Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.435 μηνύματα σε 12.375 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 5 Μαΐ 2026, 04:40:58

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 5 Μαΐ 2026, 04:40:58

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από prionia
    [Σήμερα στις 01:49]

από AKISSSS
    [Χθες στις 08:59]

από Markhelis
    [Χθες στις 00:00]

από carapis
    [Σάββατο, 2 Μαΐ 2026, 11:31:27]

από carapis
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 19:45:33]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 14:36:08]

από DIGI
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 10:30:08]

[Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 23:53:01]

[Κυριακή, 26 Απρ 2026, 19:19:36]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Απρ 2026, 17:04:50]

[Σάββατο, 25 Απρ 2026, 09:15:44]

[Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 14:21:55]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309435
    Σύνολο θεμάτων: 12375
    Online σήμερα: 114
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 78
    Συνολικά: 78
    Στυλ εμφάνισης

Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

Σελίδες: 1 ... 29 30 31 [32] 33 34 35 ... 37     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: FPV Systems  (Αναγνώστηκε 124409 φορές)
    MoRaLeSD
    Aeromodeller Jr. member
    **
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

FPV

« Απάντηση #465 στις: Σάββατο, 5 Μαΐ 2012, 18:37:17 »

Καλησπερα! μετα απο καιρο ετοιμασα και την δικη μου πλατφορμα για FPV. Ειναι ενα Τρικοπτερο.

Τι χρησιμοποιησα για το Τρικοπτερο.

Board: Hobbyking KK Board v3 - 1.6 KapteinKuk
    Camera: Pixim Seawolf 690TVL
    VTX: 500mW 1280 (Filter for the 433 UHF)
    OSD: ImmersionRC EzOSD
    RX:  ImmersionRC EzUHF
    TX Antenna: Cloaverleaf
    Step Down Regulator
    LC-Filter
    Battery:
    4s 5000mAh
    Motor: RcTimer BC-2836/11 750kv
    ESC: RcTimer 30A Bec   Flashed with Simon Kirby's firmware
    Servo: BMS-385DMAX Digital Servo (Metal Gear) 4.2Kg
    Prop: APC 10 x 4,7
    Amplified microphone

Ground Station

RX: 2x RX in Diversity
    1st Antenna: Skew Planar Wheel
    2nd Antenna: Crosshair 10bic
    EzAntenna Tracker (υπερβολικο το ξερω)
    ImmersionRC Antenna Tracker balsa
    Video Goggles: HeadPlay 
    LCD Monitor 7"
    Video Amplifier

Πειτε μου πως σας φαινεται   

Καταγράφηκε
    contravago
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #466 στις: Σάββατο, 5 Μαΐ 2012, 20:36:29 »

Μπραβο Thumbs up
    Σουπερ κατασκευη και με καλα προιοντα πανω του. Το μονο που δεν "κολλαει" ειναι ο ρυθμιστης πτησης του κινεζου.
    Εχεις καλα πραγματα πανω για να τα εμπιστευτεις σε εναν απλο-βασικο ρυθμιστη πτησης.
    Ενα Rabbit, MultiWii ή DJI NAZA που εχουν auto-level δυνατοτητες θα ηταν πιο συνετη επιλογη.
    Θα χαρω να το δω απο κοντα σε καποια απο τις πτησεις μας και να αλληλοβιντεοσκοπηθουμε εν πτηση.
    Ευγε!!
    « Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 1 Ιουλ 2012, 19:54:16 από contravago » Καταγράφηκε
    Ilias K
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #467 στις: Κυριακή, 1 Ιουλ 2012, 17:44:42 »

ψαχνομαι για fpv σετ κομπλε, με γυαλια, πομπο/δεκτη κλπ. χαζευα τα σετ της fatshark -οχι και τα πιο οικονομικα- αλλα και αυτα πουθενα σε στοκ. ο κινεζος ειχε φερει και αυτος κατι φτηνα turnigy goggles τα σταματησε. εχετε να προτεινετε καποιο e-shop (ελληνικο/ξενο) που να εχει ολοκληρωμενα σετ? σαν το fatshark aviator πχ
    επισης κατι ακομα, στα αγγλικα μαγαζια το μεγιστο ειναι 100mw σε ισχυ εκπομπης (λογικα λογω αγγλικης νομοθεσιας?). δεν ειναι λιγο χαμηλα?τι εμβελεια να περιμενω?

edit
    το ποσο που υπολογιζω ειναι μεχρι 350 ευρω..δε ξερω αν παιζει κατι σε αυτα τα χρηματα

καθε προταση καλοδεχουμενη 
    « Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 1 Ιουλ 2012, 18:00:54 από Ilias K » Καταγράφηκε

Durafly P51
    Bixler 2
    Parkzone mini P51
    Lama v3
    Blade MSR
    Turnigy HAL
    MoRaLeSD
    Aeromodeller Jr. member
    **

FPV

« Απάντηση #468 στις: Κυριακή, 1 Ιουλ 2012, 20:51:09 »

ψαχνομαι για fpv σετ κομπλε, με γυαλια, πομπο/δεκτη κλπ. χαζευα τα σετ της fatshark -οχι και τα πιο οικονομικα- αλλα και αυτα πουθενα σε στοκ. ο κινεζος ειχε φερει και αυτος κατι φτηνα turnigy goggles τα σταματησε. εχετε να προτεινετε καποιο e-shop (ελληνικο/ξενο) που να εχει ολοκληρωμενα σετ? σαν το fatshark aviator πχ
    επισης κατι ακομα, στα αγγλικα μαγαζια το μεγιστο ειναι 100mw σε ισχυ εκπομπης (λογικα λογω αγγλικης νομοθεσιας?). δεν ειναι λιγο χαμηλα?τι εμβελεια να περιμενω?

edit
    το ποσο που υπολογιζω ειναι μεχρι 350 ευρω..δε ξερω αν παιζει κατι σε αυτα τα χρηματα

καθε προταση καλοδεχουμενη 

350 με γυλια, πομπο, δεκτη, κεραιες, καμερα, OSD και οτι αλλο βαζεις δεν νομιζω, εκτος και αν ειναι κατι πολυυυ απλο. Αξιζει να δωσεις λιγα λεφτα και να κανεις κατι
    πολυ μετριο και οχι αξιοπιστο? Καλυτερα να παρεις τα εξαρτηματα ξεχωριστα, αυτα που θελεις εσυ. Μπορεις να κανεις υπομονη πιστευω, εγω το μελεταω αρκετο καιρο,
    και απο περσυ το καλοκαιρι που ειπα να ξεκινησω, τελειωσα οταν εκανα αυτο το ποστ...
    Καταγράφηκε
    MoRaLeSD
    Aeromodeller Jr. member
    **

FPV

« Απάντηση #469 στις: Κυριακή, 1 Ιουλ 2012, 20:59:25 »

Εχεις καλα πραγματα πανω για να τα εμπιστευτεις σε εναν απλο-βασικο ρυθμιστη πτησης.

Εχω ενα τρικοπτερο, οχι FPV, και πεταει τελεια με αυτον τον controller, γιατι να μην τον εμπιστευτω και σε αυτο?
    Ο Naza μου εχουν πει οτι δεν κανει για FPV, και τα αλλα δυο δεν τα ξερω! Ααααα περιμενω μια μπαταρια και τελος Cheesy
    Βιντεο συντομα!!!
    Καταγράφηκε
    contravago
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #470 στις: Κυριακή, 1 Ιουλ 2012, 21:23:06 »

Εχω ενα τρικοπτερο, οχι FPV, και πεταει τελεια με αυτον τον controller, γιατι να μην τον εμπιστευτω και σε αυτο?
    Ο Naza μου εχουν πει οτι δεν κανει για FPV, και τα αλλα δυο δεν τα ξερω! Ααααα περιμενω μια μπαταρια και τελος Cheesy
    Βιντεο συντομα!!!

Για τον ιδιο λογο που ενω δεν κανεις FPV εχει βαλει UHF συστημα!. Γιατι ο σταθεροποιητης αυτος εχει τρια γυροσκοπια μονο.
    Οι σταθεροποιητες που σου λεω εχουν και αξελερομετρα και βαρομετρα που βοηθουν σημαντικα στην συνολικη συμπεριφορα του μοντελου.
    Δες Youtube.
    Επισης σχετικα με τον NAZA αν κανεις ενα search στο Youtube νομιζω θα παρεις την απαντηση σου.
    Βεβαια αυτα που σου λεω εχουν οντως καλυτερη εφαρμογη σε FPV χρηση που θες να απολαυσεις και την θεα λιγο και να μην εισαι συνεχεια στα στικ να "μαζευεις" το ν-κοπτερο.
    Φυσικα οπως προτιμα ο καθενας....
    Παντα φιλικα.
    « Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 1 Ιουλ 2012, 23:49:38 από contravago » Καταγράφηκε
    MoRaLeSD
    Aeromodeller Jr. member
    **

FPV

« Απάντηση #471 στις: Δευτέρα, 2 Ιουλ 2012, 00:59:38 »

Βιντεο συντομα!!!

Για τον ιδιο λογο που ενω δεν κανεις FPV εχει βαλει UHF συστημα!. Γιατι ο σταθεροποιητης αυτος εχει τρια γυροσκοπια μονο.
    Οι σταθεροποιητες που σου λεω εχουν και αξελερομετρα και βαρομετρα που βοηθουν σημαντικα στην συνολικη συμπεριφορα του μοντελου.
    Δες Youtube.
    Επισης σχετικα με τον NAZA αν κανεις ενα search στο Youtube νομιζω θα παρεις την απαντηση σου.
    Βεβαια αυτα που σου λεω εχουν οντως καλυτερη εφαρμογη σε FPV χρηση που θες να απολαυσεις και την θεα λιγο και να μην εισαι συνεχεια στα στικ να "μαζευεις" το ν-κοπτερο.
    Φυσικα οπως προτιμα ο καθενας....
    Παντα φιλικα.

Δεν εχεις και αδικο για το Naza αλλα εχει και 300 δολαρια χαχαχα. Αν δω οτι εχω τιποτα θεματα μπορει και να το αλλαξω. Απλα εχει ηδη παει στα ουρανια το ποσο για ολο το project
    και καταλαβαινεις Tongue
    Καταγράφηκε
    Ilias K
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #472 στις: Δευτέρα, 2 Ιουλ 2012, 14:14:48 »

350 με γυλια, πομπο, δεκτη, κεραιες, καμερα, OSD και οτι αλλο βαζεις δεν νομιζω, εκτος και αν ειναι κατι πολυυυ απλο. Αξιζει να δωσεις λιγα λεφτα και να κανεις κατι
    πολυ μετριο και οχι αξιοπιστο? Καλυτερα να παρεις τα εξαρτηματα ξεχωριστα, αυτα που θελεις εσυ. Μπορεις να κανεις υπομονη πιστευω, εγω το μελεταω αρκετο καιρο,
    και απο περσυ το καλοκαιρι που ειπα να ξεκινησω, τελειωσα οταν εκανα αυτο το ποστ...

to fatshark aviator 5.8ghz  αποτι ειδα παιζει καπου στα 350-37ο ευρω..αν κ ειναι του 2010 μοντελο πιστευω οτι αξιζει..(τα 100mw με προβληματιζουν λιγο απο την αλλη..)
    αντε και 400 να παει, δε κανεις fpv set?μιλαμε παντα για πομπο, καμερα, δεκτη, γυαλια και μπαταριες. οχι osd κλπ για αρχη  και για range μεχρι 1km..

edit
    απο αυτα που διαβαζω, 5.8ghz δε λενε πολλα απο range..ποσο μαλλον στα 100mw. αρα μαλλον για κατι στα 900mhz
    « Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 2 Ιουλ 2012, 14:38:10 από Ilias K » Καταγράφηκε

Durafly P51
    Bixler 2
    Parkzone mini P51
    Lama v3
    Blade MSR
    Turnigy HAL
    MoRaLeSD
    Aeromodeller Jr. member
    **

FPV

« Απάντηση #473 στις: Δευτέρα, 2 Ιουλ 2012, 14:58:56 »

to fatshark aviator 5.8ghz  αποτι ειδα παιζει καπου στα 350-37ο ευρω..αν κ ειναι του 2010 μοντελο πιστευω οτι αξιζει..(τα 100mw με προβληματιζουν λιγο απο την αλλη..)
    αντε και 400 να παει, δε κανεις fpv set?μιλαμε παντα για πομπο, καμερα, δεκτη, γυαλια και μπαταριες. οχι osd κλπ για αρχη  και για range μεχρι 1km..

edit
    απο αυτα που διαβαζω, 5.8ghz δε λενε πολλα απο range..ποσο μαλλον στα 100mw. αρα μαλλον για κατι στα 900mhz

Η καλυτερη που μπορεις να παιξεις ειναι στα 1280 (1.3Ghz). Με 300mW θα εισαι πολυ ικανοποιημενος και βαζοντας κεραιες Cloverleaf (πομπος) και Skew Planar Wheel (δεκτης) θα εχεις πολυ μεγαλη εμβελεια.
    Ειναι σαν αυτες που εχω πιο πανω στο post ριξε μια ματια!
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #474 στις: Δευτέρα, 2 Ιουλ 2012, 15:02:59 »

edit

Η καλυτερη που μπορεις να παιξεις ειναι στα 1280 (1.3Ghz). Με 300mW θα εισαι πολυ ικανοποιημενος και βαζοντας κεραιες Cloverleaf (πομπος) και Skew Planar Wheel (δεκτης) θα εχεις πολυ μεγαλη εμβελεια.

Γιατι βαζεις Skew planar wheel στον δεκτη??!

Τι διαφορά εχει απο το να πάρεις ενα τέτοιο κιτακι..!

http://www.readymaderc.com/store/index.php?main_page=product_info&cPath=11_45_52&products_id=552
    Καταγράφηκε
    MoRaLeSD
    Aeromodeller Jr. member
    **

FPV

« Απάντηση #475 στις: Δευτέρα, 2 Ιουλ 2012, 15:25:30 »

edit

Γιατι βαζεις Skew planar wheel στον δεκτη??!

Τι διαφορά εχει απο το να πάρεις ενα τέτοιο κιτακι..!

http://www.readymaderc.com/store/index.php?main_page=product_info&cPath=11_45_52&products_id=552

Απο διαφορα φορουμ που εχω διαβασει ολο αυτο τον καιρο ο κλυτερος συνδιασμος που μπορεις να πετυχεις ειναι Cloverleaf στον πομπο και Skew Planar στον δεκτη.

Εγω εχω αυτες:

Cloverleaf                  http://www.readymaderc.com/store/index.php?main_page=product_info&cPath=11_45_52&products_id=838
    Skew-Planar Wheel     http://www.readymaderc.com/store/index.php?main_page=product_info&cPath=11_45_52&products_id=503
    Patch Antenna           http://www.readymaderc.com/store/index.php?main_page=product_info&cPath=11_45_52&products_id=823

Οι 2 για τον δεκτη ειναι σε Diversity Controller  http://www.rangevideo.com/index.php?main_page=product_info&cPath=46&products_id=216&zenid=2a1f598faad928954dbbd972ab48cf66
    Μπορεις να μην βαλεις 2 αμα θελεις και να εχεις και παλι αρκετα καλη εμβελεια αλλα με τον 2ο δεκτη και την κεραια την μεγαλη εχεις τρεληηηη εμβελεια!
    Καταγράφηκε
    Ilias K
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #476 στις: Δευτέρα, 2 Ιουλ 2012, 15:50:44 »

το readymaderc αν δε κανω λαθος δεν ειναι αμερικανικο?που σημαινει τελωνεια κλπ κλπ..

εγω σκεφτομουν για αρχη κατι τετοιο
    http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__20672__Fat_Shark_Predator_RTF_FPV_Headset_System_w_Camera_and_5_8G_TX_.html
    (δυστυχως εκτος στοκ)
    Καταγράφηκε

Durafly P51
    Bixler 2
    Parkzone mini P51
    Lama v3
    Blade MSR
    Turnigy HAL
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #477 στις: Δευτέρα, 2 Ιουλ 2012, 16:53:52 »

Ο Μαριος απο coolmodels μπορει να σου φερει οτι θελει απο readymaderc...!!!

Για πες μας πως συνδεεις την skew plannar wheel kai to πανελ;;; Λογικα ενα απο τα 2 δν συνδεεις;;

Εγω με τις 2 κεραιες εχω 1,5-2 χλμ με 800 mw στα 1,3..
    Καταγράφηκε
    MoRaLeSD
    Aeromodeller Jr. member
    **

FPV

« Απάντηση #478 στις: Τρίτη, 3 Ιουλ 2012, 15:49:11 »

Ο Μαριος απο coolmodels μπορει να σου φερει οτι θελει απο readymaderc...!!!

Για πες μας πως συνδεεις την skew plannar wheel kai to πανελ;;; Λογικα ενα απο τα 2 δν συνδεεις;;

Εγω με τις 2 κεραιες εχω 1,5-2 χλμ με 800 mw στα 1,3..

Απο readymaderc παιρνεις οτι θελεις και γλυτωνεις και το τελωνιο. Απλα του το λες...
    Οι 2 κεραιες μπαινουν σε 2 δεκτες που με την σειρα τους μπαινουν σε Diversity Controller:

http://www.rangevideo.com/index.php?main_page=product_info&cPath=46&products_id=216&zenid=2a1f598faad928954dbbd972ab48cf66

Απλα πρεπει να ανοιξεις τον καθε δεκτη και να βρεις την εξοδο της ισχυς του σηματος. Με ενα καλωδιο απο τον καθε ενα το δινεις στον Controller
    και αναλογα με την ενταση του σηματος αυτοματα επιλεγει και την κεραια (δεκτη) που λαμβανει το καλυτερο σημα.
    Καταγράφηκε
    contravago
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #479 στις: Τρίτη, 3 Ιουλ 2012, 16:55:09 »

Απλα πρεπει να ανοιξεις τον καθε δεκτη και να βρεις την εξοδο της ισχυς του σηματος. Με ενα καλωδιο απο τον καθε ενα το δινεις στον Controller
    και αναλογα με την ενταση του σηματος αυτοματα επιλεγει και την κεραια (δεκτη) που λαμβανει το καλυτερο σημα.

Θα επιλεξει τον δεκτη με το ισχυροτερο σημα και οχι την καλυτερη ληψη.
    Υπαρχει μεγαλη διαφορα σε αυτο πιστεψε με.
    Καλυτερα η Diversity επιλογη σου να στηριζεται σε επιλογεα καλυτερης ληψης εικονας και οχι RSSI.
    Τετοιοι Diversity controllers ειναι ο Oracle  και ο Eagle Tree.
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 ... 29 30 31 [32] 33 34 35 ... 37     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR  |  Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: FPV Systems
    Μεταπήδηση σε: