Καλημέρα Dimhack.
To Mig-29 της φωτογραφίας ποιάς εταιρίας είναι?
Επίσης να ρωτήσω και για τα servoless Που φοράει γιατί έχοντας ψάξει και για το δικό μου και έχοντας ήδη τσακίσει ένα HAWK αποδείχτηκαν λιγάκια αναξιόπιστα.
Γενικά τα σκέλη σε αυτή την κλίμακα τύπου servoless ή pneumatic είναι λιγάκι ψεύτικα.
Θέλουν λιγάκι προσοχή γιατί ξεζαντάρουν εύκολα.
Υπάρχουν για αυτή την κατηγορία πνευματικά της ROBART και κάποιας άλλης εταιρίας (δεν την θυμάμαι τωρα) τα οποία είναι πολυ αξιόπιστα και από την στιγμή που θέλεις να θυσιάσεις βάρος για αντοχή αξίζει τον κόπο
Ο φίλος που λέει για το Mig 29:
πριν ψαξεις για αγορά αν δεν την έχεις ήδη κάνει πορείς να πας σε κάτι πιό φθηνό και εξίσου καλό.
Υπάρχει ένας (προσωπική αποψη!!) γκουρού των EDF οποίος ασχολείται με το θέμα πάνω από μία 10ετία.
http://jepe.org/shop/index.php?osCsid=4b16cb11cd8e7e332ec0e80c32e40638Αυτός λοιπόν έχοντας ασχοληθεί πολύ εντατικά με το θέμα και αφού απέκτησε εμπειρία στο θέμα ξεκίνησε να φτιάχνει δικά του foam EDF.
Φτιάχνει λοιπόν όλα τα μοντέλα που φτιάχνει η FLYFLY και η GRAUPNER σε EDF με δικά του καλούπια για foam με την μόνη διαφορά ότι τα τροποποιεί.
Οι τροποποιήσεις του αφορούν το ducting που γίνεται εσωτερικά και την ενίσχυση των leading edge.
Επίσης συνιστά το γυάλωμα όλων των μοντέλων EDF εφόσον αυτός που θα το κάνει όπως είπε και ο dimhack ξερεις να το κάνει χωρίς να προσθέσει πολύ βάρος. Μία από τις σπουδαιότερες τροποιποιήσεις αίναι και ότι δεν έχει το HAWK όπως το δίνουν οι άλλες 3 εταιρίες (SAPC GRAUPNER FLYFLY) σε 4 κομμάτις αλλά σε δύο.
Ο ίδιος έχοντας κάνει συμφωνία με την WEMOTEC πουλάει έτοιμα combo για τα μοντέλα του συμπεριλαμβανομένου και του MIG29 για setup με 7cell ή και 8cell.
Οι τιμές του τώρα είναι πολύ πιό κάτω από της Graupner και της FLYFLY.
παράδειγμα:
Το HAWK από την Graupner στοιχίζει μαζί με τα μεταφορικά 210 euro και σου δίνει και την φάνα μαζί που όμως δεν έχει eficiency και με το που αγοράζεις το kit πας για φάνα. Της FLYFLY είναι λίγο φθηνότερο αφού δεν σου δίνει την φανα και βγαίνει 185 euro με τα μεταφορικά και είναι βαμένο με τα χρώματα των red arrows.
O JEPE τωρα σου πουλάει το ίδιο για 149 euro Και συμπεριλαμβάνει όλα τα υλικά για το modification που είναι αξιόλογες κατα την ταπεινή μου γνώμη.
Φυσικά αν θέλεις κάποια στιγμη να ξεφύγεις υπάρχει και αυτό
http://www.yellowaircraft.com/Μοντέλα EDF με άτρακτο από fiberglass.
Είναι το επόμενο μοντέλο μου (
http://www.yellowaircraft.com/jets/f4.htm )
το μοντέλο αυτό είναι τοις fly fly.
τα retracts SERVOLES βγαίνουν σε αρκετές εκδόσεις. plastic metal" foul metal και rogers.
ποια "απολες" χρησιμοποιείς και έχεις πρόβλημα και έχει υπόψη σου ότι είναι για μαλακες προσγείωσης και όχι άγαρμπες γιατί οποια και αν είναι θα τα πάρεις στο χέρi.
τα πνευματικά της "ROBART δεν αξίζουν για αυτή την κατηγορια, αρκετό βάρος και πολύ χρήμα.
τα πνευματικά της TAMJET που βγάζει για τα συγκεκριμένα μοντέλα είναι κλάσεις ανωτερα και με λιγότερα χρήματα.
και επειδή μιλάμε κατά με γνώμες δεν θεωρώ γκουρού κάποιον που ασχολείται δέκα χρονια με της φανές.και ; δεν έχει να μου λέει κάτι....
γκουρού θα μπορούσε να αναφέρεις πχ τον tzorg harpul που ξεκίνησε και δημιούργησε την φανά και μέχρι σήμερα έχει κατασκευάσει τα περισσότερα edf df
http://www.ductedfans.com/All_E_Jets.htmlίσος αυτόν θα mnporousa εγώ να χαρακτηρίσω γκουρού της ηλεκτρικής και μη "φανας".
μην ξεχνάμε ότι τα μοντέλα της flyfly τα έχει δώσει ο ίδιος ο LI στην γκράουπνερ για αντιγραφή και απλός η γκράουπνερ έχει κάνει πάνω σε αυτά κάποιες αλλαγές σε χρωματισμούς και setup κατασκευής και τίποτα παραπάνω.
kάτι άλλο που θέλω να αναφέρω γιατί το έχω ξανά ακούσει αυτό.
όλα τα μοντέλα της flyfly πριν 8 μήνες ερχόντουσαν με της φανές της HAOYE αλλα επειδή υπήρξανε προβλήματα με της φανές αυτές υπέθεσε καλύτερα ο κινέζος να μην της βάζει μέσα.
έεεε δεν έχασες και τίποτα ούτος η άλλος αν θέλεις κάτι καλύτερο θα πας σε wemotec η κάτι καλύτερο
kάτι άλλο που θέλω να αναφέρω γιατί το έχω ξανά ακούσει αυτό.
πάλι εδώ σημειώνω ότι το hawk της γκράουπνερ είναι πολύ καλύτερο από της flyfly αφού ο γερμανός έχει κάνει μεγαλύτερες ενίσχυσης σε πάχος "φενιζολ" και πολύ καλύτερο στήριγμα του "μποστινου" τροχού.
πάντα φιλια δημήτρης