heliflyer
Aeromodeller
Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« στις: Παρασκευή, 20 Φεβ 2009, 11:36:37 » |
|
Καλημέρα..
Μόλις πήρα το trex 700 με 3 FUTABA S9255 on cyclic και γυροσκόπιο gy611+bls251.Έχω 2 μπαταρίες lipo 4000mah.Eίναι εντάξει για το δέκτη?Με 2 in 1 voltage regulator align kai step down στα 5.1v.Εσείς τι χρησιμοποιείται στο συγκεκριμένο ελικόπτερο?Μήπως θα ήταν καλύτερα να βάλω NIMH Η NICD στα 4.8v?
Ευχαριστώ..
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Dimitris Kriti
|
 |
« Απάντηση #1 στις: Παρασκευή, 20 Φεβ 2009, 11:53:06 » |
|
H μπαταριες σου ειναι μια χαρα απο χωρητηκοτητα. Το step down το εχω κανει δοκιμη στην εξοδο του voltage regulator και κουνωντας και τα δυο στικ μαζι ζεσταθηκε παρα πολυ. Προσωπικα δεν το εμπιστευωμαι παρα μονο για να τροφοδωτει ενα σερβο.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Καποιοι λενε "οτι δεν εχει πτερυγα δεν πεταει". Λαθος, πεταει αλλα ειναι λιγααακι ποιο δυσκολο...
|
|
|
|
PaNt
|
 |
« Απάντηση #2 στις: Παρασκευή, 20 Φεβ 2009, 11:55:27 » |
|
Το regulaton einia mia xara....2 τετοιεσ μπαταριες νομιζω εινια υπερβολη.... βαλε την μια η 2 χ 2500...
Επισης το step down εννοειται οτι το θες μονο για tail servo.. Nicad kai nimh ξεχασετες!
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Dimitris Kriti
|
 |
« Απάντηση #3 στις: Παρασκευή, 20 Φεβ 2009, 12:02:37 » |
|
Το regulaton einia mia xara....2 τετοιεσ μπαταριες νομιζω εινια υπερβολη.... βαλε την μια η 2 χ 2500...
Επισης το step down εννοειται οτι το θες μονο για tail servo.. Nicad kai nimh ξεχασετες!
Τα 9255 δουλευουν μονο στα 4,8Volt.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Καποιοι λενε "οτι δεν εχει πτερυγα δεν πεταει". Λαθος, πεταει αλλα ειναι λιγααακι ποιο δυσκολο...
|
|
|
heliflyer
Aeromodeller
Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #4 στις: Παρασκευή, 20 Φεβ 2009, 12:03:11 » |
|
Παιδιά ευχαριστώ,
Μάλλον δεν το έθεσα καλά.Τη μία μπαταρία θα χρησιμοποιήσω.(1 κάθε φορά).Το πρόβλημα μου είναι ότι τα 9255 η futaba τα δίνει μόνο στα 4.8v.Άρα θα έχω πρόβλημα με τα 6v του regulator.Για αυτό σκέφτηκα το step down να το βάλω μεταξύ μπαταρίας και δέκτη.Αλλά ρωτώντας και σε κάποια αμερικάνικα sites μου είπαν ότι δεν είναι και πολύ αξιόπιστο.:Άλλοι μου προτείναν να τρέξω τα 9255 στα 6v χωρίς πρόβλημα.Το ρισκάρεις όμως?Τι προτείνετε εσείς?
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
PaNt
|
 |
« Απάντηση #5 στις: Παρασκευή, 20 Φεβ 2009, 12:05:46 » |
|
και ενας φιλος παιζει με το αλιγν reg τοσο καιρο... δεν παθανε τπτ.. εγω δεν θα το εκανα... τι να σου πω η τα πουλας η αγοραζεις ενα νεο regulator! που να κατεβαζει στα 5
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
heliflyer
Aeromodeller
Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #6 στις: Παρασκευή, 20 Φεβ 2009, 12:10:46 » |
|
Ευχαριστώ φίλε mastoras.Έχεις να μου προτείνεις κάποιο αξιόπιστο regulator στα 5v?Τα σέρβο δύσκολο να τα πουλήσω.¨ελεγα να πάρω τα BLS451 αλλά η FUTABA έβγαλε ανακοίνωση στη σελίδα της ότι τα σέρβο αυτά είναι ακατάλληλα για ελικόπτερο.Μόνο για αυτοκίνητα.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Dimitris Kriti
|
 |
« Απάντηση #7 στις: Παρασκευή, 20 Φεβ 2009, 12:16:31 » |
|
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
|
|
|
heliflyer
Aeromodeller
Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #10 στις: Παρασκευή, 20 Φεβ 2009, 13:05:19 » |
|
Ευχαριστώ πολύ. Επειδή κάποιοι λένε ότι μπορεί να έχει παρεμβολές ο δέκτης από το regulator θα ήθελα να πάρω κάποιον που να τον έχουμε δοκιμάσει χωρίς να βγάλει πρόβλημα.Αυτοί που μου είπατε φαίνονται πολύ καλοί.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
misterHATORI
|
 |
« Απάντηση #11 στις: Παρασκευή, 20 Φεβ 2009, 16:46:31 » |
|
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
"FLY OR DIE!"
|
|
|
|
PaNt
|
 |
« Απάντηση #12 στις: Παρασκευή, 20 Φεβ 2009, 16:49:48 » |
|
Ευχαριστώ πολύ. Επειδή κάποιοι λένε ότι μπορεί να έχει παρεμβολές ο δέκτης από το regulator θα ήθελα να πάρω κάποιον που να τον έχουμε δοκιμάσει χωρίς να βγάλει πρόβλημα.Αυτοί που μου είπατε φαίνονται πολύ καλοί.
οι παρεμβολες δεν ωφειλονται στο καλο η κακο REg αλλα στον δεκτη.. καλυτερα να πας σε 2.4 δεκτη να εισια λιγο πιο ησυχος..!
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
misterHATORI
|
 |
« Απάντηση #13 στις: Παρασκευή, 20 Φεβ 2009, 16:59:55 » |
|
οι παρεμβολες δεν ωφειλονται στο καλο η κακο REg αλλα στον δεκτη.. καλυτερα να πας σε 2.4 δεκτη να εισια λιγο πιο ησυχος..! +10 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
"FLY OR DIE!"
|
|
|
|