Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.421 μηνύματα σε 12.375 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 12:08:47

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 12:08:47

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από DIGI
    [Σήμερα στις 10:30]

από UH-1H
    [Σήμερα στις 09:02]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 00:12]

από vtr
    [Χθες στις 20:45]

[Τετάρτη, 29 Απρ 2026, 22:01:54]

[Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 23:53:01]

από vilisdev
    [Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 12:43:20]

[Κυριακή, 26 Απρ 2026, 19:19:36]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Απρ 2026, 17:04:50]

[Σάββατο, 25 Απρ 2026, 09:15:44]

[Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 14:21:55]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309421
    Σύνολο θεμάτων: 12375
    Online σήμερα: 104
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 98
    Συνολικά: 99
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 ... 7 8 9 [10] 11 12 13     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: spectrum DX7 2.4 Ghz VS futaba 7c 2.4 Ghz  (Αναγνώστηκε 35488 φορές)
    bladekiller
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #135 στις: Πέμπτη, 28 Μαΐ 2009, 11:31:36 »

Καταρχήν αυτό που είπα για το γκάζι δεν το είπα καθόλου ειρωνικά. Το έχω δει να γίνεται μπροστά μου και η αφηρημάδα στον αερομοντελισμό μπορεί να έχει άσχημη κατάληξη αν γίνει συνήθεια. Μην ερμηνεύεις λοιπόν τα γραφόμενά  μου όπως σε βολεύει.

Οσο για τη διαφορά στην ταχύτητα απόκρισης σηκώνει πολύ νερό σε πόσους πραγματικά χρειάζεται και πόσοι θα καταλάβουν τη διαφορά.

Kοιτα η διαφορα ειναι πολυ αισθητη και απο τον πιο αρχαριο μην τρελαθουμε τωρα... το αν καποιος την χρειαζεται ειναι αλλο θεμα..!

Τα θερμικά μου μοντέλα τα έχω στη φουτάμπα την εφτάρα που είναι 2.4. Στο μίνι τιτάν όμως χρησιμοποιώ ακόμη την εξάρα τη χάιτεκ που είναι απλο FM. Εγώ τουλάχιστον δεν έχω δει κάποια καθυστέρηση. Εκτός αν το μπερδεύεις με την καθυστέρηση ενός αργού σερβό που είναι τελείως διαφορετικό θέμα. Πήγαινε στις αλάνες και ρώτα αυτούς που έχουν 2.4 αν επέλεξαν αυτή την οδό γοα την απόκριση ή τις παρεμβολές να δεις το θα σου πουν οι περισσότεροι.
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #136 στις: Πέμπτη, 28 Μαΐ 2009, 11:34:19 »

εγω και ολοι εδω περα που πεταω εχουν δει διαφορα... Και πιστεψε με δεν ειναι τα σερβο μιλαω για σερβο 0.08 ταχτυτητα....
    Φιλε δεν εισια ΜΟΝΟ εσυ.>>>!
    Η διαφορα στην αποκριση ειναι τεραστια...!
    Καταγράφηκε
    Γκούσκος Διονύσιος
    Board moderator

Ζάκυνθος

« Απάντηση #137 στις: Πέμπτη, 28 Μαΐ 2009, 11:36:17 »

εγω και ολοι εδω περα που πεταω εχουν δει διαφορα... Και πιστεψε με δεν ειναι τα σερβο μιλαω για σερβο 0.08 ταχτυτητα....
    Φιλε δεν εισια ΜΟΝΟ εσυ.>>>!
    Η διαφορα στην αποκριση ειναι τεραστια...!

σε αυτο έρχομαι να συμφωνισω . εχω παρατηρισει και εγω συμαντικη διαφορα στην ταχυτητα μεταδοσης της εντολης απο το στικ στο δεκτη με τη 2.4 απο 35αρα...

και περισοτερο φανικε στο rc αυτοκινιτο που εχω......η καθηστεριση σε μια αποσταση κοντα στα 80 μετρα ειναι τοσο μεγαλη που αγγιζει το μισο δευτερολεπτο....οσο και αν ακουγεται υπερβολη..
    Καταγράφηκε

Χρηστος Βαγενας (vchris)
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #138 στις: Πέμπτη, 28 Μαΐ 2009, 11:40:16 »

Κοίτα να είσαι πιο προσεκτικός γιατί την επόμενη φορά θα ξεχάσεις ανοικτό το γκάζι όταν βάζεις μπρος θερμικό ελικόπτερο για παράδειγμα και θα γίνει το έλα να δεις.

Επίσης τα περί κολλήματος σε κανέναν άλλον. Εγώ επέλεξα φουτάμπα ακριβώς επειδή χρησιμοποιεί ένα σωστό σύστημα αναπήδησης συχνότητας. Και λέω σωστό γιατί υπάρχουν και κάτι φτηνομόντουλ που λειτουργούν υποτίθεται με τον ίδιο τρόπο και είναι τελείως  ΓΤΠ.
       Αν η JR για παράδειγμα είχε αναπήδηση συχν'ότητας όταν έψαχνα για τηλεκατεύθυνση θα επέλεγα JR. Δεν υπάρχει κανένα κόλλημα λοιπόν.
       Αν αυτό χαλάει κάποιων την πιάτσα δεν πειράζει...ξύδι!
    οποιος εχει τη μυγα μυγιαζεται λενε στο χωριο μου
    ρε μια μανια που εχουν καποιοι να ανεβαζουν τους τονους χωρις λογο
    1)εσυ δλδ αποκλειεις το να ξεχαστεις και να πεταξεις το δευτερο μοντελο με το setup του προηγουμενου (δε θα ειμαι εκει ρε γμτ)
    2)το οτι εγραψα μετα απο σενα δε σημαινει οτι απευθυνομε μονο σε σενα
    3)αν η futaba δε κολαγε με το θεμα που ανεφερα θα επερνα και γω futaba
    4)οσο για το ξυδι επεισης
    το κολημα ειναι οτι μερικοι υποστηριζουν κατι λες και ειναι δικια τους η εταιρια που τα βγαζει(λες?)
    σαν να μιλαμε τωρα για λαμπορκινι και φεραρι η μια πιανει τα 100 σε 3.5'' και η αλλη σε 3.6 και? υπαρχει ποτε περιπτωση να το καταλαβεις?
    ουσιαστικα θεματα για την επιλογη μιας τ/κ ειναι το τι ζητας να σου εχει στο μενου της
    και αν σε καλυπτουν
    τωρα αν πιανουμε πιθανοτητες.......
    μια στατιστικη ελεγε οτι εχεις 10 φορες μεγαλυτερη πιθανοτητα να σκοτωθεις απο φελο σαμπανιας σε γαμο απο οτι σε σεισμο idiot2
    Καταγράφηκε
    vhal
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #139 στις: Πέμπτη, 28 Μαΐ 2009, 11:43:58 »

Ασε τις φρεγάτες στην ησυχία τους και πάμε στα νούμερα που αναφέρεις . Αν πετάς κοντά σε κατοικημένη περιοχή (αλάνα π.χ.) το μοντέλο σου σίγουρα θα βρεθεί καποια στιγμή μακρυά από τον πομπό σου και αρκετά πιο κοντά σε γύρω σπίτια ,που μπορούν να λειτουργούν διάφορες συσκευές στα 2.4 γίγα. Αν εκεί υπάρχει μια ισχυρή ασύρματη ραδιόζευξη μετάδωσης δεδομένων (συνηθισμένη περίπτωση) που έχει εύρος τουλάχιστον 10ΜΗΖ, ποια είναι η πιθανότητα να χτυπήσει τη μία από τις δύο συχνότητες? Μία στις οκτώ και όχι μία στο δισεκατομύριο. Και ναι μεν το σήμα σου έχει χαρακτηριστικά cdma ,λόγω του ds, ώστε να απορρίψει το παρείσακτο σήμα αλλά το cdma ,και μάλιστα το ασύγχρονο στην περίπτωσή μας, κάνει αποτελεσματική δουλειά μόνο αν τα σήματα φτάνουν στο δέκτη με επίπεδα ισχύος που δεν διαφέρουν σημαντικά. Μπορείς να εξασφαλίσεις μια τέτοια προυπόθεση στο πεδίο? Οχι βέβαια. Και φυσικά σε μια τέτοια περίπτωση η πιθανότητα να ταπωθούν και οι δύο συχνότητες είναι 1/8 Χ1/8= μία στις 64. Ούτε δισεκατομύρια ούτε τίποτα. Μιλάμε για απλά ασύρματα δύκτυα ,που είναι πολύ συνηθισμένα σε αλάνες δίπλα σε κατοικημένες περιοχές. Ούτε για φρεγάτες , ούτε για ραντάρ, ούτε για χανεμπού. Μία στις 64 λοιπόν πιθανότητα να χάσεις κάθε έλεγχο. Κάτω από τις ίδιες συνθήκες όμως το FH εξακολουθεί να λειτουργεί χωρίς κάποια αισθητή καθυστέρηση. ΑΥΤΗ είναι η διαφορά ανάμεσα στα δύο συστήματα. Αν δεν θέλεις να το καταλάβεις δικαίωμά σου.

Οσο για τα περί μάρκετινγκ ας μην τα σχολιάσω καλύτερα...

1. Αν πετάς σε κατοικημένη περιοχή, κακό του κεφαλιού σου - έχεις ΠΑΑΑΡΑ πολλούς περισσότερους λόγους να ανησυχείς (κάπου ανέφερα για δίκανο - μου έχει συμβεί...). Ας μη μιλάμε για ασφάλεια καθόλου σε αυτή την περίπτωση...
    2. Την πιθανότητα ύπαρξης "ισχυρής ασύρματης ραδιοξεύξης" μέσα σε σπίτι δεν πρέπει να την πολλαπλασιάσουμε με το 1/64? για βάλε και την πιθανότητα να περάσω μέσα από το beam (πολλαπλασίασε και με αυτή), βάλε και την πιθανότητα της διαφοράς ισχύος (πολλαπλασίασε και με αυτή), βάλε και τους διπλούς δέκτες (παρακαλώ πολλαπλασίασε και με αυτή) και θα δείς σε πόσο μικρότερη πιθανότητα καταλήγεις...
    3. Για τη διαφορά ανάμεσα στα δύο συστήματα GOTO previous pages (μην το ξαναπάμε από την αρχή...)
    4. Δεν λέω ότι μου το καταλογίζεις αλλά δεν μίλησα εγώ για μάρκετινγκ, και παρεπιπτόντως δεν είμαι κολλημένος ούτε με Spektrum, ούτε με Futaba, ούτε με nikon, ούτε με κανένα άλλο brand

Αποσύρομαι από την κουβέντα μπας και βρω χρόνο για καμια πτήση...
    Βαγγέλης
    Καταγράφηκε

Βαγγέλης Χαλκιαδάκης - Αερολέσχη Φθιώτιδας

Ζηλεύω του σταυραετού
    απου πετά στα νέφη
    και παίζει με τσι αστραπές
    και με τ' αστροπελέκια.
    bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #140 στις: Πέμπτη, 28 Μαΐ 2009, 12:08:29 »

Ούτε εγώ σκοπεύω να συνεχίσω τη συζήτηση. Οχι γιατί δεν έχω δίκιο για την υπεροχή του FASST αλλά γιατί έχω καλύτερα πράγματα να κάνω από το να πιαστώ με τον κάθε κομπλεξικό που πολύ θα  ήθελε να δει να επιλέγω λάθος μνήμη στην τηλεκατεύθυνση. Η χεραικακία κάποιου δείχνει και το επίπεδό του.
       Ούτε επίσης μου είναι δυνατό να αντιμετωπίσω "ισχυρή" επιχειρηματολογία που περιλαμβάνει φρεγάτες και δίκανα. Από το να χαζοκουβεντιάζω προτιμώ να πάω για καμιά πτήση.
    Αντε γεια λοιπόν...
    Καταγράφηκε
    Mitsos
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #141 στις: Πέμπτη, 28 Μαΐ 2009, 12:11:23 »

Μη ξεχνάτε και τις παρεμβολές από τους εξωγήινους!Πάτε καλά ρε σεις idiot2 .Τσακώνεστε τόση ώρα για το τίποτα!Χαλαρώστε λίγο Wink
    Καταγράφηκε

Γ@ΜΩ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ!!!!
    Stargazer
    Aeromodeller Hero Member

Obi-Wan Has Taught Me Well !!!

« Απάντηση #142 στις: Πέμπτη, 28 Μαΐ 2009, 12:24:01 »

Ρε Τάκη ήξερες ότι η futaba δεν δουλεύει τον αύγουστο???

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙ !! ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!!

* ante_geia.JPG (25.21 KB, 480x355 - εμφανίστηκε 297 φορές.)
    Καταγράφηκε

Live To Fly, Fly To Live
    STRATOS77
    Aeromodeller Hero Member

Λυμπερης Ευστρατιος.

« Απάντηση #143 στις: Πέμπτη, 28 Μαΐ 2009, 13:00:25 »

καλα που δεν σκοπευαμε να σηζητησουμε...10 σελιδες εχουμε ανοιξει....φαντασου θα θελαμε τι θα γινοταν!!!! Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin

τελος καλο ολα καλα....θα πω και γω και κλεινω το δικο μου σκεπτικο με την αγορα της spektrum λογω οτι δεν ηταν στην αγορα η futaba...εαν τωρα θα επελεγα κατι,θα ηταν παλι spektrum...ο λογος??ειναι το οικονομικο κομματι,γιατι απο θεμα 2,4 τα ειπαμε...ειναι αξιοπιστα,τωρα στις αλανες και γενικα στους χωρους πτησεις δεν εχει αναφερθει παρεμβολη..ΤΕΛΟΣ εαν ερθει πολεμος και αρχισουμε τις παρεμβολες...τοτε θα τα παρατησω. Grin Grin Grin.αλλα απο θεμα δεκτων.....πικρα με futaba..ξεπουλημα γενικα...

με τον 6100 50 ευρουλακια και εισαι κυριος στα μικρα μοντελα...με 6200 η 7000,65 η 75 ευρο για μεγαλα θερμικα,βενζινες κλπ

εχεδι διαφορα,τι να κανουμε βρε παιδια...εστω και αυτο σε κερδιζει.... Thumbs up Thumbs up
    Καταγράφηκε

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ MATRIX ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΩΝ
    Τηνιακός Αετός
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #144 στις: Πέμπτη, 28 Μαΐ 2009, 13:30:39 »

Να πω κατι πιο γενικο.Στην Τηνο υπαρχουν κεραιες ρανταρ του στρατου για τα αντιεροπορικα συστηματα PATRIOT.Περιπου κανενα χιλιομετρο ειναι ενας χωρος στον οποιο πεταμε εγω και αλλα δυο ατομα.Ειχαμε παρει τοτε για πρωτη φορα 2,4.Οι δυο πρωτοι πηραμε φουταμπα 2,4 και ο τριτος σπεκτρουμ.Ανοιξαμε τηλεκατευθυνσεις και αμεσως οι δεκτες κανανε reset .Τα σερβο κανανε σαν τρελα worry worryΤην αλλη μερα ρωτησα σε τι συχνοτητα εκπεμπουν τα ρανταρ και μου ειπαν προς εκπληση στα 2,4 γιγα.Δηλαδη για να κλεισω υπαρχουν μεγαλες κεραιες οι οποιες ειναι τοσο δυνατες που μπορουν να αχρηστευσουν και το πιο ασφαλες συστημα τηλεκατευθυνσης ειτε φουταμπα ειτε σπεκτρουμ!!!
    Καταγράφηκε
    evan
    Aeromodeller Hero Member

Ευάγγελος Μιχαηλίδης

« Απάντηση #145 στις: Πέμπτη, 28 Μαΐ 2009, 13:37:49 »

Δηλαδη για να κλεισω υπαρχουν μεγαλες κεραιες οι οποιες ειναι τοσο δυνατες που μπορουν να αχρηστευσουν και το πιο ασφαλες συστημα τηλεκατευθυνσης ειτε φουταμπα ειτε σπεκτρουμ!!!

Μόλις περιέγραψες το "Brute Power Jamming"  Thumbs up (όρος του Ηλεκτρονικού Πολέμου)
    Καταγράφηκε

Η ύστατη μορφή ελευθερίας είναι η σιωπή. (Γιάννης Ρίτσος)
    Χρηστος Βαγενας (vchris)
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #146 στις: Πέμπτη, 28 Μαΐ 2009, 13:38:56 »

Ούτε εγώ σκοπεύω να συνεχίσω τη συζήτηση. Οχι γιατί δεν έχω δίκιο για την υπεροχή του FASST αλλά γιατί έχω καλύτερα πράγματα να κάνω από το να πιαστώ με τον κάθε κομπλεξικό που πολύ θα  ήθελε να δει να επιλέγω λάθος μνήμη στην τηλεκατεύθυνση. Η χεραικακία κάποιου δείχνει και το επίπεδό του.
       Ούτε επίσης μου είναι δυνατό να αντιμετωπίσω "ισχυρή" επιχειρηματολογία που περιλαμβάνει φρεγάτες και δίκανα. Από το να χαζοκουβεντιάζω προτιμώ να πάω για καμιά πτήση.
    Αντε γεια λοιπόν...
    εξακολουθω να λεω πως μερικοι εχουν μανια να ανεβαζουν τους τονους χωρις λογο
    1)δε θελω κανενας να παθει ζημια (πιθανοτητες ανεφερα κατα την αποψη μου )
    2)πες μας απο την αρχη οτι χαζοκουβεντιαζεις ρε παιδι μου να μη σου δεινει κανενας σημασια
    3)οταν βριζει καποιος και αποχωρει δειχνει το επιπεδο του
    4)μαλλον δεν εχεις που αλλου να ξεδωσεις και μπηκες εδω μεσα μονο για τσακωμο
    5)αν δεν ησουν κολημενος και κομπλεξικος δε θα προσπαθουσες να επιβαλεις αυτα που θες θα ελεγες τη γνωμη σου απλα και οποιος τη δεχετε την ακολουθει μη προσπαθεις λοιπον να καλυψεις τον εαυτο σου πισω απο καποιον αλλον

Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #147 στις: Πέμπτη, 28 Μαΐ 2009, 13:41:47 »

Πισω απο μια οθονη ευκολα αποκαλεις τον αλλο και κομπλεξικο κτλ κτλ... Σαν δεν ντρεπομαστε λεω εγω....!
    Καταγράφηκε
    bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #148 στις: Πέμπτη, 28 Μαΐ 2009, 13:50:06 »

Συμφωνώ απόλυτα!! Σα δε ντρέπεστε λίγο!! Το ποιος χαζοκουβεντιάζει όποιος έχει μάτια και μυαλό το βλέπει. Οπως επίσης βλέπει ποιος πρωτοχρησιμοποίησε τη λέξη μπούρδες για να προκαλέσει ή βάφτισε τα λόγια του άλλου ειρωνικά. Εγώ δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν για τίποτα. Αλλοι το κάνουν αυτό και μάλιστα με "εικονογραφημένα" επιχειρήματα.  Οπως επίσης είναι φανερό το ποιος προσπαθεί να κρύψει τον εαυτό του ή μάλλον την επιχειρηματολογική  του ένδεια πισω από άστοχους χαρακτηρισμούς τύπου "κολλημένος"
    « Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 28 Μαΐ 2009, 14:15:54 από bladekiller » Καταγράφηκε
    Χρηστος Βαγενας (vchris)
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #149 στις: Πέμπτη, 28 Μαΐ 2009, 14:39:15 »

συγνωμη απο τους φιλους αερομοντελιστες για  αυτη την αντιπαραθεση εδω μεσα
    τη γνωμη μου ξεκινησα να πω αλλα ................η μια κουβεντα φερνει την αλλη
    τελος παντων θα κλεισω εδω λεγοντας  ξεπερνωντας το θεμα περι συχνοτητας
    οτι καλο ειναι οποιος θελει να παρει μια απο τις δυο ας κοιταξει τι θελει να πεταει ποσες μιξεις εχει η μια ποσες η αλλη ποσο ευχρηστοι ειναι οι διακοπτες τι δε τον βολευει βασει τις συνηθειες του η τι τον βολευει και κατι ακομη αν αγορασει spectrum λογο χαμηλης τιμης και στο μελλον εχει σκοπο να παει σε jr καλος γιατι κανουν οι δεκτες αν ομως νομιζει οτι αργοτερα θα πρεπει να παει σε futaba ας το σκεφτει λιγο ειδικα αν εχει πολλα μοντελα και τα εξοπλισει ολα με δεκτες

Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 ... 7 8 9 [10] 11 12 13     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Η τηλεκατεύθυνση και τα αξεσουάρ (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: spectrum DX7 2.4 Ghz VS futaba 7c 2.4 Ghz
    Μεταπήδηση σε: