Αν εχω ενα μοτερ π.χ
Kv: 1600
Max efficient current: 15A
Max Load: 20A
Max Power Output:180W
και χρησιμοποιησω μια μπαταρια 1700mah 15c σημαινει οτι ολα ειναι καλα ? (1,7χ15=25Α)
η ειναι προτιμοτερο να χρησιμοποιησω μια 1700 με 25c (1,7x25=42A ) ?
Δηλαδη η ερωτηση μου ειναι αν πρεπει γενικα να προσπαθω να ειμαι κοντα στα Α που τραβαει το μοτερ ? η αρκει να εχω περισοτερρα Α να δωσω απο αυτα που χρειαζετε μαξιμουν το μοτερ.
Sorry αν σας εμπλεξα αλλα ειμαι και εγω λιγο μπλεγμενος με το συγκεκριμενο θεμα
Κατ' αρχή γνωρίζεις τι σημαίνουν οι όροι που παραθέτεις παραπάνω;
Αν θέλεις να κρατήσει αρκετούς κύκλους η μπαταρία, θα την εκφορτίζεις μέχρι το μισό ρεύμα που μπορεί να δώσει επίσημα.
Παράδειγμα 2,2Αh 35C σημαίνει μέγιστη δυνατή παροχή 77Α. Αυτή τη μπαταρία συμφέρει να την εκφορτίζουμε έως 38-40 Αμπέρ.
Παράδειγμα β΄: σε δικό μου ηλεκτροκίνητο ανεμόπτερο έκανα πείραμα με μπαταρία 3S/11.1V, 1,8Ah, 30C που μπορεί θεωρητικά να δώσει 54Α.
Στην εκκίνηση τράβηξα 54 Α, και μετά από 18 δευτερόλεπτα το ESC έκοψε το μοτέρ, γιατί η τάση είχε πέσει στα 8.7Volts (2,9V / στοιχείο).
Αλλά αυτή η παροχή ενέργειας μέσα στα 18 δευτερόλεπτα λειτουργίας, ήταν ότι χρειάζεται για να ανέβει το ανεμόπτερο στο ύψος που θέλω για να συνεχίσει να ανεμοπορεί.
Δηλαδή βάζω μεγάλης χωρητικότητας μπαταρία, για να αναλώσω μόνο το 1/20 από αυτή, για μία άνοδο/μία πτήση.
Σε προσπάθεια να κάνω και δεύτερη ίδια άνοδο με την ίδια μπαταρία, χωρίς να την επαναφορτίσω, έκοψε πριν τα 18 δευτερόλεπτα.
Αν συνεχίσω να την ταλαιπωρώ έτσι, δεν θα αντέξει για πολύ.