Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.692 μηνύματα σε 12.383 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 21:23:57

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 21:23:57

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από ΗΑWK 100
    [Σήμερα στις 00:24]

από Markhelis
    [Χθες στις 15:03]

[Χθες στις 08:22]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 09:28:56]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 12:32:39]

από AKISSSS
    [Πέμπτη, 2 Ιουλ 2026, 09:25:10]

[Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 22:36:48]

από SV 1 BTA
    [Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 14:24:54]

από spirost
    [Κυριακή, 28 Ιουν 2026, 20:23:34]

[Δευτέρα, 22 Ιουν 2026, 11:19:02]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 17 Ιουν 2026, 22:24:37]

από carapis
    [Δευτέρα, 8 Ιουν 2026, 21:40:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309692
    Σύνολο θεμάτων: 12383
    Online σήμερα: 107
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 62
    Συνολικά: 62
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2 3  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΕΤΑΙΡΙΑΣ LRP  (Αναγνώστηκε 9196 φορές)
    editor
    Aeromodeller
    *
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Παρασκευή, 27 Ιουν 2008, 19:08:55 »

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΕΣ
    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ( ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΩ ) ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ  LRP.
    Η ΓΝΩΣΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ - LIMITED LIFETIME WARRANTY – ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙ (ΜΗΝ ΤΣΙΜΠΑΤΕ).
    ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΜΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ. (ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΓΓΥΗΣΗ)  Η ΟΠΟΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ.

ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ SPEED CONTROL BRUSHLESS LRP ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΒΛΑΒΗ (ΚΑΠΝΙΣΜΑ) ΟΤΑΝ ΤΟ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑΚΙ ME ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ BRUSHLESS ΜΟΤΕΡ LRP.  ΤΟ ΞΑΝΑ ΕΒΑΛΑ ΣΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΤΗ ΤΙΣ ΕΓΓΥΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΓΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟ.  ΑΥΤΟΣ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΝ ΒΛΑΒΗ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ Η ΕΓΓΥΗΣΗ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ.  ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΗ ΠΙΕΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΤΙΣ LRP ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΟΝ ΚΙΝΕΖΟ……..  200€  ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ
    ΝΟΜΙΖΩ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ  ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ  - LIMITED LIFETIME WARRANTY – ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΕΙΣ.
    ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  Η΄  ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΞΟΔΑ ΑΣ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ - LIMITED LIFETIME WARRANTY – ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΕΣ (ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΧΑΛΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΟΜΠΙ) ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΙΝΟΥΝ.
    ΒΓΑΛΤΕ ΠΟΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΕΣ.
     ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΕΙΟ ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ.

ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ R/C SITE ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΕΣ.  Thumbs up
    Καταγράφηκε
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #1 στις: Παρασκευή, 27 Ιουν 2008, 21:02:19 »

ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ R/C SITE ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΕΣ.  Thumbs up

Τί ακριβώς να προωθήσουμε φίλε editor.

Μέ όλο αυτό τό κατεβατό που έγραψες, καί έτσι όπως τό έγραψες δέν βγαίνει νόημα.

Ποιόν και τί κατηγορείς.  Δώσε ονόματα στόν λαό. (Μόνο έτσι θά ξέρουμε από ποιόν θά προστατευθούμε).
    Αλλά και πάλι, αυτός θά πεί τα δικά του..............................

δηλαδή θά πεί.........Μήπως έβαλες ανάποδη πολικότητα, μήπως τό ζόρισες, μά δέν μού έχει ξανατύχει, μήπως ή μπαταρία ήταν κάπως , μήπως ανέβηκες κα εσύ επάνω, μήπως άρχισες τα σπινιαρίσμτα  κ.λ.π κ.λ.π και πάει λέγοντας.

Ακριβώς όπως τό είπες. Θά κάνει τόν κινέζο, τόν σέρβο, τόν κορεάτη, τόν γερμανό.

Είναι ή κλασική καραμέλα που πιπιλάνε όλοι οί επαγελματίες, ασχέτως κλάδου,  και ειδικότητος.

Και προσωπικά έχω αρκετές τέτοιες εμπειρίες. Εκτός μοντελισμού. Παντού είναι τά ίδια.

Σέ τέτοιες περιπτώσεις είναι να μήν σου τύχει. Undecided Undecided
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

tedr50
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #2 στις: Παρασκευή, 27 Ιουν 2008, 21:10:38 »

Φίλε editor στο μοντελισμό κανένας δεν δίνει εγγύηση και για τίποτα.Έχε το υπόψην σου αυτό Wink Wink Wink
    Καταγράφηκε

fly as high as the sun
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #3 στις: Παρασκευή, 27 Ιουν 2008, 21:17:30 »

Φίλε editor στο μοντελισμό κανένας δεν δίνει εγγύηση και για τίποτα.Έχε το υπόψην σου αυτό Wink Wink Wink

Σωστός. Wink
    Και κυρίως σέ μικροπραγματάκια όπως speed control, servo,μπαταρίες,δέκτες και γενικώς σέ όλα αυτά τα συναφή.

Απαξ και μπήκαν επάνω στό μοντέλο, τέλος. Καί όπως προείπα, είναι να μήν σού τύχει.
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #4 στις: Παρασκευή, 27 Ιουν 2008, 21:19:48 »

Και εγγύηση να σου δώσει ,είναι να μην σου βγει προβληματικό το εργαλείο. Αλλιως αντε βρες άκρη με την εγγύηση. Είναι ικανοι να σου πουν ότι φταις, ακόμη και για το ότι το έβγαλες από το σακουλάκι και το χρησιμοποιείς. Εχω άπειρα τέτοια παραδείγματα όχι από τον αερομοντελισμό αλλά γενικώς...

Φιλικά Κώστας.
    Καταγράφηκε
    editor
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #5 στις: Παρασκευή, 27 Ιουν 2008, 21:38:45 »

« Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 11 Ιουλ 2008, 01:18:00 από editor » Καταγράφηκε
    editor
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #6 στις: Παρασκευή, 11 Ιουλ 2008, 01:16:05 »

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟ.   
    ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ. 
    ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΑΝΕΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΩΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΦΙΛΟ.  Thumbs up Thumbs up Thumbs up

Καταγράφηκε
    Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #7 στις: Παρασκευή, 11 Ιουλ 2008, 09:08:49 »

editor καλωσόρισες στο Aeromodelling GR.

Θα προτιμούσα όμως να ξεκινήσεις κάπως πιο ομαλά.

Το αρχικό μήνυμα σου

1. Δεν αφορά αερομοντελλιστικό υλικό αν και τα ESC χρησιμοποιούνται και από εμάς.
    2. Οπως είναι γραμμένο δίνει την εντύπωση δυσφήμισης και όχι προειδοπποίησης, η οποία γίνεται ανώνυμα.
    3. Το τελευταίο μήνυμα σου για ανευθυνότητα και απάτη στην Ελλάδα είναι γενίκευση που δεν στηρίζεται πουθενά και θίγει τους Ελληνες επαγγελματίες. Εξ άλλου, όπως έγραψες, έγινε επικοινωνία και με Γερμανία.

Είναι κατανοητή η αγανάκτηση σου με την αστοχία ενός επώνυμου και ακριβού εξαρτήματος. Το lifetime warranty ισχύει υπό προϋποθέσεις σωστής χρήσης.

Προσπάθησε να δεις και την πλευρά της εταρείας. Δεν θα υπάρχουν και κρούσματα επιτηδείων που θέλουν να εκμεταλλευτούν το lifetime warranty;

Πιστεύω οτι, αν έχεις πραγματικά δίκιο, με σωστή επικοινωνία με την εταιρεία, θα πάρεις ένα νέο, θα χρειαστεί όμως χρόνος. Είναι μια εκνευριστική κατάσταση, δεν βλέπω άλλο δρόμο όμως να βρεις το δίκιο σου, αν όντως τα πράγματα έγιναν όπως τα περιγράφεις.

Το θέμα είναι να πείσεις την εταιρεία οτι δεν έγινε κακή χρήση.

Προσωπικά έχω βγάλει άκρη αρκετές φορές, όταν είχα τον χρόνο ν' ασχοληθώ όπως έπρεπε 

Σε περιπτώσεις καταγγελιών πιό συχνά βλέπω να έχει το περισσότερο δίκιο αυτός που κατηγορείται

Μια σωστή ενημέρωση ενδιαφέρει όλους.
    Καταγράφηκε

Πριν κάνετε ερώτηση: Ψάξατε στο Aeromodelling GR ή στο Βιβλίο του jkon;
    Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
    astroflight
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #8 στις: Δευτέρα, 30 Ιαν 2012, 23:46:22 »

Χαιρετώ την ιπτάμενη παρέα! 
    Σαν παλιός μοντελιστής και τεχνικός σε συστήματα τηλεχειρισμού-λέγε με Futaba-ποστάρω έστω και μετά από καιρό-,έχω να πω 2 λόγια :
    Ξεκινώ από τα πολύ βασικά:
    Κάθε εταιρεία με κορυφαίο όνομα στην "πιάτσα"δεν της αρέσουν οι βλάβες γι'αυτό το λόγο περνάει τα προιόντα της από δεκάδες Q.C. (quality control)...από κραδασμούς χαμηλές /υψηλές θερμοκρασίες,μέχρι υπερτάσεις!,και ξέρει πολύ καλά ΚΑΙ να αναγνωρίζει τις αστοχίες των υλικών,αλλά και τις κακουχίες που περνάνε τα προιόντα τους στους πελάτες...με λίγα λόγια: μια τόσο μεγάλη εταιρεία σαν την LRP (αλλά και LRP βέβαια)ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΟΙ!  ξερουν τα παντα από το προιόν τους και 9στις 10 φορές κανουν αντικαταστάσεις ακόμα και υπαιτιότητι του πελάτη...ούτε το κινέζο κάνουν ούτε το γερμανό..
    και,ΝΑΙ,δικαιώνεσαι αν το ηλεκτρονικό κοντρόλ/σέρβο/ή γενικά συσκευή που αγόρασες έχει βλάβη,χωρίς καν να το συζητούμε,αλλά πιστέψτε με,999 στις 1000 επισκευές ήταν κακή χρήση,άγνοια,και ημιμάθεια...έχω δώσει πραγματικά πολλές ομηρικές μάχες για πολλούς πελάτες που πραγματικά ΔΕΝ ΕΦΤΑΙΓΑΝ,αλλά έχω απορρίψει και πάρα πολλούς που απλά καννιβάλιζαν,ήταν τσαπατσούληδες,και "ξερόλες" ή απλά πειραματίζονταν με τα ηλεκτρονικά...
    Στα esc τώρα,τα πράγματα είναι απλά....είναι αν προσέξατε "LIMITED LIFETIME WARRANTY",και δεν ισχύει η εγγύηση εάν:
    - το βάλεις στη μπαταρία με ανάποδη πολικότητα!καίγεται!τέλος!... (και ένας τεχνικός μπορεί να καταλάβει αν η μπαταρία μπήκε ανάποδα...Wink)
    - υπερβείς τα specs πχ αντι για 12 βολτ βάλεις 18 θα το πάρεις στο χέρι...(και αυτό φαίνεται...Wink)
    - το βραχυκυκλώσεις καιγεται στο δευτερόλεπτο και λιώνουν τα πάντα...
    - πάρει νερά εννοείται "βγάζει μάτια"...
    - σε brushless esc (sensored μάλιστα) βάλεις τα καλώδια σε λάθος σειρά και επιμείνεις να δουλέψει...απλά θα δεις καπνό...

Θα συμφωνήσω με τον κο Κώστα πως το γράψιμό σου είναι υπόπτως δυσφημιστικό,και όπως καταλαβαίνει κανείς δε λαμβάνεται καν σοβαρά...
    Αν κάποιος έχει πρόβλημα δίνει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ,αριθμό σειράς και μοντέλο και ποιος ξέρει; μπορεί και να βρεθεί άκρη...αλλά τώρα με ένα πόστ στο βρόντο για κάποιο LRP με βλάβη που...κάπνισε...τι να πω...πολύ ερασιτεχνικό... Wink

Καταγράφηκε

Ferro noscentius aurum

www.rc-tunerz.com Ελληνικό forum μοντελισμού και όχι μόνο.
    0 teo
    Aeromodeller Hero Member

ουδέν κρυπτόν υπό του ηλίου

« Απάντηση #9 στις: Τρίτη, 31 Ιαν 2012, 00:11:48 »

Εγώ έχω φανεί τυχερός και έχω στείλει πίσω στο εξωτερικό με δικά μου έξοδα:
    1 UBEC που έκαψε δέκτη
    1 bell motor καμένο
    1 receiver που δεν συντόνιζε
    και μου τα έχουν αντικαταστήσει χωρίς να είχα εγγύηση σε κανένα.
    Απλά τους είπα την ιστορία μου και τους ζήτησα αντικατάσταση γιατί θεώρησα πως ήταν πρόβλημα κατασκευής και όχι χρήσης.
    Είναι που θα πέσεις και αν θα τους πείσεις.
    Καταγράφηκε

FrSky ACCST @ Spektrum-DX7
    E-Starter || Wilga 2000 || Easy Cub
    Hawk Sky || Easy Star I || Sky Sprite
    Easy Glider Pro || Phoenix 2000 || Phoenix EVO
    LampoLiS
    Aeromodeller Hero Member

Το Σήμερα Είναι Το Αύριο Για το Οποίο Ανησυχούσα Χ

« Απάντηση #10 στις: Τρίτη, 31 Ιαν 2012, 00:22:10 »

φίλε astroflight μάλλον δεν το πρόσεξες αλλά απαντάς σε κάποιον που έγραψε κάτι τον ιουνιο του 2008... 3,5 χρόνια πριν..
    Καταγράφηκε

Τrex 450 sport fbl,copter cx450 se v2,copterx 450 scale body ce-135,e-sport phoenix glider,blade mcpx                              Karistos Fly Team[/size
    astroflight
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #11 στις: Τρίτη, 31 Ιαν 2012, 10:37:29 »

φίλε astroflight μάλλον δεν το πρόσεξες αλλά απαντάς σε κάποιον που έγραψε κάτι τον ιουνιο του 2008... 3,5 χρόνια πριν..

Αγαπητέ Lampolis δεν τό'χασα ακόμα! WinkΑν διάβασες από την αρχή όλο το κειμενό μου,γράφω: "-ποστάρω έστω και μετά από καιρό-,"...σίγουρα δεν τα γράφω για αυτόν-ίσως το ύφος ναι,να είναι λίγο σε αυτόν-,αλλά εννοώ και απαντώ σε όλα αυτα τα ποστ περί κακών εταιρειών,σκάρτων ηλεκτρονικών κλπ.
    -Αν έχετε πρόβλημα με τα προιόντα που αγοράσατε πάτε πίσω και "γκρινιάζετε" όμορφα.Το να κάνεις φασαρία στο μαγαζί που απλώς πουλάει δεν κερδίζεις τίποτα.
    -Αν δείτε πως το κατάστημα πάει να σας ρίξει υπάρχει και η ένωση καταναλωτών,αλλά και ο συνήγορος του πολίτη...
    -Τα ηλεκτρονικά (ακόμα και με τεχνικές γνώσεις)ΔΕΝ τα σκαλίζετε ή τα κακοποιήτε και μετά ζητάτε τα ρέστα!Είναι το μόνο σίγουρο πως ο κατασκευαστής και ο σχεδιαστής του κυκλώματος ξέρει πολύ καλύτερα τι έφτιαξε από τον ηλεκτρονικό της γειτονιάς...Οπότε,το στέλνετε σε άριστη κατάσταση!Θα το λάβουν υπ'όψιν τους σίγουρα!
    -Και βασικό: Η ειλικρίνεια είναι πολύ πιο αποδοτική από την πονηριά...είναι ΠΟΛΥ πιο σεβαστό να πεις "μεγάλε το έκαψα,ξεχάστηκα και κόλλησα τα dean's ανάποδα" παρά να προσπαθείς να βγάλεις τρελή ολόκληρη ομάδα τεχνικών...
    -Όταν αγοράζουμε κάτι από το εξωτερικό*,Η το στέλνουμε με δικά μας έξοδα να φτιαχτεί στο εξωτερικό...Η πάμε στον αντιπρόσωπο και του ζητάμε να το στείλει,αλλά δεν πρήζουμε το μαγαζάτορα που τα εισάγει περιστασιακά ή επίσημα αν δεν υπάρχει η απόδειξη αγοράς...Τουλάχιστον να είναι και αυτός κάπου καλυμμένος αλλά και να πληρωθεί από την εταιρεία για τον κόπο του...(αποστολές,παραλαβές,κλπ) ΟΚ μερικές εταιρείες βλέπουν από κάποιο σειριακό αριθμό το προιόν τους προς επισκευή (ή από κάποιο ολοκληρωμένο τη σειρά παραγωγής)και δε ζητάνε απόδειξη,ή απλά το προιόν έχει πολύ χαμηλό κόστος οπότε αντικαθίσταται άμεσα,αλλά οι περισσότερες εταιρείες (πχ Apple-iphone)ζητάνε απόδειξη αγοράς και τη συσκευή απείραχτη!

Ο καταναλωτής έχει πολλές επιλογές:Δε φτάνει μόνο το προιόν να τον ικανοποιεί αλλά κοιτάζει και λίγο πιο πέρα:
    -τι γίνεται σε περίπτωση επισκευής;...(κάλυψη,ανταλλακτικά,κόστος...)
    -τι κάνει όταν λήξει η εγγύηση και χρειαστεί κάτι;
    -ανταλλακτικά;θα υπάρχουν και μετά από 2-5 χρόνια; (πχ πλαστικό κέλυφος)

*μπορώ να αναφέρω δεκάδες esc mamba ή ezrun που κάηκαν "χωρίς"(; ) λόγο...τι γίνεται με αυτά; απάντηση: πίσω στο εργοστάσιο,με την απόδειξη αγοράς!
    Καταγράφηκε

Ferro noscentius aurum

MrFuelMan
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #12 στις: Τρίτη, 31 Ιαν 2012, 11:34:24 »

Καλημέρα, φίλε, astroflight.
    Κατ' αρχάς, θα συμφωνήσω με τα γραφόμενά σου, καθώς στα 15 χρόνια ενασχόλησής μου με τα ελικόπτερα, έχω δει πάρα πολλές περιπτώσεις λανθασμένης χρήσης, είτε μηχανικών είτε ηλεκτρονικών εξαρτημάτων και φυσικά να πέφτει το ανάθεμα στο προϊόν και στην εταιρία κατασκευής.
    Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ μου εκτίμηση, για αυτή την, αβίαστη, μετάθεση ευθυνών, οφείλεται, είτε σε άγνοια χρήσης του εξαρτήματος, είτε σε λανθασμένη χρήση, αλλά κυρίως
    στην απροθυμία, αδυναμία, πολλών να διαβάσουν το εγχειρίδιο λειτουργίας (manual).
    Φυσικά, υπάρχουν και κάποιοι " έξυπνοι", ευτυχώς λίγοι, που θεωρούν τους άλλους αδαείς, υποστηρίζοντας ότι αυτοί τα έκαναν όλα σωστά αλλά το εξάρτημα έπρεπε να δουλέψει, έστω και με ανάποδη πολικότητα. Huh

Υ.Γ
    Επειδή, όπως γράφεις στο κείμενό σου είσαι τεχνικός Futaba, θα μπορούσες να μου στείλεις ένα email επικοινωνίας;
    Ευχαριστώ

Καταγράφηκε

www.RCFUEL.GR      ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΚΑΥΣΙΜΟΥ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΑΕΡΟΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ
    Ψωμάς Γιάννης   
    Rapicon Team
    astroflight
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #13 στις: Τρίτη, 31 Ιαν 2012, 11:54:13 »

Καλημέρα φίλε Γιάννη! Σωστά τα λες,το έχω συναντήσει πολλές φορές...:η άγνοια και η ημιμάθεια για κάτι που δεν ξέρουμε μας κάνει ή να το εμπαίζουμε ή να το μισούμε...ναι,τεχνικός ήμουν στα Futaba-Hitec σε γνωστή εταιρεία τότε,και μάλιστα πανευρωπαικά...(τρομάρα μου)...... Wink
    Σου έστειλα μέηλ και ό,τι χρειαστείς εδώ είμαι...
    Καταγράφηκε

Ferro noscentius aurum

hlsat
    Aeromodeller Hero Member

ΗΛΙΑΣ ΞΑΝΘΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ

« Απάντηση #14 στις: Τρίτη, 31 Ιαν 2012, 12:10:48 »

Χαιρετώ την ιπτάμενη παρέα! 
    Σαν παλιός μοντελιστής και τεχνικός σε συστήματα τηλεχειρισμού-λέγε με Futaba-ποστάρω έστω και μετά από καιρό-,έχω να πω 2 λόγια :
    Ξεκινώ από τα πολύ βασικά:
    Κάθε εταιρεία με κορυφαίο όνομα στην "πιάτσα"δεν της αρέσουν οι βλάβες γι'αυτό το λόγο περνάει τα προιόντα της από δεκάδες Q.C. (quality control)...από κραδασμούς χαμηλές /υψηλές θερμοκρασίες,μέχρι υπερτάσεις!,και ξέρει πολύ καλά ΚΑΙ να αναγνωρίζει τις αστοχίες των υλικών,αλλά και τις κακουχίες που περνάνε τα προιόντα τους στους πελάτες...με λίγα λόγια: μια τόσο μεγάλη εταιρεία σαν την LRP (αλλά και LRP βέβαια)ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΟΙ!  ξερουν τα παντα από το προιόν τους και 9στις 10 φορές κανουν αντικαταστάσεις ακόμα και υπαιτιότητι του πελάτη...ούτε το κινέζο κάνουν ούτε το γερμανό..
    και,ΝΑΙ,δικαιώνεσαι αν το ηλεκτρονικό κοντρόλ/σέρβο/ή γενικά συσκευή που αγόρασες έχει βλάβη,χωρίς καν να το συζητούμε,αλλά πιστέψτε με,999 στις 1000 επισκευές ήταν κακή χρήση,άγνοια,και ημιμάθεια...έχω δώσει πραγματικά πολλές ομηρικές μάχες για πολλούς πελάτες που πραγματικά ΔΕΝ ΕΦΤΑΙΓΑΝ,αλλά έχω απορρίψει και πάρα πολλούς που απλά καννιβάλιζαν,ήταν τσαπατσούληδες,και "ξερόλες" ή απλά πειραματίζονταν με τα ηλεκτρονικά...
    Στα esc τώρα,τα πράγματα είναι απλά....είναι αν προσέξατε "LIMITED LIFETIME WARRANTY",και δεν ισχύει η εγγύηση εάν:
    - το βάλεις στη μπαταρία με ανάποδη πολικότητα!καίγεται!τέλος!... (και ένας τεχνικός μπορεί να καταλάβει αν η μπαταρία μπήκε ανάποδα...Wink)
    - υπερβείς τα specs πχ αντι για 12 βολτ βάλεις 18 θα το πάρεις στο χέρι...(και αυτό φαίνεται...Wink)
    - το βραχυκυκλώσεις καιγεται στο δευτερόλεπτο και λιώνουν τα πάντα...
    - πάρει νερά εννοείται "βγάζει μάτια"...
    - σε brushless esc (sensored μάλιστα) βάλεις τα καλώδια σε λάθος σειρά και επιμείνεις να δουλέψει...απλά θα δεις καπνό...

Θα συμφωνήσω με τον κο Κώστα πως το γράψιμό σου είναι υπόπτως δυσφημιστικό,και όπως καταλαβαίνει κανείς δε λαμβάνεται καν σοβαρά...
    Αν κάποιος έχει πρόβλημα δίνει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ,αριθμό σειράς και μοντέλο και ποιος ξέρει; μπορεί και να βρεθεί άκρη...αλλά τώρα με ένα πόστ στο βρόντο για κάποιο LRP με βλάβη που...κάπνισε...τι να πω...πολύ ερασιτεχνικό... Wink

Καλημερα φιλε μου.Ολα καλα αυτα που γραφης αλλα ειναι ενα ονειρο απατηλο αν νομιζης οτι το καθε προιον παραγωγης απο οποια δηποτε εταιρεια περναη τεστ λειτουργικοτητος και αντοχης μονο του η ενα ενα .
    Αυτο ο ελεγχος τεστ ανοικη σε αλλες εποχες δυστυχος τωρα ο ελεγχος ειναι δειγματολιπτικος απο ολη την παρτιδα παραγωγης και δεν ειναι ατομικος και  με χαρτι και αριθμο και ημερομηνια για καθε υλικο.
    Εχω παη σε εργοστασια παραγωγης του εξωτερικου για ηλεκτρονικα λογο επαγγελματος και το γνωριζω γιατι το ειδα αυτο το θεμα καλα.
    Το ειχα δη και στις παλιες εποχες πως γινοταν το τεστ μια μια συσκευη ( και εχω δουλευψη κιολας ) και το ειδα και τωρα κοντα πως γινεται πλεον.
    Αρα ξεχναμαι αυτα που λεγονται απο πολλους για το τεστ.
    Καταγράφηκε

Χαρας το μαστορα που εχει μεγαλα κεφια
    Σελίδες: [1] 2 3  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Ηλεκτρονικά (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΕΤΑΙΡΙΑΣ LRP
    Μεταπήδηση σε: