Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.933 μηνύματα σε 12.395 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 23 Αυγ 2026, 16:58:54

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 23 Αυγ 2026, 16:58:54

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Yiannis_S
    [Σήμερα στις 16:44]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 14:26]

από carapis
    [Χθες στις 10:15]

[Παρασκευή, 21 Αυγ 2026, 15:32:58]

από coach
    [Παρασκευή, 21 Αυγ 2026, 14:40:09]

από TheLurker
    [Κυριακή, 9 Αυγ 2026, 12:27:54]

από Stargazer
    [Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 16:11:02]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309933
    Σύνολο θεμάτων: 12395
    Online σήμερα: 115
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 77
    Συνολικά: 78
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 ... 24 25 26 [27] 28 29 30 ... 46     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Τόρνοι - τορνάκια με ή χωρίς CNC στον αερομοντελισμό  (Αναγνώστηκε 378384 φορές)
    The machinist
    Aeromodeller Sr. Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Λαμπράκης Πάνος

« Απάντηση #390 στις: Τετάρτη, 7 Νοε 2007, 22:33:29 »

Ομηρε γιατι μου αγχωνεσαι?

Καταρχην εχεις τα μοτερ για να κανουμε δουλεια??  laugh laugh laugh
    Τι κακος που ειμαι...  laugh
    Παρεπιπτοντως φανταζομαι ειδες στην USPS οτι τα μοτερ βγηκαν απο το τελωνειο(cleared customs) εδω στην Ελλαδα.
    Αν εχεις γλυτωσει και τον εκτελωνισμο αξιζε την αναμονη (ασε που θα εισαι ΜΕΓΑΛΟΣ Κ....ΦΑΡΔΟΣ).Ειδοποιηση δεν εχω παρει ακομα αλλα φανταζομαι μεχρι την παρασκευη θα εισαι κομπλε!  Thumbs up
    Σε αφηνω ετσι?Καταρχην εχω ολη τη γνωση που χρειαζεται καποιος για να μετατρεψει ενα φρεζακι απο το μηδεν σε CNC(τι μετριοφροσυνη??  laugh)Περα την πλακα,λογω προσωπικης εμπειριας .
    Τι θες?Απο εξαρτηματα,απο ηλεκτρονικα,απο μερη που τα βρισκεις,απο οικονομικες μεθοδους?you name it!
    Ξερω τα "στραβα" και τα "ισια" της μετατροπης.Ποια σημεια θελουν προσοχη,σε ποια θα δυσκολευτεις.Και το βασικοτερο??
    Αν κανεις οτι σου λεω (θα σου παρω γλειφιτζουρι) laugh laugh θα εχεις ακριβειες που θα ζηλευουν τα μηχανηματα που εδωσες μια περιουσια για να τα παρεις...
    Ωρα να χεις...
    Οσο για τον Kevin Marchant ειναι ο ανθρωπος σου,γιατι πολυ απλα σου φτιαχνει τις ballscrews ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ θες.
    Οχι πλεον να μετατρεπεις το μηχανημα για να βαλεις την βιδα,αλλα βιδα λες και ηταν φτιαγμενη για το μηχανημα.
    Βεβαια πληρωνεις κατι παραπανω,αλλα στο τελος απο τις χαρες ξεχνας τα λεφτα(τουλαχιστον ετσι εγινε με μενα).
    Οποτε το σχεδιαγραμμα εχει ως εξης.Ερχονται τα μοτερ,σου λεω τι να παρεις(στα στελνω σε λιγο σε ΠΜ) και ερχεσαι και κανουμε plug and play τα μοτερ
    με την εγγυηση Λαμπρακης Α.Ε  laugh

Καταγράφηκε

Αίεν Υψικρατείν
    von hous
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #391 στις: Πέμπτη, 8 Νοε 2007, 00:19:34 »

Καταρχην εχεις τα μοτερ για να κανουμε δουλεια??  laugh laugh laugh

laugh laugh laugh laugh laugh laugh laugh laugh laugh

Δεν νομίζω να περάσουν από τελωνείο. Το ίδιο συνέβηκε όταν πήρα τα driver.

(ασε που θα εισαι ΜΕΓΑΛΟΣ Κ....ΦΑΡΔΟΣ)

Θα ήμουν πιο πολύ εάν μου τα έστελναν με την τωρινή τιμή του δολαρίου. Cheesy
    Γιατί τώρα δεν ξέρουμε τι λεφτά τραβήξανε οι μάγκες (δηλαδή πότε στα χρεώσανε και με πια τιμή δολαρίου).

Σε αφηνω ετσι?Καταρχην εχω ολη τη γνωση που χρειαζεται καποιος για να μετατρεψει ενα φρεζακι απο το μηδεν σε CNC(τι μετριοφροσυνη??  laugh)Περα την πλακα,λογω προσωπικης εμπειριας Δάκρυ .
    Τι θες?Απο εξαρτηματα,απο ηλεκτρονικα,απο μερη που τα βρισκεις,απο οικονομικες μεθοδους?you name it!
    Ξερω τα "στραβα" και τα "ισια" της μετατροπης.Ποια σημεια θελουν προσοχη,σε ποια θα δυσκολευτεις.Και το βασικοτερο??

Τώρα που τα βρήκαμε θα με αφήσεις έτσι, χωρίς φρεζάκι.
    Ε, πιστεύω να ξέρω και εγώ κάποια λίγα πραγματάκια πάνω στις μηχανούλες. Πάνο με την εμπειρία σου στις αγορές μέσω internet και στην ήδη ταλαιπωρία που έφαγες για να κάνεις την φρέζα σου, πιστεύω πως με τον συνδιασμό και τον δυο μας θα κάνουμε καλές δουλειές και καθαρές. beer

Αν κανεις οτι σου λεω (θα σου παρω γλειφιτζουρι) laugh laugh

Το γλειφιτζούρι ισχύει. laugh laugh Δηλαδή άμα κάνω ότι μου πείς πάνω στην μετατροπή της φρέζας θα έχω και γλειφιτζουρι , έ τότε θα το κάνω ρε συ Πάνο. (Γλειφιτζουρι είναι αυτό μην το χάσω τώρα που το έταξες)

Οσο για τον Kevin Marchant ειναι ο ανθρωπος σου,γιατι πολυ απλα σου φτιαχνει τις ballscrews ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ θες.
    Οχι πλεον να μετατρεπεις το μηχανημα για να βαλεις την βιδα,αλλα βιδα λες και ηταν φτιαγμενη για το μηχανημα.
    Βεβαια πληρωνεις κατι παραπανω,αλλα στο τελος απο τις χαρες ξεχνας τα λεφτα(τουλαχιστον ετσι εγινε με μενα).

Έχω μπει και σε άλλες σελιδούλες, άλλα μου φαίνεται από τα λίγα λόγια που κατάλαβα μέσω κι άλλων σε ξένα forum ότι ο καλύτερος για θέματα ballscrews κτλ είναι Kevin Marchant. Απλά έλεγα μήπως πέρναμε κάποιες βίδες που τις έχει ήδη έτοιμες για λόγους γρηγοράδας (μην φάμε ένα μήνα++++, όπως και με τα μοτέρ) και λόγω ότι οι διαστάσεις τις φρέζας, όπως θα το διαπιστώσεις και εσύ παίζουν σε σχέση με τι έτοιμες βίδες στους 2 με 3 πόντους πιο μακριές (με βάσεις κτλ θα έρθουν μια χαρά. Καλά αυτό το συζητάμε, άμα τα στέλνει εντός δέκα ημερών, ε, εννοείται θα δώσουμε τις ακριβείς διαστάσεις που θέλουμε. Thumbs up)

Βρε συ Πάνο τα λεφτά θα κοιτάξουμε τώρα ή την κ....α μας. Εμείς κοιτάμε να κάνουμε το hobby μας και να περάσουμε καλά όχι να τσιγκουνευτούμε το καρφί και να χάσουμε το πέταλο. Έτσι δεν είναι;
    Καταγράφηκε

Η ζωή είναι μία γνώση.
    HarrisPat
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #392 στις: Πέμπτη, 8 Νοε 2007, 16:34:19 »

Για τι φρεζα μιλαμε ρε παιδια???

Καμμια φωτο υπαρχει???
    Καταγράφηκε

The machinist
    Aeromodeller Sr. Member

Λαμπράκης Πάνος

« Απάντηση #393 στις: Πέμπτη, 8 Νοε 2007, 23:21:05 »

Φιλε Ομηρε,

Εννοειται οτι εχεις εμπειρια απο μηχανες,αλλα δυστυχως να τις χειριζεσαι,οχι να τις μετατρεπεις!Δεν λεω οτι μονος σου δεν θα καταφερνες να κανεις την μετατροπη.Αλλα σου εχω ετοιμο φαι στο πιατο.Η εμπειρια πληρωνεται αλλα εγω την δινω ετσι γιατι οπως ειπες και συ ειναι η κα...λα μας!
    Οσο για το τελωνειο οπως καταλαβες απο τηλεφωνου που μιλησαμε δεν εχει τελωνειο.Εισαι τυχερος τελικα.Το οτι δεν περασαν τελωνειο πιστεψε με ειναι θεμα τυχης,ή επειδη δεν αναγραφοταν τιμη επανω στο δεμα.Εχω εμπειρια γυρω απο τους εκτελωνισμους,εχω κανει και δυο εκτελωνισμους στο Ελ. Βενιζελος και εχω δει την χαρτουρα και την διαδιακασια που κρυβεται απο πισω!
    Οσο για τον Kevin Marchant ειναι ΚΥΡΙΟΣ δεν θα μας καθυστερησει περαν του χρειαζουμενου.Οσο για τις διαστασεις ειναι δυσκολο να βρεις κατι ετοιμο.Οποτε μετρας ακριβως τις διαστασεις και σου φτιαχνει αυτο που θες χωρις πολλες ιστοριες.
    Τα λεφτα που τραβηξαν ειναι με την ημερομηνια "τραβηγματος".Οταν ερθεις θα σου δειξω απο κοντα την αποδειξη του PayPal.Δεν θελω να στελνω email με τετοια στοιχεια στο internet.

Χαρη οταν ξεκινησει την μετατροπη ο Ομηρος θα βαλει φωτογραφιες στο Internet.Βεβαια εαν θελει μπορει να βαλει και τωρα μια φωτο απο το μηχανημα πως ειναι και πως θα γινει!!  Thumbs up

Και δεν το κανουμε σαν το Pimp my Ride που παιζει στο Σκα'ι'?Που μετατρεπουν αυτοκινητα?
    Θα το λεμε Pimp my CNC  laugh
    "Φιλαρακο εισαι επισημα καβαντζαρισμενος με Τουρμπατο φρεζακι"με φωνη Μεντζελου(aka Ημισκουμπρια!)

Αυτα...
    Τα καλυτερα αυριο.....
    Καταγράφηκε

Αίεν Υψικρατείν
    von hous
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #394 στις: Σάββατο, 10 Νοε 2007, 01:31:25 »

Συμφωνώ με τον Πάνο. Βέβαια Πάνο έχω λύσει και δέσει μηχανές και πιστεύω να γνωρίζουμε και κάποια πραγματάκια.

Σημείωση: Μην νομίζεις ότι μόνο προγραμματίζω μηχανές. laugh
    Μακάρι Πάνο να έμενα εκεί. Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Θα στο πω διαφορετικά κανένα μηχάνημα δεν είναι αθάνατο. Μετά από κάποιες ώρες λειτουργίας θέλουν την σωστή συντήρηση, για να έχεις το "εργαλείο" σου στην πρότερη κατάσταση που το πήρες, έτσι δεν είναι;

Έχω για παράδειγμα λύσει και άξονα τόρνου για να αλλάξω ρουλεμάν, κεφαλή ρεβόλβερ για αλλαγή κορώνα πηνίου κτλ., διότι όπως καταλαβαίνεις όλα τα μηχανήματα στην παραγωγική διαδικασία έχουν τις φθορές τους. Πάντως δεν είμαι σε σχέση με κάποια παιδιά που βγαίνουν από την σχολή - sorry guys- και δεν ξέρουν τι είναι πχ. ατέρμονας, κορώνα πηνίο,ούτε που βρίσκονται ούτε τι δουλεία κάνουν. Ούτε πως λύνουν και δένουν έναν κεντρικό άξονα από πια φορά και πως ρυθμίζονται σωστά τα ρουλεμάν του, παράδειγμα στο δέσιμο του άξονα, χωρίς να κάνεις ζημιά. Δυστυχώς παιδιά εάν ένας τεχνίτης που θέλει να το παίζει "μαστοράκι" δεν έχει λύσει και δέσει μια μηχανή, απλά μόνο ρυθμίζει ή προγραμματίζει και στα υπόλοιπα φωνάζει άλλον να του λύσει τα προβλήματα που θα παρουσιαστούν (και πιστεύτε με θα παρουσιαστούν), έ, λοιπόν αυτός δεν είναι μάστορας.

Δεν το κάνω παράπονο, απλά σου το έχω πει ήδη, εγώ ακούω τους πάντες και ας λένε καμιά φορά και κανένα λαθάκι δεν πειράζει. Εγώ δεν κοιτάζω αν ο άλλος έχει διπλώματα ή παπλώματα και το παίζει μηχανολόγος. Αυτό που λές το κάνεις πράξη;

Μπορεί κάποιος να μην έχει πάει σχολή, να μην είναι κάν του επαγγέλματος και να είναι καλύτερος από αυτόν που έχει πάει στην σχολή. (Όπως είναι και ο φίλος μας ο Πάνος του οποίου του βγάζω το καπέλο, διότι δεν είναι του επαγγέλματος, δεν γνωρίζει όλη την θεωρία της μηχανολογίας, άλλα έχει καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες για να μετατρέψει μια φρεζούλα σε CNC. Και δεν εξετάζω εάν είναι η τέλεια μηχανή ή εάν είναι των τάδε προδιαγραφών ή αν έχει κάνει τα λαθάκια του, αλλά την θέληση και το κουράγιο του να καταπιαστεί με κάτι που τον γεμίζει και του προσφέρει την χαρά της δημιουργίας.) Αυτόν τον άνθρωπο, όσα λάθη και να έχει κάνει δεν πειράζει, γιατί προσπαθεί και δεν κοκορεύται, αλλά θέλει να μάθει.

Εγώ είδα την μηχανή του Πάνου και ενθουσιάστηκα πρώτα πρώτα από το θάρρος του και δεύτερον από την προσπάθεια του και ας έχει και χίλια λάθη που λέει ο λόγος (γνωρίζει ο Πάνος). Γι' αυτό ποτέ μην κρίνετε από το εξώφυλο, αλλά από το βάθος και την ποιότητα του άλλου.-

Πάντα υπάρχει και κάποιος που μπορεί να ξέρει και κάτι παραπάνω. Η αρχή μου είναι να ακούς, να καταλαβαίνεις και να πράττεις αυτό που είναι το σωστό. Ποτέ μην απορίπτεις κανέναν, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι μπορείς να μάθεις από αυτόν που εσύ υποτιμάς. Αν κάνω λάθος ... ας με κρίνει η ιστορία.

Απλά, Πάνο, δεν έχω κάνει μια μετατροπή μιας μηχανής σε CNC. Εκεί έρχεσαι εσύ, διότι το έχεις κάνει ήδη, οπότε είναι πιο εύκολο για μένα να μην επαναλάβω τα ίδια λάθη που λογικά έκανες και εσύ (ουδείς τέλειος) και να κάνουμε μαζί μια πιο γρήγορη, σωστή και καθαρή δουλειά. Έτσι δεν είναι; Thumbs up

Χαρη οταν ξεκινησει την μετατροπη ο Ομηρος θα βαλει φωτογραφιες στο Internet.Βεβαια εαν θελει μπορει να βαλει και τωρα μια φωτο απο το μηχανημα πως ειναι και πως θα γινει!!  Thumbs up

Όταν θα είμαι έτοιμος θα βγάλω και κάποιες φωτογραφίες. Εν αναμονεί λοιπόν.

Και δεν το κανουμε σαν το Pimp my Ride που παιζει στο Σκα'ι'?Που μετατρεπουν αυτοκινητα?
    Θα το λεμε Pimp my CNC  laugh
    "Φιλαρακο εισαι επισημα καβαντζαρισμενος με Τουρμπατο φρεζακι"με φωνη Μεντζελου(aka Ημισκουμπρια!)

Ωραίος! Thumbs up

Και γιατί όχι, είναι και αυτό μαι ιδέα.  laugh laugh laugh

Εγώ λέω να το πούμε CNCbusted.  laugh laugh laugh

Α ρε Πάνο θα μας φάνε τα CNC.
    « Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 10 Νοε 2007, 01:47:21 από von hous » Καταγράφηκε

Η ζωή είναι μία γνώση.
    tolakos
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #395 στις: Τρίτη, 13 Νοε 2007, 01:41:41 »

Λοιπων καλησπερίζω την παρεα , πιτσιρικας ειχα δει στην εκθεση cnc και απο τοτε πραγματικα θελω να φτιαξω ενα , κατασκευαζω ερασιτεχνικα μπουζουκια και ειμαι και ολιγον μουσικος θελω να φτιαξω ενα cnc για το Dremmel  για να κατασκυαζω φιγουρες εχω καποια σχεδια τα οποια μπορω πιστευω να κανω οσο αφορά τους αξονες και γενικα την βαση  θα ηθελα να ρωτησω υπαρχει περιπτωση να μπορεσω να το οδηγησω μεσω υπολογιστη πχ με καποιο προγραμμα σα το corel  τι θα χρειαστω? περιλιπτικα για αρχη και στη συνεχεια θα σας πω τις σκεψεις μου και εγω  Cheesy
    Καταγράφηκε
    The machinist
    Aeromodeller Sr. Member

Λαμπράκης Πάνος

« Απάντηση #396 στις: Τρίτη, 13 Νοε 2007, 22:46:48 »

Φιλε Τολακο καλως ηρθες...

Κανε μια περιηγηση στις προηγουμενες σελιδες αυτου του θεματος και θα λυθουν πολλες ερωτησεις σου...Οτι αλλο θες να μαθεις,ρωτα...
    Καταγράφηκε

Αίεν Υψικρατείν
    gregman
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #397 στις: Τετάρτη, 14 Νοε 2007, 10:54:07 »

αγαπητοι φιλοι

το θεμα σας εχει πολυ ενδιαφερον και το παρακολουθω οπως και αλλοι πολλοι  αλλα εχει εξελιχθει σε  cnc για το cnc  καπου χαθηκε η συνδεση του με τον αερομοντελισμο, και τις εφαρμογες των εργαλειομηχανων στο χομπυ μας, και εγινε χομπυ κατασκευης  μηχανηματων.
    μη με παρεξηγησετε αλλα καπου πρεπει να το συνδεσετε παλι με το αντικειμενο του φορουμ για να εχει και ενδιαφερον για τους υπολοιπους.
    Καταγράφηκε

Γρηγόρης Μανουσακάκης
    tolakos
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #398 στις: Τετάρτη, 14 Νοε 2007, 14:31:59 »

εχω ετοιμασει τις βασεις και τον παγκο εχω αγορασει τα βηματικα μοτερ πως θα ενωσω το βηματικο με τον αξονα(με σπειρωμα) υπαρχει κανενα σχεδιο? επισεις  θα το δουλεψω με dremmel το θελω για κατασκευη φιγουρας δηλ κοψιματα οστρακων παχους 0,5 χιλιοστου  απο ηλεκτρονικα controller ktl τι ακριβως χρειαζεται ειναι δυσκολη η συνδεσμολογια? και κατι τελευταιο μπορει να το δουλευω και να το προγραματιζω με corel?
    Καταγράφηκε
    HarrisPat
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #399 στις: Τετάρτη, 14 Νοε 2007, 15:05:57 »

Αγαπητε gregman,

εχεις απολυτο δικιο, ειπα να το γραψω οταν πρωτοειδα το ποστ αλλα φοβηθηκα οτι
    θα παρεξηγηθω.!!!!

Φιλε τολακο,

Η κατασκευη ενος cnc ρουτερ απαιτει το λιγοτερο βασικες γνωσεις μηχανουργιας, και
    αν κρινω απ τα γραφομενα σου δεν πρεπει να εχεις και πολυ σχεση. Συγνωμη αν κανω λαθος
    αλλα αυτη την εντυπωση μου δινεις. Θα σου πρωτεινα να παρεις κατι ετοιμο. Μη νομιζεις οτι θα σου κοστισει
    περισσοτερο απ το να το φτιαξεις.

Χαρης
    Καταγράφηκε

The machinist
    Aeromodeller Sr. Member

Λαμπράκης Πάνος

« Απάντηση #400 στις: Τετάρτη, 14 Νοε 2007, 21:59:43 »

Χμμμ...

Οντως, ο Κος Γρηγορης εχει δικιο.Το θεμα εχει ξεφυγει λιγο απο τον Αερομοντελισμο που τοσο αγαπαμε...Εγω προσωπικα αν και ειμαι ενεργος αερομοντελιστης στην περιοχη μου μαζι με τα αλλα ατομα που πεταμε εδω στο Αργος,σπανια στελνω απαντησεις σε αλλα θεματα γυρω απο κινητηρες,τηλεκατευθυνσεις κλπ. με κινδυνο να παρεξηγηθω οτι δεν εχω σχεση με τον αερομοντελισμο...Δεν εχει τυχει να στειλω φωτο απο τα αεροπλανα που πεταω, το ελικοπτερο που εχω, γιατι δεν νομιζω οτι εχω να προσφερω κατι περισσοτερο απ'οσα ειναι γνωστα.Βεβαια εαν δω καποιον μοντελιστη να ζηταει βοηθεια για καποιο θεμα που τον απασχολει,εαν γνωριζω(οχι να λεω οτι να ναι)απαντω!

Το θεμα με τα μηχανουργικα ειναι δικοπο μαχαιρι με την εννοια οτι ειναι η φυση αυτου του αντικειμενου
    (λογω εξειδικευσης) να γινονται συζητησεις μερικες φορες που καμια σχεση δεν εχουν
    με τον αερομοντελισμο,οπως μετατροπη ενος μηχανηματος,κατασκευη απο το μηδεν,αγορα υλικων κλπ.ΑΛΛΑ, και το αλλά θελω να το τονισω,το ζητουμενο ειναι το μηχανημα που θα κατασκευαστει να εχει εφαρμογη στον μοντελισμο.Κλασσικο παραδειγμα η δικια μου περιπτωση με την φρεζα που μετετρεψα και ειχα ζαλισει λιγο τους φιλους μοντελιστες γυρω απο ανοχες,υλικα,κατασκευες κλπ(θεματα ασχετα με τον μοντελισμο)αλλα στο τελος φανηκε οτι δημιουργηθηκε για να εξυπηρετησει μοντελιστικους σκοπους οπως η κατασκευη του σκαφους καθετου απο/προσγειωσεως (VTOL),βαση κινητηρα απο τεφλον κ.α. τα οποια δεν τα εχω ανεβασει στο Aeromodelling.
    Σαν παραδειγμα των λεγομενων μου ειναι το μικρο θεμα που ανοιξε για κανα δυο μηνυματα γυρω απο την κατασκευη 4ου αξονα εργαλειων στον τορνο με τον φιλο Ομηρο.Λογικο ειναι οτι εαν ανοιξει ενα τετοιο post θα τεθουν πολλα θεματα γυρω απο κατασκευη,ηλεκτρονικα και τα εμπλεκομενα υλικα τα οποια οπως ειναι αναμενομενο καμια σχεση δεν θα χουν με τον μοντελισμο στην συγκεκριμενη φαση.Αλλά, ερχεται και παλι εδω το αλλά,η συγκεκριμενη μετατροπη θα εβρισκε εφαρμογη στην πολυ αξιολογη προσπαθεια του φιλου Αποστολου για το Ελληνικο Outrunner μοτερ.Του οποιου εξαρτηματος η κατασκευη βασιζεται κατα 90% σε εργασια τορνου.

Πρεπει να συνειδητοποιησουμε οτι το 90% των πραγματων που μας περιτριγυριζουν σημερα εχουν βγει απο καποια μηχανη CNC,απο το παπουτσι μας μεχρι το κινητο μας.Ποσο μαλλον καποια εξαρτηματα του μοντελισμου που εχουν μηχανολογικη εφαρμογη και μπορουν να κατασκευαστουν μονο με την βοηθεια μηχανηματος.Ειναι πολυ ενδιαφερουσα η ενασχοληση με τα CNC και οντως καποιες φορες γινεται Hobby απο μονο του,αλλα εχουμε την δυνατοτητα να κατασκευασουμε πραγματα και εξαρτηματα που αλλοτε μας φανταζαν ονειρο!

Φιλε τολακο ειναι ωραιο οτι θες να ασχοληθεις με τον συγκεκριμενο τομεα που δινει πολλες δυνατοτητες αλλα οπως ειπε και ο Χαρης καλο θα ηταν να πας σε μια ετοιμη λυση η οποια κυμαινεται στα ιδια χρηματα με την ιδιοκατασκευη!

Να εισαστε καλα και να κατασκευαζετε(το οτιδηποτε!)
    Καταγράφηκε

Αίεν Υψικρατείν
    von hous
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #401 στις: Τετάρτη, 14 Νοε 2007, 23:42:33 »

Παιδιά καλησπέρα.

Θα θίξω και εγώ με την σειρά μου αυτά που προείπαν οι προυγούμενοι. Θα συμφωνήσω ότι στα τελευταία μας post αναφέρουμε από λίγο εώς καθόλου τον μοντελισμό. Εγώ προσωπικά δεν έχω ασχοληθεί με τον αερομοντελισμό εκτός από κάτι ελικοπτεράκια με μια απλή τηλεκατεύθυνση, γι' αυτό είμαι ίσως ο πιο ακατάλληλος να μιλήσω για αυτά τα θέματα (όσον αφορά τον αερομοντελισμό εν γένει). Ο φίλος μας ο Πάνος είναι πολύ πιο σχετικός όσον αφορά τα αεροπλανάκια (πιστεύτε με, αυτά που λέει ο Πάνος αληθεύουν, όντως φτιάχει αεροπλανάκια και ελικοπτεράκια έχω δει την δουλειά του).

(Εγώ θα πω την αμαρτία μου έχω ασχοληθεί πιο πολύ με υποβρυχιάκια). Το θέμα μας όμως είναι ότι, όπως προείπε ο Πάνος, χωρίς κατεργασίες τόρνου και φρέζας (οι οποίες καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δουλειών 80% περίπου) δεν νοείτο να έχουμε τα μοντελάκια που οι περισσότεροι εξ' ημών χρησιμοποιούμε. Πείτε μου χωρίς τόρνο και φρέζα πως θα φτιάχνατε βάσεις, συνδέσμους ντιζών, κινητήρες κτλ.!!!???

Οπότε πριν αρχίσετε να ανάβετε τις δάδες και να ετοιμάζετε τις αξίνες ( laugh laugh laugh), αναλογιστείτε ότι κάποιοι ανθρώποι ξεκινήσανε την όλη ιστορία από το πάθος για να δημιουργήσουν και να προάγουν τον μοντελισμό στην τελειότητα (εάν και όπου αυτό καθίσταται δυνατόν). Έχετε δίκιο να λέτε ότι τον τελευταίο καιρό έχουμε ξεφύγει τελείως από τον σκοπό μας και πιστεύτε με αληθεύει αυτό, αλλά προσπαθούμε (Πάνος, Νίκος και όλοι οι υπόλοιποι) να διδάξουμε, ο καθένας με όσες γνώσεις μπορεί(-ούμε) κάτι παραπάνω για να φτιάξουμε αύτα τα εξαρτήματα που, ας μην κρυβόμαστε στο δακτυλό μας, όλοι λίγο πολύ χρειαστήκαμε κάποια εξαρτήματα από κάποιον μηχανουργό, ξυλουργό, καλουπατζή, στράντζα κτλ. που στο τέλος είτε μας είχαν στην αναμονή, είτε δεν τα αναλαβάνανε, είτε το παραδοτέο "προϊόν" δεν ήταν αυτό που ζητήσαμε εξαρχής.

Τι κάνουμε λοιπόν; Φτιάχνουμε μόνοι μας με τις όσες δυνάμεις μας τα εργαλεία που θέλουμε να δουλέψουμε. Και επειδή δεν μας φτάνουν οι μεσοβέζικες λύσεις τα κάνουμε και Computerize Numerical Control. laugh laugh laugh

Εντάξει δεν είπαμε ότι είμαστε κατασκευαστές και ίσως αυτά που φτιάχνουμε κάποιοι ίσως τα θεωρούν από παιχνίδια εώς  μ...κίες, άλλα ενώ ξεκινήσαν από ανάγκη, όλα αυτά καταλήξαν να γίνουν ένα ακόμη hobby, που καλώς ή κακώς έχει πάρει τον δρόμο του. Πιστεύω να μπορέσουμε να βοηθήσουμε και άλλους ανθρώπους να ασχοληθούν με αυτά τα ζητήματα, γιατί μέσα από αυτά (τόρνο, φρέζα κτλ) θα μπορέσουν να εξελίξουν τις ιδέες τους στον μοντελισμό. Η τεχνολογία καμιά φορά βοηθάει και σε άλλους τομείς που εξαρχής δεν φαίνεται η χρησιμοτητά του, όπως σ' αυτή την περίπτωση. Γι' αυτούς τους λόγους και πολλούς άλλους, ζητάμε την κατανόηση και την συμπαράσταση σας για να μπορέσουμε να εξελιχθούμε και εμείς και όσοι άλλοι θέλουν να συμετάσχουν στην συζήτηση μας.

Ελπίζω να μην έγινα κουραστικός.  laugh laugh laugh   
    Καταγράφηκε

Η ζωή είναι μία γνώση.
    von hous
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #402 στις: Πέμπτη, 15 Νοε 2007, 00:08:07 »

Φιλε τολακο ειναι ωραιο οτι θες να ασχοληθεις με τον συγκεκριμενο τομεα που δινει πολλες δυνατοτητες αλλα οπως ειπε και ο Χαρης καλο θα ηταν να πας σε μια ετοιμη λυση η οποια κυμαινεται στα ιδια χρηματα με την ιδιοκατασκευη!

Θα τολμήσω να πω το ίδιο, εκτός εάν έχεις την όρεξη - τα λεφτά - τον χρόνο για να ασχοληθείς με αυτά τα πράγματα. Εάν ο σκοπός σου είναι απλά να το χρησιμοποιήσεις για να κάνεις την δουλειά σου, χωρίς να σε νοιάζει τι συμβαίνει εντός του μηχανήματος προχώρα στην αγορά ενός έτοιμου μηχανήματος (με τα ίδια ή και ελαφρός περισσότερα χρήματα από αυτά που θα ξόδευες, χωρίς τον κόπο να το φτιάξεις). Σε αντίθετη περίπτωση εάν σε ενδιαφέρει σαν Hobby σε τελική ανάλυση και σαν μάθηση (με τον απαραίτητο χρονο,χρήμα,κούραση) συνέχισε και εμείς θα σταθούμε χορηγοί των προσπαθειών σου.

