Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.374 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 21 Απρ 2026, 21:47:19

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 21 Απρ 2026, 21:47:19

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 07:07]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 02:55]

από vilisdev
    [Χθες στις 10:26]

από Loukis35
    [Κυριακή, 19 Απρ 2026, 15:46:42]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309374
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 71
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 3
    Επισκέπτες: 44
    Συνολικά: 47
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 [3] 4  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: FUTABA 2.4Ghz receivers Σοβαρός κίνδυνος!!! Όταν Θερμανθούν  (Αναγνώστηκε 12761 φορές)
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #30 στις: Τρίτη, 30 Σεπ 2008, 21:28:28 »

Πάντως μια και το θίξαμε, και γω θέλω μια μην τις πετάξεις. Αν μη τι άλλο για το simulator ή για κανένα βαρκάκι είναι μάνες  Thumbs up
    Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #31 στις: Τρίτη, 30 Σεπ 2008, 21:55:01 »

Οσο έχω χώρο, δεν τις πετάω ακόμη. Στο κάτω κάτω, αν φτιάξω κανέναν χειροποίητο καρκαλέτζο για την πλάκα, του φοράω μια τέτοια. Αν τώρα "μου τη δώσει" κάποια στιγμή ,τις χαρίζω σε κανένα νέο παιδί που δεν "το φυσάει " και θέλει να στησει κανένα φελιζολένιο.
       Στο θέμα μας τώρα. Αυτό, που είπε ο φίλος Αιγαλιώτης, είναι πολύ σωστό. Οι δέκτες 2.4, δεν πρέπει να τυλίγονται σαν λουκάνικα, για να ψύχονται. Οι πλακέτες τους είναι πολύ ελαφρές και δεν κινδυνεύουν από κραδασμούς όπως οι παλαιότεροι δέκτες.
       Επίσης κάτι άλλο, που δεν έχει πει κανένας και είναι πολύ σημαντικό και το έμαθα με τον "εποξικό" τρόπο. Ποτέ δεν χρησιμοποιούμε Υ καλώδιο σε δέκτη futaba 2.4, ειδικά αν είναι να χρησιμοποιήσουμε σερβό της hitec. Αν πρόκειται για τα πηδάλια κλίσεως, με δύο σερβό, θα τα συνδέσουμε στα κανάλια 1 και 6 . Αν πρόκειται για διπλάνο, οπότε τα Υ είναι απαρραίτητα, θα χρησιμοποιήσουμε power expander γιατί αλλιώς θα χάσουμε με βαρύτατο σκορ. Για λόγους βελτίωσης της ταχύτητας απόκρισης, η futaba χρησιμοποιεί ειδικά ολοκληρωμένα, που όμως στην έξοδο σήματος για τα σερβό δίνουν τάση χαμηλότερη από αυτή που δίνουν οι άλλοι δέκτες. Αυτό όμως δημιουργεί προβλήματα συμβατότητας με τα παλιά σερβό ή με ορισμένα καινούρια άλλων κατασκευαστών. Αν είναι συνδεδεμένο ένα σερβό σε κάθε κανάλι, δεν υπάρχει πρόβλημα αλλά για περισσότερα χρειάζεται ενισχυτής.
      Οπως αντιλαμβάνεστε κύριοι, την έχω πατήσει κι εγώ, διότι δεν ήξερα αυτό το χαρακτηριστικό. Μάθετέ το λοιπόν κι εσείς οι υπόλοιποι, για να μην πάθετε τα ίδια.

Φιλικά Κώστας.
    Καταγράφηκε
    Paulos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #32 στις: Τρίτη, 30 Σεπ 2008, 22:12:06 »

ευχαριστω Κωστα για την πολυτιμη πληροφορια που εδωσες πιοπανω  Thumbs up
    Καταγράφηκε

If RC flying were drugs, it would be class A +
    Spak73
    Aeromodeller Full Member

Είναι Kill από ώρα !!!

« Απάντηση #33 στις: Τετάρτη, 1 Οκτ 2008, 17:05:41 »

Να'σε καλα φιλε Κωστα που μας το ειπες !!

Με προλαβες στο τσακ !!

Την ειχα κανει την "πατατα", αλλα ευτηχως δεν προλαβα να το πεταξω !!!!!

Σταυρος
    Καταγράφηκε

Futaba 6EX 2.4 GHz / Wilga 2000 / Phoenix 2000 / Fantom EP / Easystar  / Alleycat 17" / BluBaby 33" /  

http://spak73.blogspot.com/
    Geοrge
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #34 στις: Παρασκευή, 3 Οκτ 2008, 02:23:37 »

Τελικά τήν έκανα την δοκιμή ......
    Ενα μπορώ να σας πώ ότι το δεκτάκι ΔΕΝ ΤΟ έλιωσα δουλεύει κανονικά
    Το πλαστικό του δεν το παραμόρφωσα παρόλο αυτά....
    δείτε και τα λέμε

http://www.youtube.com/watch?v=0N9KFoo0WmA

Γιώργος
    « Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 24 Οκτ 2008, 15:28:59 από Geοrge » Καταγράφηκε
    bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #35 στις: Παρασκευή, 3 Οκτ 2008, 09:48:37 »

Αυτό μάλιστα!! Με τέτοιες δοκιμές βγαίνουν τα συμπεράσματα κι όχι με διαδώσεις και προκαταλήψεις για τα σύγχρονα συστήματα. Εχω κάνει παρόμοιες δοκιμές με δέκτες εξακάναλους και επτακάναλους αλλά δεν είδα τίποτα περίεργο. Ισως ,θα μου πε'ιτε ,να μην ανέβασα πολύ τη θερμοκρασία αλλά εφόσον πέρασαν επιτυχώς το τεστ του καλοκαιριού και εφόσον έχω πάντα σαν αρχή να τοποθετώ τα ηλεκτρονικά ,έτσι ώστε να αερίζονται σωστά και μακρυά από πηγές θερμότητας, δεν έχω πρόβλημα.
      Δεκατετρακάναλο δεν έχω για να επαναλάβω το τεστ αλλά φαντάζομαι ότι τη δουλειά την κάνει κάποιος σταθεροποιητής. Προσπάθησε να ανοίξεις το δέκτη και να δεις με τα δάκτυλα μήπως κάτι ζεσταίνεται αφύσικα κατά τη λειτουργία του δέκτη. Οι κατασκευαστές κάνουν πολλές φορές τσιγκουνιές όσον αφορά την αντοχή των εξαρτημάτων ισχύος. Και αυτό δεν είναι θέμα 2.4. Εχω δει και σε άλλες τηλεκατευθύνσεις ολοκληρωμένα που "ψήνονται".
       Αν πάντως είναι σταθεροποιητής ,το πρόβλημα λύνεται εύκολα. Στη συνέχεια χρειάζεται ένα ξεχεστήριο e-mail στη futaba. Είναι κωμικοτραγικό, να χρησιμοποιούν το πιο ασφαλές σύστημα αποφυγής των παρεμβολών δηλαδή την αναπήδηση συχνοτητας και να εμφανίζονται αστοχίες σε ορισμένους δέκτες εξαιτίας ενός κ@λοσταθεροποιητή.

Φιλικά Κώστας.
    Καταγράφηκε
    Geοrge
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #36 στις: Παρασκευή, 3 Οκτ 2008, 09:58:06 »

Αυτό μάλιστα!! Με τέτοιες δοκιμές βγαίνουν τα συμπεράσματα κι όχι με διαδώσεις και προκαταλήψεις για τα σύγχρονα συστήματα. Εχω κάνει παρόμοιες δοκιμές με δέκτες εξακάναλους και επτακάναλους αλλά δεν είδα τίποτα περίεργο. Ισως ,θα μου πε'ιτε ,να μην ανέβασα πολύ τη θερμοκρασία αλλά εφόσον πέρασαν επιτυχώς το τεστ του καλοκαιριού και εφόσον έχω πάντα σαν αρχή να τοποθετώ τα ηλεκτρονικά ,έτσι ώστε να αερίζονται σωστά και μακρυά από πηγές θερμότητας, δεν έχω πρόβλημα.
      Δεκατετρακάναλο δεν έχω για να επαναλάβω το τεστ αλλά φαντάζομαι ότι τη δουλειά την κάνει κάποιος σταθεροποιητής. Προσπάθησε να ανοίξεις το δέκτη και να δεις με τα δάκτυλα μήπως κάτι ζεσταίνεται αφύσικα κατά τη λειτουργία του δέκτη. Οι κατασκευαστές κάνουν πολλές φορές τσιγκουνιές όσον αφορά την αντοχή των εξαρτημάτων ισχύος. Και αυτό δεν είναι θέμα 2.4. Εχω δει και σε άλλες τηλεκατευθύνσεις ολοκληρωμένα που "ψήνονται".
       Αν πάντως είναι σταθεροποιητής ,το πρόβλημα λύνεται εύκολα. Στη συνέχεια χρειάζεται ένα ξεχεστήριο e-mail στη futaba. Είναι κωμικοτραγικό, να χρησιμοποιούν το πιο ασφαλές σύστημα αποφυγής των παρεμβολών δηλαδή την αναπήδηση συχνοτητας και να εμφανίζονται αστοχίες σε ορισμένους δέκτες εξαιτίας ενός κ@λοσταθεροποιητή.

Φιλικά Κώστας.
    Οντως ήταν αποκαλυπτικό, και μιάς και ΔΕΝ έβρισκα κάτι παρόμοιο στο net, το έκανα εγώ....
    Κώστα το "έτρεξα"  και στον 7αρι  ΤΑ  ΙΔΙΑ!!!  θα το "σηκώσω" κάποια στιγμή το βιντεάκι
    Τώρα στην πράξη 5 servo(2 digi & 3 αναλογικά) σέ πραγματικές συνθήκες (Στον Ασπρόπυργο) μου έχει χτυπήσει και 46C (Οριακά δηλαδή)!!!! μιλώ για τον δέκτη FS617και πηγή μια NiCd 1700αρα (απλά πράγματα), τώρα μέσα στον Σεπτέμβρη και πρωινές Ωρες ήταν δεν ήταν 10:00... ούτε καυσωνας ούτε τίποτα άλλο
    Που να τον βάλεις σε κανένα Jetακι με Fun που είναι στενά σαν την φυλακή του Κολοκοτρώνη!!! εκεί να δείς θερμοκρασίες!!!!!
    έχει πρόβλημα η μ@@@@ια δυστυχώς!!!! αφού λέω να σηκώσω κανένα φανάκι επάνω  του απο καμμιά ψύχτρα κάρτας γραφικών!!!!!

http://www.directron.com/ecvcrf.html

Γιώργος

* directron_2022_1146473883.gif (7.68 KB, 107x104 - εμφανίστηκε 495 φορές.)
    « Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 3 Οκτ 2008, 10:12:10 από rcegaleo » Καταγράφηκε
    bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #37 στις: Παρασκευή, 3 Οκτ 2008, 10:35:17 »

Αν και με τους δικούς μου δεν είχα πρόβλημα και να σκεφτείς ότι ο ένας είναι σε ένα ράπτορα και τρώει την κάψα της μηχανής ,θα σκαλίζω ένα δέκτη για να δω τίποτα ύποπτο και αν βρω την αιτία και τη θεραπεία εννοείται πως θα τα δημοσιεύσω. Κάπου διάβασα ότι αυτοί οι δέκτες έχουν ένα θερμοσένσορα. Ισως κι αυτός να είναι ο φονιάς. Θα το κοιτάξω...

Φιλικά Κώστας.
    Καταγράφηκε
    Γιάννης Παξιμαδάκης
    Global Moderator

« Απάντηση #38 στις: Παρασκευή, 3 Οκτ 2008, 18:34:49 »

Γιώργο . πολύ καλό . Ανέβασε (αν δεν τοκανες ήδη) στο rcu.
    Iσως να προκαλέσει  κάποια αντίδραση .

Περισσότερο βέβαια με ανησύχησες που ει πες οτι κάνει και το ίδιο ο 7αρης , αν και πιστευω (ελπίζω)  οτι οι 53-56 βαθμοί δεν έρχονται εύκολα, πεταγα το καλοκαιρι και χωρις να σκεπαζω το μοντελο , οταν ηταν παρακαρισμένο , δεν ειχα κανενα προβλημα .

ΤΟ θεμα ειναι 1 τελικά  με δεδομενο το προβλημα του δέκτη ,
    ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟΥΣ 50 C?HuhHuh

Καταγράφηκε

Γιάννης Παξιμαδάκης
    http://woodenkayakgreece.blogspot.gr/
    Geοrge
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #39 στις: Παρασκευή, 3 Οκτ 2008, 18:48:29 »

Γιώργο . πολύ καλό . Ανέβασε (αν δεν τοκανες ήδη) στο rcu.
    Iσως να προκαλέσει  κάποια αντίδραση .

Περισσότερο βέβαια με ανησύχησες που ει πες οτι κάνει και το ίδιο ο 7αρης , αν και πιστευω (ελπίζω)  οτι οι 53-56 βαθμοί δεν έρχονται εύκολα, πεταγα το καλοκαιρι και χωρις να σκεπαζω το μοντελο , οταν ηταν παρακαρισμένο , δεν ειχα κανενα προβλημα .

ΤΟ θεμα ειναι 1 τελικά  με δεδομενο το προβλημα του δέκτη ,
    ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟΥΣ 50 C?HuhHuh
    Άσε μη φάμε καμιά μήνυση!!! απο την Hobbico (και ψάχνεις μετά να βρείς την IP μου.... Cheesy Cheesy)
    Για το δεύτερο δεν  γράφω ότι πήγε 40+ στον Ασπρόπυργο με μόνο 5 servo!! ούτε esc ούτε τίποτα
    τι να πω μάλλον τους χρειάζεται να τους το στείλω....στο Service τους το βιντεάκι!!!
    Καταγράφηκε
    Geοrge
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #40 στις: Παρασκευή, 3 Οκτ 2008, 18:59:18 »

Το Ανέβασα.......

http://www.rcuniverse.com/forum/m_8013055/anchors_8015271/mpage_1/key_/anchor/tm.htm#8015271

Απο Αγγλικά  χάλια αλλά η ουσία ζεματάει!!!! 
    Καταγράφηκε
    Geοrge
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #41 στις: Σάββατο, 4 Οκτ 2008, 01:43:17 »

Τώρα είδα ότι σβήστηκαν από εκεί που το ανάρτησα!!! !!!!! τους καιει!!!
    Καταγράφηκε
    STRATOS77
    Aeromodeller Hero Member

Λυμπερης Ευστρατιος.

« Απάντηση #42 στις: Σάββατο, 4 Οκτ 2008, 02:14:17 »

ειναι δυνατον ρε συ γιωργο??να κανεις ενα σχολιο(για καλο ολων)και να στο σβηνουν???δεν ειμαστε καλα..... idiot2
    Καταγράφηκε

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ MATRIX ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΩΝ
    Geοrge
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #43 στις: Σάββατο, 4 Οκτ 2008, 02:16:28 »

Ναι Στράτο ,γι αυτούς είναι....
    Καταγράφηκε
    Geοrge
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #44 στις: Παρασκευή, 24 Οκτ 2008, 15:52:22 »

http://www.rcuniverse.com/forum/m_8080135/tm.htm
    To "ξανασήκωσα" άστους να το σβήσουν πάλι.... "ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ"
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 2 [3] 4  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Η τηλεκατεύθυνση και τα αξεσουάρ (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: FUTABA 2.4Ghz receivers Σοβαρός κίνδυνος!!! Όταν Θερμανθούν
    Μεταπήδηση σε: