Ασε τις φρεγάτες στην ησυχία τους και πάμε στα νούμερα που αναφέρεις . Αν πετάς κοντά σε κατοικημένη περιοχή (αλάνα π.χ.) το μοντέλο σου σίγουρα θα βρεθεί καποια στιγμή μακρυά από τον πομπό σου και αρκετά πιο κοντά σε γύρω σπίτια ,που μπορούν να λειτουργούν διάφορες συσκευές στα 2.4 γίγα. Αν εκεί υπάρχει μια ισχυρή ασύρματη ραδιόζευξη μετάδωσης δεδομένων (συνηθισμένη περίπτωση) που έχει εύρος τουλάχιστον 10ΜΗΖ, ποια είναι η πιθανότητα να χτυπήσει τη μία από τις δύο συχνότητες? Μία στις οκτώ και όχι μία στο δισεκατομύριο. Και ναι μεν το σήμα σου έχει χαρακτηριστικά cdma ,λόγω του ds, ώστε να απορρίψει το παρείσακτο σήμα αλλά το cdma ,και μάλιστα το ασύγχρονο στην περίπτωσή μας, κάνει αποτελεσματική δουλειά μόνο αν τα σήματα φτάνουν στο δέκτη με επίπεδα ισχύος που δεν διαφέρουν σημαντικά. Μπορείς να εξασφαλίσεις μια τέτοια προυπόθεση στο πεδίο? Οχι βέβαια. Και φυσικά σε μια τέτοια περίπτωση η πιθανότητα να ταπωθούν και οι δύο συχνότητες είναι 1/8 Χ1/8= μία στις 64. Ούτε δισεκατομύρια ούτε τίποτα. Μιλάμε για απλά ασύρματα δύκτυα ,που είναι πολύ συνηθισμένα σε αλάνες δίπλα σε κατοικημένες περιοχές. Ούτε για φρεγάτες , ούτε για ραντάρ, ούτε για χανεμπού. Μία στις 64 λοιπόν πιθανότητα να χάσεις κάθε έλεγχο. Κάτω από τις ίδιες συνθήκες όμως το FH εξακολουθεί να λειτουργεί χωρίς κάποια αισθητή καθυστέρηση. ΑΥΤΗ είναι η διαφορά ανάμεσα στα δύο συστήματα. Αν δεν θέλεις να το καταλάβεις δικαίωμά σου.
Οσο για τα περί μάρκετινγκ ας μην τα σχολιάσω καλύτερα...
1. Αν πετάς σε κατοικημένη περιοχή, κακό του κεφαλιού σου - έχεις ΠΑΑΑΡΑ πολλούς περισσότερους λόγους να ανησυχείς (κάπου ανέφερα για δίκανο - μου έχει συμβεί...). Ας μη μιλάμε για ασφάλεια καθόλου σε αυτή την περίπτωση...
2. Την πιθανότητα ύπαρξης "ισχυρής ασύρματης ραδιοξεύξης" μέσα σε σπίτι δεν πρέπει να την πολλαπλασιάσουμε με το 1/64? για βάλε και την πιθανότητα να περάσω μέσα από το beam (πολλαπλασίασε και με αυτή), βάλε και την πιθανότητα της διαφοράς ισχύος (πολλαπλασίασε και με αυτή), βάλε και τους διπλούς δέκτες (παρακαλώ πολλαπλασίασε και με αυτή) και θα δείς σε πόσο μικρότερη πιθανότητα καταλήγεις...
3. Για τη διαφορά ανάμεσα στα δύο συστήματα GOTO previous pages (μην το ξαναπάμε από την αρχή...)
4. Δεν λέω ότι μου το καταλογίζεις αλλά δεν μίλησα εγώ για μάρκετινγκ, και παρεπιπτόντως δεν είμαι κολλημένος ούτε με Spektrum, ούτε με Futaba, ούτε με nikon, ούτε με κανένα άλλο brand
Αποσύρομαι από την κουβέντα μπας και βρω χρόνο για καμια πτήση...
Βαγγέλης