Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.724 μηνύματα σε 12.383 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 15:11:53

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 15:11:53

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 14:10]

[Σήμερα στις 07:45]

[Χθες στις 18:55]

από carapis
    [Τρίτη, 14 Ιουλ 2026, 22:41:46]

[Τρίτη, 14 Ιουλ 2026, 18:50:05]

[Παρασκευή, 10 Ιουλ 2026, 09:50:49]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 12:32:39]

από AKISSSS
    [Πέμπτη, 2 Ιουλ 2026, 09:25:10]

[Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 22:36:48]

από spirost
    [Κυριακή, 28 Ιουν 2026, 20:23:34]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309724
    Σύνολο θεμάτων: 12383
    Online σήμερα: 154
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 74
    Συνολικά: 76
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 [2] 3 4     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Καλησπερα σας νεος εδω!!!  (Αναγνώστηκε 12149 φορές)
    Peterpanta
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

www.aeromodelistis.gr Moderator

« Απάντηση #15 στις: Πέμπτη, 5 Ιουν 2008, 15:17:43 »

Λοιπόν τώρα για το φίλο Γιώργο,

Ο εξομοιωτής δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα, στην πραγματικότητα είναι δυσκολότερο.
    Απο την μια είναι οι ρυθμίσεις (μηχανικές & Ηλεκτρικές) που έχει το ελικόπτερο, και απο την άλλη είναι
    ο φόβος που σε κρατά και δεν σε αφήνει ελεύθερο να κάνεις αυτό που θέλεις με άνεση.

Στον εξομοιωτή μαθαίνεις να συντονίζεις τα μάτια με τα δάχτυλα, μαθαίνεις ή δοκιμάζεις πράγματα που στην πραγματικότητα
    θα το έκανες με δυσκολία. Στον εξομοιωτή και να σπάσει το μοντέλο σε 3 δεύτερα έχεις καινούριο !!!

Εμένα στις αρχές εκτός του ότι μου έμαθε προσανατολισμό, με βοήθησε πολύ, όταν στην πραγματικότητα μου γύρισε nose in το CP2, να μην τα χάσω και να
    συνεχίσω να το κρατάω εκεί και με άνεση μάλιστα, αφού δεν το πίστευα αυτό που έβλεπα, εγώ χαλαρός, να μην σκέφτομαι καθόλου και τα δάχτυλα μου να διορθώνουν αυτόματα την θέση του ελικοπτέρου...  Wink

Παίξε εξομοιωτή αρκετά ξεκινώντας απο tail in hover, μετά left side in hover, right side hover, nose in hover.
    Ένα ένα, πρώτα το tail in, μόλις το έχεις καλά στον εξομοιωτή πήγαινε στο επόμενο βήμα, και δοκίμασε το tail in στο CP2.
    Φρόντιζε στην πραγματικότητα να είσαι ένα με δυο βήματα πιο πίσω, και σιγά σιγά θα πετύχεις.

Βάλε κόλα ή μανό στο λαστιχάκι που κρατά την έλικα της ουράς του CP2, η πρώτη πτώση μου ήταν όταν έφυγε και έχασα την ουρά!!!
    Πάρε μερικά μοτεράκια ουράς (2-3) γιατί καίγονται εύκολα.
    Δές την αλλαγή στην κεφαλή για να μην έχεις sticky collective pitch και κάνε την.

Είπαμε είναι δυσκολότερο αλλά θα πετάξει !!!! μετά το επόμενο ε/π σου θα σου φανεί εύκολο.

* cp2_collective.gif (54.57 KB, 780x585 - εμφανίστηκε 457 φορές.)
    Καταγράφηκε

Lama V3 /Mini Titan E-325 /  Mini Titan E-325 SE / Copter-x 450SE / T-Rex 500 ESP / Cessna 172 / Spektrum DX-7 2.4GHz

www.aeromodelistis.gr/
    George2411
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #16 στις: Πέμπτη, 5 Ιουν 2008, 19:19:36 »

Και εγω καπως ετσι σκεφτομουν να αρχισω, πιστευω οτι οσο πιο αργα και σταθερα πηγαινω τα βηματα μου τοσο καλυτερα οπως λες.Οσο για το θεμα με την κεφαλη δεν πολυκαταλαβα τι πρεπει να κανω αλλα θα διαβασω και θα την βρω την ακρη 
    Σκεφτομαι να το παω και για κανα τριμμαρισμα στον Καλφακη γιατι εχω ακουσει οτι δεν ειναι και πολυ out of the box  η κατασταση....Το προβλημα ειναι οτι ακομα και σε κλειστο χωρο δεν ειναι σταθερο στο hover και παει οπου θελει...
    Καταγράφηκε
    Peterpanta
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #17 στις: Πέμπτη, 5 Ιουν 2008, 22:03:52 »

Δεν χρειάζεται να το πάς πουθενά, πρέπει να το πετάξεις σε ανοιχτό χώρο όχι σε κλειστό, οι εριδυνήσεις του αέρα που γίνονται απο την έλικα σου δημιουργούν προβλήματα. Εάν βρεθείς το Σ/Κ κατά σεφ μεριά το απόγευμα φέρτο να το δούμε.
    Στην κεφαλή λύνεις τις βίδες του feathering shaft με προσοχή βγάζεις τα grip και τα εσωτερικά εξαρτήματα, σε αυτά συγκαταλέγονται και οι ροδελίτσες που φαίνονται στην φωτό, εάν τις κοιτάξεις προσεκτικά θα δείς ότι στην μια μεριά έχουν μια πατούρα. Απλώς γύρισε τις και ξαναβάλτες, ώστε η πατούρα να ακουμπά στο ρουλεμανάκι. Αμέσως μόλις το μοντάρεις θα δείς ότι τα grips θα κινούνται με μεγαλύετρη άνεση δίχως να μαγκώνουν

Και να θυμάσαι.... δοκιμές και αιώρηση σε ανοιχτό χώρο !!!, όχι σαλόνια, υπνοδωμάτια κ.λ.π.  θα νιώθεις και εσύ πιο άνετα.
    Καταγράφηκε

Lama V3 /Mini Titan E-325 /  Mini Titan E-325 SE / Copter-x 450SE / T-Rex 500 ESP / Cessna 172 / Spektrum DX-7 2.4GHz

www.aeromodelistis.gr/
    George2411
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #18 στις: Παρασκευή, 6 Ιουν 2008, 09:51:05 »

Δηλαδη οι ροδελες ειναι αναποδα απο το εργοστασιο? Οκ θα το κανω. Οσο για το σαλονι δεν το πεταω εκει εννοειται απλα η πρωτη φορα ηταν βραδυ και φυσαγε και για να μην τρεχω εξω το εκανα εκει.Χτες ειχαμε και την πρωτη απωλεια...
    Το σηκωσα  κοντα στο ενα μετρο (σαν μεθυσμενο πηγαινει ρε γαμωτο συνεχεια) δηλαδη για να κανω ενα σταθερο hover πρεπει το δεξι στικ να το ρυθμιζω ολη την ωρα...Καποια στιγμη το εχασα και απο τον πανικο μου επεσε και εσπασε ο ενας ελικας...Δεν πειραζει η πρωτη σουπα ειναι θα περασει... Grin
    Ειναι φυσιολογικο να μην μπορει να κρατηθει σταθερο στο hover? Γιατι το βλεπω και μπανταρει συνεχεια...Επισης παρατηρω την ωρα που ειναι στον αερα ακους το tail motor να ανεβαζει στροφες οποτε θελει.(σαν να μαρσαρει ακουγεται).
    Αυτο ειναι νορμαλ γιατι διορθωνει κατι να φανταστω, η υπαρχει καποιο προβλημα?
    Σε ευχαριστω για την βοηθεια  Thumbs up
    Καταγράφηκε
    Peterpanta
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #19 στις: Παρασκευή, 6 Ιουν 2008, 12:00:58 »

Δηλαδη οι ροδελες ειναι αναποδα απο το εργοστασιο? Οκ θα το κανω. Οσο για το σαλονι δεν το πεταω εκει εννοειται απλα η πρωτη φορα ηταν βραδυ και φυσαγε και για να μην τρεχω εξω το εκανα εκει.Χτες ειχαμε και την πρωτη απωλεια...
    Το σηκωσα  κοντα στο ενα μετρο (σαν μεθυσμενο πηγαινει ρε γαμωτο συνεχεια) δηλαδη για να κανω ενα σταθερο hover πρεπει το δεξι στικ να το ρυθμιζω ολη την ωρα...Καποια στιγμη το εχασα και απο τον πανικο μου επεσε και εσπασε ο ενας ελικας...Δεν πειραζει η πρωτη σουπα ειναι θα περασει... Grin
    Ειναι φυσιολογικο να μην μπορει να κρατηθει σταθερο στο hover? Γιατι το βλεπω και μπανταρει συνεχεια...Επισης παρατηρω την ωρα που ειναι στον αερα ακους το tail motor να ανεβαζει στροφες οποτε θελει.(σαν να μαρσαρει ακουγεται).
    Αυτο ειναι νορμαλ γιατι διορθωνει κατι να φανταστω, η υπαρχει καποιο προβλημα?
    Σε ευχαριστω για την βοηθεια  Thumbs up

Καλημέρα,

ΝΑΙ !!!! είναι ανάποδα απο το εργοστάσιο, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν το διορθώνουν, αφού έχει βουήξει ο τόπος για το πρόβλημα αυτό.

Κοίταξε, το δεξί στίκ στο ελικόπτερο κινείται συνεχώς, γιατί κάτι ο αέρας, κάτι το κέντρο  βάρους του ε/π, κάτι οι ρυθμίσεις κ.λ.π, δεν το αφήνουν να μείνει σταθερό σε ένα σημείο για ώρα.
    Φαντάσου ότι το ε/π μοιάζει με μια μπίλια στο κέντρο ενός ταψιού, προσπάθησε να την κρατήσεις στο κέντρο και θα καταλάβεις τι λέω.
    Οπότε είναι φυσικό να χρειάζεται συνεχώς να διορθώνεις την θέση του ε/π και ειδικότερα στην αιώρηση.

Το δύσκολο κομμάτι τώρα του CP2 είναι ότι έχει στην ουρά μοτεράκι που όπως λές αλλάζει στροφές συνεχώς και δεν μπορεί να παρακολουθήσει με ακρίβεια την περιστροφή του κεντρικού στροφείου, οπότε εκτός του δεξιού στίκ πρέπει να διορθώνεις πάλι συνεχώς και την ουρά με το αριστερό.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ !!!  ενώ τα άλλα ελικόπτερα με τον ιμάντα όπως το belt, mini titan, κ.λ.π έχοντας ένα καλό γυροσκόπιο σου κρατούν σταθερή την ουρά και έχεις μόνο να διορθώνεις το δεξι στίκ, με το cp2 πρέπει να διορθώνεις ταυτόχρονα και τα δυο.

Δεν πειράζει για την έλικα.... άλλαξε και τις δυο με ένα νέο ζευγάρι γιατί πρέπει να είναι ζυγισμένες, ώστε να μην έχεις το φαινόμενο Tracking.
    Σιγά σιγά μόλις καταφέρεις και συγχρονίσεις τα μάτια με τα δάχτυλα, θα δείς ότι θα το κρατάς πολύ σταθερά στην αιώρηση και δεν θα σου φεύγει ακόμα και με αέρα να φυσάει δυνατά. Βέβαια τα χέρια σου θα κινούνται συνεχώς με μικρές και ελαφρές διορθωτικές κινήσεις.

Μην μασάς υπομονή και επιμονή...  Thumbs up

Καταγράφηκε

www.aeromodelistis.gr/
    George2411
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #20 στις: Σάββατο, 7 Ιουν 2008, 22:11:01 »

Λοιπον...Πηρα ελικες τις αλλαξα αλλα σε ενα ξυσιματακι εφυγε λιγο η επικαλυψη... Οποτε παμε για αλλες. Σε μια πραγματικα μικρη πτωσουλα μου σπασανε τα βιδακια που κρατανε τα πεδιλα και κρεμασε.Δεν επαθε απολυτως τιποτα απλα πρεπει ν το ξαναβιδωσω.Με βαση το manual εκανα λιγες ρυθμισουλες στα 2 trimmer που εχει πανω του στο gain και στο proportional και παρατηρησα καλυτερη σταθεροτητα στο hover.Αλλα κατι δεν μου παει καλα...Εχω παρατηρησει οπως κοιτας την κεφαλη απο πανω την μεγαλη βιδα οτι δεν ειναι σταθερο ολο το συστημα σε ενα σημειο αλλα εχει ταλαντωση..Και επισης με λιγο παραπανω απο την μεση γκαζι δεν σηκωνεται αλλα με λιγο παραπανω ξαφνικα πεταγεται σαν ελατηριο..Κατι τετοιο πετυχε το ματι μου στο manual πως το διορθωνεις αλλα δεν το πολυκαταλαβα.Δηλαδη δεν σηκωνεται γραμμικα αλλα ξαφνικα πεταγεται...Πω πω δυσκολο το ρημαδι......... Huh
    Καταγράφηκε
    Peterpanta
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #21 στις: Κυριακή, 8 Ιουν 2008, 10:39:58 »

Το ότι φεύγει απότομα επάνω είναι το πρόβλημα που προανέφερα, εάν κάνεις την αλλαγή στις ροδέλες θα σηκώνεται νορμάλ.

Είπαμε είναι δυσκολότερο απο τα άλλα, γιατί είναι ελαφρύ και δενκρατά ουρά.

Μάλλον απογοητεύτικες φίλε....

Για ευκολότερα, belt-cp, ποιοτικότερα mini titan, και για ακόμα ποι εύκολα 50άρι θερμικό

Δεν έχω δοκιμάσει θερμικό απλώς βασίζομαι στα λεγόμενα των θερμικών...
    Καταγράφηκε

www.aeromodelistis.gr/
    George2411
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #22 στις: Κυριακή, 8 Ιουν 2008, 12:26:01 »

Κοιτα οτι απογοητευτηκα λιγο απογοητευτηκα δεν το κρυβω...Απλα το εχω 5 μερες και το εχω χαρει πολυ λιγο μπροστα σε οτι εχει συμβει...Ισως επρεπε να παω σε κατι πιο ευκολο..Πραγματικα το λυπαμαι να το σπασω ειναι αμαρτια δεν συμφωνεις?
    Σκεφτομαι να το δωσω και να παρω κατι αλλο..Απο την αλλη λεω να μην τα παρατησω.. worry
    Καταγράφηκε
    Dimhack
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #23 στις: Κυριακή, 8 Ιουν 2008, 13:10:27 »

ρε "γιοργαρα" μην απογοητεύεσαι δεν είναι και τόσο χαλια τα πράγματα, δοκίμασε ξανά και ξανά το hobby αυτό θέλει υπομονή.

ναι το ελικόπτερο αυτό δεν είναι καλή επιλογή και ποσο μάλλον με έναν νέο στο τιμόνι, μην τρελαθούμε κιόλας
    δόστο και πάρε κάτι ποιο εύκολο μέχρι να εξοικειωθείς και μετά πήγαινε κατευθείαν σε 50 ari θα με θυμηθείς Thumbs up Thumbs up Wink Wink
    Καταγράφηκε
    Peterpanta
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #24 στις: Δευτέρα, 9 Ιουν 2008, 00:11:28 »

Κοιτα οτι απογοητευτηκα λιγο απογοητευτηκα δεν το κρυβω...Απλα το εχω 5 μερες και το εχω χαρει πολυ λιγο μπροστα σε οτι εχει συμβει...Ισως επρεπε να παω σε κατι πιο ευκολο..Πραγματικα το λυπαμαι να το σπασω ειναι αμαρτια δεν συμφωνεις?
    Σκεφτομαι να το δωσω και να παρω κατι αλλο..Απο την αλλη λεω να μην τα παρατησω.. worry

Άκουσε να δείς φίλε, όποιο ελικόπτερο και να πάρεις δυστοιχώς κάποια στιγμή θα το σπάσεις.
    Οι λόγοι που θα οδηγήσουν στην πτώση είναι πολλοί και διάφοροι, είναι σπάνιο φαινόμενο κάποιος να ασχολείτε
    με ελικόπτερα και να μην έχει σπάσει ποτέ.
    Για μένα καλύτερα να σπάς και ν αφτιάχνεις το CP2 που φτιάχνεται εύκολα, έχει φθηνά ανταλλακτικά, κ.λ.π
    παρά ένα μεγάλο μοντέλο που οι έλικες μόνο έχουν όσο το CP2 ολόκληρο.

Εάν είσαι πεισματάρης, και το βάλεις σκοπό σίγουρα θα πετάξει και θα μάθεις και πολλά μέσα απο αυτό.
    Εξομοιωτή κάργα και μετά σιγά σιγά πραγματικές δοκιμές.

Τώρα εάν απογοητεύθυκες απο το CP2 πάρε ένα άλλο που η ουρά θα είναι με ιμάντα, βάλε ένα γυροσκόπιο Gy-401
    και ξεκίνα, να θυμάσαι όμως ότι και εκεί θα δυσκολευτείς και εκεί θα σπάσεις....

Σε ότι και αν κάνεις καλή τύχη και καλές αιωρήσεις εύχομαι !!!

Υ.Γ
    Εάν περάσεις Σ/Κ απόγευμα απο ΣΕΦ, και έχεις ακόμα το CP2 φέρτο να το δούμε και να το πετάξουμε.
    Εφόσον σου έσπασε η βάση δές εδώ μια καλή αναβάθμηση...
    http://www.heliland.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=94_95&products_id=1097
    Καταγράφηκε

www.aeromodelistis.gr/
    George2411
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #25 στις: Δευτέρα, 9 Ιουν 2008, 19:13:36 »

Σε ευχαριστω φιλε μου...Παλι που βλεπω και σενα και παιρνω θαρρος...
    Ειμαι στο τσακ να το στειλω (ηδη το εχω βαλει αγγελια) αλλα μεσα μου εχω πεισμωσει τοσο πολυ που σκεφτομαι πολυ σοβαρα να σβησω την αγγελια και να το κρατησω...Μα το θεο μου θυμιζει τον βουκεφαλα που δεν μπορουσε κανεις να τον καβαλησει...Με την μονη διαφορα οτι αυτο σου βγαζει την πιστη..!!  Grin
    Πολυ δυσκολο ελικοπτερο, και ειδικα για αρχαριο.Τα ιδια μου ειπαν και στο hellliland αλλα ο ενας απο τα 2 παλικαρια το καταφερε να το πεταξει αλλα ειπε οτι ειναι πολυ νευρικο.
    Εντωμεταξυ χτες εκανα hover καλυτερα αλλα παλι εσπασα τα blades.Δεν πτοουμαι ομως, εκτος απο κατι: Ολοκληρο το ελικοπτερο πλεον "ταλαντευεται" στις χαμηλες στροφες και δυσκολευεται να απογειωθει.Λες να στραβωσε κανενα αξονακι? Στις χαμηλες στροφες ακουγεται ενα "τσικ τσικ" οποτε περναει απο το ιδιο σημειο το μεγαλο στρογγυλο γραναζι πανω απο την μπαταρια.Καθε φορα που ακους το τσικ κουνιεται και το ελικοπτερο...
    Καταγράφηκε
    George2411
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #26 στις: Δευτέρα, 9 Ιουν 2008, 19:15:08 »

Επιδης παρα πολυ καλη η βαση ειδικα για μενα που κανω και 3d...  Grin Grin Cheesy
    Περα απο την πλακα παρα πολυ καλο το λινκ σου απλα απο οτι βλεπω αν την βαλω θα καταργησω τα training μπαλακια
    Καταγράφηκε
    George2411
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #27 στις: Δευτέρα, 9 Ιουν 2008, 19:39:13 »

Αν δεν το εχεις δει ηδη....
    http://www.youtube.com/watch?v=Cc_l0PDZHps
    Καταγράφηκε
    George2411
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #28 στις: Δευτέρα, 9 Ιουν 2008, 19:57:50 »

Mε βαση το παραπανω video στο δικο μου εχω κανει τα ακριβως αντιθετα!!! 
    Καταγράφηκε
    George2411
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #29 στις: Τρίτη, 10 Ιουν 2008, 23:46:42 »

Τελικα αποφασισα να το κρατησω...Σημερα του αλλαξα και τους 2 αξονες γιατι ειχαν στραβωσει και ηταν ο λογος που κουνιοταν σαν τρελλο πριν απογειωθει.
    Βεβαια αυτο με βοηθησε να καταλαβω πως λειτουργει και να μην φοβαμαι να μην το πιασω απο καπου μηπως σπασει.Δεν μπορω να πω οτι δυσκολευτηκα ευκολο ηταν.
    Εντελλει ηταν στραβοι και οι 2 αξονες...Α το περιεργο...οι ροδελιτσες ηταν οπως στο σχεδιαγραμμα και δεν χρειαστηκε να τις γυρισω... Το φορτιζω και παμε παλι!!!  Thumbs up
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 [2] 3 4     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα ηλεκτρικά (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Καλησπερα σας νεος εδω!!!
    Μεταπήδηση σε: