|
TOLIS
|
 |
« στις: Πέμπτη, 26 Φεβ 2009, 15:51:42 » |
|
για πεσ τε μου ρε παιδια εχεις οι γνωστικοι. εχω ενα gy 401 και ενα futaba digital 3154 για την ουρα. πολυ απλα το σερβο δεν παιζει οταν βαλω στον δεκτη το καλωδιο του σηματος. οταν το τραβηξω απο τον δεκτη το σερβο παιζει αλλα το γυροσκοπιο δεν σεταρει και συνεχιζει να αναβοσβυνει το λεντακι.υπ οψιν οτι εχω βαλει στο γυροσκοπιο την ενδειξει d.s. στο on.τωρα ενα βαλω ενα αλλα οποιοδημποτε σερβο, οχι ψηφιακο το γυροσκοπιο παιζει κανονικα και το σερβο επισης. τι στο καλο συμβαινει??? λετε να tα επαιξε το futaba... 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
cogito ergo sum....
|
|
|
|
MarD
|
 |
« Απάντηση #1 στις: Πέμπτη, 26 Φεβ 2009, 16:04:41 » |
|
Γεια χαρά Τόλη!
Είναι απλό, το D.S. σημαίνει Digital Servo. Το 3154 δεν είναι κι έτσι δεν λειτουργεί. Βάλτο στο off για να δουλέψει. Είσαι τυχερός όμως που δεν έβαλες ψηφιακό servo με το D.S. στο off γιατί θα στο έκαιγε.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
“The helicopter approaches closer than any other [vehicle] to fulfillment of mankind's ancient dreams of the flying horse and the magic carpet.” - Igor Sikorsky http://www.coolmodels.gr
|
|
|
|
bladekiller
|
 |
« Απάντηση #2 στις: Πέμπτη, 26 Φεβ 2009, 16:12:31 » |
|
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
MarD
|
 |
« Απάντηση #3 στις: Πέμπτη, 26 Φεβ 2009, 16:14:56 » |
|
Έχετε δίκιο, μπερδεύτηκα.  Άκυρο το παραπάνω post!
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
“The helicopter approaches closer than any other [vehicle] to fulfillment of mankind's ancient dreams of the flying horse and the magic carpet.” - Igor Sikorsky http://www.coolmodels.gr
|
|
|
|
newbie
|
 |
« Απάντηση #4 στις: Πέμπτη, 26 Φεβ 2009, 16:15:16 » |
|
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
MarD
|
 |
« Απάντηση #5 στις: Πέμπτη, 26 Φεβ 2009, 16:23:29 » |
|
Πάντως όσο αναβοσβήνει το λεντάκι δεν σημαίνει ότι δεν σέταρε. Απλά ειδοποιεί πως το AVCS δεν είναι σε λειτουργία. Κάτι παίζει με το AVCS. Παίξε λίγο με το Gain μπας και το βρείς. Βάλτου κάπου στο 65-80% Gain.
Επίσης θέλω να σε ρωτήσω, που ρύθμισες το Gain στην Τ/Κ; Έχει ρύθμιση Gyro Gain ή το έβαλες απλά στο Gear;
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
bladekiller
|
 |
« Απάντηση #6 στις: Πέμπτη, 26 Φεβ 2009, 16:24:31 » |
|
Λοιπόν για ρίξε καταρχήν το σερβό κατευθείαν στο δέκτη και δες αν ακούει στο rudder. Αν δεν ακούει το σερβό έχει πρόβλημα. Αν ακούει πάμε παρακάτω. Σύνδεσέ τα όλα κανονικά αλλά με το διακόπτη στο ΟΦ. Δουλεύει τότε?
Φιλικά Κώστας.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
Submarine1981
Aeromodeller Jr. member

Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #7 στις: Πέμπτη, 26 Φεβ 2009, 17:17:05 » |
|
δες μια ποσα βολτ θελει για να δουλεψει αυτο το σερβο. μπορει να κανω λαθος αλα εχω την εντυπωση οτι θελει μπεκ για να δουλεψει. εχεις βαλει μπεκ? τελει ποιο λιγο ρευμα σε σχεση με αυτο που δινει το ESC. Και παλι δεν ειμαι σιγουρος αλα δες το. επισης πιασε το σερβο και δες αν ειναι ζεστο αν δεν εχεις μπεκ. μηπως του εδωσες παραπανω ρευμα και δε δουλευει. και παλι δεν ειμαι σιγουρος γιαυτο που σου λεω.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
STRATOS77
|
 |
« Απάντηση #8 στις: Πέμπτη, 26 Φεβ 2009, 19:25:55 » |
|
το σερβο το εχω και εγω αυτο στο μινι τιταν μου...δουλευει και με 6 volt αφοβα..(το εχω κανει και λειτουργει ΗΔΗ)ειναι και ψηφιακο...οποτε κοιτα μηπως βαζεις αναποδα τα καλωδια στο γυροσκοπιο και κοιτα αυτα που λεει ο φιλος ΚΩΣΤΑΣ.... 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ MATRIX ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΩΝ
|
|
|
|
TOLIS
|
 |
« Απάντηση #9 στις: Πέμπτη, 26 Φεβ 2009, 20:34:27 » |
|
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
cogito ergo sum....
|
|
|
|
TOLIS
|
 |
« Απάντηση #10 στις: Πέμπτη, 26 Φεβ 2009, 20:35:38 » |
|
Λοιπόν για ρίξε καταρχήν το σερβό κατευθείαν στο δέκτη και δες αν ακούει στο rudder. Αν δεν ακούει το σερβό έχει πρόβλημα. Αν ακούει πάμε παρακάτω. Σύνδεσέ τα όλα κανονικά αλλά με το διακόπτη στο ΟΦ. Δουλεύει τότε?
Φιλικά Κώστας.
οταν βαλω τον διακοπτη στο οφ τοτε δουλευει..... 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
cogito ergo sum....
|
|
|
|
bladekiller
|
 |
« Απάντηση #11 στις: Παρασκευή, 27 Φεβ 2009, 00:37:23 » |
|
Το ενσωματωμένο BEC του ρυθμιστή ταχύτητας συνήθως δίνει 5 βολτ οπότε έτσι κι αλλιώς δεν πιστεύω να είναι θέμα τάσης. Επίσης γυροσκόπιο και σερβό είναι του ίδιου κατασκευαστή οπότε σίγουρα δεν παίζει θέμα συμβατότητας. Αφού με το διακόπτη στο ΟΦ δουλεύει, ένα από τα δύο πρέπει να συμβαίνει. Η ότι το σερβό έχει κάποιο πρόβλημα ή ότι το γυροσκόπιο ενώ δουλεύει σωστά στο analog mode με το διακόπτη στο OFF κάποια βλάβη έχει με αποτέλεσμα στο digital mode με το διακόπτη στο ΟΝ να στέλνει σήματα αρλούμπες στο σερβό και πιθανώς γιαυτό να ζεσταίνεται.
Φιλικά Κώστας.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
papabill
|
 |
« Απάντηση #12 στις: Παρασκευή, 27 Φεβ 2009, 01:15:35 » |
|
Αλλος ενας φιλος εχει το ιδιο προβλημα με το συγκεκριμενο σερβο και gyro και λυση δεν εχει βρει! ΜΑκαρι να βρεθει τωρα!
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Το ελικόπτερο ή το ραφι θα στολίσει ή στο χωράφι θα σκορπίσει...
|
|
|
|
|
panosla
Aeromodeller Jr. member

Αποσυνδεδεμένος
Επί πτυχίο Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Πολυμέσων
|
 |
« Απάντηση #14 στις: Σάββατο, 28 Φεβ 2009, 17:40:33 » |
|
ΜΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ. Μην βάλεις το 401 σε DS μαζί με το 3154 και χωρίς BEC , το καίει (κάρβουνο) . Το έχω πάθει. Δεν ξέρω να σου πω αν φταίει η κακή συνεργασία gyro-servo ή αν τραβάνε πολύ ρεύμα. Χωρίς εξωτερικό BEC με το 401 έχω κάψει τρία servo. Μετά "BEC εποχή" και με ένα DS75 της e-flite(10-15€) όλα δουλεύουν ρολόι.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|