Η αγορά έτοιμου δεν είναι κακή ιδέα. (Βέβαια εγώ θα προτιμούσα να το εφτιαχνές μόνος σου και να μην το κάνεις όπως ένας φίλος, που ασχολείται με τον ραδιοερασιτεχνισμό και δεν γνωρίζει τι είναι λάμπα, υψηλή, rf κτλ, και απλά έχει μηχανήματα, -linear,πομπούς,κεραίες- και μόλις παθαίνει κάποια ζημιά τρέχει στους τεχνικούς να του τα φτιάξουνε τα όποια απλά ή δύσκολα προβληματάκια. Πολλά 73 στους φίλους ραδιοερασιτέχνες). Αυτό μια μικρή -άσχετη- παρένθεση, για να σου δείξω ότι άμα είσαι ο πατέρας του μηχανήματος σου, τότε δεν σε προβληματίζει η οποιαδήποτε ζημιά αφού εσύ το έχεις φτιάξει και μπορεί αναπάσα στιγμή να το ξαναφτιάξεις Wink.

Φυσικά όπως είπαν (Πάνος και Harrispat) πρέπει να έχεις κάποιες βασικές γνώσεις μηχανολογίας. Αλλά φυσικά εάν δεν γνωρίζεις σε παραπέμπω σε προυγούμενα post για κάποιες ελάχιστες γνώσεις σε αυτό το μεγάλο βιβλίο της μηχανολογίας. Εάν παρόλαυτά θέλεις να τολμήσεις αυτό το βήμα μην διστάσεις να ρωτήσεις. Φυσικά για να μπορούμε να σε βοηθήσουμε καλό είναι να μας επεξηγείς το προβλημά σου (και φώτος είναι ευπρόσδεκτες για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε την φύση του προβλήματος).

Αυτά προς το παρόν.
    « Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 18 Νοε 2007, 22:42:55 από von hous » Καταγράφηκε

Η ζωή είναι μία γνώση.
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

Φέρε ΕΣΥ την αλλαγή που θά 'θελες να Δείς

« Απάντηση #403 στις: Κυριακή, 18 Νοε 2007, 10:25:43 »

Έλα ... Ανοησίες !!

Όλα αυτά τα μηχανήματα όχι απλά είναι το Άλφα και το Ωμέγα στον Αερομοντελισμό , αλλά σε Όλη τη ζωή μας και τα υλικά που σχετίζονται με αυτήν ...
    Άλλωστε ένα ανεξάρτητο Θέμα είναι , όποιος θέλει ΔΕΝ το διαβάζει ...  >:

Όμως παιδιά , το Λάθος είναι ότι το ξεκινήσαμε για Τορνάκια και μετατροπές ΑΥΤΩΝ σε CNC και έγινε ... Άβυσσος !
    Θα μπορούσε ο Πάνος να ανοίξει ξεχωριστό θέμα για τη φρέζα του , ο Όμηρος το ίδιο και ού το καθ'εξής ...
    Γι 'αυτό γίνονται αυτά πλεόν . Γιατί κούρασε τους αναγνώστες ...

DM   
    Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    von hous
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #404 στις: Κυριακή, 18 Νοε 2007, 22:49:00 »

Ίσως ο Deltaman έχει δίκιο. Όντως έχουμε κουράσει λίγο τους αναγνώστες με τα διάφορα που λέμε.
    Που να ξεκινήσουμε και τον τρόπο που γίνονται οι μετατροπές. laugh laugh

Γι' αυτό τον λόγο προσπαθούμε να κρατήσουμε χαμηλό προφίλ. Και όπως καταλαβαίνετε δεν επεκτεινόμαστε παραπέρα για να μην παρεκτραπούμε. Βέβαια το συγκεκριμένο post ξεκίνησε γι' αυτό τον λόγο, δηλαδή την χρησιμοποίηση των εργαλείων πέρα τον κοινών εργαλείων που έχουμε στον μοντελισμό.
    Καταγράφηκε

Η ζωή είναι μία γνώση.
    Σελίδες: 1 ... 24 25 26 [27] 28 29 30 ... 46     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Υλικά, εργαλεία και τεχνικές (Συντονιστές: Γιάννης Παξιμαδάκης, DEPRON MANIAC)  |  Θέμα: Τόρνοι - τορνάκια με ή χωρίς CNC στον αερομοντελισμό
    Μεταπήδηση σε: