Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.904 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 9 Αυγ 2026, 07:00:00

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 9 Αυγ 2026, 07:00:00

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από TheLurker
    [Χθες στις 23:17]

από Markhelis
    [Παρασκευή, 7 Αυγ 2026, 14:38:00]

από Stargazer
    [Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 16:11:02]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309904
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 109
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 99
    Συνολικά: 99
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1]     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Γιατί -2 έως +7 και όχι 0 έως +7  (Αναγνώστηκε 2200 φορές)
    Skynet
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Τρίτη, 18 Νοε 2008, 16:45:33 »

Γεια σας, διατυπώνω μία απορία που έχω από την πρώτη στιγμή που έμαθα για ελικόπτερα μεταβλητού βήματος και έγινε εντονότερη μετά από ένα ατυχές συμβάν πρόσφατα:

Γιατί θέτουμε ελαφρά αρνητικό βήμα στα blades στην αρχή της διαδρομής του throtle? Προσωπικά αυτό το διάστημα μαθαίνω hovering με το king2. Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο έχασα για μια στιγμή τον προσανατολισμό και κατέβασα αμέσως το throtle από ύψος γύρω στο μισό μέτρο. Το καημένο το ελικοπτεράκι συμπεριφέρθηκε σαν κάποιος να του έδωσε μία σφαλιάρα και να το έριξε στο έδαφος (υποθέτω εξ΄αιτίας του αρνητικού βήματος), ενώ ακόμη και αν έκανε ελεύθερη πτώση (με 0 βήμα στα blades) θα κάθονταν στο έδαφος με μικρότερη ορμή. Χρειάζεται λοιπόν το αρνητικό βήμα σε αυτό το είδος πτήσης που κάνω όλο αυτό το διάστημα που εκπαιδεύομαι? Χρειάζεται μήπως σε περισσότερο προχωρημένο είδος πτήσης? και γιατί?

Ευχαριστώ για το χρόνο που διαθέτετε σε όλους εμάς τους νεοφώτιστους.
    Καταγράφηκε

Τα ελικόπτερα είναι σαν τις ταινίες τρόμου. Ξέρεις ότι κάτι κακό θα συμβεί, απλά δεν ξέρεις το πότε.

Skype --> mastroxalastis   (Συνήθως όταν είμαι στο Skype, μαστορεύω στον πάγκο)
    MarD
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #1 στις: Τρίτη, 18 Νοε 2008, 16:53:05 »

Όχι δεν χρειάζεται αν κάνεις hover έως και 10 μέτρα. Αν πας ψηλότερα ή/και φυσάει τότε θα δυσκολευτείς τρομερά να το κατεβάσεις, θα μοιάζει περισσότερο με μπαλόνι παρά με ελικόπτερο. Προσπάθησε να μαλακώσεις τις κινήσεις των δακτύλων σου στα στικ. Όταν πάει κάτι στραβά μην πανικοβάλεσαι και με μαλακές κινήσεις προσπάθησε να διορθώσεις και αν δεν τα καταφέρεις, ας πέσει. Δεν είναι εύκολο το ξέρω, πέρασα από αυτό το στάδιο με το Honey bee cp2 που είναι ακόμη πιο ατίθασο. Το έσπασα αρκετές φορές μέχρι να βγάλω αυτά τα συμπεράσματα.  Cheesy
    Καταγράφηκε

“The helicopter approaches closer than any other [vehicle] to fulfillment of mankind's ancient dreams of the flying horse and the magic carpet.”
    - Igor Sikorsky

http://www.coolmodels.gr
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #2 στις: Τρίτη, 18 Νοε 2008, 17:35:31 »

ισως με το να βαλεις 0 μοιρες να ειναι μια κακη συνηθεια για το αριστερο σου χερι.. καλυτερα να εχεις μερικες ασχημεσ προσγειωσεις παρα να συνηθησεις το στικ του γκαζιου να κανεις μεγαλες και αποτομες κινησεις!

προτιμοτερο ειναι να παρεις ενα λαμα!
    « Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 18 Νοε 2008, 17:57:16 από MaSt0RaS » Καταγράφηκε
    nik00ss
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #3 στις: Τρίτη, 18 Νοε 2008, 18:38:12 »

Αν και γω νεος ειμαι στα ελικοπτερα,πιστευω οτι χρειαζονται αυτες οι -2 μοιρες ενα ελικοπτερο-αεροπλανο πρεπει και να κατεβαινει,μην τα αφηνουμε ολα στη βαρυτητα.Για φαντασου ενα αεροπλανο που το elevator του θα πηγαινε μονο προς τα πανω...
    οτι ειπε και ο MarD ΟΧΙ ΠΑΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ.

Καλες πτησεις...

Νικος
    Καταγράφηκε
    mastelios
    Aeromodeller Hero Member

ElyQ/O.S.50H/s9452/DX7/GY611/SAB/B6X

« Απάντηση #4 στις: Τρίτη, 18 Νοε 2008, 22:04:19 »

Θα συμφωνήσω και εγώ, άσε τις αρνητικές μοίρες και απλά θα το συνηθίσεις. είναι πολύ πιο αγχωτικό να θες να το κατεβάσεις και να μην κατεβαίνει!! laugh φαντάσου που αργότερα ίσως θα βάλεις -9+9..καλύτερα να μάθεις από την αρχή Thumbs up

υγ. για τα απότομα και για να μην αγχώνεσαι, ο εξομοιωτής βοηθάει αρκετά.
    Καταγράφηκε

When once you have tasted flight, you will forever walk the earth with your eyes
       turned skyward, for there you have been, and you will always long to return.
                                        &n
    Skynet
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #5 στις: Τρίτη, 18 Νοε 2008, 22:25:07 »

Φίλοι αερομοντελιστές ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

MarD η παρομοίωσή σου με το μπαλόνι εξαιρετική. Κατάλαβα ακριβώς τι εννοείς. Επίσης MaSt0RaS θα προσπαθώ να μην κάνω απότομες κινήσεις στο στικ του γκαζιού. Όμως με βάση την εμπειρία που έχω αποκομίσει από τα 2 λάμα που πετώ και επισκευάζω έχω την πεποίθηση ότι κάποιες φορές που ήταν σχεδόν βέβαιη η πτώση, η απόφασή μου να κλείσω αμέσως το γκάζι με έσωσε από τη μεγάλη (όσο μεγάλη μπορεί να είναι στο λάμα) ζημιά. Να ευχαριστήσω και τους υπόλοιπους φίλους που απάντησαν, προτού θέσω μία ακόμη παράμετρο στο αρχικό μου ερώτημα:

Αυτή την περίοδο έχω την τύχη να έχω πρόσβαση σε ένα μεγάλο κλειστό γυμναστήριο. Με δεδομένο λοιπόν ότι δεν θα έχω προβλήματα με τον άνεμο, μήπως τελικά θα ήταν σκόπιμο να σετάρω το ελικόπτερο  σε 0 έως 7 όσο διαρκούν οι ασκήσεις αιώρησης (με προσπάθεια έτσι και αλλιώς να μην κόψω ποτέ απότομα το γκάζι) και να το ξαναγυρίσω σε -2 έως 7 όταν θα ξαναβγώ στην ύπαιθρο όπου με τους χειμωνιάτικους αέριδες θα το βλέπω συχνά να "φουσκώνει" ύστερα από τις  ριπές του ανέμου και θα πρέπει να μπορώ να το ξανακατεβάζω εύκολα?

Ουσιαστικά ζητώ συμβουλές για μαθήματα πτήσης διά αλληλογραφίας  μιας και λόγω χειμωνιάτικων ανέμων φοβάμαι να πάω στο ΣΕΦ όπου εμείς οι νεοφώτιστοι έχουμε τη φροντίδα των εκεί βετεράνων  
    Καταγράφηκε

Τα ελικόπτερα είναι σαν τις ταινίες τρόμου. Ξέρεις ότι κάτι κακό θα συμβεί, απλά δεν ξέρεις το πότε.

Skype --> mastroxalastis   (Συνήθως όταν είμαι στο Skype, μαστορεύω στον πάγκο)
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #6 στις: Τρίτη, 18 Νοε 2008, 23:39:49 »

κοιτα βαλε για 2-3 μερες ωστε να οσυ φυγει ο αρχικος φοβος γιατι απο αυτα που λες αυτο καταλαβαινω σε διακατεχει ενας φοβος οπως ολους μασ οταν πετουσαμε πρωτη φορα και μετα κατεβασε -2 και μετα -4 και εκει μεινε αρκετο καιρο..!
    Καταγράφηκε
    papabill
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #7 στις: Τετάρτη, 19 Νοε 2008, 01:12:10 »

Τοσοι και τοσοι μαθαμε να πεταμε με αυτες τις μοιρες! εσυ τι φοβασαι! Ακολουθα την πεπατημενη και ολα θα πανε καλα! Πιασε τν τηλεκατευθυνση και ξεκινα τις πτησεις!
    Καταγράφηκε

Το ελικόπτερο ή το ραφι θα στολίσει ή στο χωράφι θα σκορπίσει...
    mastelios
    Aeromodeller Hero Member

ElyQ/O.S.50H/s9452/DX7/GY611/SAB/B6X

« Απάντηση #8 στις: Τετάρτη, 19 Νοε 2008, 09:49:46 »

Μάλλον χειρότερα θα τα κάνεις αν πας για 0 γιατί τα δάχτυλά σου θα μάθουν έτσι και όταν χρειαστεί να ξαναβάλλεις αρνητικές, θα πρέπει να "ξεμάθεις" αυτά που συνήθισες και ξανά από την αρχή.

και θα στο ξαναθυμίσω: εξομοιωτής. Thumbs up
    Καταγράφηκε

When once you have tasted flight, you will forever walk the earth with your eyes
       turned skyward, for there you have been, and you will always long to return.
                                        &n
    Σελίδες: [1]     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα ηλεκτρικά (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Γιατί -2 έως +7 και όχι 0 έως +7
    Μεταπήδηση σε: