι γνωστό δεν εχει την σωστή σχέση στροφών μπροστά και στην ουρά στο v3 αυτό διορθώνεται.
    http://www.helidirect.com/esky-main-belt-pulley-39t-king-p-8596.hdx

Αν βάλεις αυτό και ρυθμιστεί σωστά και το pitch το Heli πετάει αψογα για τα κυβικά του ακόμα και με το μαμα γυροσκόπειο για αρχάριους και για normal πορείες .

Αυτά

Αν χρειάζεσαι οτιδ στείλε  PM το θέμα με το King2 το εχω σπουδάσει. 
    Καταγράφηκε
    nikosd
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #14 στις: Παρασκευή, 20 Μαρ 2009, 18:36:11 »

Ξέχασα .

Αν εχεις πτώσεις και κατα συνέπεια ζημιά στα Servo μην πάρεις τα Esky
    πάρε απο Hobbycity τα ΗΤ9 και πάρε και μαζί μεταλικά γρανάζια
    http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=662
    +
    http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6761

Τα αλάζεις και τα τρία και τελειώνει το θέμα με τα Servo αι ειναι και φτηνότερα και με φτηνα ανταλακτικά.
    Με ελάχιστη πατέντα τα βάζεις πάνω.

Για το Main Gear συνιστώ αυτό
    http://www.helidirect.com/new-designed-stronger-plastic-main-gear-2pcs-black-honey-king-v1v2-not-for-p-9861.hdx
    φτηνά και πολύ καλά κατα την γνώμη μου
    για να βγάλεις το ρουλεμάν απο το παλαιό χρειάζεσαι το παρακ εργαλείο ή μεγγενη και προσοχή
    http://www.helidirect.com/oneway-bearing-removal-trex-450-p-2975.hdx

και τέλος επειδή αν πετάς συχνά σύντομα θα σπάσει το frame στην βάση του μοτέρ μην πάρεις to Stifener της Extremme  πάρε κατευθείαν το frame του King v3

Ενοείται οτι πιάνουν τα χέρια σου και εχεις υπομονή 
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: [1] 2 3 4 5     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα ηλεκτρικά (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Νεο μελος με king 2
    Μεταπήδηση σε: