Νά πώ κάτι πάνω σέ αυτό.
Τό σύστημα με τό τετραψήφιο κωδικό του pay pal, μάλλον ξεκίνησε πρόσφατα.
Προφανώς αλλάξανε δικλίδες ασφαλείας. Οταν πρίν από περίπου ένα χρόνο που πρωτοέβγαλα κάρτα για αγορές από εξωτερικό, και για μέχρι πρίν από ενάμισυ με δύο μήνες δέν αντιμετώπισα πρόβλημα.
Οταν κάποια στιγμή πήγα να κάνω αγορά από εξωτερικό, τότε έσκασε το μήνυμα με τόν τετραψήφιο κωδικό.
Βέβαια εγώ με τα φτωχά μου αγγλικά, έβλεπα μέν ότι ζητάει τέσσερα ψηφία, αλλά δέν γνώριζα που θα τα βρώ.
Ετσι λοιπόν άρχισα να πατάω στήν τύχη, όσπου μετά από τρείς αποτυχημένες ενέργειες ή κάρτα κλείδωσε.
Καί μου έβγαλε μήνυμα ότι πλέον ή κάρτα μου δέν αναγνωρίζεται απο τό pay pal.
Ετσι λοιπόν πήγα στήν τράπεζα και αντικατέστησα τήν κάρτα. Πέρασα λοιπόν τα καινούργια στοιχεία τής κάρτας στό
pay pal, καί έτσι έκανα τήν αγορά που είχα προγραμματίσει.
Προσέξτε τώρα τί γίνεται. Στό καπάκι μετά από 2 μέρες ξεκινάω να κάνω άλλη αγορά.
Μέ τήν καινούργια κάρτα (που ανέφερα πιό πάνω). Και μόλις μπαίνω στο pay pal για να ολοκληρώσω τήν συναλλαγή πάλι τρώω πόρτα από τό bay bal, και μου ζητάει πάλι κωδικούς.
Εγραφε μέν ότι θα μου στείλει τους κωδικούς σέ 2-3 εργάσιμες μέρες. Αλλά τίποτα. Εμπαινα στο pay pal μήπως μου έχει στείλει κωδικούς τίποτα......... Εμπαινα στό mail μου μήπως θα τους έστελνε εκει, τίποτα............
Πουθενά κωδικοί. Οί μέρες περνούσαν, αλλά κωδικοί τίποτα.......
Τά παίρνω στήν κράνα, ξαναπατάω στήν τύχη νούμερα, μου ξανακλειδώνει ή κάρτα, και μου έρχεται μήνυμα
απο το pay pal, ότι ή κάρτα δεν αναγνωρίζεται πλέον απο τό pay pal.
Πώ πώ λέω, να δείς που κάποιος χάκερ έχει μπεί μέσα, και μου υποκλέπτει πληροφορίες......
Τί νά κάνω πάω πάλι στήν τράπεζα και αλλάζω πάλι τήν κάρτα. Ξαναπερνάω τα καινούργια στοεχεία τής κάρτα και όλα ο.κ
Αυτή τήν φορά όμως, μού έρχεται στό καπάκι μήνυμα ότι για να ολοκληρωθεί ό λογαρισμός μου και να είναι ή κάρτα εντάξει πρέπει να πληκτρολογήσω τά τέσσερα ψηφία του pay pal. Αντε πάλι λέω. Κάτι γίνεται.......δέν μπορεί.
Αυτή την φορά όμως δέν κάνω καμία κινηση. Τό απόγευμα παίρνω τον γαμπρό μου, και τού λέω τήν ιστορία.
Ερχεται από το σπίτι, φτιάχνω καφέ και ξεκινάμε να δούμε που είναι αυτοί οι κωδικοί. Α..........ρε τί κάνουν τα εγγλέζικα....
Κάποια στιγμή μου λέει.......Ρέ ζώο...........οι κωδικοί που ψάχνεις, τους έχει στείλει τό pay pal, στήν τράπεζα με τήν οποία έχεις συναλλαγές.....

Τά είδα όλα...... Στό ουρανό τούς έψαχνα στήν τράπεζα τους βρήκα......

Πράγματι παίρνω στήν τραπεζά μου και όντως είχαν έρθει 3-4 διαφορετικοί κωδικοί. Τί γίνεται όμως.......
Αυτοί οι κωδικοί ήταν για τίς προηγούμενες κάρτες, οί οποίες είχαν πλοκαριστεί. Οπότε ήταν άχρηστοι.
Υπομονετικά λοιπόν περίμενα 2 ημέρες καί ναίιιιιιιιιι ήρθαν οι κωδικοί για τήν τελευταία κάρτα. Καί ναί επιτέλους όλα ο.κ.
Γιά όσους λοιπόν ίσως ψάχνουν κωδικούς, να απευθύνονται στήν τράπεζά τους......
Βέβαια όλο το παραπάνω κατεβατό μάλλον ισχύει για παλιούς συνδρομητές του pay pal.
Γιατί από ότι διαβάζω, τώρα έρχονται με την εγγραφή. Οπότε όλα καλά.....