Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.435 μηνύματα σε 12.375 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 5 Μαΐ 2026, 04:45:11

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 5 Μαΐ 2026, 04:45:11

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από prionia
    [Σήμερα στις 01:49]

από AKISSSS
    [Χθες στις 08:59]

από Markhelis
    [Χθες στις 00:00]

από carapis
    [Σάββατο, 2 Μαΐ 2026, 11:31:27]

από carapis
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 19:45:33]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 14:36:08]

από DIGI
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 10:30:08]

[Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 23:53:01]

[Κυριακή, 26 Απρ 2026, 19:19:36]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Απρ 2026, 17:04:50]

[Σάββατο, 25 Απρ 2026, 09:15:44]

[Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 14:21:55]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309435
    Σύνολο θεμάτων: 12375
    Online σήμερα: 114
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 79
    Συνολικά: 79
    Στυλ εμφάνισης

Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

Σελίδες: 1 ... 7 8 9 [10] 11 12 13 ... 37     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: FPV Systems  (Αναγνώστηκε 124459 φορές)
    karian
    Aeromodeller Jr. member
    **
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #135 στις: Σάββατο, 10 Απρ 2010, 09:42:33 »

Καλημερα
    Το εκανα αλλα πρεπει να παταω το κουμπι 4 φορες για να ενεργοποιειται. Σωστα?
    Ειχα δει σε ενα βιντεακι να ρυθμιζουν τους IR sensors στον αερα, Γινεται με τον ιδιο τροπο?
    Ο δευτερος sensor που εχω ειναι σαν τον πρωτο με 4 ματια πειραζει? (που χρησιμευει ο 2ος?)
    Ενα αλλο προβλημα που εχω ειναι οτι δεν μπαινει το RTH οταν κλεισω την τηλε/ση.
    Κατι πρεπει να εχω λαθος.
    Οσο για το εαεροπλανο δεν γινοταν να βγει ποιο ελαφρυ , και του ξάδερφου τοσο ειχε βγει και πεταγε καλα.
    Τωρα αν ολα πανε καλα, εχω ενα cularis και λεω να το επανδρωσω. Τι λες ? 
    Σ ευχαριστω για τις απαντησεις.
    Καταγράφηκε
    Σωκράτης Δαμουλάκης
    Aeromodeller Hero Member

AKA canopus

« Απάντηση #136 στις: Σάββατο, 10 Απρ 2010, 12:54:27 »

καλημερα και απο μενα...γεια σου Πετρο σε βρηκα φιλε !!φιλε μου στις φωτο ειδα οτι εχεις βαλει τον πομπο της εικονας στα δεξια του μοντελου..ισως οταν στριβεις το αεροπλανο να εχεις παρεμβολες ,,καλο θα ειναι η κεραια σου να εχει κατευθηνση προς τον ουρανο...στο εδαφος τι κεραια  εχεις ?για να αλαζεις auto pilot modes στον αερα χρειαζεσαι 3 position switch στην Τ/Χ αλιιως δεν μπορεις..αν σου βγει πολυ βαρυ το μοντελο θα εχεις απωλεια μπαταριας και λιγοτερο χρονο πτησης..επισης δες προσεκτικα το κεντρο βαρους..
    ακου τον Πετρο ειναι παλαιοτερος και ξερει..
    ενα μικρο βιντεακι και απο μενα..
    http://www.youtube.com/watch?v=57_abPuugi0

Και μια φωτο του μωρου μου..

Σε χαιρετω ..Σωκρατης
    « Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 10 Απρ 2010, 13:23:36 από canopus » Καταγράφηκε

ΤΡΕΛΟΣ ΓΙΑ ΑΕΡΟΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΗ...
    DEPRON MANIAC
    Board moderator

Μην αναγκάζεις άλλους να αγαπήσουν αυτό που κάνεις

« Απάντηση #137 στις: Σάββατο, 10 Απρ 2010, 13:42:35 »

Γειά σας

Ωραία πράγματα ετοιμάζεται Thumbs up Thumbs up

Η ακτινοβολία της κεραίας τύπου μαστίγιο έχει περίπου τη μορφή του "λουκουμά" laugh και η ευαισθησία μειώνεται σημαντικά στην νοητή ευθεία πάνω κάτω της κεραίας

Οπότε ανάλογα που θα πετάει το μοντέλο, πρέπει ανάλογη να είναι και η θέση της κεραίας.

Έτσι όπως είναι βοηθάει σε πτήσεις ακριβώς απο πάνω απο τη βάση, γιατί το "ψαχνό" του "λουκουμά" θα βρίσκεται πάντα στο πεδίο λήψης του δέκτη

Αν μπει κάθετα τότε κάνει για αποστάσεις, και όπου και να έχει προσανατολισμό το μοντέλο θα έχει "ψαχνό" για να "τσιμπήσει" ο δέκτης. Βέβαια αν αρχίσει τα knife σε απόσταση τότε θα μείνει "νηστικός" ο δέκτης laugh

* dipole-az-el.jpg (68.96 KB, 599x527 - εμφανίστηκε 606 φορές.)
    Καταγράφηκε

Τα καύσιμα κάποτε θα τελειώσουν. Τα ηλεκτρόνια δεν τελειώνουν ποτέ

Βρε μανία με το depron

Ο flight controller είναι θαυμάσιο μηχάνημα αλλά δεν κάνει θαύματα
    και προπαντώς δεν έχει νοημοσύνη, γι'αυτό χρησιμοποίησε την δική σου

Όσο πιο smart γίνεται η τεχνολογία τόσο πιο χαζός γίνεται ο άνθρωπος
    contravago
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #138 στις: Σάββατο, 10 Απρ 2010, 15:40:28 »

Γεια σε ολους.
    Θελω να ρωτησω κατι σε οποιον μπορει να βοηθησει.
    Φτιαχνω ενα 2ο FPV αεροπλανο και θα βαλω τον πομπο που ηδη ειχα στο 1ο (καθως περιμενω εναν πιο ισχυρο). Ενα χρονο τωρα λειτουργουσε τελεια. Σημερα που δοκιμασα την ποιοτητα της εικονας ειδα οτι οταν λειτουργει το brushless μοτερ, εμφανιζονται γραμμες στην εικονα που πολαπλασιαζονται με την ταχυτητα του μοτερ.
    Ηδη εχω βαλει δευτερη μπαταρια για το VTx, φεριτη στο καλωδιο του esc καθως και Noise filter.
    Επισης εβαλα απο εναν πυκνωτη στα power lines του πομπου και της καμερας (μεταξυ γειωσης και τασης) χωρις καποιο αποδεκτο αποτελεσμα.
    Καμια ιδεα τι μπορει να φταιει;;;;;;;;;;;;;;;;;
    Καταγράφηκε
    DEPRON MANIAC
    Board moderator

Μην αναγκάζεις άλλους να αγαπήσουν αυτό που κάνεις

« Απάντηση #139 στις: Σάββατο, 10 Απρ 2010, 15:59:48 »

Γεια σε ολους.
    Θελω να ρωτησω κατι σε οποιον μπορει να βοηθησει.
    Φτιαχνω ενα 2ο FPV αεροπλανο και θα βαλω τον πομπο που ηδη ειχα στο 1ο (καθως περιμενω εναν πιο ισχυρο). Ενα χρονο τωρα λειτουργουσε τελεια. Σημερα που δοκιμασα την ποιοτητα της εικονας ειδα οτι οταν λειτουργει το brushless μοτερ, εμφανιζονται γραμμες στην εικονα που πολαπλασιαζονται με την ταχυτητα του μοτερ.
    Ηδη εχω βαλει δευτερη μπαταρια για το VTx, φεριτη στο καλωδιο του esc καθως και Noise filter.
    Επισης εβαλα απο εναν πυκνωτη στα power lines του πομπου και της καμερας (μεταξυ γειωσης και τασης) χωρις καποιο αποδεκτο αποτελεσμα.
    Καμια ιδεα τι μπορει να φταιει;;;;;;;;;;;;;;;;;

