Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.692 μηνύματα σε 12.383 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 21:22:30

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 21:22:30

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από ΗΑWK 100
    [Σήμερα στις 00:24]

από Markhelis
    [Χθες στις 15:03]

[Χθες στις 08:22]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 09:28:56]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 12:32:39]

από AKISSSS
    [Πέμπτη, 2 Ιουλ 2026, 09:25:10]

[Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 22:36:48]

από SV 1 BTA
    [Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 14:24:54]

από spirost
    [Κυριακή, 28 Ιουν 2026, 20:23:34]

[Δευτέρα, 22 Ιουν 2026, 11:19:02]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 17 Ιουν 2026, 22:24:37]

από carapis
    [Δευτέρα, 8 Ιουν 2026, 21:40:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309692
    Σύνολο θεμάτων: 12383
    Online σήμερα: 107
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 65
    Συνολικά: 65
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 [2] 3  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΕΤΑΙΡΙΑΣ LRP  (Αναγνώστηκε 9194 φορές)
    hlsat
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

ΗΛΙΑΣ ΞΑΝΘΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ

« Απάντηση #15 στις: Τρίτη, 31 Ιαν 2012, 12:18:01 »

φίλε astroflight μάλλον δεν το πρόσεξες αλλά απαντάς σε κάποιον που έγραψε κάτι τον ιουνιο του 2008... 3,5 χρόνια πριν..

Αγαπητέ Lampolis δεν τό'χασα ακόμα! WinkΑν διάβασες από την αρχή όλο το κειμενό μου,γράφω: "-ποστάρω έστω και μετά από καιρό-,"...σίγουρα δεν τα γράφω για αυτόν-ίσως το ύφος ναι,να είναι λίγο σε αυτόν-,αλλά εννοώ και απαντώ σε όλα αυτα τα ποστ περί κακών εταιρειών,σκάρτων ηλεκτρονικών κλπ.
    -Αν έχετε πρόβλημα με τα προιόντα που αγοράσατε πάτε πίσω και "γκρινιάζετε" όμορφα.Το να κάνεις φασαρία στο μαγαζί που απλώς πουλάει δεν κερδίζεις τίποτα.
    -Αν δείτε πως το κατάστημα πάει να σας ρίξει υπάρχει και η ένωση καταναλωτών,αλλά και ο συνήγορος του πολίτη...
    -Τα ηλεκτρονικά (ακόμα και με τεχνικές γνώσεις)ΔΕΝ τα σκαλίζετε ή τα κακοποιήτε και μετά ζητάτε τα ρέστα!Είναι το μόνο σίγουρο πως ο κατασκευαστής και ο σχεδιαστής του κυκλώματος ξέρει πολύ καλύτερα τι έφτιαξε από τον ηλεκτρονικό της γειτονιάς...Οπότε,το στέλνετε σε άριστη κατάσταση!Θα το λάβουν υπ'όψιν τους σίγουρα!
    -Και βασικό: Η ειλικρίνεια είναι πολύ πιο αποδοτική από την πονηριά...είναι ΠΟΛΥ πιο σεβαστό να πεις "μεγάλε το έκαψα,ξεχάστηκα και κόλλησα τα dean's ανάποδα" παρά να προσπαθείς να βγάλεις τρελή ολόκληρη ομάδα τεχνικών...
    -Όταν αγοράζουμε κάτι από το εξωτερικό*,Η το στέλνουμε με δικά μας έξοδα να φτιαχτεί στο εξωτερικό...Η πάμε στον αντιπρόσωπο και του ζητάμε να το στείλει,αλλά δεν πρήζουμε το μαγαζάτορα που τα εισάγει περιστασιακά ή επίσημα αν δεν υπάρχει η απόδειξη αγοράς...Τουλάχιστον να είναι και αυτός κάπου καλυμμένος αλλά και να πληρωθεί από την εταιρεία για τον κόπο του...(αποστολές,παραλαβές,κλπ) ΟΚ μερικές εταιρείες βλέπουν από κάποιο σειριακό αριθμό το προιόν τους προς επισκευή (ή από κάποιο ολοκληρωμένο τη σειρά παραγωγής)και δε ζητάνε απόδειξη,ή απλά το προιόν έχει πολύ χαμηλό κόστος οπότε αντικαθίσταται άμεσα,αλλά οι περισσότερες εταιρείες (πχ Apple-iphone)ζητάνε απόδειξη αγοράς και τη συσκευή απείραχτη!

Ο καταναλωτής έχει πολλές επιλογές:Δε φτάνει μόνο το προιόν να τον ικανοποιεί αλλά κοιτάζει και λίγο πιο πέρα:
    -τι γίνεται σε περίπτωση επισκευής;...(κάλυψη,ανταλλακτικά,κόστος...)
    -τι κάνει όταν λήξει η εγγύηση και χρειαστεί κάτι;
    -ανταλλακτικά;θα υπάρχουν και μετά από 2-5 χρόνια; (πχ πλαστικό κέλυφος)

*μπορώ να αναφέρω δεκάδες esc mamba ή ezrun που κάηκαν "χωρίς"(; ) λόγο...τι γίνεται με αυτά; απάντηση: πίσω στο εργοστάσιο,με την απόδειξη αγοράς!

Και σε αυτο το ποστ φιλε μου ονειρευεσαι αν πιστευης οτι η εταιρεια παραγωγης για οποια δηποτε συσκευη εχει κανει τα παντα στην εντελεια γιατι τοτε βγαινουν τα διορθωτικα φυλλαδια για τους τεχνικους σερβης για αντικατασταση και μετατροπη στα κυκλωματα που απο το υστερον βλεπουν τα λαθη τους.
    Χορια που για ενα υλικο οπως π.χ μια ζενερ η μια διοδο προστασιας αναποδης πολικοτηρας εφτελους αξιας δεν την τοποθετουν εντος της συσκευης.
    Αυτο δειχνη οτι καποια πραγματα απο αυτες ειναι λαθος η εσκεμενα. 
    Καταγράφηκε

Χαρας το μαστορα που εχει μεγαλα κεφια
    astroflight
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #16 στις: Τρίτη, 31 Ιαν 2012, 12:56:06 »

Σωστά τα λες αν απευθύνεσαι σε καταναλωτικά ηλεκτρονικά...θα ξέρεις όμως πως άλλο έλεγχο έχει μια ηλεκτρονική διάταξη κλάσεως "Β" και άλλη η κλάσεως "Α"...
     Από κει και πέρα αν η εταιρεία που φτιάχνει τα Χ ηλεκτρονικά και έχει και κάποιο όνομα,θεωρεί πως οι πλακέτες της είναι κλάσης Α οπότε και περνάνε από δεκάδες ελέγχους (καθαρισμούς,κόλληση εξαρτημάτων,οπτικό έλεγχο,ξήρανση,θερμοκρασίες,κραδασμικό,επαναληπτικό έλεγχο,κλπ) έχει κάθε λόγο να πουλάει πανάκριβα το καμάρι της σε σύγκριση με το ίδιο προϊόν που απλά περνάει στον καταναλωτή με δειγματοληψία 1στα 1000...Όταν όμως ακόμα και σε απλές συσκευές βλέπεις εκείνο το στρογγυλό χαρτάκι που γράφει "QC passed" σε κάθε κομμάτι,τότε είναι σίγουρο πως η συσκευή δουλεύει;μπα....έχω πετύχει μπλέντερ με αυτό το αυτοκόλητο και απλά πέρναγε ρεύμα στο καλώδιο...το μοτέρ όμως ήταν βραχυκυκλωμένο...όπως και 2κάναλο δέκτη Hitec με τσεκαρισμένο το qc,αλλά το κανάλι 2 δεν έπαιζε...
    Τι θέλω να πω: ακόμα και το qc εξαρτάται και από τον ανθρώπινο παράγοντα (άρα κόστος) και από τη βαρύτητα των προδιαγραφών που θέτει ο πελάτης στο εργοστάσιο,πχ σε ένα αεροπλάνο κάθε ηλεκτρονική κάρτα του είναι διπλό-τριπλο τσεκαρισμένη σε κάθε της υλικό αλλά και συνολικά στις πιο ακραίες συνθήκες,αλλά και πάλι έχουν και εφεδρική γιατί εκεί δεν υπάρχει εγγύηση ούτε παίζει να χαλάσει...πάει λοιπόν ο τεχνικός της αεροπορικής εταιρείας,βλέπει τη διαδικασία παραγωγής,τσεκάρει μαζι με τον κατασκευαστή μια-μία τις πλακέτες και με το τελικό κοντρολ παίρνουν το ΟΚ για την αγορά... όλα τα άλλα  καταναλωτικά ηλεκτρονικά,απλώς λειτουργούν είτε στο 100% ή στο 89%...δηλαδή άλλοτε καλά άλλοτε μέτρια αλλά ποτέ δεν είσαι σίγουρος αν θα συνεχίσουν να δουλεύουν το ίδιο και αύριο...
    Ε,για αυτά υπάρχουν οι εγγυήσεις... Wink
    Καταγράφηκε

Ferro noscentius aurum

www.rc-tunerz.com Ελληνικό forum μοντελισμού και όχι μόνο.
    smartalex
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #17 στις: Τρίτη, 31 Ιαν 2012, 13:05:43 »

φιλε astroflight

σίγουρα αρκετοι  απο εμας εχουμε κανει καποια πατατα και εχουμε κάψει διαφορα , θες βιασύνη  ,θες απροσεξία , θες πείραμα , όπως και να το πεις , εχει συμβει και στους εμπειροτερους .

όμως μην παρασύρεσαι λογο της εργασιας σου , που σίγουρα πολλά θα εχουν δει τα ματια , δεν  ελεγχονται τα παντα ανα τεμάχιο , άλλα δειγματοληπτικά  ανα παρτιδα .

θα σου δώσω παραδειγμα για να δεις οτι και μεγαλες εταιριες στο βωμο τον πωλησεων κανουν  λαθη .

απο horizon λοιπον  για το f-16 που κυκλοφόρησε  σε  εκδοσή με μοτερ και φανα ,( ενα τρισαθλιο συνδιαμο απο art tech )  χωρις σερβο - ρυθμιστη κλπ σε τιμη αρκετα υψηλη  , το οποιο μολις σηκωνοταν απο το εδαφος καιγονταν το μοτερ , με αποτελεσμα συνηθως την πτωση του αεροπλανου .

στην αμερικη ( βλεπε rc group και αλλα φορουμ  ) εγινα πολλες καταγγελειες για το παραπανω ,  αφου καταλαβαν το λαθος τους  ( αντι να χρησιμοποιησουν εξ αρχης δικο τους μοτερ και φανα )  προσπαθησαν να πεισουν τον κοσμο οτι αιτια του κακου ηταν η ρυθμιση του esc , και εκδοσαν ανακοινωση για την σωστη ρυθμιση του , που ομως παλι ειχε το ιδιο αποτελεσμα , και εν τελη αναγκατστηκαν να αποσυρουν την εκδοση αρων -αρων  .

σημειωση οτι  στην συσκευασια δεν ανεφεραν οτι φανα και μοτερ ηταν απο αλλη εταιρια , νομιζε ο κοσμος οτι ειχε τα δικα τους ηλεκτρονικα .

Καταγράφηκε

hirobo srb - trex 250 - trex 500 - blade 400 - blade msr - extra 300 pkz - yak 54 eflite - f16 eflite - mosquito fms - habu pkz - icon a5 pkz - f86 eflite - f86 alfa models - ta183 alfa models
    twister multiplex - mig-29 sebart- fox - pkz p51- corsair - f-16starmax - venus 3d-
    astroflight
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #18 στις: Τρίτη, 31 Ιαν 2012, 13:16:43 »

smartalex,για αυτό απάντησα πιο πάνω,κάθε εταιρεία κάνει και τα ανάλογα Q.C. ανάλογα το κόστος του προϊόντος...για αυτό υπάρχουν οι εγγυήσεις ,οι ανακλήσεις,οι διορθωτικές ανακλήσεις,κλπ Δε ρίχνω το αλάθητο στο κατασκευαστή προς θεού,αλλά άλλο κατασκευαστικό λάθος,που επισκευάζεται αποκαθίσταται,και άλλο μια αόριστη καταγγελία για μια εταιρεία που εδώ που τα λέμε δε μας έχει συνηθίσει σε λάθη ή σφάλματα... Wink
    Καταγράφηκε

Ferro noscentius aurum

smartalex
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #19 στις: Τρίτη, 31 Ιαν 2012, 13:27:56 »

συμφωνώ φιλε μου ,

αυτο εννοω και εγω , οι οποιες  εταιρίες δεν ειναι αλάθητες  , επισης συμφωνω οτι συνηθιζεται την μ.....κια να την εχει κανει ο μοντελιστης και να τα ριχνει στην εταιρια

Κώδικας:
     :thumbs up:

Καταγράφηκε

hirobo srb - trex 250 - trex 500 - blade 400 - blade msr - extra 300 pkz - yak 54 eflite - f16 eflite - mosquito fms - habu pkz - icon a5 pkz - f86 eflite - f86 alfa models - ta183 alfa models
    twister multiplex - mig-29 sebart- fox - pkz p51- corsair - f-16starmax - venus 3d-
    hlsat
    Aeromodeller Hero Member

ΗΛΙΑΣ ΞΑΝΘΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ

« Απάντηση #20 στις: Τρίτη, 31 Ιαν 2012, 13:31:33 »

Σωστά τα λες αν απευθύνεσαι σε καταναλωτικά ηλεκτρονικά...θα ξέρεις όμως πως άλλο έλεγχο έχει μια ηλεκτρονική διάταξη κλάσεως "Β" και άλλη η κλάσεως "Α"...
     Από κει και πέρα αν η εταιρεία που φτιάχνει τα Χ ηλεκτρονικά και έχει και κάποιο όνομα,θεωρεί πως οι πλακέτες της είναι κλάσης Α οπότε και περνάνε από δεκάδες ελέγχους (καθαρισμούς,κόλληση εξαρτημάτων,οπτικό έλεγχο,ξήρανση,θερμοκρασίες,κραδασμικό,επαναληπτικό έλεγχο,κλπ) έχει κάθε λόγο να πουλάει πανάκριβα το καμάρι της σε σύγκριση με το ίδιο προϊόν που απλά περνάει στον καταναλωτή με δειγματοληψία 1στα 1000...Όταν όμως ακόμα και σε απλές συσκευές βλέπεις εκείνο το στρογγυλό χαρτάκι που γράφει "QC passed" σε κάθε κομμάτι,τότε είναι σίγουρο πως η συσκευή δουλεύει;μπα....έχω πετύχει μπλέντερ με αυτό το αυτοκόλητο και απλά πέρναγε ρεύμα στο καλώδιο...το μοτέρ όμως ήταν βραχυκυκλωμένο...όπως και 2κάναλο δέκτη Hitec με τσεκαρισμένο το qc,αλλά το κανάλι 2 δεν έπαιζε...
    Τι θέλω να πω: ακόμα και το qc εξαρτάται και από τον ανθρώπινο παράγοντα (άρα κόστος) και από τη βαρύτητα των προδιαγραφών που θέτει ο πελάτης στο εργοστάσιο,πχ σε ένα αεροπλάνο κάθε ηλεκτρονική κάρτα του είναι διπλό-τριπλο τσεκαρισμένη σε κάθε της υλικό αλλά και συνολικά στις πιο ακραίες συνθήκες,αλλά και πάλι έχουν και εφεδρική γιατί εκεί δεν υπάρχει εγγύηση ούτε παίζει να χαλάσει...πάει λοιπόν ο τεχνικός της αεροπορικής εταιρείας,βλέπει τη διαδικασία παραγωγής,τσεκάρει μαζι με τον κατασκευαστή μια-μία τις πλακέτες και με το τελικό κοντρολ παίρνουν το ΟΚ για την αγορά... όλα τα άλλα  καταναλωτικά ηλεκτρονικά,απλώς λειτουργούν είτε στο 100% ή στο 89%...δηλαδή άλλοτε καλά άλλοτε μέτρια αλλά ποτέ δεν είσαι σίγουρος αν θα συνεχίσουν να δουλεύουν το ίδιο και αύριο...
    Ε,για αυτά υπάρχουν οι εγγυήσεις... Wink

Δυστυχος φιλε μου αλλα η κλαση Α προοριζεται μονο για καταναλωτες οπως η Νασα, ο Στρατος κ.λ.π.
    Για την ιδιωτικη η σπιτικη χρησι απο κλαση Β και κατω.
    Και η Β ειναι μεγαλη πολυτελεια.
    Αυτο δεν ισχυη μονο για της συσκευες και τα ειδικα ηλεκτρονικα αλλα και για ολα τα υλικα που απαρτουνε και κατασκευαζονται αυτες οι πλακετες.
    Και φυσικα δεν ειναι μονο η τιμη πωλησεως και το κοστος που το καθοριζη αυτο το καθεστως υπαρχουν και αλλες συνιστωσες και συγκεριες.
    Καταγράφηκε

astroflight
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #21 στις: Τρίτη, 31 Ιαν 2012, 14:06:06 »

Το ίδιο πράμα λοιπόν λέμε αγαπητέ συνάδελφε..κάθε αγορά θέλει και τη "ψαχτική της..,δεν αγοράζουμε στα τυφλά (ούτε και συνδέουμε....) αλλά αφού πρωτίστως έχουμε ψαχτεί για το προιόν και την εταιρεία του,αλλά και τι περιμένουμε εμείς από αυτό...γιατί καμιά φορά άλλα ονειρευόμαστε ότι κάνει και άλλα κάνει....αφού λοιπόν η Α κλάση είναι για λίγους,για εμάς τους απλούς χρήστες είναι στη διάθεση του εργοστασίου αν θα κάνει έναν καλό έλεγχο,-βλέπε LRP-Novak-Tekin κλπ ή θα ψωνίσουμε κάτι (κινέζικο) που οι πιθανότητες να δουλέψει είναι 50-50...άν τώρα συμβεί στο "φιρμάτο προιόν" η βλάβη,εκμεταλλευόμαστε στο έπακρο την εγγύηση...Wink

...και εκείνο που φωνάζω πάντα είναι: RTFM!!!! (διάβασε το ρημάδι το μάνουαλ)
    Καταγράφηκε

Ferro noscentius aurum

hlsat
    Aeromodeller Hero Member

ΗΛΙΑΣ ΞΑΝΘΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ

« Απάντηση #22 στις: Τρίτη, 31 Ιαν 2012, 14:18:17 »

Τελος παντων εγω σταματω τηβ συζητηση εδω γιατι ακρη δεν βγαινη και τζαμπα χαλαμαι φαια ουσια και μελανη.
    Μια ερωτηση θα σου κανω και εαν θες απαντας.
    Ποιο πανω εγραψες οτι εισαι η ησουν σερβις Futaba και η ερωτηση μου ειναι η εξης.
    Εισαι το παλιο σερβις αυτης της εταιρειας οταν την ειχε ο Μακρυγιαννης ?
    και το εργαστηριο σου ηταν καπου πισω απο το Χιλτον ?
    Καταγράφηκε

MrFuelMan
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #23 στις: Τρίτη, 31 Ιαν 2012, 14:27:42 »

astroflight

Μήπως θα μπορούσες να μου ξαναστείλεις το email επικοινωνίας;
    Καταγράφηκε

www.RCFUEL.GR      ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΚΑΥΣΙΜΟΥ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΑΕΡΟΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ
    Ψωμάς Γιάννης   
    Rapicon Team
    astroflight
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #24 στις: Τετάρτη, 1 Φεβ 2012, 23:19:16 »

Τελος παντων εγω σταματω τηβ συζητηση εδω γιατι ακρη δεν βγαινη και τζαμπα χαλαμαι φαια ουσια και μελανη.
    Ποιο πανω εγραψες οτι εισαι η ησουν σερβις Futaba και η ερωτηση μου ειναι η εξης.

Δεν είπε κανένας πως σώνει και καλά πρέπει να βγει μια άκρη,μη τρελαίνεσαι... ο καθένας με τη γνώμη του και τα πιστεύω του.
    Όσο για το μακρυγιάννη,ποτέ δεν είχε εργαστήριο σε κανένα στενό/δρόμο πίσω άπ'το Χίλτον αλλά μέσα στην εταιρεία του... Wink οποιοσδήποτε τεχνικός εκτός εταιρείας ήταν...μόνος του...
    Καταγράφηκε

Ferro noscentius aurum

hlsat
    Aeromodeller Hero Member

ΗΛΙΑΣ ΞΑΝΘΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ

« Απάντηση #25 στις: Πέμπτη, 2 Φεβ 2012, 11:55:04 »

Δεν είπε κανένας πως σώνει και καλά πρέπει να βγει μια άκρη,μη τρελαίνεσαι... ο καθένας με τη γνώμη του και τα πιστεύω του.
    Όσο για το μακρυγιάννη,ποτέ δεν είχε εργαστήριο σε κανένα στενό/δρόμο πίσω άπ'το Χίλτον αλλά μέσα στην εταιρεία του... Wink οποιοσδήποτε τεχνικός εκτός εταιρείας ήταν...μόνος του...

Καλημερα.Ο Μακρυγιαννης οταν ειχαε τα δυο μαγαζια ενα στην Αθηνα Φειδιου και Γεναδιου και ενα στην Πλατεια στον Πειραια ο τεχνικος για την Futaba ηταν εξωτερικο εργαστηριο εκει που αναφερω.Μιλαω για το 1979 - 1981 που το επισκευτικα πολλες φορες .Αν υπαρχη αυτος ο συναδελφος σιγουρα αφου εγω ειμαι 55 ετων αυτος πρεπη να ειναι 10 ισως και περισσοτερα χρονια μεγαλυτερος.Μαλιστα εκεινη την εποχη κατασκευαζε ενα καλουπι για παραγωγη μοντελου τυπου Curare.
    Δεν θυμαμαι περρισσοτερα πραγματα και μαλιστα οταν ζητησα να μαθω λεπτομερειες για εκεινα τα συστηματα της εποχης μολις ειχα απολυθη απο τον στρατο και δεν ειχα την εμπειρια λογο λιγου χρονου ενασχολησης που ειχα με το χομπυ αλλα και τα ηλεκτρονικα μου συνδεσε μια πλακετα πομπου τετρακαναλου στον παλμογραφο και μου εδειξε τους παλμους οταν λειτουργουσε.
    Οταν του ειπα οτι εγω θα φτιαξω μια δικαναλη γελασε και μου ειπε οτι ειναι αδυνατον αν θες να μαθης μου λεη αγορασε αυτη την πλακετα για να παιξης κατι το οποιο δεν εκανα.Εγω κατασκευασα δικαναλη εκεινη την εποχη και καπου την εχω ακομα σαν ενθυμιο καλα να ειναι τα βιβλια που εφερα απο Αμερικη και με ξεστραβωσαν για αυτα τα συστηματα απο τοτε.
    Δεν γνωριζω τι εκανε ο Μακρυγιαννης μετα το καλοκαιρι του 1981 γιατι εφυγα απο την Αθηνα και ηρθα πλεον μονιμα για να μεινω εδω που βρισκομαι ολα αυτα τα χρονια.

Ηλιας Ξανθη.
    Καταγράφηκε

Αντώνης Παπαδόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #26 στις: Πέμπτη, 2 Φεβ 2012, 12:27:42 »

Ηλία καλημέρα,

Σωστά λές. Ο τεχνικός ήταν ο Παναγιώτης Κυπρής και ήταν στην περιοχή που λες.

Ο γιός του ο Γιώργος, πετούσε F3A τότε, και για καποιο διάστημα ήταν και υπάλληλος στον Μακρυγιάννη στην Φειδίου.

Το μοντέλο που είχε το ονόμαζε Agrino (κύπριος γαρ) και ήταν βασισμένο στο Curare.

Κάποια στιγμή ο Γιώργος έπαψε να ενδιαφέρεται για τον αερομοντελισμό, και παράλληλα απομακρύνθηκε και ο Παναγιώτης από τον χώρο. Δεν έχουν ξαναφανεί.

Ο Μακρυγιάννης και αυτός σταμάτησε την εμπορία ειδών μοντελισμού και το κατάστημα του στον Πειραιά έχει γίνει τώρα εστιατόριο από τον ίδιο.

Παλιοσειρά και σύ από ότι λες... Wink

Αντώνης Παπαδόπουλος
    Καταγράφηκε
    hlsat
    Aeromodeller Hero Member

ΗΛΙΑΣ ΞΑΝΘΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ

« Απάντηση #27 στις: Πέμπτη, 2 Φεβ 2012, 14:26:33 »

Ηλία καλημέρα,

Σωστά λές. Ο τεχνικός ήταν ο Παναγιώτης Κυπρής και ήταν στην περιοχή που λες.

Ο γιός του ο Γιώργος, πετούσε F3A τότε, και για καποιο διάστημα ήταν και υπάλληλος στον Μακρυγιάννη στην Φειδίου.

Το μοντέλο που είχε το ονόμαζε Agrino (κύπριος γαρ) και ήταν βασισμένο στο Curare.

Κάποια στιγμή ο Γιώργος έπαψε να ενδιαφέρεται για τον αερομοντελισμό, και παράλληλα απομακρύνθηκε και ο Παναγιώτης από τον χώρο. Δεν έχουν ξαναφανεί.

Ο Μακρυγιάννης και αυτός σταμάτησε την εμπορία ειδών μοντελισμού και το κατάστημα του στον Πειραιά έχει γίνει τώρα εστιατόριο από τον ίδιο.

Παλιοσειρά και σύ από ότι λες... Wink

Αντώνης Παπαδόπουλος

Αντωνη να εισαι καλα.Ναι παλιοσειρα και αν παππους δοξα το Θεο εχω μνημη ελεφαντα.
    Καπου εχω την αναλογη μαυροασπρη φωτο που ειχα παρη αφου μου το επετρεψε απο τον χωρο με τα υπολοιπα μεσα.
    Καταγράφηκε

astroflight
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #28 στις: Πέμπτη, 2 Φεβ 2012, 21:25:46 »

Χμμ...εκείνο το διάστημα που λέτε (1981)αλλά εγώ ήμουν μαθητής ακόμα....εκείνα τα χρόνια μόλις που πρωτόπιασα κολλητήρι και ανακατευόμασταν με ηλεκτρονικά και με κάτι παλιο-μεσαία κύματα και αργότερα με κάτι 6146  Wink...Τότε πρωτοάκουσα τα 2 "ονόματα"στο χώρο του μοντελισμού: Futaba (φουντάπα την έλεγε ένας κολλητός Grin)και OPS (μακρυγιάννης δηλαδή... lalala) και σε ένα κολλητό ηλεκτρονικό της γειτονιάς,είδα στο παλμογράφο (Tektronix τότε...) πως δουλεύει αυτό το πράμα και κάναμε και μια "ευθυγράμμιση" στο δέκτη του...ήταν μια T4FN (ναι,η μεταλλική).
    Μετά το στρατό (1989)ανέλαβα το σέρβις εκεί στον μακ (και...πρόκοψα... ) Βέβαια τo όνομα του Κυπρή ήταν γνωστό τότε όπως και το Curare kai o Hanno Pretner... ο τρελός που με έμαθε μένα (και μου μετάδωσε τη τρέλα) ήταν ο Χρήστος με τα ανεμόπτερα και τα δέσμιά του...έχω ακόμα μια Fox 20άρα από αυτόν και μια ρώσικη ντήζελ για μελλοντικά ανεμόπτερα...πολύ τρέλα τότε,πολύ πάθος,αγάπη για το μοντέλο,και  οι 2 μεγάλοι καρχαρίες το εκμεταλλεύτηκαν μια χαρά,από τα καύσιμα μέχρι τα σπίνερ......(ο ένας καρχαρίας ακόμα επιζεί,ελπίζοντας να ξαναγυρίσουν αυτές οι εποχές...καλά...)
    « Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 3 Φεβ 2012, 00:46:44 από astroflight » Καταγράφηκε

Ferro noscentius aurum

ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #29 στις: Πέμπτη, 2 Φεβ 2012, 23:56:21 »

"....ελπίζοντας να ξαναγυρίσουν αυτές οι εποχές".

Ένας λόγος που έχω θαμμένο το (χειροποίητο) Curare ακόμη μέσα στο κουτί του.
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 [2] 3  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Ηλεκτρονικά (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΕΤΑΙΡΙΑΣ LRP
    Μεταπήδηση σε: