Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.374 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 01:34:14

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 01:34:14

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Χθες στις 07:07]

από Markhelis
    [Χθες στις 02:55]

από vilisdev
    [Δευτέρα, 20 Απρ 2026, 10:26:27]

από Loukis35
    [Κυριακή, 19 Απρ 2026, 15:46:42]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309374
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 59
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 52
    Συνολικά: 53
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 ... 15     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Slowstick και E-Starter. Τα εκπαιδευτικά της GWS  (Αναγνώστηκε 72134 φορές)
    orck
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

game over :|

« Απάντηση #60 στις: Κυριακή, 1 Ιαν 2006, 18:22:39 »

καλη χρονια
    εγω νομιζω οτι ειναι απλα πολυ ανθεκτικο
    εχω παθει και εγω κατι παρομοιο και παντα εχω πολυ μικρες ζημιες (και κυριως η ζημια ειναι ελικα η βαση κινητηρα)
    Καταγράφηκε

Παναγιωτης, Π.Φαληρο
    Οι αγγελιες μου
    Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #61 στις: Κυριακή, 1 Ιαν 2006, 20:01:49 »

Γειά σας και καλή χρονιά

Αυτό ακριβώς είναι το μεγάλο πλεονέκτημα των μικρών ηλεκρικών foamies. Με πολύ μικρότερα λάθη τα .40 trainers έχουν ζημιές που δεν επισκευάζονται εύκολα ή δεν αξίζουν επισκευή.

bastman69 καλύτερα βάλε μπαταρίες 9,6V στα 600-800 mAh. Εκτός από την διάρκεια, με λίγο μεγαλύτερο βάρος στέκεται καλύτερα στον αέρα, θα προσγειώνεται με λίγο μεγαλύτερη ταχύτητα.
    Καταγράφηκε

Πριν κάνετε ερώτηση: Ψάξατε στο Aeromodelling GR ή στο Βιβλίο του jkon;
    Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
    G.Hiotis
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #62 στις: Δευτέρα, 2 Ιαν 2006, 13:55:49 »

epitelous!!!!!! petaja kai to diko mou estarter.!!!!...den pire pano apo 2 metra gia na apogeiothei, apolyta zigismeno, alla me ena vasiko provlima....apo oti eipe enas filos pou itan mazi. O dektis mou einai GWS kai mallon einai gia indoor, giati sta 60-80 metra to exasa, omos trexontas to ...janapiasa kai to katevasa.mia kai 2 kai 3 fores, tin tetarti omos den prolava  kai.stamatise eixe kleidosei logo apostasis se ena syrgmatoplegma apano...me monadiki apoleia , ton elika.
    omos kai 1-2 fores efygan oi rodes..BATMAN tis exeis kolisi , i tis exeis stereosei me allo tropo???.episis prepi na po ston Batman oti konta sto M.Peuko einai ot montelodromio tou Ntouni sto mazi, opos episis kai me 3 lepta ferry boat mporeis na pas apenanti akrivos sitn salamina stin faneromeni kai na petajeis aneta
    Poios dektis einai kataliloteros?
    Yparxei provlima pou i kateuthinsi mou einai futaba kai o dektis GWS?
    euxaristo poly
    Καταγράφηκε
    Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #63 στις: Δευτέρα, 2 Ιαν 2006, 15:52:04 »

Ποιός δέκτης είναι της GWS;

Οι GW/R4PII και GW/R6NII είναι οι πιό μικροί δέκτες της GWS. Ο 4κάναλος έχει εμβέλεια 150m και ο 6κάναλος 300m σύμφωνα με την GWS. Στην πράξη μπορεί να είναι παραπάνω όταν το μοντέλο είναι φηλά και αρκετά παρακάτω όταν το μοντέλο είναι χαμηλά, δες το βιβλίο του Γιάννη Κωνσταντακάτου. Επίσης απέφυγε να δείχνει η κεραία σου το μοντέλο.

Οι δέκτες αυτοί είναι για park flyers. Λίγο πολύ οι δέκτες αυτής της κατηγορίας εμφανίζουν το φαινόμενο στιγμιαίας (ή όχι τόσο) απώλειας του σήματος (glitch), όπου το μοντέλο μπορεί να κάνει μόνο του διάφορα. Να χάσει όμως σήμα έτσι ξαφνικά στα 80m χωρίς άλλα σημάδια φαίνεται περίεργο. Υποθέτω ότι η κεραία του πομπού ήταν ανοιχτή σε όλο της το μήκος, όπως και η κεραία του δέκτη. Εχοντας το throttle λίγο πιό κάτω απο το φουλ μειώνονται τα φαινόμενα αυτά. Ο 4κάναλος είναι πιό επιρρεπής, ο 6κάναλος τα πάει κάπως καλύτερα.

Τον 4κάναλο δεν θα τον συνιστούσα σε μοντέλο αρχαρίου, χωρίς να σημαίνει ότι είναι ακατάλληλος.

Δες και το https://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=66.msg1157#msg1157
    Ο δέκτης καλό είναι να έχει καλή εμβέλεια στον αρχάριο. Το μοντέλο μπορεί να απομακρυνθεί πιο εύκολα χωρίς να χάσει σήμα και δεν παρουσιάζει φαινόμενa απώλειας σήματος (glitches) που μπορεί να τον αποσυντονίσουν τελείως. Μερικά γραμμάρια και ευρώ παραπάνω αξίζουν τον κόπο.

Με την Futaba οι δέκτες της GWS τα πάνε μια χαρά εφ' όσον φοράνε τον κατάλληλο κρύσταλλο.
    « Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 2 Ιαν 2006, 16:01:04 από Κώστας Κωστόπουλος » Καταγράφηκε

Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #64 στις: Δευτέρα, 2 Ιαν 2006, 18:38:42 »

Σε ποιά συχνότητα λειτουργούσε το σύστημα;

jkon
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    G.Hiotis
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #65 στις: Δευτέρα, 2 Ιαν 2006, 20:26:12 »

o δεκτης ειναι RN6 και το speed control  ICS400   στους 35,020  ...(να προσθεσω οτι πεταγα μονος οχι σε μοντελοδρομιο και δεν υπηρχαν παρμβολες γιατι δεν υπαρχει τιποτα κοντα ) ..... ο φιλος μου ειπε οτι οτι ειναι μαλλον μονο για Indoor .... kai ηθελα  να χρησιμοποιησω τον ιδιο δεκτη στο lancair , ομως τα σχεδια πρεπει να αλλαξουν. ΟΙ γνωσεις σας εδω ειναι πολυτιμες.Θα ηθελα την συμβουλη σας αν ειναι δυνατον.Εχω εναν ακομη δεκτη , πολυ παλαιο και βαρυ.,, τον FP-R105M  THΣ  FUTABA o oποιος ειναι επισης 20ετιας οπως και η κατευθυνση. Μπορει να οφειλετε και στην κατευθυνση ?? Με κλειστη κεραια και 25 μετρα αποσταση με το αεροπλανο στην πλατη μου, η ανταποκριση των χειρισμων ηταν πληρης και αυτο ειναι  απ'οτι εχω διαβασει ενα απο τα πρακτικα τεστ.Επισης θελω να ρωτησω.
    1) να κολλησω με κυανοακρυλικη τον ελικα?
    2) Ποιον ελικa θα προτεινατε για πολυ αργες εκπαιδευτικες , και ποιον για γρηγοροτερες πτησεις?
    3) τι να κανω με την βαση των τροχων? Πρεπει να βγαινουν ή να τους κανω ενα ( με κολα) με το αεροπλανο??
    4) Ποια η αποψη σας για το ηλεκτροκινητο LANCAIR?

Ευχαριστω και για την γρηγορη ανταποκριση , αλλα  και για τις συμβουλες σας
    Ειλικρινα
    Γιωργος

(Που πετατε??)
    « Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 2 Ιαν 2006, 20:55:26 από filivos » Καταγράφηκε
    Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #66 στις: Δευτέρα, 2 Ιαν 2006, 21:52:15 »

Εχουμε και λέμε

Δέκτης GWS RN6 μια χαρά είναι, κάνει κάποια glitches αλλά πάει καλά αρκεί να μην το κατεβάζεις πολύ χαμηλά όταν είσαι μακριά. Αν και βαρύτερος, ο παλιός δέκτης της Futaba θα σου δώσει πιο σταθερό σήμα στην αρχή, βάλε αυτόν τώρα. Μόλις αποκτήσεις εμπειρία βάλε πάλι τον GWS. Οπως ξανάγραψα είναι δέκτης για park flyer με εμβέλεια 300m. Υπάρχουν καλύτεροι αλλά είναι εντάξει για το E-starter και αντίστοιχα, όχι για να το σηκώσεις πολύ ψηλα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε μοντέλα indoor. Δεν είναι όμως του τύπου http://www.indoorflyer.co.uk/index.asp?function=DISPLAYCAT&catid=9 και http://www.indoorflyer.co.uk/index.asp?function=DISPLAYCAT&catid=8

Συχνότητα 35.020, δεν ξέρω αν έχει κάτι να πει ο Κος Κωνσταντακάτος

Παράθεση
    1) να κολλησω με κυανοακρυλικη τον ελικα?
    Ποτέ μην κολλήσεις έλικα. Κράτησε την έλικα για ν' ανακατεύεις epoxy ή ότι άλλο θέλεις. Εχε πάντα και μερικές μαζί σου, περίπου 1€ έχουν. Η 9070 είναι καλή για το μοτέρ και την μπαταρία σου. Η 9047 θα έχει περισσότερο thrust και θα είναι πιο αργή. Αλλες επιλογές 1047, 1060 ίσως τρώγονται στην προσγείωση.

Για τις ρόδες θα κολλήσεις την μαύρη βάση στο σκάφος με εποξική.

Φαντάζομαι ότι λες για το Lancair της Great Planes http://www.electrifly.com/speed400/gpma1165.html. Δεν έχω προσωπική εμπειρία, καλύτερα όμως εκεί να μην βάλεις τον GWS.
    Καταγράφηκε

G.Hiotis
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #67 στις: Τρίτη, 3 Ιαν 2006, 09:07:21 »

Kαλημερα
    την 9070 εσπασα , και υπαρχει και μια 8060 στο κουτι....απλα θα ηθελα την πιο αργη για να εχω χρονο διορθωσης σφαλματων!!!.....Huh?
    δεν μου ξεκολαει η βαση των τροχων αλλα οι τροχοι απο την βαση,,,,,
    ο παλιος δεκτης ειναι 40 γρ , και οι μπαταριες μου 9,6V 950mAh Ni-MH,στις οποιες εχω κανει 4-5 κυκλους φορτησεων και τωρα τις φορτωνω στα 150 mAh , για να ανοιξει ο κυκλος τους ( σωστο?)
    Το βιβλιο του κ.Κωσταντακατου εχω καιρο που το μελετω και νομιζω οτι μου εχει προσφερει πολλα.

Οντως ηταν χαμηλα το αεροπλανο , οχι πανω απο 8-9 μετρα οταν επαψε να με ακουει..και δεν δοκιμασα να το παω και ψηλοτερα γιατι φοβηθηκα .
    Να ρωτησω και κατι ακομη.Πιστευεις οτι το lancair ειναι ενα μοντελο που μπορει να <μεινει> κανεις , γιατι βασικα σκεφτομουν ΜΟΝΟ ηλεκτρικα..λαο εχοντας δει το video του το θεωρω αρκετο για μενα.......ή ειναι αναποφευκτο οτι θα πεσω στα βαρια.... laugh δηλαδη θερμικα!!!!!! Και ποιες οι προτασεις εδω? Αρκουν σαν εκπαιδευτικα το  estarter και το  BN2 ή και στα θερμικα πρεπει να αρχισω απο trainer?
    Και τελειωνοντας...μεσα σε ολα να παρω και καινουργια κατευθυνση? ποια θα συνιστουσατε??
    ευχαριστω εκ των προτερων
    Γιωργος
    Καταγράφηκε
    Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #68 στις: Τρίτη, 3 Ιαν 2006, 09:38:46 »

δεν μου ξεκολαει η βαση των τροχων αλλα οι τροχοι απο την βαση,,,,,
    Υπάρχουν και δύο βιδάκια, αν δεν φτάνουν βάλε ένα λαμάκι για συγκράτηση.

Δεν υπάρχει κανένα μοντέλο ή κατηγορία που να "μείνει" κανείς. Το που θα φτάσει και τι θα επιλέξει εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

Μην βιαστείς να πάρεις από τώρα κάτι. Οσο μαθαίνεις και βλέπεις και διαβάζεις ανοίγουν οι ορίζοντες. Εξ' άλλου οι τιμές πέφτουν.

Για τηλεκατεύθυνση δες το https://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=210.0, διάβασε το και πρόσθεσε τυχόν ερώτημα εκεί.

Προσπαθείστε τα ερωτήματα να εντοπίζονται στο θέμα.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #69 στις: Τρίτη, 3 Ιαν 2006, 11:28:35 »

Οι λόγοι που ρώτησα για τη συχνότητα, είναι δύο:
    α) αν ήταν στους 72 MHz χρειάζεται άλλος δέκτης για Futaba, και άλλος για JR.
    β) οι 35.020 είναι στην κάτω άκρη της μπάντας. Θα πρότεινα να δοκιμαστούν και κρύσταλλοι στην επάνω μεριά. Ισως το σύστημα να είναι καλύτερα συντονισμένο στην επάνω άκρη.

Επίσης, πριν κατηγορήσουμε τον δέκτη, προτείνω να γίνει ένα τεστ εμβέλειας, με τον δέκτη μακρυά από τα υπόλοιπα ηλεκτρικά καλώδια, τη μπαταρία και τα ηλεκτρονικά μέρη (ESC) και σέρβο. Η κεραία να είναι κρεμασμένη προς τα κάτω, ελεύθερη. Το μοντέλο να είναι τουλάχιστον ένα μέτρο πάνω από το έδαφος. Το πρώτο τεστ χωρίς να λειτουργεί το μοτέρ. Να επαναληφθεί με το μοτέρ σε λειτουργία.

Και τέλος , ποιάς μάρκας είναι οι κρύσταλλοι; (και του πομπού και του δέκτη αν γνωρίζετε).

jkon

Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    bastman69
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #70 στις: Τρίτη, 3 Ιαν 2006, 18:45:23 »

Τις ρόδες τις κόλησα με δυο σταγονες κυανοακριλική. Σε ομαλή προσγείωση κρατάει, σε ανώμαλη νομίζω ότι είναι καλύτερα να ξεκολάει...
    Για τις μπαταρίες σίγουρα έχετε δίκιο μήπως να επενδύσω σε Lion??
    Στο Μ. Πεύκο πετάω μέσα στο ΚΕΕΔ λόγω δουλειάς ή στο Πεδίο Βολής Κανδηλίου.
    Το πεδίο βολής είναι ελεύθερο για τους αερομοντελιστές κάθε κυριακή πρωϊ κατόπιν
    πρωτοβουλίας της λέσχης Μεγάρων. Όποιος χρειάζεται κάποια πληροφορία μπορώ να βοηθήσω
    Καταγράφηκε
    bastman69
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #71 στις: Τρίτη, 3 Ιαν 2006, 19:06:19 »

Συγνώμη που στέλνω δεύτερο μύνημα στα καπάκια αλλά ξέχασα να σας πώ ότι όσον αφορά τον δέκτη χρησιμοποιώ αυτόν που συνοδεύει την τηλεκατεύθυνσή μου Futaba R115F ο οποίος ζυγίζει 35γραμμάτια. Ο δέκτης της GWS ζυγίζει περίπου 10-12 γραμμάρια και νομίζω ότι με 20 γραμμάρια παραπάνω δεν χάθηκε κι ο κόσμος. Μήπως ο δέκτης GWS προσανατολίζεται περισσότερο σε indoor καταστάσεις?
    Καταγράφηκε
    G.Hiotis
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #72 στις: Τετάρτη, 4 Ιαν 2006, 10:51:34 »

Batman αυτο σκεφτομαι και γω που ζυγισα τον παλιο μου δεκτη και ειναι 40 γρ και αν υποθεσω οτι ο gws ειναι 7-8 γρ η ολη διαφορα δεν θα ξεπερνα τα 30 γρ.   , και ποια η αποψη σου για ελικες??

Κ. Κωνσταντακατε η κατευθυνση μου ειναι futaba και εχω αναφερει σε προηγουμενη απαντηση κι το μοντελο της, ομως αναρωτιεμαι μηπως λογω της παροδου του χρονου εχει χασει την αξιοπιστια της.Το τεστ που εκανα και εχω αναφερει ειναι οτι αφησα στην πλατη μου το μοντελο και προχωρησα 25 μεγαλα βηματα ( του μετρου) , και ο δεκτης ανταποκρινοταν σωστα.
    ευχαριστω πολυ για μια ακομη φορα και για τις συμβουλες σας αλλα και για την ταχυτητα των απαντησεων.

θα με ενδιεφερε να μαθω για πεδιο βολης, οχι τοσο για το δωρεαν , γιατι θα γραφτω καπου απαραιτητα νομιζω, αλλα περισσοτερο για να γνωρισω και αλλους μοντελιστες, οποτε αν θελεις batman με ενημερωνεις

και παλι ευχαριστω,
    καλημερα
    Γιωργος
    Καταγράφηκε
    bastman69
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #73 στις: Τετάρτη, 4 Ιαν 2006, 17:33:56 »

έλικα 9070 gws αγόρασα μαζί με το e-starter άλλες τρείς για καβάτζα.
    Το Πεδίο βολής κανδηλίου είναι στην εικόνα. Για το πώς πάς θα φτιάξω
    άμεσα ένα σχεδιάγραμμα και θα το βάλω σε επόμενο μύνημα μαζί με
    τις διαδικασίες εισόδου. Πάντως είναι δωρεάν.
    Καταγράφηκε
    bastman69
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #74 στις: Τετάρτη, 4 Ιαν 2006, 17:36:20 »

Το Πεδίο βολής

* ea.jpg (63.22 KB, 736x597 - εμφανίστηκε 440 φορές.)
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 ... 15     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αεροπλάνα R/C - Ηλεκτρικά  |  Εκπαιδευτικά - Trainers  |  Θέμα: Slowstick και E-Starter. Τα εκπαιδευτικά της GWS
    Μεταπήδηση σε: