Λοιπόν θα πάρουμε τήν ιστορία από την αρχή.
Οταν έδεσα τό μίνι τιτάν, και αφού αναφέρθηκε ότι τά σέρβο τής e-sky είναι προβληματικά και κόβουν τά γρανάζια τους
είπα λοιπόν να πάρω τά ace. Ο.κ μέχρι εδώ.
Τά σέρβο λοιπόν ήρθαν. Τί χαρά........λέω και τά βγάζω από τήν συσκευασία. Οπως κάνω πάντα λοιπόν μέ τα σέρβο, έβαλα τά χορνάκια επάνω, και τα γύρισα λίγο με τό χέρι δεξιά - αριστερά.
Τά δύο πρώτα ήταν ο.κ. Στό τρίτο όμως άκουσα ένα κράκ.
Ωραία λέω, ξεκινήσαμε μιά χαρά. Τόσο καλά σέρβο είναι λέω........

Τέλως πάντων λέω, αστοχία υλικού (τι να πώ για να δικαιολογηθώ

), και έτσι τό άνοιξα. Η φωτό που έχω ποστάρει παραπάνω, είναι από αυτή τήν περίπτωση.
Ο.κ λέω, και βγαίνω πρός αναζήτηση γραναζιών.
Βρίσκω ευτυχώς γρανάζια, τα περνάω επάνω, γίνεται ή δοκιμή, και νααααί δουλεύει. Πώ πώ χαρά.....

Μέχρι στιγμής τά σέρβο δουλεύαν μιά χαρά.
Εχθές λοιπόν έκανα κάποιες καινούργιες ρυθμίσεις στό τιτανάκι, και βεβαίως όπως κάνω πάντα, τό σήκωσα στό μοντελοδρομιό μου.

Αλλά επειδή κάτι δέν μου άρεσε, ξαναρύθμισα εκ' νέου και ξαναπέταξα.
Κάποια στιγμή και ενώ είμαι περίπου στό μέτρο από τό έδαφος,τό elevetor δέν ακούει με τίποτα, και μένει κολλημένο μπροστά. (ευτυχώς).

Κόβω το γκάζι όπως όπως, και συγχρόνως δίνω eleron, μέ αποτέλεσμα να σκάσει πάνω στόν καναπέ.
Καί εκει τελείωσε ή πτήση.

Oλα αυτά έγιναν σε ταχύτητα φωτός.

Τίς ζημιές στό ελικόπτερο δεν θα τίς λάβω υπ΄όψιν, γιατί στήν παρούσα φάση δεν μας ενδιαφέρει.
Θά λάβω όμως πολύ σοβαρά τά περιβόητα ace 1016, γιατί από εκεί ξεκίνησε τό κακό.
Τό αποτέλεσμα λοιπόν είναι ότι τό ένα σέρβο κομπιάζει στήν κινησή του (σπασμένο γρανάζι) και στό άλλο σέρβο απλά γυρνάει τό μοτέρ χωρίς καμμία αντίσταση. (κουρεμένο γρανάζι).
Δηλαδή μέ ένα σπάρο, δύο τριγώνια, που λέει και ή παροιμία.

Κρατάω επιφύλαξη για τό τρίτο σέρβο, όσο αφορά τήν ζημιά που ίσως έχει πάθει.
Δυστυχώς νομίζω ότι τελικά τά ace, είναι πολύ ευπαθή στά γρανάζια τους.
Και λεω δυστυχώς γιατι ποτέ μα ποτέ δέν είχα κανένα πρόβλημα με τα e-sky. Αλλωστε όπως λένε, η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται. (βλέπετε αρχικές φωτό). Κρίμα τά λεφτά.....

Σύντομα θα παραθέσω βιντεάκι και φωτό, από τά περιβόητα ace servo. Μού αρέσει ότι βγάζουν και ace για θερμικά ελικόπτερα.

Τί είπες τώρα λέμε.......
I will be back...........