Καλημέρα,
Καλησπέρα
Κατά την γνώμη μου η εύκολη κατασκευή του φοαμένιου ενέχει τις εξής "ζαβολιές" φτιάχνεται γρήγορα επισκευάζεται γρήγορα γι'αυτό και δίνει την ευκολία του "καμικάζι".
Το χτιστό ή έστω ARF μοντέλο απαιτεί σεβασμό οπότε πραγματικά πρέπει να "ψηθείς" στην ικανότητα για να το φέρεις ένα κομμάτι κάτω.
Η ευκολία του μοτέρ, τα σύνθετα κλπ κλπ έχει την αγωνιώδη επιθυμία να είμαι "εγώ" ο νικητής επειδή έχω και πολύ καλό εργαλείο.
Ξέρω θα ειπωθεί "τα εργαλεία δεν κάνουν τον μάστορα" αλλά ο πόθος είναι πόθος.
Ας μην γίνει λοιπόν άλλος ένας "αγώνας εξοπλισμών"
Δεν τίθεται θέμα ζαβολιάς η κάποιας άλλης παραμέτρου, ας πούμε "καμικάζι". Ειναι καθαρά αερομοντελιστική η προσέγγιση, νομίζω.
Θα μου πεις βέβαια τώρα ότι ποιός νέος αερομοντελιστής μπορεί να χτίσει ένα ανεμόπτερο για αγώνες RES ελαφρύ και ίσιο ... ούτε καν εμείς οι "παλαιοί" που ξεκινήσαμε χτίζοντας μοντέλα, γιατί μονον ΚΙΤ υπήρχαν τότε. Πιστεύω πως τα ARF και τα φελιζόλ ίσως να φέρουν κάποιους που δεν κρατιούνται να πετάξουν στον αγώνα και τίποτα περισσότερο.
Θα μείνουν όσοι το αγαπούν πραγματικά. Θέλω να πιστεύω πως το "χτίσιμο" θα συνδράμει σε αυτό !
Η ευκολία του μοτέρ, τα σύνθετα κλπ κλπ έχει την αγωνιώδη επιθυμία να είμαι "εγώ" ο νικητής επειδή έχω και πολύ καλό εργαλείο.
Ξέρω θα ειπωθεί "τα εργαλεία δεν κάνουν τον μάστορα" αλλά ο πόθος είναι πόθος.
Ας μην γίνει λοιπόν άλλος ένας "αγώνας εξοπλισμών"
Απο εκεί και μετά και επειδή κάνεις αναφορά στο ηλεκτρομοτέρ, θέλω να σε ενημερώσω ότι:
1. Δεν χρειάζεσαι άπλωμα high start,
2. Δεν χρειάζεται να προσγειώνεσαι και να ξανατεντώνεις το high start
3. Μπορείς να δοκιμάσεις σε ενα μακρινό χαμηλό θερμικάκι που έχεις βρει χωρίς να χρειάζεται να φοβασαι που θα πέσεις !
και ακόμα άλλα τόσα πλεονεκτήματα !
Οσον αφορά τον εξοπλισμό, νομίζω είναι θέμα του καθενός πόσα χρήματα θα ξοδέψει είτε έχει να κάνει με ηλκτρομοτέρ είτε με το ανεμόπτερο του και μπορώ να σου εξηγήσω τι και πώς.
π.χ. Κινέζικο cote η ακριβό αμερικάνικο οπως oracover klp
Servos hobbyking ή MKS, Futaba κλπ
Τ/Κ κινεζικη με δέκτες των 5$ ή "ακριβες" Futabes και JETI,
Μοτέρ των 8$ ή των 70 Ευρώ.
Κλείνω λέγοντας πως η κατηγορία θα πρέπει νά εχει ΜΟΝΟΝ χτιστά ανεμόπτερα όπως η F3RES ορίζει.
ΥΓ. Εγω πάντως χτίζω και απο τις δύο ακτράκτους