|
ilias
|
 |
« στις: Κυριακή, 8 Φεβ 2009, 00:11:36 » |
|
υπαρχει εμπειρια απο αυτους τους κινητηρες???
|
|
|
|
« Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 8 Φεβ 2009, 00:23:39 από ilias »
|
Καταγράφηκε
|
Velox 26cc Last down xxxl PrecisionAerobatics Addiction Polaris seaplane Bard glider TopModel CZ Stinger Pilot Q.B. 10L Tarot 450PRO V2 Flybarless ...κατι πτέρυγες και πολύ σαβούρα
|
|
|
|
Paulos
|
 |
« Απάντηση #1 στις: Κυριακή, 8 Φεβ 2009, 08:31:42 » |
|
φέρε στο μυαλό σου την πολύ καλή και αξιόπιστη WEBRA με βελτιώσεις από WEST Eurotech  σε τί μοντέλο σκοπέυεις να βάλεις αυτούς τους κινητήρες ;
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
If RC flying were drugs, it would be class A +
|
|
|
|
ilias
|
 |
« Απάντηση #2 στις: Κυριακή, 8 Φεβ 2009, 11:06:09 » |
|
σκεφτομαι σε αγορα 3D σε κατηγορια 46-61 ή σε αναβαθμιση extra 300s που τωρα εχει OSMAX 46ΑΧ
εχω ακουσει οτι εχουν πολυ καλη αναλογια βαρους προς ιπποδυναμη αλλα δεν ξερω ποσο αξιοπιστοι ειναι
υπαρχει προηγουμενη εμπειρια???
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Velox 26cc Last down xxxl PrecisionAerobatics Addiction Polaris seaplane Bard glider TopModel CZ Stinger Pilot Q.B. 10L Tarot 450PRO V2 Flybarless ...κατι πτέρυγες και πολύ σαβούρα
|
|
|
|
ilias
|
 |
« Απάντηση #3 στις: Κυριακή, 8 Φεβ 2009, 18:11:33 » |
|
κανενας δεν εχει αυτον τον κινητηρα
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
3DJunk
|
 |
« Απάντηση #4 στις: Κυριακή, 8 Φεβ 2009, 19:18:54 » |
|
Καποτε ειχα εναν τετοιο κινητηρα συγκεκριμενα τον Τ36 αν δε κανω λαθος με Weston genesis pipe σε ενα Weson Cougar. Με cool power 15% η δυναμη ηταν παραπανω απο αρκετη, οι κινητηρες αυτοι ειναι long stroke και εχουν γραμμικη καμπυλη ροπης σε σχεση με τις στροφες κατι που δεν συμβαινει με ολους τους διχρονους.
Kατασκευαζονται στην Αυστρια απο το εγοστασιο της Webra το καρμπυρατερ τους φαινεται οτι ειναι Webra απο τα 5m.
Προσεξε το καυσιμο που θα χρησιμοποιησεις να εχει την απαιτουμενη περιοκτηκοτητα λαδιου >=17%
Νικος
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
3DJunk
|
 |
« Απάντηση #5 στις: Κυριακή, 8 Φεβ 2009, 19:24:32 » |
|
Εδω και ο κινητηρας απο το πρωην cougar μου...και το μοντελο.
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
ilias
|
 |
« Απάντηση #6 στις: Κυριακή, 8 Φεβ 2009, 19:35:40 » |
|
δηλαδη τους προτεινετε ανεπιφιλακτα???
ειναι αρκετα ακριβοι. Για καποιον που θελει κατι παραπανω αξιζουν??
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
3DJunk
|
 |
« Απάντηση #7 στις: Κυριακή, 8 Φεβ 2009, 19:44:05 » |
|
Προσωπικα ανεπιφυλαχτα δε μπορω να σου προτεινω τιποτα.  Ειχα μεινει ικανοποιημενος απο τον συγκεκριμενα κινητηρα για οσο καιρο τον δουλεψα. Οτι πληρωσεις παιρνεις συνηθως λενε. Λενε επισης το " ο καθεις στο ειδος του ..." ο συγκεκριμενος κινητρας οπως σου εξηγησα ειναι long stroke και εχει προσθετες ψυχτρες στo backplate για 3D πτηση. Αν ειναι οντως για τετοιου ειδους πτηση ναι παρ'τον, αν προοριζεται ομως για ενα Calmato καλυτερα να παρεις κατι αλλο. Πλεον υπαρχουν τοσο κινητηρες και αξιοπιστοι πανω απ'ολα για sport πτηση. Νικος
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
ilias
|
 |
« Απάντηση #8 στις: Κυριακή, 8 Φεβ 2009, 20:13:04 » |
|
πες μου σε παρακαλω τι σημαινει long stroke εωρεις οτι για 3D πτησεις ειναι καλος ενω για κατι αλλο ειναι περιττα τα λεφτα αφου υπαρχουν πολλοι κινητηρες για sport χρηση??
ενας 50ti τι υποδυναμη βγαζει??
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
3DJunk
|
 |
« Απάντηση #9 στις: Δευτέρα, 9 Φεβ 2009, 10:12:54 » |
|
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
asteras
|
 |
« Απάντηση #10 στις: Δευτέρα, 6 Απρ 2009, 16:42:34 » |
|
Long stroke ειναι οι κινητηρες με διαδρομη εμβολου μεγαλυτερη απο την διαμετρο αυτου ονομαζονται και υποτετραγωνοι,τετραγωνοι ειναι ατοι που εχουν ιδια διαδρομη και διαμετρο και τελος υπερτετραγωνοι οι κινητηρες που εχουν διαμετρο μεγαλυτερη απ την απ την διαδρομη.Οι Long stroke ειναι κινητηρες πιο αργοστροφοι σε σχεση με τους αλλους δυο.Ο κινητηρας της weston που πρεπει να σε ενδιαφερει ειναι ο 50ρης που ειναι πολυ πολυστροφος.Στο μοντελο της weston το magnum που εχει τελικη 350 χλμ ο κινητηρας αυτος λειτουργει στις 23000 στροφες με ελικα 8χ8.Σε 3d μπορεις να του βαλεις 13χ4 και θα βγαλει 14500 στροφες.Τον συγκεκριμμενο εχω δουλεψει τα τελευταια 4 χρονια απροβληματιστα.Για οτι αλλες αποριες εχεις το τηλεφωνο μου ειναι το 6939966841 Νικος
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
ΚΥΡΝΙΚ
|
 |
« Απάντηση #11 στις: Δευτέρα, 6 Απρ 2009, 16:59:39 » |
|
Οι Long stroke ειναι κινητηρες πιο αργοστροφοι σε σχεση με τους αλλους δυο.
Πιο αργόστροφοι λόγω μεγάλης διαδρομής -> μεγάλη διαδρομή = μεγάλη ακτίνα στροφάλου -> μεγάλη ακτίνα στροφάλου = μεγάλος μοχλοβραχίονας * -> μεγάλος μοχλοβραχίονας = μεγάλη ροπή στρέψης (για τον ίδιο αριθμό στροφών). Ποιος χρειάζεται μεγάλη ισχύ ?!! ---------------------------------------------------------------------------------- * η κάθετη απόσταση από το κέντρο του στροφαλοφόρου μέχρι ως κέντρο του κάτω κομβίου της μπιέλας.
|
|
|
|
« Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 6 Απρ 2009, 17:16:00 από Κυρμπέσης Νίκος »
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
skopos-Komotini
|
 |
« Απάντηση #12 στις: Δευτέρα, 6 Απρ 2009, 17:43:32 » |
|
Οι Long stroke ειναι κινητηρες πιο αργοστροφοι σε σχεση με τους αλλους δυο.
Πιο αργόστροφοι λόγω μεγάλης διαδρομής -> μεγάλη διαδρομή = μεγάλη ακτίνα στροφάλου -> μεγάλη ακτίνα στροφάλου = μεγάλος μοχλοβραχίονας * -> μεγάλος μοχλοβραχίονας = μεγάλη ροπή στρέψης (για τον ίδιο αριθμό στροφών). Ποιος χρειάζεται μεγάλη ισχύ ?!! ---------------------------------------------------------------------------------- * η κάθετη απόσταση από το κέντρο του στροφαλοφόρου μέχρι ως κέντρο του κάτω κομβίου της μπιέλας. Ε ? Πως φαίνετε o καθηγητής o άνθρωπος ! Πλήρη ανάλυση !
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
3DJunk
|
 |
« Απάντηση #13 στις: Δευτέρα, 6 Απρ 2009, 17:56:38 » |
|
Long stroke ειναι οι κινητηρες με διαδρομη εμβολου μεγαλυτερη απο την διαμετρο αυτου ονομαζονται και υποτετραγωνοι,τετραγωνοι ειναι ατοι που εχουν ιδια διαδρομη και διαμετρο και τελος υπερτετραγωνοι οι κινητηρες που εχουν διαμετρο μεγαλυτερη απ την απ την διαδρομη.Οι Long stroke ειναι κινητηρες πιο αργοστροφοι σε σχεση με τους αλλους δυο.Ο κινητηρας της weston που πρεπει να σε ενδιαφερει ειναι ο 50ρης που ειναι πολυ πολυστροφος.Στο μοντελο της weston το magnum που εχει τελικη 350 χλμ ο κινητηρας αυτος λειτουργει στις 23000 στροφες με ελικα 8χ8.Σε 3d μπορεις να του βαλεις 13χ4 και θα βγαλει 14500 στροφες.Τον συγκεκριμμενο εχω δουλεψει τα τελευταια 4 χρονια απροβληματιστα.Για οτι αλλες αποριες εχεις το τηλεφωνο μου ειναι το 6939966841 Νικος
Φιλε μου αν βαλεις μικρη προπελα τυπου 8χ8 σε LS κινητηρα 50 θα ανεβασει στροφες, ο αριθμος των στροφων δε μου λεει κατι προσωπικα. Ο Hanno special 61 και ο YS 60 LS που δουλευα κάποτε με 12.5x11 προπελα και 13x9 ανεβαζε γυρω στις 12.500 στροφες αν δε κανω λαθος που δεν ειναι λιγες. Αυτο τι σημαινει οτι δεν ηταν long Stroke? 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Alekos
|
 |
« Απάντηση #14 στις: Δευτέρα, 6 Απρ 2009, 18:45:28 » |
|
Εδω και ο κινητηρας απο το πρωην cougar μου...και το μοντελο.
το συγκεκριμενο κινητηρα και αεροπλανο το εχω αγορασει εγω απο τον φιλο Νικολα. Μεχρι στιγμης ειναι πολυ αξιοπιστος και με πολυ καλο ρελαντι. Απο γκαζια σκοτωνει !!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|