Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.909 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 10 Αυγ 2026, 00:28:14

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 10 Αυγ 2026, 00:28:14

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Χθες στις 23:48]

από TheLurker
    [Χθες στις 12:27]

από Stargazer
    [Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 16:11:02]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309909
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 67
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 57
    Συνολικά: 59
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 [2] 3 4 5     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Είναι τα 2,4 συστήματα τα ασφαλέστερα?  (Αναγνώστηκε 16141 φορές)
    bf109e
    Aeromodeller Full Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #15 στις: Σάββατο, 14 Ιουν 2008, 19:43:01 »

Πιστευω πως τα καινουργια συστηματα δεν εχουν φτασει ακομα ας το πω επιπεδο ωριμοτητας που εχουν φτασει οι συχνοτητες.Και εγω πανακριβο ετοιμαζω.Βλεπε sist modellbau fw190d.Και θα του βαλω pcm dual πανω.Αν καποια στιγμη τα καινουργια κολπα φτασουν τις συχνοτητες στο επιπεδο που ανεφερα τοτε θα αλλαξω.Προς το παρον στο ψαξιμο ειναι.

Μηπως ομως τα συστηματα που γινονται πιο πολυπλοκα τοσο περισσοτερη πιθανοτητα για καποιο failure υπαρχει?
    Καταγράφηκε
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #16 στις: Σάββατο, 14 Ιουν 2008, 20:44:04 »

Μέ τό σκεπτικό σου φίλε Bf 109 e, οί τ/κ θά είχαν μείνει ακόμα στήν παρακάτω τεχνολογία.
    Τότε που για να κεντράρεις τήν ντίζα σέ ένα σέρβο, έκοβες και έραβες τά horn, έβαζες ελατήρια ροδέλες κ.λ.π.

Πάντως προτιμώ νά σπάσω τό μοντέλο μου από δική μου  , παρά νά μού τό σπάσει κάποιος άλλος
    από δική του  .
    Και να τό σπάσει είναι το λιγότερο. Μήν σκοτωθούμε κιόλας.

* thle.jpg (61.43 KB, 928x477 - εμφανίστηκε 488 φορές.)
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #17 στις: Σάββατο, 14 Ιουν 2008, 20:48:05 »

οταν λες τα συγχρονα 2,4 τι εννοεις ; η spectrum που πηρα εγω τωρα τι θεωρειται;
    επισης μπορει να προτεινει καποιος κανα πακετο Α123  με κανα beg για να ρυθμιζει τη ταση ;

https://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=5225.0

https://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=4743.60
    Καταγράφηκε
    Dimitris87
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #18 στις: Κυριακή, 15 Ιουν 2008, 13:54:50 »

Η αλήθεια είναι οτι μπερδεύτικα με όλες τις διαφορετικές απαντήσεις που μου δώσατε.
    Με τα 2-3 πρώτα ποστ λέω 2,4 δαγκωτό, αλλα μόλις έγραψε ο φίλος Dimhack κάτι έπαθα...
    Πραγματικά δεν έχω αποφασίσει ακόμα. Θα δούμε, ελπίζω όλα να πάνε καλά

Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια σας

Δημήτρης
    Καταγράφηκε
    bf109e
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #19 στις: Δευτέρα, 16 Ιουν 2008, 02:32:59 »

vtr μονος σου εδειξες τι θελω να πω.Ειδες που ηταν οι συχνοτητες και που εφτασαν.Σε αυτο το σταδιο που δειχνεις βρισκονται οι 2.4 κτλ.Σε λιγα χρονια να δεις τι θα κανουν.Μονο καφε δε θα φτιαχνουν.Φιλε Διμιτρις 87 αν ειναι να στην κατσει θα στην κατσει και ας εχεις οτι πιο πιο πιο σιγουρο κτλ να εχεις.Για την 2.4 εμαθα πως παιζει προβλημα με τα ρευματα που δεν το ηξερα.Αφηνω την συχνοτητουλα μου που απο  τοτε που αλλαξα ταλεκατευθυνση παιζω μια χαρα να παω σε κατι που θα πρεπει να λυσω προβλημα?Μπααααα.Οταν λυθουν ολα κομπλε κτλ τοτε το ξανασυζητω.
    Καταγράφηκε
    ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #20 στις: Δευτέρα, 16 Ιουν 2008, 10:34:35 »

Ακόμη γελώ με τα Αμερικανάκια που ξόδεψαν τααααα λεφτά για να εξελίξουν ένα στιλό που να γράφει σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας....... Grin
    Για όσους το θυμούνται, οι Ρώσοι έλυσαν το πρόβλημα χρησιμοποιόντας απλό μολύβι !!!   devil

Στην περίπτωσή μας, μήπως θάπρεπε  αντί των τρανζίστορ/IC κυκλωμάτων κλπ κουραφέξαλα, να ξαναγυρίσουμε στην απλή λύση των πομπών με λάμπες ??

Η παραπάνω συνταγή είναι δοκιμασμένη και πάλι από τους Ρώσους για την προστασία των αεροσκαφών τους από "ηλεκτρονικές παρενοχλήσεις".

Καταγράφηκε
    bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #21 στις: Δευτέρα, 16 Ιουν 2008, 12:58:41 »

Βέβαια βέβαια!! Δίκιο έχετε παιδιά!!! Κι όχι μόνο αυτό αλλά να προχωρήσουμε ακόμη περισσότερο. Τι θέλουμε και ταξιδεύουμε με μποινγκ 737 και ερμπας?? Να γυρίσουμε στα διπλάνα, με την υφασμάτινη επένδυση.
      Αμ το άλλο?? Τι τα θέλουμε τα ηλεκτρονικά και τους ψεκασμούς στα αυτοκίνητα. Να ξαναβάλουμε καρμπυρατέρ. Κι ούτε!! Μωρέ καλύτερο το εμποτισμένο ύφασμα (κάτι σαν φυτίλι). Ασε πάλι με αυτό το αυτόματο αβανς. Τόσα προβλήματα δημιουργεί. Καλός δεν ήταν ο μοχλός στο τιμόνι ,που το ρύθμιζες χειροκίνητα? Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά, έχουν και ψηφιακά ραδιόφωνα, που όλο χαλάνε ,αντί να βάλουν εκεί ένα ευλογημένο υπερετερόδυνο ραδιόφωνο πέντε λυχνιών στα βραχέα.
       Μείνετε λοιπόν μακρυά από όλες αυτές τις καινοτομίες γιατί είναι δημιουργήματα των Νεφελίμ με σκοπό την παγκόσμια δικτατορία.

ΥΓ. Τα αμερικανάκια γνώριζαν πολύ καλά τη λύση του μολυβιού αλλά κάποιες εταιρείες, που ήθελαν να τραβήξουν λεφτά από το διαστημικό πρόγραμμα, είχαν "δόντι" στη ΝΑSA. Το ίδιο πράγμα συμβαίνει κατα κόρον και στο Ελληνικό πεντάγωνο και μάλιστα σε χειρότερο βαθμό. Τουλάχιστον το στυλό χωρίς βαρύτητα δούλευε. Τα συστήματα, που αγοράζει το Ελληνικό πεντάγωνο, δουλεύουν?
    Καταγράφηκε
    cquence
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #22 στις: Δευτέρα, 16 Ιουν 2008, 14:02:36 »

Καλησπέρα και απο εμένα.Εχω μια 9303Χ και είναι γεγονός οτι κλεινοντας και ανοίγοντας τον πομπό περνούν γύρω στα 3 δευτερόλεπτα για να επανέλθει ο έλεγχος του αεροπλάνου. Αυτό λύνεται με μια αναβάθμιση στο firmware του δεκτη έτσι ώστε ο χρόνος να μειωθεί σε μερικα msec (3-4msec). Οι καινούργιες τ/κ δεν έχουν αυτό το πρόβλημα και δεν χρειαζεται αναβάθμιση. Επίσης οι οδηγίες γράφουν οτι ο δέκτης αν έχει τάση τροφοδοσίας χαμηλότερη απο 3,5 βολτ υπάρχει πρόβλημα. οπότε θέλει προσοχή ώστε κατά την πτήση η τάση να μην πέσει έστω και στιγμιαία κάτω από αυτή την τιμή. Μέχρι στιγμής πάντως δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα (Ενα εκπαιδευτικό πετάω βέβαια, όχι κανένα τέρας με 50 σερβο...  Tongue )
    Καταγράφηκε
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #23 στις: Δευτέρα, 16 Ιουν 2008, 17:22:04 »

Φίλε Bf 109 e, δεν εννοούσα ακριβώς αυτό, αλλά είμαι σίγουρος ότι τό κατάλαβες.  Wink
    Τό ότι από τότε μέχρι σήμερα υπάρχουν ακόμα κρύσταλοι και συχνότητες, δέν σημαίνει βεβαίως ότι κάποια
    άλλα  συστήματα (2.4) πρέπει νά βλέπουμε στραβά.
    Σέ καμία περίπτωση δεν  είμαι κατά τής κλασικής καί πλέον δοκιμασμένης (συνταγής)  τών συχνοτήτων.

Ομως βλέπεις ότι δέν ήρθε ξαφνιικά μιά εταιρεία αγνώστου ταυτότητος, και είπε, δοκιμάστε αυτό τό σύστημα
    γιατί είναι καλύτερο.
    Τό παρουσίασε μια futaba , μιά spectrum , μιά jr.

Εγώ αυτό πού μπορώ νά σού πώ σίγουρα, είναι ότι από τότε πού χρησιμοποιώ 2.4,
    δέν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα. Αυτο είναι το ένα.

Τό δεύτερο πιό σημαντικό είναι ότι πλέον, δέν χρειάζεται νά πηγαίνω μέ τούς  (πολλούς)
    από τόν φόβο και μόνο, μήπως ανοίξει κανένας τήν τ/κ, και πέσει πάνω μου.

Αυτά. Thumbs up
    Καταγράφηκε

asxetos
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #24 στις: Δευτέρα, 16 Ιουν 2008, 17:30:30 »

φιλε vtr μια και ακουω οτι εσυ δεν εχεις  κανενα προβλημα μπορεις να μου πεις πληροφοριακα τι μπαταρια χρησιμοποιεις ;
    Καταγράφηκε
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #25 στις: Δευτέρα, 16 Ιουν 2008, 17:59:40 »

φιλε vtr μια και ακουω οτι εσυ δεν εχεις  κανενα προβλημα μπορεις να μου πεις πληροφοριακα τι μπαταρια χρησιμοποιεις ;

Πιστεύω να σέ καλύψει. Thumbs up

https://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=3471.0

https://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=4274.15
    Καταγράφηκε

psomaras
    Aeromodeller Sr. Member

Αγοράζω ότι υπάρχει και για να δουλεύω ζω..!!

« Απάντηση #26 στις: Δευτέρα, 16 Ιουν 2008, 20:27:35 »

Παιδια εγω ξεκινησα με 2.4 τ/κ!!!!!    ΠΟΤΕ κανενα προβλημα και με pack 4.8v αλλα και με regulator και lipo.....

Τουλαχιστον σε αεροπλανο με 5 servo απλα!
    Καταγράφηκε

Δεν είναι παράξενο να τρέχει η μύτη και να μυρίζουν τα πόδια...Huh
    bf109e
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #27 στις: Τρίτη, 17 Ιουν 2008, 17:23:31 »

Μα την 2.4 δεν την βλεπω στραβα.Απλα δε με εχει πεισει ακομα.Ουτε εγω εχω προβλημα με τις συχνοτητες οσο καιρο εχω φουταμπα.

Εγω ομως φιλε μου psomara θα εχω 10 σερβο εκ των οποιων τα 2 τουλαχιστον 9.5 κιλων.Εκει αν κανει καμια πτωση τασης την εκανε το μοντελο και θα κοστισει 3χιλιαρικα περιπου.

Για εναν φιλο που ανεφερε για καρμπυρατερ.Αστο μεγαλε.Καρπυρα για παντα.Αν σου παθει κατι το φτιαχνεις επι τοπου.Για να σου αναψει κανα λαμπακι να σε δω.Ξεκινας απο 150 ευρα.Εγω 250 βγαζω μια χρονια ολοκληρη απο σερβις.Παλιο αμαξι εχω.Εχω και καινουργιο.Αλλα μονο για περιπτωσεις που φοβαμαι μη γδαρω το παλιο.Κοστιζει πολυ περισσοτερι απο τα 2 πιο συγχρονα μαζι.

Και οσο για το ειρωνικο της υποθεσης καλο θα ηταν να κοπει.Εγω με τον τυπο που ηθελα να συννενοηθω συννενοηθηκα.Τωρα αν καποιος βρηκε πατημα να ειρωνευτει να βρει αλλου.

Καταγράφηκε
    Dimitris87
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #28 στις: Τρίτη, 17 Ιουν 2008, 17:40:17 »

Γεια σου φιλε bf109e, ήθελα να σε ρωτήσω τι τκ έχεις και δεν είχες ποτε πρόβλημα???

ευχαριστώ

Δημήτρης
    Καταγράφηκε
    bf109e
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #29 στις: Τρίτη, 17 Ιουν 2008, 19:17:44 »

Την φουταμπα την 9αρα σουπερ.Την εχω και παιζω με fm,fm duaλ, pcm dual.Προσωπικα αν δεν αλλαξει κατι στο sist modellbau fw190d που θα ετοιμασω pcm dual θα βαλω.Και οταν τελειωποιηθει η 2,4 τοτε ενα απλο module θα αλλαξω και θα παρω δεκτες.Εχει τη δυνατοτητα  εμαθα να παιξει και με 2,4 module.
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 [2] 3 4 5     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Η τηλεκατεύθυνση και τα αξεσουάρ (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: Είναι τα 2,4 συστήματα τα ασφαλέστερα?
    Μεταπήδηση σε: