Η πρώτη γνωριμία, έγινε στο κατάστημα του φίλου Γιώργου
http://www.e-rotorhead.com/products/ . Αμέσως μόλις μπήκα, το Beam μου έκλεισε πονηρά το μάτι. Χμμμμ σκέφτηκα, κάτι θα θέλει να μου πει. Σκύβω και ακούω ψυθιριστά. - Ξέρω πόσο πολύ σου αρέσω και επειδή να ξέρεις οι έρωτες με την πρώτη ματιά είναι και οι πιο δυνατοί, κάποια μέρα θα γίνω δικό σου.
Μπα λέω, τα αυτιά μου ακούν ότι θέλουν. Όμως το πεπρωμένο φυγείν αδύνατο...! Οι μοίρα είχε ήδη πλέξει το νήμα που θα μας έφερνε κοντά.
Η αλήθεια είναι ότι απο την πρώτη φορά που το είδα μέχρι την ημέρα που έγινε δικό μου, πέρασε περίπου 1 μήνας και κάτι. Προσπαθούσα να πείσω τον εαυτό μου, ότι δεν μου χρειάζεται. Και όντως έτσι είναι, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι το επιπεδό μου φτάνει μέχρι του να κάνω πορεία. Είμαι σίγουρος όμως, πως όλοι με νοιώθετε. Με τόσο Carbon που έχει δεν μπόρεσα... Λύγισα Ωχ !
Τα μόνα "μειονεκτήματα" που φαίνετε να έχει, απο όσο διάβασμα έκανα στα ξένα forum είναι δύο βίδες. Η μία είναι στην ουρά (Tail Pitch Arm) και η άλλη στο Mixing Arm. Τα δύο αυτά προβλήματα διορθώνονται εύκολα με αρκετή δόση locktite.
Το KIΤ έρχεται στο κατάστημα του Γιώργου, σε διάφορα bundle.Εγώ πήρα αυτό με το Scorpion μοτερ 2221-10 και Scorpion ESC 55Α.
Το setup που έχω επιλέξει είναι το εξής.
1. 3ΧHitec HS-65HB για το cyclic
2. HD 2216MG Digital για την ουρά
3. Γυροσκόπιο Gulang GM700
4. AR6200 Full Range δέκτη
5. JR 9303 2,4Ghz (Αυτήν την είχα)
6. Μπαταρίες Lipo 2200Mah 3Cell 11,1V
Γενικά θα πω, ότι η συναρμολόγηση ήταν αρκετά εύκολη, με ένα επίσης αρκετά καλό manual. Όλα τα εξαρτήματα χωρίζονται σε σακουλάκια με ακριβώς ότι χρειάζετε για κάθε βήμα της συναρμολόγησης. Εμένα λόγω ελειψης χρόνου, μου πήρε περίπου 2 εβδομάδες να ετοιμάσω το ελικόπτερο για πτήση. (Ακόμα δεν έχει πετάξει). Για κάποιον που έχει κάποια εμπειρία, τολμώ να πώ, ότι το πετάει την ίδια μέρα (αν το πάρει πρωί βέβαια)
Τα σημεία που χρειάζονται προσοχή είναι
1. Τα ράουλα για τον ιμάντα τα οποία πρέπει να τοποθετηθούν με το βαθύ μέρος προς τα επάνω
2. Το κολάρο του κεντρικού άξονα μπαίνει κάτω από το βάση του anti-rotation.
3. Το anti-rotation χρειάζεται λίγο τρίψιμο και ελάχιστο φάγωμα πάνω κάτω, για να μπορεί να κινείται το αξονάκι του elevator ελεύθερα σε όλο το εύρος του.
4. ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ : Πριν δοκιμάσετε να κάνετε οτιδήποτε στην κεφαλή, σκουπίστε τον κεντρικό άξονα με ασετόν. Εγώ χάλασα 3 άξονες, γιατί έβαζα λάθος το κολλάρο και μετά δεν μπορούσα να το βγάλω, ότι και αν προσπάθησα, με αποτέλεσμα να στραβώσω 3 άξονες στην προσπάθεια να αφαιρέσω το κολλάρο. Μάλλον αυτό το ελάχιστο λάδι-γλυκερίνη που έχει πάνω ο άξονας κάνει όλη την ζημιά.
Θετικά σημεία
1. Τα Ball links είχαν πολύ καλή εφαρμογή και μόνο ένα χρειάζετε λίγο να διορθωθεί ώστε να μην είναι σκληρό.
2. Το σημείο που μπαίνουν τα cyclic servo είναι όλα τα λεφτά. Τουλάχιστον πρωτότυπο και κάνει εύκολη την ρύθμιση τους (090) ακόμα και μετά την τοποθέτηση τους.
3. Το elevator servo μπορεί να μπει σε 2 διαφορετικές θέσεις (Διαλέγετε και παίρνετε) Εγώ μοίρασα κάπως το βάρος τοποθετώντας το από την μεριά του ουραίου ρότορα ενώ απο την άλλη έχω το servo της ουράς και το esc.
4. Η ουρά ένα ενιαίο σύνολο και δεν χρειάζεται να γίνεται κομμάτια για να βγει ο ιμάντας.
5. Ωραία και πρωτότυπη είναι η ντίζα της ουράς η οποία είναι carbon χωρίς κανένα σημείο στήριξης. Ξενίζει στην αρχή και βάζει σκέψεις αστοχίας σε 3d πτήση. Όμως έχει το τριπλάσιο πάχος απο μια κανονική ντίζα και σε οποιαδήποτε κίνηση και αν έκανα με το rudder δεν έδειξε να κάμπτεται. Τώρα σε 3δ δεν ξέρω, αλλά μάλλον θα αργήσω και να μάθω. Cry
6. Περιλαμβάνονται CF έλικες με διχρωμία για να ξεχωρίζει στον αέρα. Οι δικές μου χρειάζονταν ένα καλό balance, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα.
7. Το κόστος των ανταλλακτικών είναι αρκετά φθηνό, πιο φθηνό από το Titan για να έχουμε την σύγκριση και υπάρχουν σε πλήρη αφθονία στο κατάστημα του Γιώργου (Και της Μαριλένας, μην την αδικούμε κιόλας).
Αυτά προς το παρόν. Συγχωρέστε με αν θέλατε περισσότερες πληροφορίες πιο εξειδικευμένες, όμως οι γνώσεις μου στα ελικόπτερα δεν είναι τόσο ευρείες. Κι εγώ διαβάζοντας και ψάχνοντας έχω μάθει.
Για όποιον το πάρει και θελήσει βοήθεια στο στήσιμο ή κάπου κολλήσει και θέλει ένα χεράκι βοηθείας, μπορεί είτε με email είτε με pm, να ρωτήσει ότι θέλει.
Έπεται συνέχεια (Κυρίως φωτογραφιών - βίντεο - διάφορων σχετικών συνδέσμων)
Καλή μας όρεξη...!