Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.374 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 21 Απρ 2026, 15:36:49

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 21 Απρ 2026, 15:36:49

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 07:07]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 02:55]

από vilisdev
    [Χθες στις 10:26]

από Loukis35
    [Κυριακή, 19 Απρ 2026, 15:46:42]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309374
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 71
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 4
    Επισκέπτες: 46
    Συνολικά: 50
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 ... 3 4 5 [6] 7 8 9 ... 12     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: ELECTRIC DUCTED FAN MODELS  (Αναγνώστηκε 44000 φορές)
    asterixx25
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Τρία πουλάκια κάθονται...

« Απάντηση #75 στις: Τρίτη, 9 Μαρ 2010, 12:56:16 »

Πώ...πώ...

Φίλε που τα έκρυβες τόσο καιρό ? Azn

Δώσε περισσότερες πληροφορίες και τεχνικές κατασκευής. Wink

Ειδικά το Airbus της Ολυμπιακής το έχω ερωτευτεί !!! Azn
    Καταγράφηκε
    Giorgos_1
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #76 στις: Τρίτη, 9 Μαρ 2010, 21:40:34 »

Καλησπέρα σας.
    Εχω μια απορία (και κρυφή επιθυμία ίσως). Έχω βρεί πολύ φτηνά ενα Mig-29 της FlyFly, το οποίο ειναι    foam. Μπορώ να το ντύσω με ύφασμα (50 gr/m για παράδειγμα ?). Δεν έχω μπεί στην διαδικασία να προσπαθήσω να προσεγγίσω το θέμα αύξησης του βάρους του. Υπόψην όμως το συγκεκριμένο μοντέλο "φοράει" 2 φάνες των 92mm (δεν υπάρχουν), κι έτσι μπορώ να "παίξω" αρκετά καλά - θέλω να πιστεύω - στο θέμα της δύναμης.
    Περιμένω με αγωνία τις απόψεις σας.
    Καταγράφηκε
    DEPRON MANIAC
    Board moderator

Μην αναγκάζεις άλλους να αγαπήσουν αυτό που κάνεις

« Απάντηση #77 στις: Τρίτη, 9 Μαρ 2010, 22:14:57 »

Βασικά τα αεροπλάνα πετάνε με το φτερό, οπότε αυτό που έχει σημασία είναι ο πτερυγικός φόρτος. Αν βγει βαρύ το να έχεις δύναμη θα πετάξει μεν αλλά είτε θα πηγαίνει πολύ γρήγορα είτε θα έχει δυσκολία στη προσγείωση. Βέβαια το πρόβλημα λύνεται κάπως αν βάλεις μίξη flaperon.

Αν σκέφτηκες να το περάσεις υαλόπανο για θέμα φινιρίσματος, τότε προτείνω μια πιο απλή λύση και καλαίσθητη, να περάσεις μια βάση με μίγμα απο ατλακόλ και πούδρα, αυτό δίνει ένα πιο ομαλό και γυαλιστερό αποτέλεσμα και μπορείς μετά να βάψεις με οποιοδήποτε ακρυλικό χρώμα
    Καταγράφηκε

Τα καύσιμα κάποτε θα τελειώσουν. Τα ηλεκτρόνια δεν τελειώνουν ποτέ

Βρε μανία με το depron

Ο flight controller είναι θαυμάσιο μηχάνημα αλλά δεν κάνει θαύματα
    και προπαντώς δεν έχει νοημοσύνη, γι'αυτό χρησιμοποίησε την δική σου

Όσο πιο smart γίνεται η τεχνολογία τόσο πιο χαζός γίνεται ο άνθρωπος
    Giorgos_1
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #78 στις: Τρίτη, 9 Μαρ 2010, 22:54:05 »

Θα συμφωνήσω στο γεγονός ότι ενας πιθανά αυξημένος πτερυγικός φόρτος μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την προσγείωση ενός μοντέλου, εκ πτώτης όψεως βέβαια ο σχεδιασμός του συγκεκριμένου "παραπέμπει" σε low speed flight. Απο την άλλη θα χρειαστεί "πατέντα" για flaperon, καθώς "δουλεύει" tailerons. Οσο για το υλικό δεν ειναι θέμα αισθητικής όσο στατικής ακαμψίας. Το συγκεκριμένο υλικό, το θεωρώ αναξιόπιστο τουλάχιστον όσον αφορά την μεταφορά, και την μετακίνηση του α/π, σε αντίθεση με άλλο υλικό κατασκευής.
    Καταγράφηκε
    bassplayer
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #79 στις: Τετάρτη, 10 Μαρ 2010, 00:26:11 »

Καλησπέρα σας.
    Εχω μια απορία (και κρυφή επιθυμία ίσως). Έχω βρεί πολύ φτηνά ενα Mig-29 της FlyFly, το οποίο ειναι    foam. Μπορώ να το ντύσω με ύφασμα (50 gr/m για παράδειγμα ?). Δεν έχω μπεί στην διαδικασία να προσπαθήσω να προσεγγίσω το θέμα αύξησης του βάρους του. Υπόψην όμως το συγκεκριμένο μοντέλο "φοράει" 2 φάνες των 92mm (δεν υπάρχουν), κι έτσι μπορώ να "παίξω" αρκετά καλά - θέλω να πιστεύω - στο θέμα της δύναμης.

Καλησπερα και απο μενα! Δεν νομιζω οτι τιθεται θεμα βαρους σε ενα μοντελο του μεγεθους του Mig-29 της FlyFly! Οποια τεχνικη και αν χρησιμοποιησης το πολυ να προσθεσεις 100-150gr πραγμα που ειναι ανεκτο! Η διαφορα σου θα ειναι 1-2oz ανα τετραγωνικο ποδι παραπανω απο το ηδη υπαρχον πτερυγικο φορτιο. Οσο για το θεμα ακαμψιας η διαφορα αναμεσα στις δυο τεχνικες ειναι ελαχιστη υπερ του υαλουφασματος! Συμφωνω δε απολυτα με τον DEPRON MANIAC για το πτερυγικο φορτιο! Ενα βαρυ ηλεκτρικο μοντελο εκτος των αλλων, καταναλωνει και την μπαταρια πολυ πιο γρηγορα με αποτελεσμα μικροτερης διαρκειας πτηση! Thumbs up
    Καταγράφηκε
    Dimhack
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #80 στις: Τετάρτη, 10 Μαρ 2010, 01:16:26 »

Καλησπέρα σας.

γιώργο καλησπέρα.

το μοντέλο που θέλεις να φτιάξεις πετάει υπέροχα αλλα υπερβολικά γρήγορα επισημάνω πως αρκετά γρήγορα έρχεται για προσέγγιση.γνώμη μου είναι πως δεν χρειάζεται να περαστεί "υαλοπανο" η εποξικές ρητίνες. ποιος ο λόγος;;;

έχω τσακίσει 2 στον αέρα όχι όμως ότι έφταιγαν τα montea αφού πετούσαν με σχεδόν 5,5 κιλά όση, κόπηκαν στον αερα.. laugh laugh laugh

αν το ενισχύσεις σε κάποια σημεία που είναι αδύναμα τότε κανένα πρόβλημα.

το setup που θα σου πρότεινα να κανεις είναι

2 wemotec midi 90mm τις παίρνει κουτί
    2 μοτέρ "ΤΙΦΟΥΝ" 600-32 2050ΚΝ
    2 ESC "ΤΟΥΡΝΙΓΥ" 80AMP τα κόκκινα

μην λυπηθείς να βάλεις μπαταρία με αρκετά c όπως και αρκετά MAH.

servo θα σου πρότεινα HD. 1,9KG
    Καταγράφηκε
    Dimhack
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #81 στις: Τετάρτη, 10 Μαρ 2010, 01:18:17 »

FOTO APO TO DIKO MOY

* KJLHJHLKUHLKJH.JPG (59.12 KB, 640x480 - εμφανίστηκε 540 φορές.)

* IMG_1972.JPG (34.58 KB, 640x480 - εμφανίστηκε 542 φορές.)
    Καταγράφηκε
    Dimhack
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #82 στις: Τετάρτη, 10 Μαρ 2010, 01:19:31 »

2

* OKUJHLKJHUY.JPG (57.11 KB, 640x480 - εμφανίστηκε 561 φορές.)

* 6876T98760.JPG (53.85 KB, 640x480 - εμφανίστηκε 545 φορές.)
    Καταγράφηκε
    Dimhack
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #83 στις: Τετάρτη, 10 Μαρ 2010, 01:21:54 »

3

* 44362YUI.JPG (64.78 KB, 640x480 - εμφανίστηκε 578 φορές.)

* IYUTGUYTO7Y.JPG (42.94 KB, 640x480 - εμφανίστηκε 546 φορές.)
    Καταγράφηκε
    Giorgos_1
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #84 στις: Τετάρτη, 10 Μαρ 2010, 15:53:52 »

Έλα "δικέ" μου άνθρωπε. Ειλικρινά θα σου έστελνα πμ, έτοιμος ήμουν. (Sorry για την οικοιότητα, αλλά θεωρώ ότι εισαι ενα τουλάχιστον επίπεδο πάνω στο θέμα ducted fans, βάσει πάντα αυτών που διαβάζω εδώ μέσα, και χωρίς να θέλω να θίξω τους υπόλοιπους συμφορουμίστες). Αν αυτό το α/π πετύχει, τότε και τον στόλο μου θα έχω συμπληρώσει (Russian aircrafts), μετά το Su-27 το οποίο θα μπoρώ να το "στήσω" με τα original πράγματα και 70mm fans, που ειναι ο 2ος στόχος. Τώρα το "κόλλημά" μου με το foam το ξέρεις. Αν θα πρέπει να το αφήσω έτσι, μάλλον δεν θα το πάρω καθόλου, ειδικά μετά την αναφορά σου για "εναέριες αποσυνθέσεις" κάτι που δεν μου πέρασε πρωτίστως απο το μυαλό, αλλά το γεγονός ότι επειδή : ειμαι λίγο γκαντέμης, λίγο σκουντούφλης και λίγο το μικρό - για τον όγκο του α/π - όχημα, θα με οδηγήσουν - με μαθηματική ακρίβεια σχεδόν - στο να το παραμορφώσω πρίν ακόμα το πετάξω. Και αν συμβεί αυτό - πιστεψέ με - θα το πετάξω...στα σκουπίδια. Με "χαλάει" πιο πολύ κι απο υπερβολικά το να γίνει ζημιά σε ενα μοντέλο "ντροπιαστικά" στη γή και όχι εκεί που μπορεί οι περιστάσεις να επιβάλουν..στον αέρα.
    Ενα μεγάλο ευχαριστώ για το έτοιμο setup. Θα το προτιμήσω με κλειστά μάτια. Εκείνο που θα ήθελα να σε ρωτήσω ειναι μήπως ξέρεις κάτι να παίζει στην αγορά (εκτός απο την πεπατημένη - λέγε με - Schuebeler), με περισσότερα blades στη φάνα, πρός απόδοση ρεαλιστικότερου ήχου, έστω και σε βάρος (μικρό) της δύναμης. Οσα πιο πολλά, τόσο πιο καλά. Κι αν υπάρχει κάτι και γνωρίζεις και το αντίστοιχο setup    ...
    Όσο για το θέμα του ότι έρχεται γρήγορα για να κάτσει, έχω ενα "φαρμακάκι", πιστεύω ότι θα δουλέψει, σε μικρότερα τουλάχιστον μοντέλα το κάνει, μοναδικό προαπαιτούμενο να έχει έρθει το α/π σωστά στο διάδρομο.
    Να το ντύσω? (αφού φυσικά το πάρω...).
    Στο δικό σου έχεις retracts κι αν ναι ποιά?
    Καταγράφηκε
    Dimhack
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #85 στις: Σάββατο, 13 Μαρ 2010, 02:56:32 »

1 το μοντέλο μπορείς να το ντύσεις και με "ιαλοιφασμα". το έχει κάνει ένας φίλος από αγρίνιο και είναι πολύ δυνατό. φτάνει να ξέρεις να το φτιάξεις με τέτοιο τρόπο ώστε να μην πάρεις πολύ βάρος.

2 αν κανεις λίγο υπομονή θα βγάλει ο HAYOE μια φανά που είδαμε από την έκθεση τις γερμανίας πλαστικό σκελετό με 15 blade αλουμινίου σε τιμή που σοκάρει. θα την βγάλει σχεδόν σε όλες της διαστάσεις.
    θα πρέπει όμως να γνωρίζεις ότι θα έχεις πολύ καλο ήχο αλλα θα χάσεις χρόνο πτήσης όπως και δύναμη, διότι δεν λειτουργεί ακριβώς όπως η τουρμπίνα.

3 τα retracts που φοράω σε αυτά του είδους μοντέλα δηλαδή μέχρι 3.5 με 4 κιλά είναι αυτά.
    http://hobbycity.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=10387&Product_Name=Digital_Servoless_Adjustable_Landing_Gear_set__%28Metal_version%29

πάντα φιλικά δημήτρης.
    Καταγράφηκε
    "PAPPY"
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #86 στις: Σάββατο, 13 Μαρ 2010, 08:13:55 »

Καλημέρα Dimhack.

To Mig-29 της φωτογραφίας ποιάς εταιρίας είναι?

Επίσης να ρωτήσω και για τα servoless Που φοράει γιατί έχοντας ψάξει και για το δικό μου και έχοντας ήδη τσακίσει ένα HAWK αποδείχτηκαν λιγάκια αναξιόπιστα.
    Γενικά τα σκέλη σε αυτή την κλίμακα τύπου servoless ή pneumatic είναι λιγάκι ψεύτικα.
    Θέλουν λιγάκι προσοχή γιατί ξεζαντάρουν εύκολα.
    Υπάρχουν για αυτή την κατηγορία πνευματικά της ROBART και κάποιας άλλης εταιρίας (δεν την θυμάμαι τωρα) τα οποία είναι πολυ αξιόπιστα και από την στιγμή που θέλεις να θυσιάσεις βάρος για αντοχή αξίζει τον κόπο

Ο φίλος που λέει για το Mig 29:
     πριν ψαξεις για αγορά αν δεν την έχεις ήδη κάνει πορείς να πας σε κάτι πιό φθηνό και εξίσου καλό.
    Υπάρχει ένας (προσωπική αποψη!!) γκουρού των EDF οποίος ασχολείται με το θέμα πάνω από μία 10ετία.
    http://jepe.org/shop/index.php?osCsid=4b16cb11cd8e7e332ec0e80c32e40638
    Αυτός λοιπόν έχοντας ασχοληθεί πολύ εντατικά με το θέμα και αφού απέκτησε εμπειρία στο θέμα ξεκίνησε να φτιάχνει δικά του foam EDF.
    Φτιάχνει λοιπόν όλα τα μοντέλα που φτιάχνει η FLYFLY και η GRAUPNER σε EDF με δικά του καλούπια για foam με την μόνη διαφορά ότι τα τροποποιεί.
    Οι τροποποιήσεις του αφορούν το ducting που γίνεται εσωτερικά και την ενίσχυση των leading edge.
    Επίσης συνιστά το γυάλωμα όλων των μοντέλων EDF εφόσον αυτός που θα το κάνει όπως είπε και ο dimhack ξερεις να το κάνει χωρίς να προσθέσει πολύ βάρος. Μία από τις σπουδαιότερες τροποιποιήσεις αίναι και ότι δεν έχει το HAWK όπως το δίνουν οι άλλες 3 εταιρίες (SAPC GRAUPNER FLYFLY) σε 4 κομμάτις αλλά σε δύο.
    Ο ίδιος έχοντας κάνει συμφωνία με την WEMOTEC πουλάει έτοιμα combo για τα μοντέλα του συμπεριλαμβανομένου και του MIG29 για setup με 7cell ή και 8cell.
    Οι τιμές του τώρα είναι πολύ πιό κάτω από της Graupner και της FLYFLY.
    παράδειγμα:
    Το HAWK από την Graupner στοιχίζει μαζί με τα μεταφορικά 210 euro και σου δίνει και την φάνα μαζί που όμως δεν έχει eficiency και με το που αγοράζεις το kit πας για φάνα. Της FLYFLY είναι λίγο φθηνότερο αφού δεν σου δίνει την φανα και βγαίνει 185 euro με τα μεταφορικά και είναι βαμένο με τα χρώματα των red arrows.
    O JEPE τωρα σου πουλάει το ίδιο για 149 euro Και συμπεριλαμβάνει όλα τα υλικά για το modification που είναι αξιόλογες κατα την ταπεινή μου γνώμη.

Φυσικά αν θέλεις κάποια στιγμη να ξεφύγεις υπάρχει και αυτό
    http://www.yellowaircraft.com/
    Μοντέλα EDF με άτρακτο από fiberglass.
    Είναι το επόμενο μοντέλο μου ( http://www.yellowaircraft.com/jets/f4.htm )
    « Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 13 Μαρ 2010, 09:00:18 από pappy » Καταγράφηκε

Giorgos_1
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #87 στις: Σάββατο, 13 Μαρ 2010, 09:17:11 »

Σας ευχαριστώ πολύ και τους 2. Η δυναμική ενός forum σε όλο της το μεγαλείο. Τόσες πολλές πληροφορίες για ενα θέμα, που μόνος μου θα χρειαζόμουν εβδομάδες για να βρώ.  Thumbs up  Thumbs up  Thumbs up
    ΥΓ. Δημήτρη καλορίζικο και καλές πτήσεις με το F-16
    Καταγράφηκε
    Dimhack
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #88 στις: Σάββατο, 13 Μαρ 2010, 15:32:08 »

Καλημέρα Dimhack.

Επίσης να ρωτήσω και για τα servoless Που φοράει γιατί έχοντας ψάξει και για το δικό μου και έχοντας ήδη τσακίσει ένα HAWK αποδείχτηκαν λιγάκια αναξιόπιστα.
    Γενικά τα σκέλη σε αυτή την κλίμακα τύπου servoless ή pneumatic είναι λιγάκι ψεύτικα.
    Υπάρχουν για αυτή την κατηγορία πνευματικά της ROBART και κάποιας άλλης εταιρίας (δεν την θυμάμαι τωρα) τα οποία είναι πολυ αξιόπιστα και από την στιγμή που θέλεις να θυσιάσεις βάρος για αντοχή αξίζει τον κόπο

πριν ψαξεις για αγορά αν δεν την έχεις ήδη κάνει πορείς να πας σε κάτι πιό φθηνό και εξίσου καλό.
    Υπάρχει ένας (προσωπική αποψη!!) γκουρού των EDF οποίος ασχολείται με το θέμα πάνω από μία 10ετία.
    Αυτός λοιπόν έχοντας ασχοληθεί πολύ εντατικά με το θέμα και αφού απέκτησε εμπειρία στο θέμα ξεκίνησε να φτιάχνει δικά του foam EDF.
    Φτιάχνει λοιπόν όλα τα μοντέλα που φτιάχνει η FLYFLY και η GRAUPNER σε EDF με δικά του καλούπια για foam με την μόνη διαφορά ότι τα τροποποιεί.
    Οι τροποποιήσεις του αφορούν το ducting που γίνεται εσωτερικά και την ενίσχυση των leading edge.
    Επίσης συνιστά το γυάλωμα όλων των μοντέλων EDF εφόσον αυτός που θα το κάνει όπως είπε και ο dimhack ξερεις να το κάνει χωρίς να προσθέσει πολύ βάρος. Μία από τις σπουδαιότερες τροποιποιήσεις αίναι και ότι δεν έχει το HAWK όπως το δίνουν οι άλλες 3 εταιρίες (SAPC GRAUPNER FLYFLY) σε 4 κομμάτις αλλά σε δύο.
    Ο ίδιος έχοντας κάνει συμφωνία με την WEMOTEC πουλάει έτοιμα combo για τα μοντέλα του συμπεριλαμβανομένου και του MIG29 για setup με 7cell ή και 8cell.
    παράδειγμα:
    Το HAWK από την Graupner στοιχίζει μαζί με τα μεταφορικά 210 euro και σου δίνει και την φάνα μαζί που όμως δεν έχει eficiency και με το που αγοράζεις το kit πας για φάνα. Της FLYFLY είναι λίγο φθηνότερο αφού δεν σου δίνει την φανα και βγαίνει 185 euro με τα μεταφορικά και είναι βαμένο με τα χρώματα των red arrows.
    O JEPE τωρα σου πουλάει το ίδιο για 149 euro Και συμπεριλαμβάνει όλα τα υλικά για το modification που είναι αξιόλογες κατα την ταπεινή μου γνώμη.

το μοντέλο αυτό είναι τοις fly fly.

τα retracts SERVOLES βγαίνουν σε αρκετές εκδόσεις. plastic metal" foul metal και rogers.
    ποια "απολες" χρησιμοποιείς και έχεις πρόβλημα και έχει υπόψη σου ότι είναι για μαλακες προσγείωσης και όχι άγαρμπες γιατί οποια και αν είναι θα τα πάρεις στο χέρi.

τα πνευματικά της "ROBART δεν αξίζουν για αυτή την κατηγορια, αρκετό βάρος και πολύ χρήμα.
    τα πνευματικά της TAMJET που βγάζει για τα συγκεκριμένα μοντέλα είναι κλάσεις ανωτερα και με λιγότερα χρήματα.

και επειδή μιλάμε κατά με γνώμες δεν θεωρώ γκουρού κάποιον που ασχολείται δέκα χρονια με της φανές.και ; δεν έχει να μου λέει κάτι....

γκουρού θα μπορούσε να αναφέρεις πχ τον tzorg harpul που ξεκίνησε και δημιούργησε την φανά και μέχρι σήμερα έχει κατασκευάσει τα περισσότερα edf df  http://www.ductedfans.com/All_E_Jets.html
    ίσος αυτόν θα mnporousa εγώ να χαρακτηρίσω γκουρού  της ηλεκτρικής και μη "φανας".

μην ξεχνάμε ότι τα μοντέλα της flyfly τα έχει δώσει ο ίδιος ο LI στην γκράουπνερ για αντιγραφή και απλός η γκράουπνερ έχει κάνει πάνω σε αυτά κάποιες αλλαγές σε χρωματισμούς και setup κατασκευής και τίποτα παραπάνω.

kάτι άλλο που θέλω να αναφέρω γιατί το έχω ξανά ακούσει αυτό.

όλα τα μοντέλα της flyfly πριν 8 μήνες ερχόντουσαν με της φανές της HAOYE αλλα επειδή υπήρξανε προβλήματα με της φανές αυτές υπέθεσε καλύτερα ο κινέζος να μην της βάζει μέσα.

έεεε δεν έχασες και τίποτα ούτος η άλλος αν θέλεις κάτι καλύτερο θα πας σε wemotec η κάτι καλύτερο

πάλι εδώ σημειώνω ότι το hawk της γκράουπνερ είναι πολύ καλύτερο από της flyfly αφού ο γερμανός έχει κάνει μεγαλύτερες ενίσχυσης σε πάχος "φενιζολ" και πολύ καλύτερο στήριγμα του "μποστινου" τροχού.

πάντα φιλια δημήτρης
    Καταγράφηκε
    bassplayer
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #89 στις: Σάββατο, 13 Μαρ 2010, 16:46:28 »

Καλημέρα Dimhack.

παράδειγμα:

το μοντέλο αυτό είναι τοις fly fly.

τα retracts SERVOLES βγαίνουν σε αρκετές εκδόσεις. plastic metal" foul metal και rogers.
    ποια "απολες" χρησιμοποιείς και έχεις πρόβλημα και έχει υπόψη σου ότι είναι για μαλακες προσγείωσης και όχι άγαρμπες γιατί οποια και αν είναι θα τα πάρεις στο χέρi.

τα πνευματικά της "ROBART δεν αξίζουν για αυτή την κατηγορια, αρκετό βάρος και πολύ χρήμα.
    τα πνευματικά της TAMJET που βγάζει για τα συγκεκριμένα μοντέλα είναι κλάσεις ανωτερα και με λιγότερα χρήματα.

και επειδή μιλάμε κατά με γνώμες δεν θεωρώ γκουρού κάποιον που ασχολείται δέκα χρονια με της φανές.και ; δεν έχει να μου λέει κάτι....

γκουρού θα μπορούσε να αναφέρεις πχ τον tzorg harpul που ξεκίνησε και δημιούργησε την φανά και μέχρι σήμερα έχει κατασκευάσει τα περισσότερα edf df  http://www.ductedfans.com/All_E_Jets.html
    ίσος αυτόν θα mnporousa εγώ να χαρακτηρίσω γκουρού  της ηλεκτρικής και μη "φανας".

μην ξεχνάμε ότι τα μοντέλα της flyfly τα έχει δώσει ο ίδιος ο LI στην γκράουπνερ για αντιγραφή και απλός η γκράουπνερ έχει κάνει πάνω σε αυτά κάποιες αλλαγές σε χρωματισμούς και setup κατασκευής και τίποτα παραπάνω.

όλα τα μοντέλα της flyfly πριν 8 μήνες ερχόντουσαν με της φανές της HAOYE αλλα επειδή υπήρξανε προβλήματα με της φανές αυτές υπέθεσε καλύτερα ο κινέζος να μην της βάζει μέσα.

έεεε δεν έχασες και τίποτα ούτος η άλλος αν θέλεις κάτι καλύτερο θα πας σε wemotec η κάτι καλύτερο

πάλι εδώ σημειώνω ότι το hawk της γκράουπνερ είναι πολύ καλύτερο από της flyfly αφού ο γερμανός έχει κάνει μεγαλύτερες ενίσχυσης σε πάχος "φενιζολ" και πολύ καλύτερο στήριγμα του "μποστινου" τροχού.

πάντα φιλια δημήτρης

Ωπα ρε φίλε, αν δεν έχει να σου πει τίποτα κάποιος σαν τον JEPE τότε , λυπάμαι, η εχεις μαύρα μεσάνυχτα η είσαι εκτός τόπου και χρόνου!!! Και ετσι πληροφοριακά να σου πω οτι την φανα την διμιούργησε και ξεκίνησε ο συχωρεμένος ο Marcus Norman την δεκαετία του '70! Πάνω στα σχέδιά του ειναι βασισμένες ολες οι φάνες που ξέρουμαι μεχρι τώρα!!!Στις πρώτες που είχε φτιάξει ο ρότορας ήταν φτιαγμένος απο ξύλο τριανταφυλιάς!!!Απο αυτόν αγόρασε τα καλούπια ο Oliver Wennmacher(wemotec) και ξεκίνησε την παραγωγή που ξέρουμαι σήμερα! Και κάτι ακόμα.... γράφε λίγο καλύτερα γιατί μας έχεις βγάλει τα μάτια!!!
                                                                                                                                                                         Φιλικά Γιάννης
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 ... 3 4 5 [6] 7 8 9 ... 12     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αεροπλάνα R/C - Καύσιμο  |  Τζετ και τουρμπίνες  |  Θέμα: ELECTRIC DUCTED FAN MODELS
    Μεταπήδηση σε: