πριν αγορασε τε και μια βιδα ψαξτε θα την βρητε φθηνοτερα ειναι σιγουρο μερικοι τους ξεφευγουν και εχουν μεγαλες διαφορες προς τα πανω και αλλοι προς τα κατω μην εμπιστευεστε κανενα απολυτως ψαξτε ψαξτε
οτι σραβο στο φορουμ εδω μεσα για αυτο ειναι οχι πια ελεος
το ψαξιμο ειναι ευκολα καθεστε και ψαχνεται κουραση μηδεν αλλα ψαξτε διαφορετικα την πατησατε
Εγώ πάλι δεν είμαι αυτής της σκεπτικής. Το φθηνότερο δεν το θεωρώ καλύτερο, ακόμα και ούτε πιο συμφέρον. Βλέπε παροιμίες "η φθήνια τρώει τον παρά", "το φθηνό είναι και ακριβό" κ.λ.π. Αυτό γιατί στο βωμό της φθήνιας ρίχνουν το επίπεδο και μάλιστα οι φίλοι Κινέζοι και άλλοι καταπατούν και ανθρώπινα δικαιώματα. Υπάρχουν όμως και πολλά από αυτά τα προϊόντα που είναι είτε ικανοποιητικά για την τιμή τους, είτε ισόβαθμα ακόμη και καλύτερα από τα διάσημα ακριβά. Εγώ προσωπικά έτσι κατάφερα να φτιάξω μοντέλα που χωρίς αυτά τα προϊόντα και λόγω των στενών οικονομικών μου, θα μου ήταν αδύνατο.
Πραγματικά όμως νιώθω άσχημα που βάζω το λιθαράκι μου σε μια λανθασμένη καταναλωτική συνείδηση που δημιουργείται. Δεν νιώθω ωραία για παράδειγμα να πετώ ένα ελικόπτερο και να φοβάμαι το πότε θα μου "σκάσει" στον αέρα. Αν δεν σηκώνει η τσέπη για κάτι άλλο όμως, τότε το καταπίνουμε αμάσητο.
Η σκεπτική μου είναι λοιπόν να υπολογίζουμε πολλούς παράγοντες και να μην συγκρίνουμε μοναχά το νουμεράκι κάτω από το εκάστοτε προϊόν. Το να πάρεις κάτι που κάνει 10 ευρώ στη Κίνα με 15 ευρώ από Ελλάδα δεν το θεωρώ έγκλημα. Προσωπικά επέλεγα εξωτερικό μόνο για εξωφρενικές διαφορές που δεν δικαιολογούσα με τίποτα και τα παραδείγματα είναι πολλά και περισσότερα στο παρελθόν, τώρα αρχίζει και φτιάχνει η κατάσταση πιστεύω.
Επίσης κάτι άλλο που με ανησυχεί, είναι πως σε αυτή την δύσκολη περίοδο που η αγορά αντιμετωπίζει προβλήματα, βλέπω επαγγελματίες να σκοτώνουν κυριολεκτικά προϊόντα προκειμένου να τραβήξουν το ενδιαφέρον. Χτυπούν βέβαια στα αυτιά κάποια άλλα προκειμένου να βγάλουν τα σπασμένα φαντάζομαι. Ναι, αλλά δημιουργούν πρόβλημα στο συγκεκριμένο προϊόν που το δουλεύουν οι υπόλοιποι επαγγελματίες επίσης. Συγκεκριμένα εγώ δεν μπορώ να δώσω αυτή τη τιμή ούτε με 15% κέρδος. Νομίζω πως δεν είναι σωστό να πατούμε επί πτωμάτων αλλά να υπάρχει ένα πνεύμα αλληλοσεβασμού (σε καμιά περίπτωση καρτέλ!!!). Ελπίζω ο καταναλωτής να διορθώσει την κατάσταση, αγοράζοντας μεν το φθηνό αλλά αποφεύγοντας το ακριβό έτσι ώστε να τους δώσει να καταλάβουν πως αυτές οι κινήσεις δεν είναι τελικά και τόσο συμφέρουσες.
Όσο για τα υπόλοιπα θέματα που ειπώθηκαν θα συμφωνήσω απλά με την πλειοψηφία των απόψεων που ήδη δόθηκαν.
Συγνώμη αν σας κούρασα και περιμένω ανυπόμονα τις απόψεις σας επί των θεμάτων αυτών.