Κατα πάσα πιθανότητα είναι γραμμές απο την έλικα.!.! Αν η κάμερα είναι τύπου CMOS (οι περισσότερς είναι) εμφανίζονται οι γραμμές όπως εδώ

http://www.youtube.com/watch?v=FzHI8E_WI4U

Αυτό το φαινόμενο δεν εμφανίζεται σε κάμερες με CCD, εμφανίζει μόνο μια θολούρα απο την έλικα.
    Καταγράφηκε

Τα καύσιμα κάποτε θα τελειώσουν. Τα ηλεκτρόνια δεν τελειώνουν ποτέ

Βρε μανία με το depron

Ο flight controller είναι θαυμάσιο μηχάνημα αλλά δεν κάνει θαύματα
    και προπαντώς δεν έχει νοημοσύνη, γι'αυτό χρησιμοποίησε την δική σου

Όσο πιο smart γίνεται η τεχνολογία τόσο πιο χαζός γίνεται ο άνθρωπος
    studiopetros
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #140 στις: Σάββατο, 10 Απρ 2010, 16:21:39 »

Ρε παιδί μου ο πεινασμένος δεκτης που τρώει λουκουμάδες.xaxaxax. Πραγματικά δεν έχω ξαναδεί καλύτερη εξήγηση Thumbs up. Και έχεις και δίκαιο. ακριβώς έτσι δουλεύει η κεραία και στην πράξη.πιστεύω ότι η κεραία πρέπει να δείχνει προς τα πάνω για να πιάνει σε απόσταση και όταν έρχεσαι για προσγείωση και περάσει πάνω από το κεφάλι σου συνήθως η απόσταση είναι μικρή και δεν θα έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα στην λήψη.
    για σου Σωκράτη , καλός ήρθες και εδώ. ωραιότατο είναι το μοντελάκι σου. τώρα φτιάχνω και εγώ ένα δεύτερο fpv το ίδιο με το δικό σου. Και μετά ετοιμάζω και ένα project έκπληξη.
    karian, ο canopus έχει δίκιο. και αυτός έχει φάει τα κομμάτια του με την RVOSD και ξέρει καλά. θέλει τριπλό διακόπτη για ενεργοποίηση το AP mode .
    καλο είναι να κατεβάσεις το manual σε pdf και να κάτσεις να το διαβάσεις καλά. το AP μπαίνει όταν κλείνεις τον πομπό σε περίπτωση που έχεις ρυθμίσει σωστά το fail safe στο PCM δεκτη σου. εκεί πρέπει να είναι πάνω από το 115%.Εγώ το έχω στο 120%.
    Ο δεύτερος σένσορας καλιμπραρει το σύστημα εν πτήση όπως και παρακολουθεί αν το αεροπλάνο πετάει normal η inverted. και εφόσον έχεις για δεύτερο σενσορα τον XY τότε η πλακέτα χρησιμοποιεί μονο το ένα ζευγάρι ματια. θα πρέπει εσύ να δεις στο debug screen πιο είναι αυτό το ζευγάρι κα να τον τοποθετήσεις ανάλογα. έχει σημασία και το πανω κάτω.
    Τώρα για το μοντέλο: το 1 κιλό μου φαίνεται πολύ για το συγκεκριμένο, αλλα δοκίμασε το και θα δεις. όσο για το Cularis μην το επιχειρήσεις. είναι γρήγορο και δεν σηκώνει φορτίο. στολαρει εύκολα. το έχω δοκιμάσει devil. προτείνω ανεπιφύλακτα το easy glider αν δεν σε ενοχλεί η προπέλα στην οθονη. η στην τελική βάλε φτερά από easy glider στο easy star που έχεις.
    contravago τα έχεις κάνει όλα. δοκίμασε και έναν φερρίτη στα καλώδια esc-μοτέρ και μετά με αλουμινόχαρτο. αυτά τα είχα και εγώ όταν πετούσα χωρίς την OSD. αυτή έχει μέσα πολλά φίλτρα.
    Ρε παιδί μου γράψιμο που έπεσε σήμερα. ελπίζω να βοήθησα κάπου. βαριέμαι να πατάω και το caps lock.
    πάλι καλά.
    σας χαιρετώ

« Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 10 Απρ 2010, 16:32:13 από studiopetros » Καταγράφηκε

studiopetros
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #141 στις: Σάββατο, 10 Απρ 2010, 16:30:59 »

Thumbs up
    Καταγράφηκε

Σωκράτης Δαμουλάκης
    Aeromodeller Hero Member

AKA canopus

« Απάντηση #142 στις: Σάββατο, 10 Απρ 2010, 17:21:29 »

Αχ βρε Πετρο..1 χρονο τωρα λεμε να βρεθουμε να πεταξουμε...αντε να δουμε...λοιπον παρακατω..οποιος δεν το εχει δει αυτο το site καλο θα ειναι να το δει..εχει ατελειωτη ποικιλια απο προιοντα που μας ενδιαφερουν στο χομπυ μας..εγω αγορασα αυτη την καμερα ..στα χαρακτηριστικα ειναι αδερφακι με την dx201 της RangeVideo η οποια την πουλανε 5 φορες πανω..μολις την παραλαβω θα ποσταρω βιντεο να δουμε τι αξιζει..αυτα καλες FPV FLIGHTS !!

Η καμερα ειναι αυτη..
    http://www.securitycamera2000.com/products/540TVL-SONY-CCD-Chipset-Color-Board-Video-Camera-for-Security-.html
    Καταγράφηκε

ΤΡΕΛΟΣ ΓΙΑ ΑΕΡΟΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΗ...
    contravago
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #143 στις: Σάββατο, 10 Απρ 2010, 18:44:58 »

contravago τα έχεις κάνει όλα. δοκίμασε και έναν φερρίτη στα καλώδια esc-μοτέρ και μετά με αλουμινόχαρτο. αυτά τα είχα και εγώ όταν πετούσα χωρίς την OSD. αυτή έχει μέσα πολλά φίλτρα.
    Ρε παιδί μου γράψιμο που έπεσε σήμερα. ελπίζω να βοήθησα κάπου. βαριέμαι να πατάω και το caps lock.
    πάλι καλά.
    σας χαιρετώ

Ειναι αληθεια οτι το προβλημα ξεκινησε τωρα που το σημα δεν περνα μεσα απο OSD. Οσο για τον φεριτη μεταξυ μοτερ esc ειναι δυσκολο γιατι ειναι χοντρα και κοντα.
    Το μονο που μου μενει ειναι να ανεβαινω full throttle και να πλαναρω προς τη γη. Αυτο το Easy star θα ειναι για κοντινη και χαμηλη σχετικα πτηση.
    Καταγράφηκε
    studiopetros
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #144 στις: Κυριακή, 11 Απρ 2010, 00:09:57 »

πάλι καλά.
    σας χαιρετώ

Ειναι αληθεια οτι το προβλημα ξεκινησε τωρα που το σημα δεν περνα μεσα απο OSD. Οσο για τον φεριτη μεταξυ μοτερ esc ειναι δυσκολο γιατι ειναι χοντρα και κοντα.
    Το μονο που μου μενει ειναι να ανεβαινω full throttle και να πλαναρω προς τη γη. Αυτο το Easy star θα ειναι για κοντινη και χαμηλη σχετικα πτηση.

υπάρχουν κάτι φερρίτες που είναι σαν βαρελάκι και ανοίγουν κατά μήκος και μετά κουμπώνουν πάνω στα καλώδια.
    νομίζω ότι έχω στο εργαστήριο τέτοιους. αν δεν βρείς πες μου να σου στείλω έναν. εγώ με έναν τέτοιο στα καλώδια esc-μοτέρ γλίτωσα αρκετές παρεμβολές στην εικόνα. πάντως αυτά πάντα υπάρχουν γιατί μάλλον ο A/V πομπός την τρώει από την συχνότητα το esc.
    Καταγράφηκε

contravago
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #145 στις: Κυριακή, 11 Απρ 2010, 12:02:53 »

Δεν μπορουσα να το αφησω ετσι και εχθες το βραδυ αλλαξα esc και απο εναν e-Pro (ουτε που θυμαμαι που τον πηρα) εβαλα εναν No Name απο αυτους τους μαυρους του UH.
    Τελος οι παρεμβολες!!!!!. Δεν ξερω τι να υποθεσω idiot2 idiot2
    Σε σημειο που σκεφτομαι να εγκαταλειξω τις δυο μπαταριες και να γυρισω στην μονη για ολο το συστημα.
    Ευχαριστω ολους.
    Καταγράφηκε
    studiopetros
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #146 στις: Κυριακή, 11 Απρ 2010, 14:59:45 »

Thumbs up
    η δυο μπαταριες είναι απαραίτητες για λόγο ασφαλειας. έχω πάθει χόνδροι ζημια πετώντας με μια μπαταρία όπου η κάμερα και ο A/V πομπός καταναλώσανε την μπαταρία την ώρα gliding και το μοντέλο έμεινε ακυβέρνητο.
    με αποτέλεσμα να καρφωθεί από 150 ύψος στην άσφαλτο με όλα τα έξτρα που φορούσε OSD και αλλα.
    γιαυτο ξανασκέψου το.
    Καταγράφηκε

kordi
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #147 στις: Κυριακή, 11 Απρ 2010, 16:40:42 »

Καλησπέρα παιδιά  πηρά και εγώ την απόφαση να ασχοληθώ με το FPV και θα ήθελα την βοήθεια σας.
    Έκτος του FPV σύστημα του range video υπάρχον και άλλοι κατασκευαστές με τα παροιμία  χαρακτηριστικά Gps altimeter artificial horizon κτλ.

Το head tracking kit και τα γυαλιά είναι απαραίτητα για FPV πτήση ή μπορεί να γίνει μονό με την κάμερα OSD και ένα Monitor στο AV receiver;

Studiopetros σου έστειλα προσωπικό μήνυμα

Ευχαριστώ
    « Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 11 Απρ 2010, 17:22:32 από kordi » Καταγράφηκε

Theory is when you know everything, but nothing works. Practice is when everything works but nobody knows why. In our case theory and practice are combined. Nothing works and nobody knows why.
    studiopetros
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #148 στις: Κυριακή, 11 Απρ 2010, 20:52:12 »

Thumbs up
    Καταγράφηκε

studiopetros
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #149 στις: Κυριακή, 11 Απρ 2010, 20:53:11 »

Καλησπέρα παιδιά  πηρά και εγώ την απόφαση να ασχοληθώ με το FPV και θα ήθελα την βοήθεια σας.
    Έκτος του FPV σύστημα του range video υπάρχον και άλλοι κατασκευαστές με τα παροιμία  χαρακτηριστικά Gps altimeter artificial horizon κτλ.

Το head tracking kit και τα γυαλιά είναι απαραίτητα για FPV πτήση ή μπορεί να γίνει μονό με την κάμερα OSD και ένα Monitor στο AV receiver;

Studiopetros σου έστειλα προσωπικό μήνυμα

Ευχαριστώ

Ok το είδα και θα σου απαντήσω και εκεί.
    Υπάρχουν και άλλοι κατασκευαστές αλλα αυτό του Range είναι το καλύτερο.
    Το head tracking είναι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεσαι.
    Από την άλλη θεωρώ τα γυαλιά απαραίτητα. παίζεις και με monitor αλλα δεν είναι το ίδιο.
    Καταγράφηκε

Σελίδες: 1 ... 7 8 9 [10] 11 12 13 ... 37     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR  |  Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: FPV Systems
    Μεταπήδηση σε: