Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.712 μηνύματα σε 12.383 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 06:44:59

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 06:44:59

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 00:18]

από carapis
    [Χθες στις 22:41]

[Χθες στις 18:50]

[Δευτέρα, 13 Ιουλ 2026, 01:45:23]

[Παρασκευή, 10 Ιουλ 2026, 09:50:49]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 12:32:39]

από AKISSSS
    [Πέμπτη, 2 Ιουλ 2026, 09:25:10]

[Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 22:36:48]

από spirost
    [Κυριακή, 28 Ιουν 2026, 20:23:34]

[Δευτέρα, 22 Ιουν 2026, 11:19:02]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309712
    Σύνολο θεμάτων: 12383
    Online σήμερα: 162
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 72
    Συνολικά: 74
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 ... 4 5 6 [7]     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Beam E4 - Beautifully Engineered Action Machine  (Αναγνώστηκε 19777 φορές)
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #90 στις: Δευτέρα, 21 Σεπ 2009, 00:41:35 »

Στον ΝΕΜ βρηκα αυτο το μοτερ που λετε 40 ευρω περιπου. ομως υπαρχουν και αλλα φθηνοτερα. την ιδια δουλεια δεν κανουν?αφου τα ιδια χαρακτηρηστηκα εχουν...

ε τωρα μην τρελαθουμε αλλη ποιοτητα το ενα αλλη το αλλο.. Οτι θες περνεις.. απλα να ξερεις μην εινα το μοτερ που θα παρεις ειτε τα αλλα ηλεκτρονικα στο χερι ειτε το ελικοπτερο ολοκληρο και αυτο γιατι πασ νακ ανει 30ε οικονομια...
     Wink Wink
    Καταγράφηκε
    Daggo
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #91 στις: Δευτέρα, 21 Σεπ 2009, 01:22:19 »

Για να εχουν 40 ευρω καποια δουλεια παραπανω κανουν,και για να λενε σε ολα τα φορουμ οτι ειναι απο τα τοπ κατι πρεπει να ξερουν.Τωρα αυτο που λες ειναι θεμα νοοτροπιας.Αν το πας ετσι τοτε γιατι δεν αγορασες ενα ΗΚ-450 αλλα πηγες και πειρες το Beam??Οπως λεει και ο φιλος μου ο Μαστορας,οτι πληρωνεις παιρνεις!Δε μπορεις να συγκρινεις το μοτερ του Belt-CP με το Scorpion.Aλλωστε αν ειχες ηδη στο μυαλο σου να βαλεις κατι φτηνο,πιστευω πως δε θα χρειαζοσουν καν την γνωμη μας...Εγω σου ειπα,το Beam ειναι τοπ ελικοπτερο,ειναι κριμα να το πλαισιωσεις με φτηνιαρικα ηλεκτρονικα,ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΑ!Ειναι βαρυ ελικοπτερο...Το HK-2221-8 θεωρειται το τοπ μοτερ για τα ελικοπτερα μεγεθους 450 και θα εχεις οση δυναμη θελεις με ενα πινιον με 13 δοντακια.Διαβασε και αλλου και θα δεις πως σεταρουν το Beam.Δε πιστευω ουτε ο φιλος Μαστορας αλλα ουτε κι εγω να σου λεμε να παρεις Scorpion γιατι εχουμε καποιο κερδος απο αυτο,αυτος που θα κερδισει απο αυτην την επιλογη εισαι εσυ.Τα corona μετρια ειναι αλλα κανουν καποια δουλεια,το 401 και το 9257 θα σου ειναι αρκετα μεχρι να κανεις 3D και αλλα ακροβατικα.Το Beam ειναι φτιαγμενο περιεργα στην ουρα και το tail pitch slider ειναι πολυ κοντα στο tail case και το 401 δε θα σε βολεψει αργοτερα για να ριθμησεις τα limits του.Κατα την γνωμη μου καλυτερα να εμενες ενα μηνα χωρις να πεταξεις το Beam και να του εβαζες καλα πραγματα πανω παρα να βιαστεις.Θα σου πω ενα setup το οποιο ειναι αποδεδειγμενο,οχι μονο για το ελικοπτερο που αγορασες αλλα για ολα!

Cyclic--->HS65MG x 3
    Gyro---->Spartan DS760
    Rudder Servo--->JR3500,JR8900,HS5084,9257
    Motor--->Scorpion HK-2221-8 η και το ΗΚ-2221-6(αλλα με 11Τ πινιον στο Beam)(Δε θα αναφερω μοτερ Kontronik γιατι απο οτι φενεται δε θες να διαθεσεις πολλα λεφτα και το μοτερ μονο κανει 200 ευρω)
    ESC--->Scorpion Commander 55Amp,Jazz 40Amp,CastleCreations 45Amp

Τωρα θα σου δωσω και καποιες τιμες απο εκει που αγοραζω εγω για να ξερεις ποσο περιπου παει.

Cyclic--->70Eυρω
    Gyro--->140-150Eυρω
    Rudder Servo--->30-60Eυρω
    Motor--->30-40Eυρω
    ESC--->50-130Eυρω

Aν ακομα μετα απο αυτα,πιστευεις οτι το μοτερ που εχεις λινκαρει που κανει 10 ευρω συγκρινεται με το Scorpion η κανει εστω το ελαχιστο της δουλειας του τοτε δε μπορω να σε βοηθησω αλλο στο τι να αποφασισεις για το Beamακι σου.
    Καταγράφηκε

.....Fly away.....
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #92 στις: Δευτέρα, 21 Σεπ 2009, 01:28:14 »

+1 στον Daggo απο τα καλυτερα setup...!
    Καταγράφηκε
    papabill
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #93 στις: Δευτέρα, 21 Σεπ 2009, 01:59:48 »

Στον ΝΕΜ βρηκα αυτο το μοτερ που λετε 40 ευρω περιπου. ομως υπαρχουν και αλλα φθηνοτερα. την ιδια δουλεια δεν κανουν?αφου τα ιδια χαρακτηρηστηκα εχουν...

δεν με ακους δεν με ακους....
    Καταγράφηκε

Το ελικόπτερο ή το ραφι θα στολίσει ή στο χωράφι θα σκορπίσει...
    Submarine1981
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #94 στις: Δευτέρα, 21 Σεπ 2009, 02:26:45 »

Οπως ειχε πει ενα φιλος μου στο ΣΕΦ " τα μεταξωτα βρ....κια θελουν επιδεξιους.....   )
    Μαλλων πρεπει να ξυλοθω. Ελπιζω να δω διαφορα σε σχεση με το Belt.
    Οπωτε περνω το scorpion 8 και θα κοιταξω να βαλω το 55 αρι esc που μου προτεινετε.
    Στο cyclic λεω να αφισω τα corona προς το παρων.
    Γυροσκοπιο και σερβο ουρας ειμαι καλα με το 401 και το 9257. Δεν με εχουν προδωσει ποτε αυτα τα 2.
    Και καποια στιγμη αναβαθμιζω στο cyclic με τα hitec που μου προτεινετε.
    Οντως ενα τετιο ελικοπτερο ειναι κριμα να του εχω μαπα ηλεκτρονικα. Μπορει να συμβει τπτ στον αερα και να πεσει. Ειναι κριμα να εχω πτωση απο βλαβη στα ηλεκτρονικα επειδη επελεξα οικονομικο πακετο. Να ηταν το Belt να ελεγα δε πειραζει. Ομως αυτο....ειναι ολο μεταλικο.
    Συμφωνητε με τα παραπανω? Βασικα τα σερβο στο cyclic εχετε να μου προτεινετε κανενα site με καλες τιμες? Δεν τα βρησκω στα δικα μου.

Σας ευχαρηστω για τις γνωμες σας....Αρχικα ειχα την εντυπωση οτι θα παρω τα ηλεκτρονικα του Belt και θα τα βαλω στο beam. Ελεγα 450 το ενα 450 και το αλλο. Μη με παρεξιγητε.   

Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #95 στις: Δευτέρα, 21 Σεπ 2009, 03:17:47 »

τι να σε παρεξηγησουμε σιγα... για αυτο ειμαστε εσω για να ανταλαζουμε αποψεις...
    Tα ΗS65MG ειναι hitec ...
    εγω θα σου ελεγα να δεις και τα align DS410ΜG... ειναι γρηγορα και αρκετα καλα..
    Καταγράφηκε
    Submarine1981
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #96 στις: Δευτέρα, 21 Σεπ 2009, 08:37:31 »

Παιδες βρησκω το 45Α  http://www.nem.gr/scorpion-commander-15v-45a-esc-lbec-v2-p31333.html
    Δεν εχει το 55Α.  Να παρω το 45 Α ?  ή επειδη εχω ήδη 40Α δεν αξιζει το κοπο?
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #97 στις: Δευτέρα, 21 Σεπ 2009, 09:53:57 »

Παιδες βρησκω το 45Α  http://www.nem.gr/scorpion-commander-15v-45a-esc-lbec-v2-p31333.html

Kοιτα και με το 40 εισαι οκ σιγουρα... αλλα το θεμα ιεναι δεν ξερω απο πλευρας ποιοτητας μην αρχισει τα  DC  και καλα οπως στους υπολογιστες τις αποσυνδεσεις και τετοια...! αλλιως το 45 ειναι σιγουρα πολυ καλο για αυτο το μοτερ..!
    Καταγράφηκε
    Daggo
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #98 στις: Δευτέρα, 21 Σεπ 2009, 12:19:21 »

Koιταξε,σε αυτο το μοτερ ολοι βαζουν 55αρη για να εχει μπολικο "χωρο" και το 45αρη θα σου κανει αλλα το θεμα ειναι οτι ισως θα σου ζεστενεται.Εγω εχω παραγγειλει και περιμενω το 55αρη,το οποιο οπως ειπαμε ειναι απο τα καλυτερα.Για τα σερβο που λες,μπορεις να βαλεις τα corona τωρα για λιγο στην αρχη,αλλα μετα οπωσδηποτε αναβαθμηση σε hitec.Τα εχει και στο Ηοbbycity,helikraft,rcpowersupply,miracle-mart και σε τελειες τιμες.Επισης επειδη ξερω τι καρμπον blades εχεις παρει απο εκει που τα πειρες,θα σου ελεγα καλυτερα να πας στον rotorhead να παρεις τα μαμα τα fiberglass τα οποια ειναι παααααααααρα πολυ καλα!!!!Οσο για το γυροσκοπιο και το σερβο ουρας,ναι,μια χαρα θα σου ειναι για αρχη,οταν θα γινεις απαιττητικος 3Dας τοτε θα πρεπει να αλλαξεις γιατι οπως θα προσεξεις και μονος σου το Beam ειναι περιεργα φτιαγμενο στην ουρα!!!
    Καταγράφηκε

.....Fly away.....
    Submarine1981
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #99 στις: Δευτέρα, 21 Σεπ 2009, 12:33:52 »

Να στε καλα ρε παιδια. Θα επιδιωξω να παρω το 55. αλλιος για να εχω το κεφαλι μου ησυχο το 45 αρι απο τον ΝΕΜ.
    Το Hobbycity κατι γραφει για ΒΚ! Μαλλων θα εννοει οτι θα ξαναστοκαρει. οπωτε θα περιμενω. ουτος η αλος το ΒΕΑΜ ακομα στα σακουλακια ειναι. δεν Εχω προλαβει να το μονταρω γιατι μου εχουν τυχει κατι περιεργες δουλειες μαζεμενες και δεν προλαβαινω.
    Και παλι Thanks  Thumbs up
    Καταγράφηκε
    Submarine1981
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #100 στις: Τρίτη, 22 Σεπ 2009, 01:13:32 »

παιδια αυτα τα σερβο πως σας φαινοντα? http://www.nem.gr/mks-p-03-mg-2-96kg-10sec-p29785.html

Πρεπει να ειναι καλα σερβο. Σε κλαση Hitec περιπου. να τα βαλω ?

Απο μοτερ τελικα πηρα το scorpion 2221-8. και μολις βρω ευκαιρια θα κοιταξω για esc scorpion 45A.
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #101 στις: Τρίτη, 22 Σεπ 2009, 01:28:42 »

παιδια αυτα τα σερβο πως σας φαινοντα? http://www.nem.gr/mks-p-03-mg-2-96kg-10sec-p29785.html

Πρεπει να ειναι καλα σερβο. Σε κλαση Hitec περιπου. να τα βαλω ?

Απο μοτερ τελικα πηρα το scorpion 2221-8. και μολις βρω ευκαιρια θα κοιταξω για esc scorpion 45A.
    καλα φενονται αλλα δεν κσερς τα συγκεκριμενα εχω ακουσει πολυ καλα λογια για τα μεγαλα της ιδιας εταιριας οποτε καλα θα ειναι και αυτα...!
    Καταγράφηκε
    Daggo
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #102 στις: Τρίτη, 22 Σεπ 2009, 07:56:00 »

Εγω θα σου προτεινα να κατσεις με τα Corona και μετα να παρεις τα Hitec παντως...
    Καταγράφηκε

.....Fly away.....
    Submarine1981
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #103 στις: Κυριακή, 17 Ιαν 2010, 09:29:13 »

καλησπερα ξανα στην παρεα των ΒΕΑΜαδων...
    εχω ετοιμασει τον σκελετο(ξερω αργισα αλα δε η δουλεια δε μου εδινε περιθορια να ασχολιθω με το ΒΕΑΜακι μου).
    Ομως αντιμετοπιζω ενα προβλημα. Για σερβο στο cyclic πηρα τα mks p03 metal gear. Ομως  δυσκολευομαι να τα τοποθετησω μπροστα στο ελικοπτερο. βρησκουν τα σερβο πανω στο ασιμενιο με τις τρυπες. ειχε κανεις παρομοιο προβλημα? κοιταξα να βαλω αλα σερβο μηπως και ταιριαξουν και παλι το ιδιο προβλημα εχω. Δεν εφαρμοζουν ακριβος πανω στις τρυπες για να τα βιδοσω.
     Και ημουν ετοιμος να ξενυχτισω χτες για να το ετοιμασω και να χοβεριασω σημερα
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 ... 4 5 6 [7]     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα ηλεκτρικά (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Beam E4 - Beautifully Engineered Action Machine
    Μεταπήδηση σε: