Από τι βλέπω εκτός από την απάντηση του φίλου "skopos-Komotini" δεν υπάρχει φως στο τούνελ. Δεν υπάρχει, προς το παρόν, η δυνατότητα για σταθερή προμήθεια καυσίμου FAI 80-20.
Αυτό το καύσιμο το χρειάζομαι, τηρώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή, για την μηχανή MVVS 12,7ccm. Η μηχανή είναι σχεδιασμένη να καίει καύσιμο χωρίς νιτρο και να δουλεύει με συντονισμένη εξάτμιση. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, αν χρησιμοποιήσω καύσιμο με νίτρο από 5% και πάνω, θα πρέπει να μειώσω την συμπίεση προσθέτοντας ροδέλα κάτω από την κεφαλή.
Λόγω του ότι το FAI 80-20 δεν υπάρχει στην αγορά, σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω καύσιμο CoolPower ή Tornado 5% προσθέτοντας σε αυτό 2-3% καθαρό καστορέλαιο. Μορεί η μηχανή να αποδώσει σωστά με αυτό το καύσιμο ή θα πρέπει πάση θυσία να βρω το FAI 80-20;
Αγαπητέ Κώστα,
όπως οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί κινητήρες, έτσι και αυτός έρχεται υπερσυμπιεσμένος, για να λειτουργεί με απλό καύσιμο χωρίς νίτρο.
1) Σύμφωνα με τις οδηγίες μπορείς να βάλεις καύσιμο έως 5%. Αρα η πρώτη σου λύση είναι αυτή, προσθέτοντας όπως ανέφερες καστορέλαιο 3%. Τότε η αναλογία του νιτρομεθάνιου στο μίγμα θα πέσει στο 4,85%
2) Πράγματι μπορείς να βάλεις καύσιμο με περισσότερο απο 5% νίτρο μειώνοντας την συμπίεση. Αυτό εξαρτάται από το αν μπορείς να βρεις την μεταλλική φλάντζα (head shim) που χρειάζεται.
3) Από την στιγμή που αναφέρεις ότι έχεις καστορέλαιο, γιατί δεν αγοράζεις και καθαρή μεθανόλη, να φτιάξεις απ' ευθείας μίγμα 80/20 ;
4) Υπάρχει και η μέση λύση να φτιάξεις 80/20 και να το αναμίξεις με 5% νίτρο ώστε να μειωθεί η αναλογία του νίτρου όσο εσύ θέλεις.
Δεν μας είπες τι αποστολή έχει αυτός ο κινητήρας, σε τι μοντέλο θα χρησιμοποιηθεί. Αν χρειάζεσαι να λειτουργείς το throttle συχνά, ένα μικρό ποσοστό νιτρομεθάνιου ακόμα και 1% θα βοηθήσει αφάνταστα το κράτημα του ρελαντί και το άρπαγμα.
Αν πρόκειται να λειτουργεί στο φουλ από την αρχή ως το τέλος, το απλό 80/20 είναι πολύ καλό.