Καλησπέρα και καλώς ήρθες στην παρέα μας! Εδώ εκτός απο ωραία πράγματα θα βρείς ανθρώπους με όρεξη και γνώσεις πάνω σε αυτό το όμορφο χόμπυ. Απο όσα ξέρω λοιπόν μπορώ να δώσω μερικές απαντήσεις...
1. Τα μοτέρ που αναφέρεις είναι δυο κατηγορίες δύναμης, το 300 εννοείται πιο αδύμανο απο το 350. Βασικά αυτά τα μοτέρ παίζουν πολύ για μοντέλα όπως το e-starter της GWS. Εγώ για παράδειγμα έχω το προαναφερθέν μοντέλο με ένα 400άρι. Αποδείχτηκε πιο δυνατό με λίγο νεύρο επιπλέον.
2. Η σύνθεση του πομπού και του δέκτη είναι καθαρά προσωπική σου επιλογή και αυτό έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με τα χρήματα που διαθέτεις. Αυτό που θα πρέπει να δείς είναι μέχρι πού θέλεις να φτάσεις ως προς τα κανάλια. Υπάρχουν μοντέλα που απαιτούν 2-3-4 ή και πέντε σέρβο, άρα και κανάλια. Για αρχή ένα 3κάναλο ή τετρακάναλο μοντέλο είναι μια χαρά, το e-starter για παράδειγμα έχει 4 κανάλια. Γκάζι (ESC), ailerons, rudder και elevator. Τα servos πάλι εξαρτώνται απο το μέγεθος του αεροπλάνου. Υπάρχουν super mini, mini, normal και φυσικά τα πιο μεγάλα για μεγάλα σκαριά. Άρα το τι servo θα χρησιμοποιήσεις εξαρτώνται απο το μοντέλο.Το ESC πάλι είναι καλό να είναι κάποιο μοντέλο ποιοτικό που να διαθέτει ψηφιακές ρυθμίσεις, άλλωστε το παίρνεις μια φορά και το χρησιμοποιείς και σε άλλα αεροπλάνα.
3.Το receiver επίσης είναι συνήθως πακέτο με τον πομπό, αλλά μπορείς να το πάρεις και χωριστά και σε διάφορα μεγέθη και ποικίλες συχνότητων.
4. Η μπαταρία είναι επίσης καλό να είναι Li-po για να έχεις τη μέγιστη διάρκεια πτήσης. Είναι πιο ελαφριά απο τις άλλες και δεν παρουσιάζει φαινόμενα μνήμης (οπότε τη φορτίζεις χωρίς discharge). Ο φορτιστής θα είναι ανάλογος για Li-po ή multicharger που φορτίζει και άλλα διάφορα είδη στοιχείων.
5.Τα brushless μοτέρ δεν διαθέτουν πηνίο, είναι πολύστροφα με σχεδόν μηδενικές τριβές, τριφασικά (άρα και το ESC πρέπει να τα υποστηρίζει) και αθόρυβα, με πολύ καλές επιδόσεις.
Εν κατακλείδι λοιπόν και αφού έχεις τις βασικές απαντήσεις θα επιλέξεις κατα τη γνώμη μου ύστερα απο αρκετή σκέψη για το τι θέλεις να κάνεις και πόσο μακρυά έχεις σκοπό να φτάσεις. Αυτό θα σε γλυτώσει απο ένα νεκροταφείο πράγματων και εξοπλισμού που αργότερα δεν θα είναι αρκετός για να καλύψει τις ανάγκες σου. Πάντως αν σε ενδιαφέρει επειδή έχω σκοπό να πάρω το formoza της GWS που είναι ακροβατικό, έχω σε πολύ καλή κατάσταση το e-starter μου με ΟΛΟ το πακέτο για να πετάξει. Απο μπαταρίες, φορτιστές, τηλεκατέυθυνση κ.α. Μια πολύ καλή καιι συμφέρουσα λύση για αρχή

Εγώ πάντως με αυτό έμαθα και αποκόμισα την σωστή εμπειρία για να πάω παραπάνω...
Ελπίζω να σε κάλυψα