Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.374 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 13:48:06

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 13:48:06

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Χθες στις 07:07]

από Markhelis
    [Χθες στις 02:55]

από vilisdev
    [Δευτέρα, 20 Απρ 2026, 10:26:27]

από Loukis35
    [Κυριακή, 19 Απρ 2026, 15:46:42]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309374
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 59
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 53
    Συνολικά: 54
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 ... 23 24 25 [26] 27 28 29 ... 46     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Τόρνοι - τορνάκια με ή χωρίς CNC στον αερομοντελισμό  (Αναγνώστηκε 370368 φορές)
    efrag
    Aeromodeller
    *
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #375 στις: Παρασκευή, 2 Νοε 2007, 08:40:12 »

Λοιπόν είμαι έτοιμος να αγοράσω τα τρυπανάκια από Ebay, θέλει κανένας άλλος ? Στείλτε ΡΜ.
    Καταγράφηκε
    HarrisPat
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #376 στις: Παρασκευή, 2 Νοε 2007, 09:11:46 »

Καλημερα,

Πανο ο Kevin Marchant ειναι φοβερος τυπος. Εχω παρει αρκετα πρανματα απ αυτον
    και σκιζετε να σ εξυπηρετησει. Και φυσικα αξιοπιστος.

Οσο για την τραπεζοειδη βιδα επιμενω οτι για ενα ρουτερ ειναι υπερ αρκετα καλη
    οταν με 40€ παιρνω 2μετρα.και κρατω τη σχεση κοστος/αποδοση σε καλα επιπεδα.
    Τι να την κανω την ballscrew οταν δεν εχω slide guideway??

Χαρης.

Καταγράφηκε

geoli
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #377 στις: Παρασκευή, 2 Νοε 2007, 09:55:26 »

Καλημέρα σε όλη την παρέα.
    Το θέμα"τορνοι-εργαλειομηχανές κλπ" είναι πολύ ενδιαφέρων για όσους του τρώει το σαράκι της κατασκευής .
    Είχα δει κάποια στιγμή τρεία Link τα οποία ήταν εισαγωγικά για τόρνους και εργαλειομηχανές γενικότερα τα οποία τότε δεν πρόλαβα να τα αποθηκεύσω και τωρα δέν τα βρίσκω. Υπάρχει τίποτα απλό και εισαγωγκό γιάυτά τα θέματα ;
    Καταγράφηκε
    The machinist
    Aeromodeller Sr. Member

Λαμπράκης Πάνος

« Απάντηση #378 στις: Παρασκευή, 2 Νοε 2007, 16:58:48 »

Τι να την κανω την ballscrew οταν δεν εχω slide guideway??

Χαρης.

(Με υφος Παπά)
    "Ααααπιστε!! Θα πεσει φωτια να σε καψει!!Ο δρομος της ballscrew ειιιναι ο μοοονος αληθινος δρομος της αρετης.Ολα τα υπολοιπα ειναι παιχνιδια του διαολου να σε βγαλει απο τον αληθινο δρομο της ακριβειας(+- 0.000)!!"

laugh laugh laugh
    Καταγράφηκε

Αίεν Υψικρατείν
    hlsat
    Aeromodeller Hero Member

ΗΛΙΑΣ ΞΑΝΘΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ

« Απάντηση #379 στις: Παρασκευή, 2 Νοε 2007, 18:33:14 »

Ρε σεις τρελαμενοι φιρη φιρη το παται να μου βγαλη κοκινη καρτα τωρα στα γεραματα η γυναικα μου με αυτα που δειχνεται και με τρελενεται και μενα για να τα αγορασω αγορασε
    το ενα αγορασε το αλλο δεν προλαβαινω να της λεω αντε κιαλο δωρο μου ηρθε απο ενα φιλο αντε κιαλο δωρο μου ηρθε απο αλλο φιλο και παει λεγοντας το θεμα
    Καταγράφηκε

Χαρας το μαστορα που εχει μεγαλα κεφια
    Peterpanta
    Aeromodeller Hero Member

www.aeromodelistis.gr Moderator

« Απάντηση #380 στις: Παρασκευή, 2 Νοε 2007, 19:10:09 »

δεν προλαβαινω να της λεω αντε κιαλο δωρο μου ηρθε απο ενα φιλο αντε κιαλο δωρο μου ηρθε απο αλλο φιλο και παει λεγοντας το θεμα

Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin

Ηλία να μου γνωρίσεις τους φίλους σου και εμένα...... όχι γιατί έχω πρόβλημα με την γυναίκα μου αλλά, αν είναι για τόσα και ακριβά δώρα !!!!

laugh laugh laugh laugh laugh laugh laugh laugh
    Καταγράφηκε

Lama V3 /Mini Titan E-325 /  Mini Titan E-325 SE / Copter-x 450SE / T-Rex 500 ESP / Cessna 172 / Spektrum DX-7 2.4GHz

www.aeromodelistis.gr/
    von hous
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #381 στις: Παρασκευή, 2 Νοε 2007, 19:53:13 »

Πάνο δεν σου κακολογώ τα τρυπανάκια, άλλα δεν είναι και ΑΑ ποιότητα.

Μην τρελαθούμε κιόλας με 20 ή 30 ευρώ να πάρουμε καρβιδίου τρυπανάκια. Τέλος πάντων είναι HSS (προφανώς) με μια επικάλυψη καρβιδίου. Όχι ότι αυτό είναι κακό.
    Με τόσα λίγα λεφτά είναι μια πάρα πάρα πάρα πάρα (το καταλάβατε ως τώρα) πάρα πολύ καλή ευκαιρία. Thumbs up

Φίλε Ηλία βάλε με και μένα στην λίστα. Δηλαδή θέλω να μου γνωρίσεις τους φίλους σου. laugh laugh laugh
    Έτσι και σε πάρει μυρωδιά το έτερον ήμισυ .....  knuppel2 knuppel2 knuppel2, όπως βλέπεις δεν το γλιτώνεις. laugh

Πάνο δώσε στο λαό λίστες με ψώνια. Που ξέρεις μπορεί στο τέλος να σου δώσουν και προμήθεια αυτοί από το εξωτερικό. Γιατί σου λέει τι έγινε όλοι αγοράζουν από την Ελλάδα τα ίδια πράγματα. laugh laugh laugh

Ballscrews και ξερό ψωμί. Αμήν!!!
    Καταγράφηκε

Η ζωή είναι μία γνώση.
    The machinist
    Aeromodeller Sr. Member

Λαμπράκης Πάνος

« Απάντηση #382 στις: Σάββατο, 3 Νοε 2007, 03:10:25 »

Πάνο δεν σου κακολογώ τα τρυπανάκια, άλλα δεν είναι και ΑΑ ποιότητα.
    Μην τρελαθούμε κιόλας με 20 ή 30 ευρώ να πάρουμε καρβιδίου τρυπανάκια. Τέλος πάντων είναι HSS (προφανώς) με μια επικάλυψη καρβιδίου. Όχι ότι αυτό είναι κακό.

Με υφος Παπά παλι:

"Και συ τεκνον Βρουτε?Άαααπιστε θα πεσει φωτια να καψει και σενα!!Τα τρυπανααάκια μου ειναι τα μονα που ειναι καρβιδιου και οδηγουν στον δρομο της Αρετης και της διατρησης.Εννοειειειται και ειναι μασιφ καρβιδιου και αυτα που λες για HSS ειναι του διαολου τεχνασματα για να βγαλεις τους πιστους μου απο τον δρομο της οικονομιας και της εγκρατειας"

laugh laugh laugh
    Καταγράφηκε

Αίεν Υψικρατείν
    von hous
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #383 στις: Κυριακή, 4 Νοε 2007, 15:44:43 »

Με υφος πιστού:

"Ζητάω την συγχώρεση διότι δεν γνώριζα το σωστό δρόμο και δεν εισάκουσα το σωστό λογο. Φταίει του διαόλου η προτροπή για να φύγω από δρομο της Αρετης και της διατρησης." laugh laugh

Εννοειειειται και ειναι μασιφ καρβιδιου και αυτα που λες για HSS ειναι του διαολου τεχνασματα για να βγαλεις τους πιστους μου απο τον δρομο της οικονομιας και της εγκρατειας

"Βλέπετε με έβαλαν οι εμπόροι στον κακό δρόμο της σπατάλης και της κακοδιαχείρησης. Ζητώ ταπεινή συγνώμη από τον Παπα Πάνο και ζητώ την καθαδήγηση του." 

(Σημείωση: Είσαι σίγουρος ότι δεν είναι HSS με επικάλυψη βολθραμίου. Μην μου πείς φωτιά να πεσει και να με κάψει και ότι θα πάω στο πυρ το εξώτερο. Ρωτάω μην βαράς.) laugh laugh
    Καταγράφηκε

Η ζωή είναι μία γνώση.
    hlsat
    Aeromodeller Hero Member

ΗΛΙΑΣ ΞΑΝΘΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ

« Απάντηση #384 στις: Κυριακή, 4 Νοε 2007, 20:42:02 »

Καλησπερα του κατα Ηλια επιστολη το αναγνωσμα προσχομεν καλα ρε Πανο και Ομηρε ειπαμαι να συζηταμαι για εργαλεια και τορνους κ.λ.π οχι να ανοιξουμαι αρχονταρικι με υμνους και ψαλμωδιες σε Βυζαντινους ρυθμους μαλλον ο κακος  devil μας πλανεψαι για αυτο επιστροφη στο σωστο δρομο του  angel ετσι  Thumbs up
    Καταγράφηκε

The machinist
    Aeromodeller Sr. Member

Λαμπράκης Πάνος

« Απάντηση #385 στις: Κυριακή, 4 Νοε 2007, 23:11:04 »

Καλησπερα,

Ηλια πατα διαγραφη στο μηνυμα σου.Ομηρε απ'οσο γνωριζω υπαρχουν τα κοπτικα που ειναι solid carbide (μασιφ καρβιδιου) και τα κοπτικα που ειναι μονο το κοπτικο μερος καρβιδιο.Τωρα δεν ξερω βεβαια σε ποια κατηγορια ακριβως ανηκουν αυτα που εχω,αλλα το θεμα ειναι οτι κανουν καλα την δουλεια τους προς το παρον.Εαν δεν ειναι καρβιδιο θα φανει απο την αντοχη τους στον χρονο.
    Καταγράφηκε

Αίεν Υψικρατείν
    von hous
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #386 στις: Τρίτη, 6 Νοε 2007, 00:33:33 »

Πάνο την καλησπέρα μου καταρχάς.

Κοίταξε δεν νομίζω με τα λεφτά που έδωσες να είναι solid carbide. Βέβαια για να το γνωρίζεις, αυτό δεν σημαίνει πως είναι απαραίτητα κακό να είναι με επικάλυψη το εργαλείο και να μην είναι ατόφιο καρβίδι. Να ξέρεις πως εάν το τσόκ σου στην φρέζα ή σε οπουδήποτε άλλο μηχάνημα έχει το παραμικρό μπόσικο (κοινώς έχει κραδασμούς) τότε το ατόφιο καρβίδι θρυματίζεται. Σε αντίθετη περίπτωση αυτό με την επικάλυψη συνδιάζει πλεονεκτήματα και από τις δύ μεριές. Σχετικά καλή αντοχή στο χρόνο και ελαστικότητα στους κραδασμούς. Γι' αυτό λέω ότι δεν είναι απαραίτητα κακό να είναι με επικάλυψη.

Στείλε pm για περισσότερες εξηγήσεις, ειδάλως όταν βρεθούμε από κοντά θα σου εξηγήσω λεπτομερώς (sorry άλλα πιάνονται τα δάκτυλα από το πολύ γράψιμο laugh laugh).

Καταγράφηκε

Η ζωή είναι μία γνώση.
    The machinist
    Aeromodeller Sr. Member

Λαμπράκης Πάνος

« Απάντηση #387 στις: Τετάρτη, 7 Νοε 2007, 18:36:37 »

Καλησπερα,

Οφειλω να επιβεβαιωσω τα λεγομενα του Ομηρου.Εχω ενα κοπτικο το οποιο ειναι μασιφ καρβιδιο και το ενα εκ των τεσσαρω "φτερων" εχει σπασει σε κοπη.
    Το καρβιδιο εχει ΜΕΓΑΛΗ αντοχη στην τριβη αλλα οχι στην κρουση.
    Καταγράφηκε

Αίεν Υψικρατείν
    von hous
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #388 στις: Τετάρτη, 7 Νοε 2007, 20:04:38 »

Καλησπέρα σε όλους τους ταλαίπωρους CNCάδες. Πάνο έχεις κανένα άλλο αγοραστικό νέο να μας προτείνεις.

Φίλε Ηλία τι έκανες με τα μηχανήματα. Δεν πιστεύω να τα παράτησες λόγω γυναίκας ( devil). Αυτές είναι του  devil, γι αυτό έλα στην πλευρά των angel και κάνε την αγορά της φρέζας. Να σου ανοίξει και κανένα μάτι.

Τώρα που είπα για τα μηχανήματα, Πάνο πρέπει να δούμε, μετά την συνδεσμολογία των driver με τα servomotors (δεν μου έστειλες την λίστα με τα υλικά -πυκνωτές κτλ.) τι σόϊ ballscrews θα βάλω στην φρέζα. (Εννοώ από που θα τα πάρουμε και εάν θα κάνουμε ειδική παραγγελία ή θα πάρουμε από τις έτοιμες επιλογές. Έτσι και αλλίως από ότι είδα ο marchantdice έχει παραπλήσιες από αυτές που θέλω. Μπορούμε να τις βολέψουμε. idiot2).

Περιμένω νέα και ειδήσεις.
    Καταγράφηκε

Η ζωή είναι μία γνώση.
    hlsat
    Aeromodeller Hero Member

ΗΛΙΑΣ ΞΑΝΘΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ

« Απάντηση #389 στις: Τετάρτη, 7 Νοε 2007, 20:11:06 »

Ομηρε καλησπερα τιποτα δεν παρατιεται και δεν μασαω απο γυναικες αυτες στο σπιτι και εγω στα μοντελα απλα λογο φορτου εργασιας βλεπης ειναι η εποχη για μας εχω μεινη πισω
    και κατι λιγο που περισευη απο χρονο κοιταω να μπαλωνω τρυπες σε κατι μοντελακια την Κυριακη παω Θεσαλονικη στα παιδια στο μοντελοδρομιο Ν.Ραιδεστου και εχει ο Θεος για συνεχεια 
    Καταγράφηκε

Σελίδες: 1 ... 23 24 25 [26] 27 28 29 ... 46     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Υλικά, εργαλεία και τεχνικές (Συντονιστές: Γιάννης Παξιμαδάκης, DEPRON MANIAC)  |  Θέμα: Τόρνοι - τορνάκια με ή χωρίς CNC στον αερομοντελισμό
    Μεταπήδηση σε: