Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.701 μηνύματα σε 12.383 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 12 Ιουλ 2026, 16:33:39

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 12 Ιουλ 2026, 16:33:39

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 14:54]

[Παρασκευή, 10 Ιουλ 2026, 09:50:49]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 12:32:39]

από AKISSSS
    [Πέμπτη, 2 Ιουλ 2026, 09:25:10]

[Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 22:36:48]

από SV 1 BTA
    [Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 14:24:54]

από spirost
    [Κυριακή, 28 Ιουν 2026, 20:23:34]

[Δευτέρα, 22 Ιουν 2026, 11:19:02]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 17 Ιουν 2026, 22:24:37]

από carapis
    [Δευτέρα, 8 Ιουν 2026, 21:40:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309701
    Σύνολο θεμάτων: 12383
    Online σήμερα: 146
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 64
    Συνολικά: 64
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 3 [4] 5 6 7 ... 15     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Slowstick και E-Starter. Τα εκπαιδευτικά της GWS  (Αναγνώστηκε 73645 φορές)
    orck
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

game over :|

« Απάντηση #45 στις: Τετάρτη, 21 Σεπ 2005, 13:29:29 »

τελικα πηρα ενα ξυλο 1Χ1 απο μοντελιστικο καταστημα (οχι μπαλσα ειναι αρκετα σκληρο) και το εβαλα στην θεση του σπασμενου αλουμινενιου κομματιου
    δεν εχω κανενα απολυτος προβλημα

Δοκίμασε στο praktiker.  Εχουν profil αλουμινίου διαφόρων διαστάσεων, ίσως και τετράγωνο 1Χ1
    Καταγράφηκε

Παναγιωτης, Π.Φαληρο
    Οι αγγελιες μου
    Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #46 στις: Τετάρτη, 21 Σεπ 2005, 16:02:06 »

Bleriot, αν τα κομμάτια έχουν καλή επαφή σε πάνω από το 50-60% εποξική ή εποξική για μέτταλα (welding compound). Καλό καθάρισμα με οινόπνευμα, λίγο γυαλοχάρτισμα για ν' αγριέψουν οι επιφάνειες και η εποξική να πιάσει καλά και στα σκέλη σε αρκετή επιφάνεια, αποφεύγοντας τις επιφάνειες απ' όπου περνάει στο stick του σκάφους και κάθεται το φτερό. Πρόσθετη ενίσχυση (αν υπάρχει ψωμί) αφού πιάσει η εποξική με λεπτό συρματάκι μέσα από τρύπα 1 χιλ. πάνω και κάτω απο τα σημεία κόλλησης. Πέρασμα και εποξική για να δέσει.

Μήπως έβαλες πολύ ισχυρά λάστιχα στο φτερό ή και δεν είχες ρυθμίσει την απόσταση ανάμεσα στα στηρίγματα;
    Καταγράφηκε

Πριν κάνετε ερώτηση: Ψάξατε στο Aeromodelling GR ή στο Βιβλίο του jkon;
    Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
    ktsgr
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #47 στις: Δευτέρα, 28 Νοε 2005, 15:41:19 »

Καλησπερα!Ειμαι καινουργιος και σκεφτομαι για το e-starter!Το προβλημα μου ειναι με την τ/κ που εχω(HITEC CHALLENGER 455 AM 40.665 4ch,4 servoS HS-300A,NARROW BAND RECEIVER HY-5RN).Eιναι παλια το ξερω αλλα ελεγα μηπως και κανω δουλεια μ αυτην μιας και μενω εξω απο το  Μαρκοπουλο σε λοφο χωρις κολωνες και κεραιες.Θα θελα τη συμβουλη σας σας παρακαλω! Undecided
    Καταγράφηκε
    Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #48 στις: Δευτέρα, 28 Νοε 2005, 22:19:50 »

Καλωσόρισες ktsgr

Η τηλεκατεύθυνση που έχεις θα σε περιορίσει για τα μικρά ηλεκτρικά. Δεν ξέρω τι πριζάκια για τα σέρβο δέχεται ο δέκτης σου και αν μπορεί να πάρει τα καινούργια. Για να βρείς δέκτη και κρυστάλλους στα AM σήμερα λίγο δύσκολο.

Για να χρησιμοποιήσεις τον στάνταρντ εξοπλισμό που έχει καλύτερα είνα να στραφείς σε λίγο μεγαλύτερα μοντέλα όπως το Easy Star της Multiplex, γενικά μοντέλα με τουλάχιστον μοτέρ 400.

Για το E-Starter, αν ο δέκτης σου έχει τις κατάλληλες υποδοχές, θα πρέπει να βάλεις σέρβο των 9gr. Ισως καταφέρεις να στριμώξεις τρία σέρβο των 40-45gr, που νομίζω είναι τα δικά σου αλλά το επιπλέον βάρος θα είναι 25%+ και πιθανώς παραπάνω γιατί θα χρειαστείς και αντίβαρο μπροστά.

Το Slowstick, λόγω μεγάλης επφάνειας και ενός σέρβο λιγότερου θα τα καταφέρει.

Γράφεις ότι είσαι καινούργιος, υποθέτω ότι το σύστημα στο έδωσε κάποιος συγγενής ή φίλος ή το αγόρασες σε αρκετά χαμηλή τιμή. Μην δώσεις άλλα χρήματα για να πάρεις κάτι που δεν θα μπορείς αργότερα να χρησιμοποιήσεις με ένα καινούργιο σύστημα.
    Καταγράφηκε

Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
    ktsgr
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #49 στις: Τρίτη, 29 Νοε 2005, 07:42:26 »

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση συνονοματε! Την Τ/Κ μου την εδωσε πελατης μου πριν πολυ καιρο και ξερω οτι ειναι πολυ παλια καθως ξεχασα να πω οτι μου εδωσε και BF-109 ARF με OS MAX 25FP .Βεβαια δεν το εχω μονταρει ακομα και ειναι κριμα να το σπασω μαθαινοντας με αυτο.Ετσι κατεληξα σε ηλεκτρικο για τα πρωτα βηματα μου.Θα ηταν καλυτερα να παρω τον δεκτη και να ψαξω να δω αν υπαρχουν mikro servo πρωτα? HuhΚαι μια ερωτηση ακομα,αν καταληξω για τ/κ καινουργια τι να παρω futaba t6exa η hitec optic6 με σκοπο και για κατι αλλο στο μελλον(ελικοπτερο).
    Καταγράφηκε
    orck
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #50 στις: Τρίτη, 29 Νοε 2005, 08:18:28 »

ειμαι επισης καινουργιος οποτε θα σου δωσω απαντηση συμφωνα με οσα ξερω
    αν σε ενδιαφερει και το ελικοπτερο ΜΗΝ ΠΑΡΕΙΣ την 6EXA η HITEC Optic 6 και η FUTABA 7CHP θα σε καλυψουν απολυτα
    εχω παρει την δευτερη και απλα χανεσαι με τις πολλες επιλογες και ρυθμισεις που εχει

επειδη εφτιαξα προσφατα το E-starter μου εχω να πω οτι με servo των 9gr χρειαστικα πισω περιπου το μισο ερμα που εχει μεσα το κουτι, κατι σαν πλαστελινη, και προσπαθησα να βαλω τα παντα οσο πιο πισω μπορουσα οποτε νομιζω οτι με μεγαλα servo θα ισοροπησει με ακομη λιγοτερο ερμα πισω

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση συνονοματε! Την Τ/Κ μου την εδωσε πελατης μου πριν πολυ καιρο και ξερω οτι ειναι πολυ παλια καθως ξεχασα να πω οτι μου εδωσε και BF-109 ARF με OS MAX 25FP .Βεβαια δεν το εχω μονταρει ακομα και ειναι κριμα να το σπασω μαθαινοντας με αυτο.Ετσι κατεληξα σε ηλεκτρικο για τα πρωτα βηματα μου.Θα ηταν καλυτερα να παρω τον δεκτη και να ψαξω να δω αν υπαρχουν mikro servo πρωτα? HuhΚαι μια ερωτηση ακομα,αν καταληξω για τ/κ καινουργια τι να παρω futaba t6exa η hitec optic6 με σκοπο και για κατι αλλο στο μελλον(ελικοπτερο).
    Καταγράφηκε

Παναγιωτης, Π.Φαληρο
    Οι αγγελιες μου
    ktsgr
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #51 στις: Τρίτη, 29 Νοε 2005, 08:55:25 »

φιλε orck πες μου σε παρακαλω αν ειναι ευκολο στο μονταρισμα και αυτο με το ερμα και τα σερβο.
    Καταγράφηκε
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #52 στις: Τρίτη, 29 Νοε 2005, 10:08:21 »

Φιλε ktsgr διαβασα εν συντομια τα post σου και ειδα οτι ειμαστε σχετικα γειτονες.Μενω στη Πλακα Κερατεας οποτε θα μπορουσα να βοηθησω ειδικα μετα τις γιορτες που λασκαρω λιγο απο δουλεια,και να γνωριστουμε,ετσι κι αλλιως ψαχνω φιλους μοντελιστες στη περιοχη για να μη πεταω και εγω μονος μου σαν μαγκουφης!Στειλε μου ενα μηνημα αν θες να βρεθουμε να σε βοηθησω στα πρωτα σου βηματα.
    Καταγράφηκε
    ktsgr
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #53 στις: Τρίτη, 29 Νοε 2005, 11:05:11 »

Δημητρη που πεταγες μεχρι τωρα?αν θελεις δωσε στοιχεια μοντελου,τ/κ κλπ.Αξιζει το e-starter η το slowstick?Ειμαι σε διλημα αναμεσα σε αυτα τα δυο μοντελα με την τ/κ που εχω(αναφερα γι αυτην πιο πανω)?Για τα σερβο απο οτι ειδα στον Κουτσο πρεπει να μπαινουν πιο μικρα στον δεκτη μου!Καθε συμβουλη δεκτη Undecided
    Καταγράφηκε
    orck
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #54 στις: Τρίτη, 29 Νοε 2005, 12:50:55 »

και τα δυο αεροπλανα ειναι εκπαιδευτικα, νομιζω οτι αν εχεις λιγη καθοδηγηση δεν θα εχεις προβλημα με το Estarter για αρχη, αν ειναι εντελως μονος προτιμησε το slow stick, παρε αρκετες ελικες και μερικες βασεις κινητηρα  Wink
    εμενα το μονο προβλημα που ειχα στο slow stick ηταν οτι απο μερικες ατυχεις προσγειωσεις (καθετες με την μυτη κατω) εσπασε η αλουμινενια ατρακτος, με κοστος 1,4 ευρω το επισκευαστα και δεν ξαναεσπασε ποτε, γενικοτερα ειναι πολυ ανθεκτικα...
    δεν καταλαβαινω τι αλλαζει οσον αφορα την ΤΚ και τα σερβο, δηλαδη δεν θα μπορουσα να πω οτι η συγκεκριμενη ΤΚ ειναι πιο καλη για το ενα και οχι για το αλλο, αν δουλευει η ΤΚ χρησιμοποιησε την

Δημητρη που πεταγες μεχρι τωρα?αν θελεις δωσε στοιχεια μοντελου,τ/κ κλπ.Αξιζει το e-starter η το slowstick?Ειμαι σε διλημα αναμεσα σε αυτα τα δυο μοντελα με την τ/κ που εχω(αναφερα γι αυτην πιο πανω)?Για τα σερβο απο οτι ειδα στον Κουτσο πρεπει να μπαινουν πιο μικρα στον δεκτη μου!Καθε συμβουλη δεκτη Undecided
    Καταγράφηκε

Παναγιωτης, Π.Φαληρο
    Οι αγγελιες μου
    ktsgr
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #55 στις: Τρίτη, 29 Νοε 2005, 14:44:46 »

Δηλαδη orck μου προτεινεις το slowstick απο πλευρας αντοχης και ευκολου χειρισμου?Τι δυνατοτητες αναβαθμισης εχουν αυτα τα δυο μοντελα για αργοτερα?και μια τελευταια ερωτηση,πως ελεγχω την τ/κ αν λειτουργει σωστα?Ευχαριστω για τη βοηθεια που δινετε!
    Καταγράφηκε
    orck
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #56 στις: Τρίτη, 29 Νοε 2005, 15:53:39 »

δεν ξερω τι ξερεις αλλα σου προτεινω πριν αγορασεις να πας κανα δυο ΣΚ σε καποιο μοντελοδρομιο να δεις τι γινεται, να συζητησεις με τον κοσμο και ισως να δεις και τα αεροπλανα που λεμε

οσον αφορα τον ελεγχο της ΤΚ σου διαβασε εδω http://jkon.aeromodelling.gr/
    λεει ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Δηλαδη orck μου προτεινεις το slowstick απο πλευρας αντοχης και ευκολου χειρισμου?Τι δυνατοτητες αναβαθμισης εχουν αυτα τα δυο μοντελα για αργοτερα?και μια τελευταια ερωτηση,πως ελεγχω την τ/κ αν λειτουργει σωστα?Ευχαριστω για τη βοηθεια που δινετε!
    Καταγράφηκε

Παναγιωτης, Π.Φαληρο
    Οι αγγελιες μου
    Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #57 στις: Τρίτη, 29 Νοε 2005, 22:35:40 »

ktsgr ό Δημήτρης προσφέρθηκε να σε βοηθήσει  Thumbs up και το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να βρεθείτε μαζί, είσαι πολύ τυχερός που βρίσκεσαι κοντά του.

Οπως σου είπε ο orck δες το βιβλίο του Γιάννη Κωνσταντακάτου και συγκεκριμένα το Συνθήκες Καλής Λειτουργίας. Δεν γράφει βέβαια τα πάντα, καλύπτει όμως τα περισσότερα θέματα υπεύθυνα. Δοκίμασε να κάνεις αναζήτηση απο την πρώτη σελίδα για "έλεγχος τηλεκατεύθυνσης". Ξεκίνησε σιγά σιγά να το διαβάζεις και μάθε ν' ανατρέχεις εκεί για ψάξιμο, όπως και στο φόρουμ.

Τα χαρακτηριστικά των μοντέλων και οι προτάσεις για χρήση γράφονται στα πρώτα μηνύματα.

Είναι ευχάριστο το ότι ο δέκτης σου δέχεται καινούργια σέρβο. Δεν ξέρω το συγκεκριμένο σύστημα, ελπίζω ο πομπός να έχει servo reverse.

orck η σύσταση για τα μοντέλα έγινε για το σύστημα ως έχει, χωρίς extra και έχει σημασία το βάρος των σέρβο για ένα μικρό μοντέλο όπως το E-Starter. Το βάρος που έβαλες πρέπει να είναι 10-20gr και χρειάζεται για το 400 μοτέρ που είναι βαρύτερο από το 350. Δεν αντισταθμίζει τα 100+ επιπλέον γραμμάρια του στάνταρντ δέκτη και σέρβο. Το E-Starter θα πετάξει και με ένα τέτοιο σύστημα αλλά με άλλα χαρακτηριστικά που δεν είναι υπέρ του αρχαρίου.

ktsg για να μην γράφω για κέντρο βάρους και υπομόχλια διάβασε το http://jkon.aeromodelling.gr/ninter-083b.htm.

Οσον αφορά για αναβάθμιση. Μιλάμε για μοντέλα των πάνω κάτω 40€ με τον κινητήρα και την έλικα. Σημασία έχει να εκπληρώσουν τον σκοπό τους δηλαδή να σε μάθουν.

Το Slowstick έχει πάμπολλα threads στο εξωτερικό με μετατροπές, πολλές υπερβολικές. Εκπληκτoς έμεινα με τις δυνατότητες αεροφωτογράφησης που μας παρουσίασε ο modelist https://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php/topic,219.0.html.

Στο E-Starter μπορείς να βάλεις brushless αλλά θα σε συμβούλευα να μην δεις το θέμα έτσι. Βρες τον Δημήτρη, αποφάσισε τι θα πάρεις, μάθε να πετάς και σύντομα, αν παίρνεις, θα σε κάνει ξεφτέρι και θα σου μάθει "άλλα κόλπα" https://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php/topic,301.0.html.
    Καταγράφηκε

bastman69
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #58 στις: Σάββατο, 31 Δεκ 2005, 10:34:13 »

Συνέχεια απο θέμα "Χρόνια Πολλά" bastman69
    To δικό μου e-starter δυστυχώς δεν το έχω πετάξει ακόμα λόγω υποχρεώσεων.
    Έχω και ένα Superstar40.
    Πετάω συνήθως στο Μ.Πεύκο που είναι και η δουλεία μου.
    Το setup του e-starter είναι :
    GWS eps350c
    προπέλα gws 9070
    ICS480
    μπαταρία 8.4v/400mAh NI-CD
    Πιστεύω να πετάει...

* 1227213449_10.jpg (53.12 KB, 316x240 - εμφανίστηκε 512 φορές.)
    Καταγράφηκε
    bastman69
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #59 στις: Κυριακή, 1 Ιαν 2006, 17:35:17 »

Καταρχήν καλή χρονιά σε όλους με υγεία και καλές πτήσεις.
    Επιτέλους σήμερα βρήκα λίγο χρόνο και πέταξα για 1η φορά το e-starter μου.
    Επείδη όμως ο χρόνος δεν ήταν αρκετός για να πάω σε κάποιο δοκιμασμένο μοντελοδρόμιο
    κατέληξα στην Ανθούσα στο επάνω πάρκινγκ του εκθεσιακού κέντρου HELEXPO (στο ύψος του ΜΑΚΡΟ πίσω απο το SPREADER)
    Ο χώρος είναι περίπου 200μ Χ 200μ όμως ανα 20 μέτρα έχει κολόνες φωτισμού περίπου 15 μέτρα ύψος. Έχει κάτω λεπτή άσφαλτο και είναι ιδανικό για κάποιον που
    μένει κοντά και έχει εμπειρία στο να αποφέυγει τις κολόνες στην διάρκεια της απογείωσης και της προσέγγισης για προσγείωση.
    Εγώ μάλλον είχα υπέρμετρη εμπιστοσύνη στον εαυτό μου...
    Ο άνεμος ερχόταν απο τέτοιο σημείο που με συνδυασμό με τη θέση του ήλιου δεν μου έδινε πάρα πολύ χώρο, παρόλα αυτά η πρώτη μπαταρία τέλειωσε και όλα καλώς. Πέταξα γύρω στο 5λεπτο και το e-starter ήτσν προβλέψιμο και σχετικά εύκολο για τα δικά μου χέρια. Έκανα κύκλους και 8αρια με επίπεδη πτήση και δεν δοκίμασα κάποιο ακροβατικό μιας και ήταν η πρώτη πτήση. Στην 2η μπαταρία κατά τη διάρκεια της απογείωσης και περίπου στο 1 μέτρο ύψος δέχθηκε ριπή ανέμου που το παρέσυρε πρός τις κολόνες, αιφνιδιάστηκα αλλά αντί να κόψω το γκάζι και να προσγειωθώ συνέχισα στην πορεία πρός τις κολόνες και κάνωντας μια δεξιά στροφή, μπάμ με τον έλικα πάνω στην κολόνα και ελέυθερη πτώση απο 10 μέτρα ύψος. Σκάει κάτω με τις ρόδες και έντρομος πάω κοντα να δω τη λυπητερή. Το αποτέλεσμα με εξέπληξε μιάς και πέρα απο ένα μικρό ράγισμα στο φελιζόλ στο σημείο που κολιέται το μοτέρ και της βάσης των τροχών το αεροπλάνο δεν είχε τίποτε άλλο. Μάλλον πρωτοχρονιάτικη χάρη ήταν αυτό.
    Και πάλι καλή χρονιά σε όλους και καλές πτήσεις χωρίς μεγάλες απώλειες...
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 2 3 [4] 5 6 7 ... 15     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αεροπλάνα R/C - Ηλεκτρικά  |  Εκπαιδευτικά - Trainers  |  Θέμα: Slowstick και E-Starter. Τα εκπαιδευτικά της GWS
    Μεταπήδηση σε: