Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.909 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 10 Αυγ 2026, 00:21:47

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 10 Αυγ 2026, 00:21:47

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Χθες στις 23:48]

από TheLurker
    [Χθες στις 12:27]

από Stargazer
    [Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 16:11:02]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309909
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 67
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 57
    Συνολικά: 59
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 3 [4] 5     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Είναι τα 2,4 συστήματα τα ασφαλέστερα?  (Αναγνώστηκε 16119 φορές)
    bladekiller
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #45 στις: Τετάρτη, 18 Ιουν 2008, 21:29:09 »

Εχεις πτωση τασεως για τα παλια.Οταν τρεξεις σε ιστορικο ραλλυ τοτε θα μπορεσεις να πεις αποψη για τα εργαλεια που κυκλοφορουσαν.Οπως και γιατι εφαγαν το δικο μου.Κεφενειο και παππουδες?Τα ξερεις καλα βλεπω.Καλυτερα απο εμενα.Διοτι εγω την εβγαζα σε πιστες!!!Αρε ποσα ξερεις για τα παλια μοτερ και θεματα αξιοπιστιας.Ισως να ειχες πεσει σε @ρχιδι@ μαστορες και οχι σε μαστορες με @ρχιδι@.Αρα δε φταις.25 χρονια μου ηταν σε εκεινο το αμαξι.Και ολο στο δρομο.Αλλα ηταν ολα σωστοτατα.100 χιλιαδες παλι λες?Εγω 100 χιλιαδες κανω σε λιγοτερο απο 4 χρονια.Και μιλω για 25 χρονια.Αλλα ειπαμε.Πτωση τασεως.

Οσον αφορα την τεχνολογια που καποιος ανεφερε μεσα σε δαυτη ειμαι.Αλλα σε οτι δεν πεταει στον αερα.Το οτι κρινεις οτι ειμαι πισω επειδη δεν παιρνω ακομα 2,4 τοτε εχεις πολυ μικρο μυαλο.Ουτε σας κατηγορησα τα συστηματα.Οταν φτασει η Ελλαδα σε επιπεδο Αμερικης σε θεμα οργανωσης τα ξαναλεμε σε 50 χρονια.

Τελος παντων επειδη τσαμπα τρωγομαστε σαν τα ποντικια και απλα λεμε κατι απλα για να πουμε ο καθενας εχει την αποψη και τις εμπειριες του.Σημασια εχει να πεταμε με σιγουρια.Εσεις αλλιως εγω αλλιως.Σωστα?Και για το θεμα αμαξιου αυτες τις εμπειριες εχω αυτες λεω.Αν δε τις πιστευεις δε θα προσπαθησω να σε πεισω.Καποιος που ξερει πολυ καλα θα καταλαβαινει τι εννοω.Για λογους ασφαλειας δε μπορω να αναφερω το αμαξι.Ηταν μπαμ.Ειχε μπει και σε περιοδικο.Μετα απο ενα μηνα το φαγανε.

Λοιπόν για να τελειώνουμε. Το θέμα 2.4 γίγα έχει τεθεί πολλές φορές σε αυτό αλλά και σε άλλα φόρουμ. Οσοι έχουν διαβάσει τα ποστ μου γνωρίζουν πολύ καλά ποιος μιλάει με επιχειρήματα και ποιος λέει κουβέντες καφενείου.
       Τώρα όσο για την "πτώση τάσης", όποιος έχει μάτια και διαβάζει θα καταλάβει ποιος χρειάζεται booster για να ξεκολλήσουν τα μυαλά του.
        Εγώ τελείωσα με το θέμα . Τώρα εσύ μπορείς να συνεχίσεις να κελαηδάς τα δικά σου. Απάντηση βέβαια  δεν πρόκειται να πάρεις γιατί έχω σοβαρότερα πράγματα να κάνω οπότε μη χτυπιέσαι άδικα.

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ
    Καταγράφηκε
    bf109e
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #46 στις: Τετάρτη, 18 Ιουν 2008, 22:07:08 »

Μα δεν το σκοπευα αλλα εσυ θες σουπερ ενισχυση μυαλου να καταλαβεις τι λεω..Α και δεν ειπα εγω για καφενειο.
    Μονος ειπες και απαντησα.Αλλα τοσο μυαλο.Μηπως εισαι μαγαζατορας και σου θιξαμε την 2.4 και απαντας με τοσο παθος κτλ?Ενα ερωτημα εχω για εσενα.Εχω μια καμερα παρακολουθησης στο γκαραζ.Ασυρματη με συστημα 2.4.Η καμερα ειναι της σονι.Γιατι στα 5 με 6 μετρα βγαζει παρεμβολη?Και γινεται πανικος στο μονιτορ?Ειδικα οταν μπαινει αναμεσα στο δεκτη και τον πομπο μπαινει καποιος ανθρωπος γινεται ο χαμος.

Ειδα τι γραφεις και σε αλλο σαιτ.Παλι για καφενεια και καρμπυρατερ μιλας.Ιδιο στυλ.Μαλλον δεν εχεις καβαλησει καρμπυρατερατο σωστο.Κανα παρταλι ειχες κακορυθμισμενο.
    εκτος αν πηρες φεραρι.Εκει σηκωνω χερια ψηλα.

Α και κατι ακομα.Δεν ειχα διαθεση για τετοια αντιπαραθεση.Εσυ την επεσες κατευθειαν.Φανατικος.Εγω ουτε πηγα να πεισω κανενα ουτε τιποτα.Τι να πω παντως.Ετοιμοι ολοι να αρπαχτουνε με τα παντα.Μια αποψη ειπα και εσυ πεσιμο αμεσως.Εχεις καποια συμφεροντα?Εγω ειπα πως παιζω κτλ. χωρις προβλημα.Ειναι καθε αποψη σεβαστη η οχι?Οσον αφορα τα σημαντικοτερα πραγματα που λες σεβαστο.Απλα αποψεις ανταλλασουμε.Και οχι προταιρεοτητες του καθενος.Ειμαι λαθος?

Εχεις ορεξη να κοψουμε την φαγομαρα να μιλαμε σαν ανθρωποι εδω?

« Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 18 Ιουν 2008, 22:26:30 από Bf 109 e » Καταγράφηκε
    ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #47 στις: Τετάρτη, 18 Ιουν 2008, 22:21:01 »

Mηπως τελικα φταιει το χειριστηριο?Πριν 2 χρονια την εκανα λαχειο με το τι γινοταν.Και τελικα εφταιγε το χειριστηριο.Αλλαξα τηλεκατευθυνση και ηρεμισα.Απο τοτε ειμαι χωρις προβλημα!!!

Μάλλον όχι, γιατί είναι το ίδιο που χρησιμοποιώ και τώρα χωρίς πρόβλημα με module 35 Mhz και 2.4 Ghz χωρίς πρόβλημα. Τις παρεμβολές τις είχα ξαφνικά και μόνο στο ένα από τα τρία Ε/Π. Τα υπόλοιπα Ε/Π αλλά και Α/Π ήταν και είναι Οκ.
    Καταγράφηκε
    bf109e
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #48 στις: Τετάρτη, 18 Ιουν 2008, 22:32:48 »

Κατι με την εγκατασταση του δεκτη σε εκεινο το μοντελο τοτε?Αν δε κανω λαθος ειπες πως δουλευει σε αλλο μοντελο κανονικα.Δε το εχω ακουσει ουτε απο παλιους αερομοντελιστες αυτο.Ειναι αρκετα τρελο.Σαν τις γειωσεις σε ηλεκτρικες εγκαταστασεις.Ειναι να βαρας το κεφαλι σου στον τοιχο.
    Καταγράφηκε
    bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #49 στις: Τετάρτη, 18 Ιουν 2008, 22:44:09 »

Νίκο το ελικόπτερο είναι θερμικό ή ηλεκτρικό?

Φιλικά κώστας.
    Καταγράφηκε
    ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #50 στις: Τετάρτη, 18 Ιουν 2008, 23:48:39 »

Κατι με την εγκατασταση του δεκτη σε εκεινο το μοντελο τοτε?Αν δε κανω λαθος ειπες πως δουλευει σε αλλο μοντελο κανονικα.Δε το εχω ακουσει ουτε απο παλιους αερομοντελιστες αυτο.Ειναι αρκετα τρελο.Σαν τις γειωσεις σε ηλεκτρικες εγκαταστασεις.Ειναι να βαρας το κεφαλι σου στον τοιχο.

Μετά από συζήτηση με άλλους F3C members, οι υποψίες έδειχναν επαφή κάποιας φθαρμένης καλωδίωσης με το σασί, ιδιάιτερα στα τμήματα με carbon.

Αφού "σήκωσα" όλη την εγκατάσταση δεν βρήκα κάτι τέτοιο. Ένα μελανό σημείο που θυμάμαι, ήταν ότι το σέρβο του pitch JR8511 "έβρισκε" με το κάτω καπάκι της κάσας του πάνω στο σασί. Η διάσταση του συγκεκριμένου σέρβο είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από το προγενέστερο 8411 που είχα. Με λίγο λίμα εκατέρωθεν πλαστικού καπακιού κάσας και πλαστικού τμήματος σασί, διμιουργήθηκε ο απαιτούμενος "αέρας" για να μην έχουν επαφή.

Έχω την υποψία ότι πιθανά κάποιοι κραδασμοί κατά την λειτουργία του Ε/Π περνούσαν μέσα στο σέρβο και αυτό διμιουργούσε "ηλεκτρικό θόρυβο" τον οποίο και "έπιανε" ο δέκτης.

Ζητώ συγνώμη για τον τρόπο παρουσίασης της θεωρίας μου, αλλά δεν γνωρίζω τόσο καλά τα ηλεκτρονικά.
    Καταγράφηκε
    ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #51 στις: Τετάρτη, 18 Ιουν 2008, 23:49:23 »

Φιλικά κώστας.

Θερμικό 90 size.
    Καταγράφηκε
    cquence
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #52 στις: Τετάρτη, 18 Ιουν 2008, 23:58:33 »

Καλησπέρα και πάλι και συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση. Το firmware upgrade γίνεται στο δέκτη και όχι στον πομπό. Τώρα αν γίνεται ακριβώς αναβάθμιση λογισμικού ή κάτι σε επίπεδο h/w δεν το γνωρίζω. Όταν λέω για πιο καινούργιες τ/κ εννοώ καινούργιες παρτίδες της 9303Χ. (δεν το διατύπωσα σωστά). Άγόρασα τη δικιά μου τ/κ τον ιανουάριο και οπως φαίνεται και στο επόμενο άρθρο που δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο η horizon hobby γνωρίζει το πρόβλημα και κάνει αναβάθμιση χωρίς κόστος.(πέρα από τα ταχυδρομικά)

http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=670739

Το κομμάτι που μιλά για την αναβάθμιση είναι στο τέλος του review κατω αριστερα εκει που έχει ένα γκρι πλαισιο και αναφέρει για το Quick Connect. Κατι είχα ψυλλιαστεί και με τη δικία μου τ/κ και διαβάζοντας το review επιβεβαιωσα οτι και η δική μου είχε το πρόβλημα.

Εχω επικοινωνήσει μαζί τους και μου είπαν οτι μπορώ να στείλω το δέκτη και θα χρεωθώ μόνο τα ταχυδρομικά.
    Καταγράφηκε
    ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #53 στις: Πέμπτη, 19 Ιουν 2008, 00:13:59 »

Χμμμμ....καλά νέα. Από ό,τι διαβάζω η "αναβάθμιση" αφορά εκτός τους  JR δέκτες και αυτούς της Spectrum.
    Θα ήμουν υποχρεωμένος εάν με πληροφορήσεις (κάποια στιγμή μέσω ΠΜ) για τον τρόπο αποστολής/χρέωσης κλπ, επειδή δεν έχω κάνει ποτέ μου συναλλαγή με USA.
    Καταγράφηκε
    bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #54 στις: Πέμπτη, 19 Ιουν 2008, 00:15:19 »

Μα δεν το σκοπευα αλλα εσυ θες σουπερ ενισχυση μυαλου να καταλαβεις τι λεω..Α και δεν ειπα εγω για καφενειο.
    Μονος ειπες και απαντησα.Αλλα τοσο μυαλο.Μηπως εισαι μαγαζατορας και σου θιξαμε την 2.4 και απαντας με τοσο παθος κτλ?Ενα ερωτημα εχω για εσενα.Εχω μια καμερα παρακολουθησης στο γκαραζ.Ασυρματη με συστημα 2.4.Η καμερα ειναι της σονι.Γιατι στα 5 με 6 μετρα βγαζει παρεμβολη?Και γινεται πανικος στο μονιτορ?Ειδικα οταν μπαινει αναμεσα στο δεκτη και τον πομπο μπαινει καποιος ανθρωπος γινεται ο χαμος.

Ειδα τι γραφεις και σε αλλο σαιτ.Παλι για καφενεια και καρμπυρατερ μιλας.Ιδιο στυλ.Μαλλον δεν εχεις καβαλησει καρμπυρατερατο σωστο.Κανα παρταλι ειχες κακορυθμισμενο.
    εκτος αν πηρες φεραρι.Εκει σηκωνω χερια ψηλα.

Α και κατι ακομα.Δεν ειχα διαθεση για τετοια αντιπαραθεση.Εσυ την επεσες κατευθειαν.Φανατικος.Εγω ουτε πηγα να πεισω κανενα ουτε τιποτα.Τι να πω παντως.Ετοιμοι ολοι να αρπαχτουνε με τα παντα.Μια αποψη ειπα και εσυ πεσιμο αμεσως.Εχεις καποια συμφεροντα?Εγω ειπα πως παιζω κτλ. χωρις προβλημα.Ειναι καθε αποψη σεβαστη η οχι?Οσον αφορα τα σημαντικοτερα πραγματα που λες σεβαστο.Απλα αποψεις ανταλλασουμε.Και οχι προταιρεοτητες του καθενος.Ειμαι λαθος?

Εχεις ορεξη να κοψουμε την φαγομαρα να μιλαμε σαν ανθρωποι εδω?

1). Το αν έχω εγώ μυαλό ή όχι να ρωτήσεις αυτούς που με ξέρουν προσωπικά. Δεν θα μου φανεί βέβαια παράξενο αν τους βγάλεις όλους βλάκες πλην του εαυτού σου.

2). ΔΕΝ είμαι έμπορος και δεν έχω κανένα συμφέρον. Τώρα αν εσύ εμπορεύεσαι παλιά αμάξια και καρμπυρατέρ αυτό δεν το ξέρω.

3). Η μηχανή που έχω καρμπυρατεράτη είναι και δεν είχα κανένα πρόβλημα, μέχρι τώρα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα βγάλω τις άλλες μηχανές με τον ψεκασμό άχρηστες ,επειδή μαστορεύονται πιο δύσκολα. Δεν έχω λοιπόν καμία ψύχωση με τα καρμπυρατέρ. Και για το ποστ που αναφέρεις (ένα είναι ) η λέξη αυτή χρησιμοποιείται με τελείως διαφορετική έννοια για εκείνους που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν την τεχνολογία και ακολουθούν νοοτροπίες που θυμίζουν μαισαίωνα.

4). Οταν μιλάμε για ένα σοβαρό θέμα και ξεφεύγουμε από συγκεκριμένα περιστατικά και επιχειρήματα και το ρίχνουμε στη φημολογία και στις αστήρηκτες "θεωρίες" τότε ναι! Αυτό λέγεται κουβέντα καφενείου!

5). Είπες ότι είμαι φανατικός? Αν εννοείς με την τεκμηρίωση τότε ναι είμαι φανατικός. Δεν είναι δυνατό να κρίνεις τα συστήματα 2.4 επειδή έχεις μια κάμερα με radio link προφανώς της πλάκας . Αν το πάμε έτσι τότε να βγάλουμε άχρηστη και τη δικιά σου τηλεκατεύθυνση επειδή μερικοί δέκτες στα 40 ή στα 35 είναι για κλωτσιές. Είναι γνωστό ότι αυτές οι συχνότητες θέλουν οπτική επαφή. Ετσι κι αλλιώς όμως το μοντέλο σου βρίσκεται σε οπτική επαφή. Εσύ πως πετάς δηλαδή? Το στέλνεις πίσω από κανένα βουνό χωρίς να το βλέπεις και μαντεύεις προς τα που πάει?

6). Από τη στιγμή που παίρνεις αρνητική τοποθέτηση για ένα σύστημα που ούτε ξέρεις πως δουλεύει ούτε το έχεις δοκιμάσει ποτέ σημαίνει ότι είσαι προκατειλημένος. Ποιος ξέρει τώρα τι ιστορίες σου έχουν πει.

Τέλος πάντων επειδή δεν πρόκειται να βρεθεί άκρη ας αφήσουμε το χρόνο να δείξει ποιος έχει δίκιο.

Φιλικά Κώστας.
    Καταγράφηκε
    bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #55 στις: Πέμπτη, 19 Ιουν 2008, 00:47:39 »

Φιλικά κώστας.

Θερμικό 90 size.

Υπάρχει περίπτωση κάποιο μακρύ καλώδιο σερβό να "αρπάζει" και να επηρεάζει το δέκτη ή η κεραία να ακουμπά σε μεταλλικό ή καρμπονένιο κομμάτι.
       Μάζεψε σαν πλεξούδα όλα τα καλώδια σερβό που ξεκινούν από το δέκτη και φέρτα δυο στροφές μέσα από ένα φεριτάκι για να μην αρπάζει από τα καλώδια. Στη συνέχεια πέρνα προσεκτικά την κεραία από διαδρομή που να μην κάνει όσο το δυνατό στροφές αλλά και να μην ακουμπά σε καλώδια, μέταλλα, ή κάρμπον. Μέσα σε μια εβδομάδα είδα τρία αεροπλάνα να πέφτουν από σερβοκαλώδια που "άρπαζαν".

Φιλικά Κώστας.
    Καταγράφηκε
    bf109e
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #56 στις: Πέμπτη, 19 Ιουν 2008, 00:54:42 »

Tωρα θα βγει ακρη η οχι.Σε ειπα βλακα?Ειπα οτι δεν καταλαβαινεις απο την αρχη τι λεω.

Σου εβγαλα τη 2.4 αχρηστη?Για πες που το ανεφερα κ.Τεκμηριωτη.Για αποδειξε το που ειπα οτι ειναι αχρηστη.Ειπα οταν εξελιχθει περισσοτερο.

Ουτε εγω εμπορευομαι τιποτα.

Ειπα εγω πως κρινω τη 2,4 απο μια καμερα?Εγω απλα ρωτησα γιατι γινεται αυτο.Εσυ περα βρεχει  (μακαρι με τετοια ζεστη)

Με πειραξε ο τροπος που αναφερθηκε στην αρχη για τις καρμπυρατερατες μηχανες οτι με λιγα λογια ειναι για τα πανηγυρια και πισωγυρισματα.Ειναι κατι απο παρελθον ναι.Συμφωνω.Αλλα οχι να μην αναγνωριζουμε τι προσφερουν.Ε?

Εχω διαβασει σε διαφορα σαιτ οτι εχουν γινει διαφορα με αυτο το συστημα.Και ξαναλεω μηπως δε το καταλαβες.ΑΚΟΜΑ μια φορα.Ειπα ναι ειναι το μελλον.Αλλα ακομα δεν εχουν λυθει πληρω ολα τα προβληματα.Εκει που νομιζα οτι κατι καλο εγινε εμαθα για το προβλημα με το ρευμα.Δηλαδη εσυ θεωρεις πως κανω κακο που περιμενω λιγο ακομα?

Μου φαινεται πως εχεις παρεξηγησει αρκετα πραγματα.Δεν ειμαι βλακας ουτε αρχαιος παππους οπως ειχες αναφερει.Ειμαι τρελος για τα αεροπλανα και θελω οπως ολοι να πεταμε χωρις προβλημα.Και επειδη η ολη φαση κοστιζει αρκετα,και δεν υπαρχουν λεφτα για πεταμα.Εχω συστημα που παιζει μια χαρα.Βγηκε κατι καινουργιο.Εχει πολυ μελλον και ειναι αξιολογο και πολλα υποσχομενο.Αποψη μου πριν το παρω η παρω module για το δικο μου χειριστηριο αφηνω να κυκλοφορισει λιγο να φανει που πασχει και να το κανουν ακομα πιο τελειο οι εταιρειες.Κρινεις εσυ απο αυτο οτι το λεω αχρηστο?

Υπαρχουν περιπτωσεις οπου μπαινει αναμεσα σε εσενα και το μοντελο καποιος ανθρωπος.Και δεν υπαρχει οπτικη επαφη του μοντελου και του χειριστηριου.Κατι τετοιο γινεται και με την καμερα.Ηταν πανακριβη και εισαγωμενη.Δεν νομιζω οτι ειναι αχρηστο το θεμα.Σε ανοιχτοτατο χωρο πιανει αρκετα μακρυα.Το θεμα ειναι στο πρακτικο.Στο χωρο που θες τι κανει.Εκει μου βγαζει παρεμβολη.Δε ξερω τι φταιει.Η προδιαγραφη ειναι για 4 οροφους.Για αυτο σε ρωτησα.Αλλα εσυ αμεσως να την μπεις.Μη χασεις.Βλεπεις οτι εκανα προσπαθεια να ηρεμισουμε γιατι μαλλον παρεξηγηση εχει γινει.Εσυ θες να το συνεχισεις?

Δε βλεπω σε τι πραγμα να εχεις δικιο εσυ η εγω.Στο αν κανω καλα που περιμενω να εξελιχθει κι αλλο η 2,4 εννοεις?
    Καταγράφηκε
    bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #57 στις: Πέμπτη, 19 Ιουν 2008, 01:42:14 »

Για το θέμα της οπτικής επαφής εγώ τουλάχιστον δεν έχω δει μοντέλο να χάνει τη μπάλα επειδή μπήκε ένας άνθρωπος ανάμεσα. Αυτό είναι αναμενόμενο γιατί αν μια τηλεκατεύθυνση έχει 2500 μέτρα εμβέλεια η ελάττωση του σήματος στα 300 μέτρα που πετάει το μοντέλο είναι ανεπαίσθητη.    Τώρα βέβαια αν χουφτώσεις την κεραία με το χέρι αυτό είναι άλλο καπέλο.
        Οι κάμερες έχουν μικρότερη ισχύ και πολύ πιο ευρυζωνικό σήμα με αποτέλεσμα η ίδια ισχύς να καλύπτει πολύ μικρότερη απόσταση. Αλλιώς λειτουργεί το ένα αλλιώς το άλλο. Ελπίζω να σε κάλυψα.
        Τώρα όσον αφορά τα προβλήματα. Εχεις δει εσύ σύστημα να λειτουργεί τέλεια? Αυτό όμως που με πειράζει είναι ότι πολλοί βιάζονται να βγάλουν συμπεράσματα και ξεστομίζουν τη λέξη "παρεμβολή" χωρίς να το ψάξουν καθόλου. Εντάξει δε λέω. Θα έπρεπε οι κατασκευαστές να έχουν προβλέψει ένα διοδάκι με έναν μεγάλο πυκνωτή ώστε ο δέκτης να μην μένει ποτέ από ρεύμα. Δεν μπορώ όμως να δεχτώ κάτι τέτοιο σαν απαγορευτικό ελάττωμα εφόσον γνωρίζω το πρόβλημα και τη θεραπεία του ώστε να μην ξανασηκώσει κεφάλι. Αν θέλεις μπορώ να σου δώσω και ένα διάγραμμα κάποια στιγμή για το πως θα κάνεις τις συνδέσεις σου ώστε να μην έχεις κανένα πρόβλημα με το δέκτη. Για να μην νομίζεις δηλαδή ότι έχω τίποτα προσωπικά μαζί σου.
        Και για να μην νομίζεις ότι είμαι παθιασμένος σου λέω ότι αν φτιαξεις μοντέλο  με κέλυφος από κάρμπον τότε ξέχνα τα 2.4 γιατί θα χάσεις τη μπάλα στα 10 μέτρα. Θα του βάλεις ένα διπλής μετατροπής PCM και τέλος.

Φιλικά Κώστας.
    Καταγράφηκε
    bf109e
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #58 στις: Πέμπτη, 19 Ιουν 2008, 09:53:46 »

Καλα και γιατι γινεται αυτο το μπερδεμα με το καρμπον και 2,4 και οχι με pcm dual?Τι το κανει δηλαδη να μη μπορει να παιξει?

Δηλαδη τωρα ενα μοντελο που ειναι φουλ φαιμπεργλας και μεσα ειναι ντυμενο με ανθρακονημα τι κανω?Το πεταω με το χερι? worry

Με την καμερα βρηκα λυση.Θα περασω το σημα μεσα κοντα στο μονιτορ να τελειωνει.

Οπως γινεται και με τοραδιο δηλαδη μια φαση?Που πιανεις την κεραια και τρελαινεται το σημα.

Εχει συγκεκριμενο τροπο δηλαδη η συνδεσμολογια για να εισαι κομπλε?Λογικα πρεπει να εχει οδηγιες μεσα σε καθε πακετο για την εκγατασταση!!!
    Καταγράφηκε
    evan
    Aeromodeller Hero Member

Ευάγγελος Μιχαηλίδης

« Απάντηση #59 στις: Πέμπτη, 19 Ιουν 2008, 14:57:45 »

Καλα και γιατι γινεται αυτο το μπερδεμα με το καρμπον και 2,4 και οχι με pcm dual?Τι το κανει δηλαδη να μη μπορει να παιξει?

Σε κάθε περίπτωση, η κεραία δεν πρέπει να περιβάλλεται από carbon. Οταν βρίσκεται εξωτερικά της ατράκτου δεν υπάρχει πρόβλημα εμβέλειας.
    Καταγράφηκε

Η ύστατη μορφή ελευθερίας είναι η σιωπή. (Γιάννης Ρίτσος)
    Σελίδες: 1 2 3 [4] 5     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Η τηλεκατεύθυνση και τα αξεσουάρ (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: Είναι τα 2,4 συστήματα τα ασφαλέστερα?
    Μεταπήδηση σε: