Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.700 μηνύματα σε 12.383 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 12 Ιουλ 2026, 11:17:26

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 12 Ιουλ 2026, 11:17:26

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Χθες στις 14:51]

[Παρασκευή, 10 Ιουλ 2026, 09:50:49]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 12:32:39]

από AKISSSS
    [Πέμπτη, 2 Ιουλ 2026, 09:25:10]

[Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 22:36:48]

από SV 1 BTA
    [Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 14:24:54]

από spirost
    [Κυριακή, 28 Ιουν 2026, 20:23:34]

[Δευτέρα, 22 Ιουν 2026, 11:19:02]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 17 Ιουν 2026, 22:24:37]

από carapis
    [Δευτέρα, 8 Ιουν 2026, 21:40:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309700
    Σύνολο θεμάτων: 12383
    Online σήμερα: 146
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 53
    Συνολικά: 55
    Στυλ εμφάνισης

Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

Σελίδες: 1 ... 4 5 6 [7]     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ  (Αναγνώστηκε 18550 φορές)
    ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #90 στις: Κυριακή, 22 Μαρ 2009, 18:54:16 »

Είναι πρώτη φορά που γράφω σχετικά για τα ελληνικά καταστήματα και δεν θα το ξανακάνω.

Ωστόσο μετά από δεκαπέντε χρόνια ενασχόλησης με RC μοντέλα και η ιστορία επαναλαμβάνεται με μεγάλη ακρίβεια ξανά.

Η (τελευταία) ιστορία έχει ως εξής :

Ελεύθερος επαγγελματίας από διπλανή πόλη με ηλικία κοντά στα σαράντα, αποφασίζει να εκπληρώσει ένα όνειρο του. Να αγοράσει σε αυτήν την ηλικία ένα Ε/Π και να το χαρεί.

Μπαίνει λοιπόν στο κατάστημα τον ενημερώνουν σχετικά και φεύγει με ένα 90ρι των 3.000 ευρώ. Ως εδώ καλά (?!). Ο ιταλικός κινητήρας δεν δούλεψε ποτέ σωστά, η συντονισμένη εξάτμιση τον δυσκόλευε ακόμη περισσότερο και αφού αλλάχθηκαν και τα δύο 400 ευρώ το Ε/Π επιτέλους πέταξε.

Μου το φέρνει για να ρίξω μιά ματιά και τι βλέπω ? Το Ε/Π εντάξει, ο κινητήρας/εξάτμιση εντάξει, τα ηλεκτρονικά φρίκη. Γυροσκόπιο 401/9254, 3Χ3152 futaba για ccpm και γκάζι , Τ/Κ 7ch με δέκτη FM  σε 90ρι Ε/Π των 5 κιλών και 3.000 ευρώ !!!

Του λέω απλά πως τίποτα από αυτά δεν κάνει και μάλλον θα πρέπει να σκεφτεί από τώρα την αλλαγή τους και σε καμιά περίπτωση να μην το πετάξει όταν θα είμαι κοντά του. Πλήρη απαγοήτευσει από τον άνθρωπο.

Για να κλείσω. Από το ίδιο κατάστημα με έδρα την Αθήνα, ζήτησα τηλεφωνικά πριν από τρία περίπου χρόνια τρία σέρβο 9252 Futaba για  ccpm...και μου λέει :

" Δεν έχω τα 9252...αλλά έχω να σου δώσω τα 9254 που είναι ακριβώς τα ίδια !!!"

Καταγράφηκε
    Dimitris76
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #91 στις: Κυριακή, 22 Μαρ 2009, 19:10:46 »

Καλά όλοι που αγοράζουν από Κίνα άσχετοι είναι και έρχονται και παρακαλάνε μετά για βοήθεια? Ή μήπως τους σχετικούς που αγοράζουν από Κίνα απλά δεν τους συναντάτε ποτέ?

Τέσπα, το σωστό είναι ως επαγγελματίες του είδους να κόβεται όπως είπε ο Hobbyshop, σωστά και νοικοκυρεμένα δελτίο επισκευής και στο τέλος απόδειξη παροχής υπηρεσιών !!!!  idiot2 από όλους ανεξαιρέτως!

Τώρα εάν δεν το κάνετε αυτό, αυτομάτως χάνετε την ιδιότητα του επαγγελματία και γίνεστε χομπίστες που βοηθάτε αφιλοκερδώς τον νέο χομπίστα προκειμένου να μάθει και να παραμέινει στο χόμπυ. Για ποίον θα φάτε την ώρα σας να βοηθήσετε τζάμπα και ποιόν όχι εσείς αποφασίζεται με δικά σας κριτήρια.

Ιστορίες του στύλ εδώ είναι χωριό και αυτός θα μου χαλάσει τη φήμη είναι αστείες. Δηλαδή άμα αγοράσει το αμάξι του αυτός από τον Σαρακάκη στη Θεσ/νικη έχει απαίτηση να του το διορθώνει η Honda Μυτηλίνης εκτός εγγύησης τζάμπα?Huh Τι θα πάει να πει δηλαδή? Πήρα μοντέλο από την Κίνα και αυτός εδώ δίπλα δεν μου το φτιάχνει? Και ποιός λογικός άνθρωπος θα τον ακούσει?
    Καταγράφηκε
    kmiglis
    Aeromodeller Sr. Member

get AIRBORNE...!!!

« Απάντηση #92 στις: Κυριακή, 22 Μαρ 2009, 19:21:36 »

Υπάρχει εργοστάσιο στην Ελλάδα, που κατασκευάζει ελικόπτερα;

γιαννη κανουμε το πρωτο?Tongue:P:P xaxaxa
    ειμαι 1000% μεσα να το δουμε πιο σοβαρα (βαζω φραγκα και οτι γουσταρεις!!)
    Καταγράφηκε

TDRigid 2011
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #93 στις: Κυριακή, 22 Μαρ 2009, 22:23:03 »

Τι ήθελα και έγραψα....τζάμπα ο κόπος....καλά κάνουν που οι περισσότεροι δε γράφουν τελικά.
    Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    Dimitris76
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #94 στις: Κυριακή, 22 Μαρ 2009, 22:36:48 »

Αυτό ακριβώς - Τζάμπα ο κόπος στα φόρουμ!

Το να γράφεις εδώ πόσο καλός και εξυπηρετικός είσαι στη περιοχή σου (πράγμα για το οποιό δεν έχω κανένα λόγω να αμφιβάλω) δεν΄έχει κανένα απολύτως νόημα.
    Ούτε βραβείο μπόρούμε να σου δώσουμε εμείς, ούτε θα σε προτιμήσει κανείς για on-line αγορές διαβάζοντας αυτά, επειδή ως μάρτυρας παλέβεις να μην "σβήσει η μοντελιστική παράδοση στο νησί." Undecided

Καταγράφηκε
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #95 στις: Κυριακή, 22 Μαρ 2009, 22:49:01 »

Αυτό ακριβώς - Τζάμπα ο κόπος στα φόρουμ!

Το να γράφεις εδώ πόσο καλός και εξυπηρετικός είσαι στη περιοχή σου (πράγμα για το οποιό δεν έχω κανένα λόγω να αμφιβάλω) δεν΄έχει κανένα απολύτως νόημα.
    Ούτε βραβείο μπόρούμε να σου δώσουμε εμείς, ούτε θα σε προτιμήσει κανείς για on-line αγορές διαβάζοντας αυτά, επειδή ως μάρτυρας παλέβεις να μην "σβήσει η μοντελιστική παράδοση στο νησί." Undecided

Kαι κατι ακομα. Να λεμε τα κακα αλλα να λεμε και τα καλα. Ποιοι απο τους μαγαζατωρες απαντησαν σε αυτο το θεμα και σε αλλο παρομιο;
    Μα αυτοι που συμετασχουν στις συζητησεις, και εχουν προσφερει την βοηθεια και την γνωση τους σε αυτο το φορουμ.
    Και τους κατονομαζω: deltaman, GiannhsX, o sfyris δεν εχει μπει απο την Κυριακη αλλα θα μιλησει πιστευω και αυτος.
    Δεν γνωριζω κανενα απο αυτους, αλλα η εικονα που εχω για αυτους ειναι ανθρωπων που αγαπανε πραγματικα τον μοντελισμο, και θελουν
    την διαδοση του, παλευοντας να κρατησουν ενα μαγαζι σε μια μικρη επαρχειακη πολη.
    Οι υπολιποι.. αγρον ειγορασαν!
    Μπραβο στα παιδια.

Τίποτα...απλά ανταποκρίθηκα ευγενικά στο κάλεσμα. Τουλάχιστο να μην ειπωθεί ξανά οτι δεν απαντάμε, έστω και αν το κάνουμε για να πουλήσουμε μέσω του φόρουμ  όπως με κατηγόρησες laugh
    Τελικά οι περισσότεροι ξέρουν τις απαντήσεις σας γι'αυτό δε γράφουν, μάλλον εγώ και κανα δυο ακόμη που είμαστε "άπειροι" την πατήσαμε φαίνεται  laugh
    « Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 23 Μαρ 2009, 04:27:59 από sfyris » Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    liakos
    Aeromodeller
    *

Πέτα γρήγορα...Ζήσε αργά..

« Απάντηση #96 στις: Δευτέρα, 23 Μαρ 2009, 13:40:44 »

Είναι πρώτη φορά που γράφω σχετικά για τα ελληνικά καταστήματα και δεν θα το ξανακάνω.

Ωστόσο μετά από δεκαπέντε χρόνια ενασχόλησης με RC μοντέλα και η ιστορία επαναλαμβάνεται με μεγάλη ακρίβεια ξανά.

Η (τελευταία) ιστορία έχει ως εξής :

Ελεύθερος επαγγελματίας από διπλανή πόλη με ηλικία κοντά στα σαράντα, αποφασίζει να εκπληρώσει ένα όνειρο του. Να αγοράσει σε αυτήν την ηλικία ένα Ε/Π και να το χαρεί.

Μπαίνει λοιπόν στο κατάστημα τον ενημερώνουν σχετικά και φεύγει με ένα 90ρι των 3.000 ευρώ. Ως εδώ καλά (?!). Ο ιταλικός κινητήρας δεν δούλεψε ποτέ σωστά, η συντονισμένη εξάτμιση τον δυσκόλευε ακόμη περισσότερο και αφού αλλάχθηκαν και τα δύο 400 ευρώ το Ε/Π επιτέλους πέταξε.

Μου το φέρνει για να ρίξω μιά ματιά και τι βλέπω ? Το Ε/Π εντάξει, ο κινητήρας/εξάτμιση εντάξει, τα ηλεκτρονικά φρίκη. Γυροσκόπιο 401/9254, 3Χ3152 futaba για ccpm και γκάζι , Τ/Κ 7ch με δέκτη FM  σε 90ρι Ε/Π των 5 κιλών και 3.000 ευρώ !!!

Του λέω απλά πως τίποτα από αυτά δεν κάνει και μάλλον θα πρέπει να σκεφτεί από τώρα την αλλαγή τους και σε καμιά περίπτωση να μην το πετάξει όταν θα είμαι κοντά του. Πλήρη απαγοήτευσει από τον άνθρωπο.

Για να κλείσω. Από το ίδιο κατάστημα με έδρα την Αθήνα, ζήτησα τηλεφωνικά πριν από τρία περίπου χρόνια τρία σέρβο 9252 Futaba για  ccpm...και μου λέει :

" Δεν έχω τα 9252...αλλά έχω να σου δώσω τα 9254 που είναι ακριβώς τα ίδια !!!"

Νίκο γνωρίζω παρα πολυ καλά την περίπτωση που αναφέρεις.. για να καταλάβεις το εν λόγω κατάστημα εκτός του ότι εκμεταλλεύεται, απλά δεν κάνει  καλά την δουλειά του. Που να δείς τι συναρμολόγηση του είχαν κάνει του ανθρώπου..άσε που επέμενε o τυπος οτι μπορεί να χρησιμοποιεί το 401 με 6 βολτ μπαταρία χωρίς σταθεροποιητή και όταν του ανέφερα οτι μπορεί να ανοίξει,έστω για  μια φορά στην ζωή του και να διαβάσει το manual, ξέρεις τι απάντηση πήρα? Δεν ξέρουν αυτοί, μάλλον λάθος έχουν γράψει!!!
    κατάντια..
    Καταγράφηκε

Όποιος το βλέπει σαν παιχνίδια...ας αλλάξει χόμπι
    ΚΩΣΤΑΓΙΑΝΝΗΣ
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #97 στις: Τρίτη, 31 Μαρ 2009, 21:16:59 »

Γεια σε ολους
    Υστερα απο ολα τα παραπανω εχω την εξης απορια.Ποιος δρομος εναι συντομοτερος στο να πανε τα ευρω μου (μας)
    απο την τσεπη μου (μας) στην Ασια (Κινα,Hong Kong,...)  A: Στελνωντας τα (ευρω) κατευθειαν ,η Β:Στελνωντας τα (ευρω)
    μεσου τριτου ? Πρωσοπικα οταν θελω να παω καπου διαλεγω τον συντομοτερο δρομο, εκτος και αν στον δρομο μου θελω να
    συναντησω καποιο φιλαρακι.
    Καταγράφηκε

Κανεις δεν ειναι κανενος
    Σελίδες: 1 ... 4 5 6 [7]     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR  |  Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ
    Μεταπήδηση σε: