Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.374 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 21 Απρ 2026, 14:21:42

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 21 Απρ 2026, 14:21:42

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 07:07]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 02:55]

από vilisdev
    [Χθες στις 10:26]

από Loukis35
    [Κυριακή, 19 Απρ 2026, 15:46:42]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309374
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 71
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 55
    Συνολικά: 57
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2 3 4 5     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: extra 330L sapac  (Αναγνώστηκε 17658 φορές)
    Paradise Lost
    Aeromodeller Full Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Παρασκευή, 17 Οκτ 2008, 17:08:16 »

Αποκτισα αυτο το αεροπλανο απο καθαρη τυχη, ειχα σκοπο να παρω καποιο wilga 2000 η  κανα  chessna να μαθω τη παιζει με τα αεροπλανα! Τα σερβο τα εβαλα στο ελαχιστο! Ηταν και παρα πολυ μπροστοβαρο idiot2  το ζυγησα και πηγα σε μια αλανα κοντα στο σπιτι μου να το δοκιμασω! Εχει πολλα  κατασκευαστικα λαθη και το αποκοριφομα ειναι η ροδες !!! Απλα τρισαθλειες, φρεναρουν και το φερνουν καπακια! Δεν το αφηνουν να απογειωθει οπως πρεπει! το πλοβλημα λυθεικε προσορινα με πετονια λεπτη, εκανα αντιριδες για να ειναι σταθερες και να μην λυγιζουν. Μετα απο μερικες προσγηωσεις  και εχωντας  ενα ηλιθιο χαμογελο ικανοποιησεις στο στομα ηρθε και η πρωτη μου πτωση ! Χαμηλωσα το γκαζι ποιο πολυ απο οσο επρεπε Sad Και παραλιγο να το φητεψω!
    εσπασα τον αξονα! Τον αλαξα και συνεχισα την απιστευτη για μενα πτηση Cheesy!
    Δυστηχως Κατι πρεπει να κανω με της ροδες γιατι αφου προσγιωθεικα ξαφνικα εφερε καπακια και μου ξαναεσπασε ο αξονας και αυτη την φορα και το πλαστικο που καλυπτη το μοτερ(δεν ξερω πως λεγετε Sad) Εσπασε η πετονια που εβαλα και φρεναραν η ροδες!
    Οποια συμβουλη εχετε για το εχτρα της sapac  ειναι ευπροσδεκτη
    Καταγράφηκε
    nik00ss
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #1 στις: Παρασκευή, 17 Οκτ 2008, 17:55:52 »

μαλλον αυτο λες...

το εχει ενας φιλος....Και απο οτι καταλαβα ειναι αυθραστο,εχει πεσει 15 φορες και δεν εχει παθει σχεδον τιποτα...
    βεβαια εχει παντα μαζι του ταινια και κολλα.Πεφτει,διορθωνει-επισκευαζει,ξαναπετα.

* Extra330L_Aircraft31.gif (27.97 KB, 390x269 - εμφανίστηκε 879 φορές.)
    Καταγράφηκε
    Paradise Lost
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #2 στις: Παρασκευή, 17 Οκτ 2008, 18:03:17 »

αυτο ειναι φιλε μου! Προσπαθω να βαλω φοτο αλλα τπτ γμτ. Ειναι ανθεκτικο το ατιμο! Η αχειλιος πτερνα του ειναι ο αξονας! Αλλα καλιτερα που σπαει αυτος παρα να μαζευω την βαση του μοτερ!
    Θα επανελθω με φωτογραφιες 
    Καταγράφηκε
    Paradise Lost
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #3 στις: Παρασκευή, 17 Οκτ 2008, 19:56:14 »

μερικες φωτογραφιες

δεν μου της επερνε αλλιως, Της εχω βαλει στο album οποιος θελει να της δει
    « Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 17 Οκτ 2008, 20:12:21 από Paradise Lost » Καταγράφηκε
    reactor
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #4 στις: Πέμπτη, 23 Οκτ 2008, 12:21:25 »

Πεταω ενα τετοιο εδω και κανα χρονο
    Το μαμα ινρανερ θα σου τρωει συνεχεια το γραναζι(πλαστικο) το καλυτερο θα ηταν οταν το μαθεις να του βαλεις ουτρανερ
    Θα χρειαστει να κανεις πατεντα βαση
    Εμενα ζυγιζε μια χαρα και εχει φαει περιπου 20-25 τουμπες και ακομη ζει (οσα κοματια και να γινει απλα τα μαζευεις και τα κολας με εποξικη laugh)
    Αν εχεις τα μαμα σερβο προσεχε γιατι να δικα μου μετα απο 2-3 μηνες αρχισαν να κολανε(ενω του wilga που ειναι σχεδον ιδια δεν παρουσιασαν τετοιο προβλημα)
    Πρεπει να ενισχυσεις με καποιο τροπο το rudder γιατι δεν ειναι καθολου σταθερο απο την μανα του

να και μερικα βιντεακια
    http://www.youtube.com/watch?v=FcrbwHFIGpI
    http://www.youtube.com/watch?v=OmgUIi0-hDI
    http://www.youtube.com/watch?v=_wRNZUA7hfM
    Καταγράφηκε
    mastelios
    Aeromodeller Hero Member

ElyQ/O.S.50H/s9452/DX7/GY611/SAB/B6X

« Απάντηση #5 στις: Πέμπτη, 23 Οκτ 2008, 12:32:48 »

Το αεροπλανάκι είναι απίστευτο.το έχει λιώσει ο φίλος heli-division, κυριολεκτικά.(πιο πολλές φορές έχει πέσει παρά προσγειωθεί,και αυτό γιατί προσπαθεί να κάνει τα απίστευτα.. laugh) κάνει ότι του πεις, μεχρι και με ένα elevetor πετούσε,αρκετή ώρα και με αρκετό αέρα!και είναι και σχετικά εύκολο,και εγώ πρώτη μου πτήση ever με α/π κατάφερα και το προσγείωσα κανονικά.. Thumbs up
    άσε που πετάει και με το χέρι..
    και ένα βιντεάκι..
    http://www.youtube.com/watch?v=y9befedq7qk

Καταγράφηκε

When once you have tasted flight, you will forever walk the earth with your eyes
       turned skyward, for there you have been, and you will always long to return.
                                        &n
    Paradise Lost
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #6 στις: Πέμπτη, 23 Οκτ 2008, 16:02:47 »

Φιλε  reactor τα μαμισια σερβο του μου κολανε απο την αρχη , εβαλα σερβο απο το λαμα v3 προς το παρον μεχρι να μου ερθουν τα καινουρια  και ειναι οκ!
    Το rudder εκανα πατεντες για να το φτιαξω. Αυτο θα εβγενε μονο του στον αερα αν το αφηνα ετσι  idiot2 buck2!
    Εβαλα καρφιτσες και εποξικη και τωρα δεν κουνιετε απο την βαση του! Περασα καρφιτσες ακομα και στα μεντεσεδακια του αιλερον! Γιατι Το τραβιξα λιγο για να δω αν αντεχει και μου εμεινε στο χερι  buck2 Cheesy! Θα τσεκαρω και το ουτρανερ!
    Mastelios ειναι πραγματι πολυ γερο και ευκολο! Ειναι το πρωτο μου α/π και σε κατι φιλους που το ειπα μου ειπαν ειναι δυσκολο και θελει πολλες γνωσεις κτλ. Αλλα στην πραξει μια χαρα το πηγενα, εσπασα και 2 αξονες αλλα σιγα σιγα, θα μαθω. Πρωτη πτηση ηταν ! Χθες το απογευμα πεταξα 3 μπαταριες και το εφερα σπιτι χωρις ουτε ενα σπασιμο ! Απιστευτη χαρα μιλαμε laugh Cheesy laugh!! Το λαθος μου ηταν οτι την πρωτη φορα το πετουσα σε πολυ χαμηλο υψος. Χθες που το σηκωσα μια χαρα το πηγα αν εξερεσουμε μια προσγειωση που ηταν λιγο ανωμαλη(Η ροδες κολισαν παλι)! Αν δεν ειχε και αερα θα το χαιρομουν ποιο πολυ! Αντε να παω με τον αδελφο μου στην αλανα το τραβηξουμε βιντεο!
    Καταγράφηκε
    heli-division
    Aeromodeller Hero Member

sponsored by NEM Hobby

« Απάντηση #7 στις: Πέμπτη, 23 Οκτ 2008, 23:18:11 »

εγώ πάντως είναι το μονο αεροπλάνο ηλεκτρικό που θέλω να έχω στο γκαράζ μου k στο αεροδρόμιο απλά είναι  άπαιχτο το δικό μου είναι όλο μαμά μονο που παίζω με spectrum πιο ακριβώς είναι δεκτης από το αεροπλάνο  Thumbs upτην telftea φορα πριν 2 εβδομάδες με πολλά μποφόρ δεν πετούσε κανεις k όλο μαζί το βγάζω από το αμάξι k του ντίνο με το χέρι up k full γκάζι k ανεβαίνει τούμπες από τον αέρα ξεκόλλησε το μισό elevator αλλα το extra πετούσε επίσης ο nem το έχει σε προσφορα 60 euro δεν ξέρω για ποσο καιρό αλλα "κολολεει"  idiot2
    Καταγράφηκε

synergy n9 9452 os 91gy 611 pump spektrum radix fromeco arizona
    style 90/os-max.91/gy 611/spektrum,dx7,full metal & carbon
    extreme 50 9451 spartan 760 radix os 50 hyper sx rjx mufler
    MarD
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #8 στις: Πέμπτη, 23 Οκτ 2008, 23:51:52 »

Βάγγο με ψήνεις! Πήρα ένα e-starter ίσα ξέρεις για να έχω ένα αεροπλάνο να χαλαρώνω, αλλά μου την σπάει που είναι τόσο ... "trainer". Επίσης επειδή έχει μεγάλη δίεδρο, το inverted flight είναι εφιάλτης. Τα ακροβατικά του επίσης βγαίνουν κάπως άσχημα και άχαρα.

Εξοπλισμό έχω, με 60 ευρώ που λες φαίνεται καλή περίπτωση. Για πείτε ρε παιδιά τα δυνατά και αδύναμα σημεία του να ξέρουμε τι να προσέξουμε.

Υ.Γ.: Βαγγέλη είδα και το video και ομολογώ πως με εξέπληξες, άψογο autorotation!  Thumbs up
    Καταγράφηκε

“The helicopter approaches closer than any other [vehicle] to fulfillment of mankind's ancient dreams of the flying horse and the magic carpet.”
    - Igor Sikorsky

http://www.coolmodels.gr
    heli-division
    Aeromodeller Hero Member

sponsored by NEM Hobby

« Απάντηση #9 στις: Παρασκευή, 24 Οκτ 2008, 12:28:26 »

καλημέρα Marie ευχαριστώ
    το extra το δίνη 60 euro με μοτέρ δεν ξέρω αν έχει servo
    όλα τα κομμάτια του είναι βιδωτά μετά τις πρώτες τούμπες αρχίζει και παίζει όλο k βάζεις εποξική κόλα k γίνονται ντουβάρι όλα τα ροδάκια είναι λίγο γεια σας αλλα πλέον το πλέον το κατεβάζω η σαν κότα όπως στο video αλλα είχε πολύ αέρα εκείνη την μέρα k έκατσε λίγο κάπως αλλιώς το φέρνω επάνω μου k το piano με το χέρι στο πακέτο έχει 2 έλικες 11/4,7 αν θυμάμαι slowfly 2 "αξονακια" με μειωτήρα κατσαβίδι να βιδώσεις το αεροπλάνο αλλα αν θυμάμαι έχεις κάτι skorpion πετα του ένα τέτοιο επάνω  k θα γίνει πύραυλος Thumbs up 
    Καταγράφηκε

heli-division
    Aeromodeller Hero Member

sponsored by NEM Hobby

« Απάντηση #10 στις: Παρασκευή, 24 Οκτ 2008, 12:35:54 »

εγώ το πετάω μαμά k μάλλον δεν θα αλλάξω τίποτα γιατί είναι φανταστικό μοντέλο μάλλον θα πάρο άλλο ένα από nem γιατί το άλλο το έχω λιώσει στην κυριολεξία σπάει το κολλάω και ξανά προχτές έκανα χαμηλό knife k το κάρφωσα στο πεζοδρόμιο βγήκε έξω η μπαταρία πετούσε με την μπαταρία να κρέμεται σαν άντερo
    αλλα ήταν λίγο ασταθές θα παο να τραβήξω ένα καλο video με το mastelio και θα κάνω παρουσίαση  Thumbs up
    Καταγράφηκε

Paradise Lost
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #11 στις: Παρασκευή, 24 Οκτ 2008, 13:06:53 »

ΦΙλε heli-division εχω καραποροθει με το αεροπλανακι. Ειναι πολυ ανθεκτικο και σχετικα ευκολο στο χειρισμο αφου την ωρα που παει για φυτεμα, στολαρει και κανει σχεδον ελικοπτερικη προσγιωσει Cheesy! Κανει και hover  Tongue!
    Πολυ καλη περιπτωση με 60 ευρο! Εχω κατι η/κ απο το belt cp , να το παρω να εχω 2?
    Φιλε mard  η ροδες μου ειναι λιγο μουφα αλλα παλεβετε με λιγο σπαγκο! Αν στερεωσεις καλα το aileron to  elevator kai to ruder δεν πιστεβω να εχεις κανενα προβλημα  Thumbs up!  Κατα την γνωμη μου λογο των μεγαλων κινισεων που κανει ειναι πολυ ευκολο να το σωσεις την τελευτεα στιγμη, μπορει να το ριξεις κιολας αλλα δεν πειραζει με λιγη εποξικη και μετα πετας παλι !
    Καταγράφηκε
    Geοrge
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #12 στις: Παρασκευή, 24 Οκτ 2008, 14:40:06 »

καλημέρα Marie ευχαριστώ
    το extra το δίνη 60 euro με μοτέρ δεν ξέρω αν έχει servo ....

http://www.nemhobby.com/extra-330l-arf-p29913.html   69€

"What's in the Box:
    1. ARF plane Kit with ready (Fuselage, Main Wing (one pc), Elevator & Rudder)
    2. Full painted plane with the whole rods ready to install your servo
    3. Propeller 11x47 x 2 pcs
    4. Gear system mounted on plane (ready to installl your motor)
    5. Landing Gear set (assembled)
    5. Glue & Hardware in the kit
    6. Manual in English"
    Καταγράφηκε
    heli-division
    Aeromodeller Hero Member

sponsored by NEM Hobby

« Απάντηση #13 στις: Παρασκευή, 24 Οκτ 2008, 15:04:03 »

h endiaferomeni deite to link pou evales o filos goerge  Thumbs up aksizi  Thumbs up
    Καταγράφηκε

v_tolias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #14 στις: Κυριακή, 2 Νοε 2008, 23:50:52 »

Εχω ενα μοτερ inrunner 4200Kv,ένα ΕSC 12Α και μια lipo 3S 1300mAh..Πως το βλεπετε σαν setup?Θα πεταει ωραια αυτο το κουκλι??
    Ευχαριστω!!
    Καταγράφηκε

Κανένα δεν έμεινε εκέι πάνω...
    Σελίδες: [1] 2 3 4 5     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αεροπλάνα R/C - Ηλεκτρικά  |  Sport - Ακροβατικά - 3D (Συντονιστές: 3DJunk, stavros, andreas)  |  Θέμα: extra 330L sapac
    Μεταπήδηση σε: