Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.908 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 9 Αυγ 2026, 23:27:15

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 9 Αυγ 2026, 23:27:15

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 15:31]

από TheLurker
    [Σήμερα στις 12:27]

από Stargazer
    [Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 16:11:02]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309908
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 113
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 91
    Συνολικά: 93
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 [3] 4 5     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Είναι τα 2,4 συστήματα τα ασφαλέστερα?  (Αναγνώστηκε 16113 φορές)
    ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #30 στις: Τρίτη, 17 Ιουν 2008, 20:12:08 »

Αυτό λύνεται με μια αναβάθμιση στο firmware του δεκτη έτσι ώστε ο χρόνος να μειωθεί σε μερικα msec (3-4msec). Οι καινούργιες τ/κ δεν έχουν αυτό το πρόβλημα και δεν χρειαζεται αναβάθμιση.

Μπορείς να δώσεις περισσότερες πληροφορίες για την συγκεκριμένη ανάβαθμιση για την μείωση του χρόνου ανάκτησης του σήματος (σε μερικά msec), αλλά και ποιες καινούργιες Τ/Κ (μάρκα/τύπος κλπ) την έχουν ήδη ? 
    Καταγράφηκε
    Dimhack
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #31 στις: Τρίτη, 17 Ιουν 2008, 21:45:08 »

Καλησπέρα και απο εμένα.Εχω μια 9303Χ και είναι γεγονός οτι κλεινοντας και ανοίγοντας τον πομπό περνούν γύρω στα 3 δευτερόλεπτα για να επανέλθει ο έλεγχος του αεροπλάνου. Αυτό λύνεται με μια αναβάθμιση στο firmware του δεκτη έτσι ώστε ο χρόνος να μειωθεί σε μερικα msec (3-4msec). Οι καινούργιες τ/κ δεν έχουν αυτό το πρόβλημα και δεν χρειαζεται αναβάθμιση. Επίσης οι οδηγίες γράφουν οτι ο δέκτης αν έχει τάση τροφοδοσίας χαμηλότερη απο 3,5 βολτ υπάρχει πρόβλημα. οπότε θέλει προσοχή ώστε κατά την πτήση η τάση να μην πέσει έστω και στιγμιαία κάτω από αυτή την τιμή. Μέχρι στιγμής πάντως δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα (Ενα εκπαιδευτικό πετάω βέβαια, όχι κανένα τέρας με 50 σερβο...  Tongue )

φιλε mου είναι τσεκαρισμένο πως δεν υπάρχει περίπτωση να μπορέσεις να κανεις αναβάθμιση σε τηλεκατεύθυνση τις σειράς τον 500 600 euro. ο λόγος είναι πως δεν exoun memo για αποθήκη αν χρειαστεί να κανεις μια αναβάθμιση ηλεκτρονικά με κάποιο πρόγραμμα outfller. πρέπει να υπάρχει αποθήκη καπια μέμορι kard για να δεχτεί έστω και 700kb. επόμενος πάμε μονο σε futaba 12κανάλι που έχει memo πχ λέμε τώρα

ένα μιλάς για τεχνική αναβάθμιση να αλλάξεισ κάποιο κυκλωματάκι πυκνωτή η κάποιο "τρατζιστορ" αυτό δεν το γνωρίζω.

όσον αφορά όμως την ηλεκτρονική αναβάθμιση αυτή ισχύ μονο για τηλεκατεύθυνσης που δουλεύουν 2.4 με module ka περνούν μέμορυ card και καμια

αυτήν τι στιγμή δεν υπάρχει 2.4 που να μην θέλει 1.25 msec για να ξανά κλειδώσει τον δεκτη.
    Καταγράφηκε
    bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #32 στις: Τρίτη, 17 Ιουν 2008, 22:22:26 »

Δημήτρη, αν θες να βρείς την υγειά σου, πάρε μια futaba στα 2.4 εξάρα ή εφτάρα να τελειώνεις. Εγώ χρησιμοποιώ την εξάρα σε πέντε μοντέλα και δεν είχα ούτε υποψία προβλήματος. Αν φοβάσαι βύθιση τάσης, χώρισε τις τροφοδοσίες των σερβό από αυτή του δέκτη και δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.
       Επίσης αυτές οι τηλεκατευθύνσεις διαθέτουν και low power mode ,με το οποίο μπορείς να κάνεις range check σε διάφορους προσανατολισμούς, οπότε αν υπάρχει πρόβλημα σε μια περιοχή λογω κεραιών κινητής ή οτιδήποτε άλλο θα φανεί αμέσως.
       Τώρα αν κάποιοι θεωρούν άχρηστο ή ατελές οτιδήποτε δεν γνωρίζουν, είναι δικό τους πρόβλημα.

ΥΓ. Εχω κάνει 100 χιλιάδες σχεδόν και λαμπάκι δεν μου έχει ανάψει. Είχα κι εγώ κάποτε δυο διπλές βεμπεροκαρμπύρες μέχρι που τις έστειλα στον αγύριστο όταν βαρέθηκα να τις ταίζω ένα βυτίο την εβδομάδα για να βγάλουν δυο ψοφάλογα και να γίνομαι μούργος κάθε τρεις και λίγο στη μέση του δρόμου για να ξεκολλήσω τα φλοτέρ ή τη μπίλια της αντλίας επιταχύνσεως.

Φιλικά Κώστας. 
    Καταγράφηκε
    ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #33 στις: Τετάρτη, 18 Ιουν 2008, 00:21:53 »

Καλησπέρα και απο εμένα.Εχω μια 9303Χ και είναι γεγονός οτι κλεινοντας και ανοίγοντας τον πομπό περνούν γύρω στα 3 δευτερόλεπτα για να επανέλθει ο έλεγχος του αεροπλάνου. Αυτό λύνεται με μια αναβάθμιση στο firmware του δεκτη έτσι ώστε ο χρόνος να μειωθεί σε μερικα msec (3-4msec). Οι καινούργιες τ/κ δεν έχουν αυτό το πρόβλημα και δεν χρειαζεται αναβάθμιση. Επίσης οι οδηγίες γράφουν οτι ο δέκτης αν έχει τάση τροφοδοσίας χαμηλότερη απο 3,5 βολτ υπάρχει πρόβλημα. οπότε θέλει προσοχή ώστε κατά την πτήση η τάση να μην πέσει έστω και στιγμιαία κάτω από αυτή την τιμή. Μέχρι στιγμής πάντως δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα (Ενα εκπαιδευτικό πετάω βέβαια, όχι κανένα τέρας με 50 σερβο...  Tongue )

φιλε mου είναι τσεκαρισμένο πως δεν υπάρχει περίπτωση να μπορέσεις να κανεις αναβάθμιση σε τηλεκατεύθυνση τις σειράς τον 500 600 euro. ο λόγος είναι πως δεν exoun memo για αποθήκη αν χρειαστεί να κανεις μια αναβάθμιση ηλεκτρονικά με κάποιο πρόγραμμα outfller. πρέπει να υπάρχει αποθήκη καπια μέμορι kard για να δεχτεί έστω και 700kb. επόμενος πάμε μονο σε futaba 12κανάλι που έχει memo πχ λέμε τώρα

ένα μιλάς για τεχνική αναβάθμιση να αλλάξεισ κάποιο κυκλωματάκι πυκνωτή η κάποιο "τρατζιστορ" αυτό δεν το γνωρίζω.

όσον αφορά όμως την ηλεκτρονική αναβάθμιση αυτή ισχύ μονο για τηλεκατεύθυνσης που δουλεύουν 2.4 με module ka περνούν μέμορυ card και καμια

αυτήν τι στιγμή δεν υπάρχει 2.4 που να μην θέλει 1.25 msec για να ξανά κλειδώσει τον δεκτη.

Thanks Δημήτρη.....αλλά θα προτιμούσα μία δική του απάντηση.
    Καταγράφηκε
    ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #34 στις: Τετάρτη, 18 Ιουν 2008, 00:31:50 »

Είχα κι εγώ κάποτε δυο διπλές βεμπεροκαρμπύρες μέχρι που τις έστειλα στον αγύριστο...

Επειδή ήταν Weber....
    Οι Ιάπωνες κατασκευαστές άλλωστε ήταν οι τελευταίοι που εγκατέλειψαν τα carb...βλέπε αναξιοπιστία ηλεκτρονικών λόγω αφιλόξενου περιβάλλοντος των μοτοσικλέτων.

Στα δικά μας αεροπορικά ζητήματα τώρα.
    Οι αρχαιότητα της αναφλεξης που έχουν οι ηλεκτρομαγνητικές  αναφλέξεις (ή αλλοιώς με μανιατό) είναι γνωστή που έχουν τα αεροπλάνα 172/182 της  Cessna. O λόγος είναι μάλλον γνωστός !!
    Εάν δεν τον γνωρίζεις γιατί.....υπόσχομαι αναφερθώ με δικές μου πάντα θεωρίες.
    Καταγράφηκε
    bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #35 στις: Τετάρτη, 18 Ιουν 2008, 01:13:57 »

Θα σου απαντήσω ,αν και είμαστε εκτός. Το μανιατό χρησιμοποιείται και σήμερα σε ορισμένους κινητήρες γιατί προσφέρει ασφαλή ανάφλεξη με ελάχιστη πιθανότητα βλάβης. Ξεχνάς όμως ότι άλλες οι απαιτήσεις του αεροπλάνου και άλλες αυτές του αυτοκινήτου. Ο κινητήρας του αυτοκινήτου πρέπει να λειτουργεί σε ένα πολύ ευρύ πεδίο στροφών και στις χαμηλές στροφές το μανιατό δεν θα μπορούσε να δώσει ισχυρό σπινθήρα, ειδικά με την ταχύτητα που περιστρέφει τον κινητήρα η μίζα. Ούτε θα μπορούσε να ρυθμιστεί ο χρονισμός του με την απαιτούμενη ακρίβεια που χρειάζεται για τον περιορισμό των ρύπων.
       Οσο για τον ψεκασμό και πάλι οι απαιτήσεις της μοτοσυκλέτας είναι διαφορετικές. Τα προβλήματα έχουν εμφανιστεί μόνο σε κινητήρες μέσου κυβισμού γιατί τα συστήματα είναι φτηνιάρικα π.χ. ΥΑΜΑΗΑ ΧΤ 660 που στο κατέβασμα ταχύτητας σβήνει.
       Πάμε τώρα στις λυχνίες. Αν ο δέκτης που έχει το μοντελάκι σου χρησιμοποιούσε λυχνίες για τις λειτουργίες του θα έπιανε ένα ολόκληρο δωμάτιο. Και φυσικά θα ξαναγυρίζαμε στα μονοκάναλα.
       Επομένως δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα ίσα και όμοια. Υπάρχουν περιπτώσεις που οι παλιές τεχνολογίες αποδίδουν καλύτερα. Σε βαθμίδες εξόδου ισχυρών πομπών για παράδειγμα εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται λυχνίες. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα έπρεπε και οι υπολογιστές μας να δουλεύουν με λυχνίες γιατί ο κάθε υπολογιστής θα ήταν όσο το λεκανοπέδιο.
        Το να δεχόμαστε την κάθε καινοτομία άκριτα είναι επιπολαιο. Αλλά και το να ζητάμε επιστροφή στις αρχαιολογίες μόνο και μόνο επειδή κάποιοι δεν μπορούν να κατανοήσουν πως λειτουργούν τα σύγχρονα συστήματα είναι γελοίο.

Φιλικά Κώστας.
    Καταγράφηκε
    bf109e
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #36 στις: Τετάρτη, 18 Ιουν 2008, 02:39:29 »

bladekiller δεν την ηξερες καθολου καλα την δουλεια.100 χιλιαδες χλμ?Μονο? Grin

Εγω σου μιλω για 25 χρονια φιλε μου. Πρεπει να ξερεις που πας και τι κανεις!!!  Weber???
    Delorto μια ζωη!!!Ενα ντεποζιτο για κατι ψοφαλογα?Κανε μου εσυ 115 αλογα να γραφει η 2α με 205 μισελεν και θα σε παραδεχτω.Δε το συζητω για το αλλο που βγαζει 190 με 8βαλβιδο!!!
    Α και μη ξεχναμε.20 ευρα καπου 100χλμ και παντα με πορτες.Κοστος συντηρησης μηδαμινο.Αξιοπιστια?Γυρναγα παντου ολη μερα.Μονο που μου το κλεψανε πριν κανα χρονο.Τυχαιο?Πηρανε το εργαλειο και αφησαν τα συγχρονα στη θεση τους.Ολα παρκαρισμενα πλαι πλαι.Αχ αχ αχ.Ακομα το ψαχνω.

Φαση εχει οποιος παιρνει την αποψη μου οτι του  καταδικαζω το συστημα του το 2.4.Ενα ξερω.Η τεχνολογια εφτασε την ανθρωποτητα στα χαλια της.Καθε περσι και καλυτερα δε λενε?Ειπα εγω πως η 2,4 ειναι μαπα?Ειπα πως δε την προτιμησω ποτε?Μπααααα.Και 30,50 να βγει αν δεν κυκλοφορησει κανα 3 χρονια να εξελιχθει κι αλλο δεν προχωραω.Μια χαρα παιζω με την συχνοτητουλα μου.Θελω απλα να ειμαι σιγουρος οτι η καινουργια τεχνολογια θα δουλευει αψογα οταν τα σκασω να παω ενα βημα μπροστα.
    Καταγράφηκε
    Dimhack
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #37 στις: Τετάρτη, 18 Ιουν 2008, 04:55:07 »

Φαση εχει οποιος παιρνει την αποψη μου οτι του  καταδικαζω το συστημα του το 2.4.Ενα ξερω.Η τεχνολογια εφτασε την ανθρωποτητα στα χαλια της.Καθε περσι και καλυτερα δε λενε?Ειπα εγω πως η 2,4 ειναι μαπα?Ειπα πως δε την προτιμησω ποτε?Μπααααα.Και 30,50 να βγει αν δεν κυκλοφορησει κανα 3 χρονια να εξελιχθει κι αλλο δεν προχωραω.Μια χαρα παιζω με την συχνοτητουλα μου.Θελω απλα να ειμαι σιγουρος οτι η καινουργια τεχνολογια θα δουλευει αψογα οταν τα σκασω να παω ενα βημα μπροστα.

τότε φιλε μου μια ζωή θα είσαι πίσω γιατί απλά δεν θα έχεις βιώσει την τεχνολογία
    Καταγράφηκε
    bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #38 στις: Τετάρτη, 18 Ιουν 2008, 08:52:37 »

bladekiller δεν την ηξερες καθολου καλα την δουλεια.100 χιλιαδες χλμ?Μονο? Grin

Εγω σου μιλω για 25 χρονια φιλε μου. Πρεπει να ξερεις που πας και τι κανεις!!!  Weber???
    Delorto μια ζωη!!!Ενα ντεποζιτο για κατι ψοφαλογα?Κανε μου εσυ 115 αλογα να γραφει η 2α με 205 μισελεν και θα σε παραδεχτω.Δε το συζητω για το αλλο που βγαζει 190 με 8βαλβιδο!!!
    Α και μη ξεχναμε.20 ευρα καπου 100χλμ και παντα με πορτες.Κοστος συντηρησης μηδαμινο.Αξιοπιστια?Γυρναγα παντου ολη μερα.Μονο που μου το κλεψανε πριν κανα χρονο.Τυχαιο?Πηρανε το εργαλειο και αφησαν τα συγχρονα στη θεση τους.Ολα παρκαρισμενα πλαι πλαι.Αχ αχ αχ.Ακομα το ψαχνω.

Σαν το δέκτη ΡΡΜ. Τα μισά τα διαβάζεις και τα άλλα μισά τα συμπληρώνεις μόνος σου. 100 χιλιάδες είναι με το καινούριο σου είπα και λαμπάκι δεν έχω δει. Το παλιο το είχα για μια ντουζίνα χρονάκια και ξέρω τι έτρωγε. Τα υπόλοιπα πες τα σε τίποτα παππούδες στα καφενεία. Μπορεί και να σε πιστέψουνε.
       Οσο για το αν είναι δοκιμασμένα τα 2.4 σε πληροφορώ ότι οι Αμερικάνοι τα έχουν κάτι χρόνια πριν βγουν στην Ελλάδα. Δεν θα επιμείνω πάντως γιατί από τα γραφόμενά σου είναι ολοφάνερο το πόσο το ξέρεις το θέμα.
    Καταγράφηκε
    bf109e
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #39 στις: Τετάρτη, 18 Ιουν 2008, 10:18:14 »

Εχεις πτωση τασεως για τα παλια.Οταν τρεξεις σε ιστορικο ραλλυ τοτε θα μπορεσεις να πεις αποψη για τα εργαλεια που κυκλοφορουσαν.Οπως και γιατι εφαγαν το δικο μου.Κεφενειο και παππουδες?Τα ξερεις καλα βλεπω.Καλυτερα απο εμενα.Διοτι εγω την εβγαζα σε πιστες!!!Αρε ποσα ξερεις για τα παλια μοτερ και θεματα αξιοπιστιας.Ισως να ειχες πεσει σε @ρχιδι@ μαστορες και οχι σε μαστορες με @ρχιδι@.Αρα δε φταις.25 χρονια μου ηταν σε εκεινο το αμαξι.Και ολο στο δρομο.Αλλα ηταν ολα σωστοτατα.100 χιλιαδες παλι λες?Εγω 100 χιλιαδες κανω σε λιγοτερο απο 4 χρονια.Και μιλω για 25 χρονια.Αλλα ειπαμε.Πτωση τασεως.

Οσον αφορα την τεχνολογια που καποιος ανεφερε μεσα σε δαυτη ειμαι.Αλλα σε οτι δεν πεταει στον αερα.Το οτι κρινεις οτι ειμαι πισω επειδη δεν παιρνω ακομα 2,4 τοτε εχεις πολυ μικρο μυαλο.Ουτε σας κατηγορησα τα συστηματα.Οταν φτασει η Ελλαδα σε επιπεδο Αμερικης σε θεμα οργανωσης τα ξαναλεμε σε 50 χρονια.

Τελος παντων επειδη τσαμπα τρωγομαστε σαν τα ποντικια και απλα λεμε κατι απλα για να πουμε ο καθενας εχει την αποψη και τις εμπειριες του.Σημασια εχει να πεταμε με σιγουρια.Εσεις αλλιως εγω αλλιως.Σωστα?Και για το θεμα αμαξιου αυτες τις εμπειριες εχω αυτες λεω.Αν δε τις πιστευεις δε θα προσπαθησω να σε πεισω.Καποιος που ξερει πολυ καλα θα καταλαβαινει τι εννοω.Για λογους ασφαλειας δε μπορω να αναφερω το αμαξι.Ηταν μπαμ.Ειχε μπει και σε περιοδικο.Μετα απο ενα μηνα το φαγανε.

Καταγράφηκε
    ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #40 στις: Τετάρτη, 18 Ιουν 2008, 10:28:39 »

Το να δεχόμαστε την κάθε καινοτομία άκριτα είναι επιπολαιο. Αλλά και το να ζητάμε επιστροφή στις αρχαιολογίες μόνο και μόνο επειδή κάποιοι δεν μπορούν να κατανοήσουν πως λειτουργούν τα σύγχρονα συστήματα είναι γελοίο.

Φιλικά Κώστας.

Το ποστ μου σχετικά με τις λάμπες είχε το στοιχείο του χιούμορ.

Χρησιμοποιώ τόσο την 35ρα, όσο και αυτήν των 2.4.

Ο λόγος που το "γύρισα" στην 2.4 ήταν οι έντονες παρεμβολές από RF που είχα σε ένα Ε/Π.
    Αφού είχα "σηκώσει" και ελέγξει όλα τα ηλεκτρονικά, άλλαξα όλα τα ρουλεμάν και το ζήτημα συνέχιζε να υπάρχει, αποφάσισα να βάλω δέκτη Spetrum και φυσικά ησύχασα !!!

Ίσως Κώστα, λόγω των γνώσεων που έχεις, μπορείς να με διαφωτίσεις για την "πηγή" της RF παρεμβολής ?

Για την ιστορία το σύμπτωμα ήταν ότι ο παλαιός δέκτης PCM/1024 έμπαινε για δευτερόλεπτο σε κατάσταση Fail Safe κατά την πτήση. Μετα από την επανάκτηση του σήματος ευτυχώς προλάβαινα και το μάζευα πριν συναντήσει την μαμά Γη.

Φιλικά, Νίκος.
    Καταγράφηκε
    ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #41 στις: Τετάρτη, 18 Ιουν 2008, 10:31:36 »

Μετα απο ενα μηνα το φαγανε.

Λυπάμαι πολύ που το ακούω.
    Καταγράφηκε
    bf109e
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #42 στις: Τετάρτη, 18 Ιουν 2008, 13:16:18 »

Φιλε Νικο μηπως ο δεκτης ειναι απο τουμπα?Μηπως κρυσταλλος?Η ελλατωματικος δεκτης απλα.Εχω εναν που εφαγε τουμπα απο στουκα στον αερα και παιζει τελεια.Αλλα αλλαξα κρυσταλλο.Και το εχω σε ενα 109 και πεταει χωρις τσικ.Εγω εν αναμονη εξελιξεων μεχρι τωρα στο 190D θα βαλω pcm dual.Εχω στο π47 μου ποσο καιρο και ειμαι κομπλε.

Εγω να δεις.Μεγαλη πικρα.Οποιος το πηρε το εξαφανισε.Ξερεις τι ειναι να βγαινεις το πρωι εξω και το μερος που το ειχες να ειναι κενο?Και ηταν και πεντακαθαρο απο φανοποιοδουλειες.Τωρα βεβαια εχω παρει 2 ιδια με εκεινο αλλα δεν  ειναι εκεινο.
    Καταγράφηκε
    ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #43 στις: Τετάρτη, 18 Ιουν 2008, 14:15:05 »

Φιλε Νικο μηπως ο δεκτης ειναι απο τουμπα?Μηπως κρυσταλλος?Η ελλατωματικος δεκτης απλα.

Για να εντοπίσω την αιτία που προκαλούσε την παρεμβολή RF, εργάστηκα αφαιρετικά ώστε να αποκλείω διάφορες πιθανότητες με την παρακάτω σειρά :

- Αλλάζω το καλώδιο της κεραίας. Τα ίδια.
    - Αλλάζω κρύσταλλο. Τα ίδια.
    - Αλλάζω κομπλέ δέκτη από άλλο Ε/Π. Τα ίδια. Ο δέκτης μέχρι και σήμερα δουλεύει σωστά, όπως και      ο "ύποπτος" δέκτης σε άλλο όμως πετούμενο.
    - Ελέγχω όλα τα τμήματα του σασί (αλουμινίου/carbon) για την ηλεκτρική τους συνέχεια (αγωγημότητα). Τα ίδια.
    - Σηκώνω από το Ε/Π όλα ηλεκτρονικά (σερβο/καλωδιώσεις/διακόπτες/μπαταρίες) και τα ελέγχω για φθορές, κοψίματα, ελαττωματικές επαφές κλπ). Τα ίδια.
    - Αρχίζω να αλλάζω σταδιακά τα ρουλεμάν του Ε/Π αρχίζοντας από το στροφείο αναζητώντας πιθανό "μεταλλικό θόρυβο" στο δέκτη μου. Τα ίδια.
    - Βάζω καινούργια μπαταρία. Τα ίδια.
    - Αγοράζω καινούργιο ενισχυμένο διακόπτη για την τροφοδοσίας, αλλά δεν πρόλαβα να τον τσεκάρω γιατί είχα βάλει στο μεταξύ δέκτη spectrum 2.4 GHz και.......τέλος.

Tα παραπάνω μοιάζει λίγο με το κυνήγι της μάγισσας ή μου φαίνεται ?
    Καταγράφηκε
    bf109e
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #44 στις: Τετάρτη, 18 Ιουν 2008, 18:49:25 »

Mηπως τελικα φταιει το χειριστηριο?Πριν 2 χρονια την εκανα λαχειο με το τι γινοταν.Και τελικα εφταιγε το χειριστηριο.Αλλαξα τηλεκατευθυνση και ηρεμισα.Απο τοτε ειμαι χωρις προβλημα!!!
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 2 [3] 4 5     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Η τηλεκατεύθυνση και τα αξεσουάρ (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: Είναι τα 2,4 συστήματα τα ασφαλέστερα?
    Μεταπήδηση σε: