Καλημέρα παιδιά και καλό μήνα..Θα ήθελα να ρωτήσω τους εμπειρότερους στο θέμα σχετικά με τι πρέπει να κοιτάμε μετά απο πτώση όσον αφορά τις ρυθμίσεις του Heli καθώς και να εκφράσω κάποιες απορίες μου με το σετάρισμα μιας και είναι κάποια πράγματα που πρέπει να ξέρουμε οτι είναι standard..Διάβασα και τα 60 post του thread για το Belt αλλά δεν βρήκα σαφείς απαντήσεις σε θέματα που με ενδιαφέρουν...
Έτσι θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με τις σωστές διαδικασίες για τα παρακάτω..Πιστεύω οτι για κάποιον αρχάριο είναι must..
1) Όσον αφορά μια αλλαγή servo...Αρχικά βγάζουμε τα ντιζάκια που είναι συνδεδεμένα πάνω του..Ανοίγουμε τ/κ και βάζουμε μπαταρία..Το servo πάει απο μόνο του στη μέση...Κατόπιν κουμπώνουμε τα ντιζάκια και κοιτάμε να είναι ευθυγραμισμένα κάθετα και οριζόντια με το σασί του belt..(πρέπει να είναι ανοιχτή η τ/κ ή δεν παίζει ρόλο)...Σωστό η λάθος???
2) Πρέπει να ελέγχουμε αφού ανοίξουμε την τ/κ και βάλουμε μπαταρία, με όλους τους διακόπτες στο 0 οτι όλα τα ντιζάκια και τα χορνάκια των servo να είναι ευθυγραμμισμένα οριζόντια και κάθετα στο ελικόπτερο..Εάν δεν είναι?..Ρύθμιση με τα ντιζάκια ή πρέπει να βγάλουμε το χορνάκι του servo και να το βάλουμε στις 90 μοίρες ?Το throttle πρέπει να είναι στο 0 ή στο 50% ??
3) Αγόρασα ένα πιτσόμετρο...Το βάζουμε σε κάθε ένα φτερό και βλέπουμε πόσο σήκωμα ή κατέβασμα θέλει για να έχουμε κεντράρισμα με το flybar και 0 μοίρες ..Αναλόγως σηκώνουμε ή κατεβάζουμε το καθένα απο τα 2 ντιζάκια που βρίσκονται πάνω πάνω και καταλήγουν στο swashplate..Το πρόβλημα μου είναι πως δεν ξέρω που πρέπει να είναι το swashplate..Πρέπει να είναι τέρμα κάτω ή στη μέση...Ή μήπως πρέπει να είναι εκεί που θα έρθει όταν ανοίξουμε τ/κ και βάλουμε μπαταρία..Με throttle στο full ή στο 50%

Αυτές είναι οι πιο σημαντικές απορίες που μου δημιουργηθήκανε στη μέχρι τώρα συμβίωση μου με το Belt..Δυστυχώς είμαι απο επαρχία και είναι πολύ δύσκολο να έχω κάποιον δίπλα μου για να μου τα δείξει και πρακτικά...