Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
307.725 μηνύματα σε 12.506 θέματα από 6.279 Μέλη / Τελευταίο μέλος: lefteris76
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 20 Ιουν 2025, 03:28:26

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 20 Ιουν 2025, 03:28:26

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 01:05]

από GRELE
    [Χθες στις 19:48]

από savasp2
    [Τρίτη, 17 Ιουν 2025, 23:35:00]

από 0 teo
    [Τρίτη, 17 Ιουν 2025, 13:56:58]

από CMarkop
    [Τρίτη, 17 Ιουν 2025, 12:30:16]

από GASTON
    [Τρίτη, 17 Ιουν 2025, 11:59:34]

από CMarkop
    [Δευτέρα, 16 Ιουν 2025, 08:23:44]

από 3DJunk
    [Σάββατο, 14 Ιουν 2025, 22:22:49]

από geoli
    [Σάββατο, 14 Ιουν 2025, 19:02:22]

[Παρασκευή, 13 Ιουν 2025, 11:41:08]

από dominicm
    [Πέμπτη, 12 Ιουν 2025, 11:28:44]

[Τρίτη, 10 Ιουν 2025, 11:19:05]

από spirost
    [Τρίτη, 10 Ιουν 2025, 07:23:07]

[Κυριακή, 8 Ιουν 2025, 20:16:37]

[Πέμπτη, 5 Ιουν 2025, 09:25:04]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6279
    Τελευταίο: lefteris76
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 307725
    Σύνολο θεμάτων: 12506
    Online σήμερα: 37
    Online έως τώρα: 959
    (Κυριακή, 18 Οκτ 2020, 16:30:52)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 40
    Συνολικά: 40
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 [2] 3 4 5     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Skiff : Όταν κατέβηκαν οι Ρώσοι!  (Αναγνώστηκε 12568 φορές)
    _ΤΑΣΟΣ_
    Moderator
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #15 στις: Παρασκευή, 24 Αυγ 2018, 11:19:04 »

Γιώργο ωραίο φαίνεται, εξαιρετικά το παρουσιάζεις, αλλά δεν διαβάζω για :
    Διαθεσιμότητες,
    Ανταλλακτικά,
    Τιμοκατάλογο !
    Καταγράφηκε

Ένα γραμμάριο δράσης αξίζει ένα τόνο θεωρίας.
    GRE-F-0611
    Stratigio
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #16 στις: Παρασκευή, 24 Αυγ 2018, 12:00:26 »

Γεια σου Μάνα'μ!

Ευχαριστώ για τα ωραία που λες. Δεν διαβάζεις γιατί δεν έγραψα ακόμα! ΧΑ ΧΑ ΧΑ

Θα αναφερθώ πιο αναλυτικά παρακάτω βέβαια, αλλά εν τάχει :

-Όσο δίνουν οι περισσότεροι κατασκευαστές, 8-12 εβδομάδες, γιατί όλα γίνονται κατά παραγγελία.

-1-2 εβδομάδες.
    (τα δύο παραπάνω ισχύουν σύμφωνα με τα λεγόμενά των κατασκευαστών. Δεν μένει παρά να διαπιστώσουμε μαζί κατά πόσο μπορούν να ανταποκριθούν)

-ΠΜ

Καταγράφηκε

Γιώργος Στρατάκης
    Stratigio
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #17 στις: Δευτέρα, 27 Αυγ 2018, 14:27:18 »

To Skiff κατασκευάζεται από καλούπια, υπό πίεση και πολυμερίζεται σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες (παρά την προέλευσή του), καθώς αυτή θεωρείται η καλύτερη μέθοδος για να αποδώσει τα μέγιστα η συγκεκριμένη διάταξη υλικών (λεπτά carbon,αφρώδης-συμπαγής πυρήνας). Η επεξεργασία τους έχει γίνει με CNC, όπως και κάθε πυρήνας (φτερού ή ουραίου) επεξεργάζεται κατ’αυτόν τον τρόπο. Ακρίβεια στην παραγωγή λοιπόν σε όλες τις επιφάνειες, αλλά και το μέγιστο απόδοσης από τα πανάλαφρα υλικά που χρησιμοποιούνται. Οι επιφάνειες είναι carbon είναι τύπου Textreme (σκακιέρα που λέμε) 60gr/m2 και Carboline (spread-tow) 39gr/m2. Πυρήνας από Rohacell ή XPS (fibran/dow/spider κλπ) και σε διάφορα σημεία χρησιμοποιούνται πιο κοινά υφάσματα (ενισχύσεις, άτρακτος). Στα ουραία χρησιμοποιούν μόνο την ελαφρύτερη έκδοση Carboline με πυρήνα Rohacell.

Η βαφές τους γίνονται και αυτές κατά τη διαδικασία του καλουπώματος, για καλύτερο φινίρισμα αλλά και ελαχιστοποίηση του βάρους χρησιμοποιώντας ποιοτικές χρωστικές δυο συστατικών. Θα ακολουθήσουν σύντομα δύο ή τρία σχέδια που θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σε αποχρώσεις fluo (ή neon όπως λέγεται-είναι τα μόνα που χρησιμοποιούνται από την ομάδα) κόκκινο, πορτοκαλί, ροζ, πράσινο, μοβ, κίτρινο, άσπρο και μαύρο (φυσικό του carbon).

Υπάρχουν δύο βασικές εκδόσεις του Skiff με δυνατότητα και στις δύο περιπτώσεις, χρήσης των μακρύτερων ακροπτερύγιων (άνοιγμα 3950mm).  Και στις δυο εκδόσεις, η επιλογή V ή X-tail είναι ελεύθερη και τα ουραία μπορούν να υποδέχονται servo ή όχι (εναλλακτικά στην άτρακτο).

Η ελαφριά έκδοση, που το φτερό κατασκευάζεται με κυρίως το πουπουλένιο Carboline των 39gr/m2 και ως πυρήνα μπορεί να φέρει Rohacell ή XPS. Το XPS είναι ελαφρύτερο (και φθηνότερο βέβαια), αλλά έχει αρκετά μειονεκτήματα σε σχέση με το Rohacell. Το τελικό του βάρος μπορεί να φτάσει περί τα 1200gr (V-tail, XPS foam) που σημαίνει φόρτο κοντά στα 15gr/dm2.

Η «δυνατή» έκδοση του Skiff, έχει φτερό κατασκευασμένο κυρίως με το Textreme των 60gr/m2, που το κάνει αρκετά πιο ανθεκτικό στην καταπόνηση και τις δύσκολες συνθήκες ανεβάζοντας ανεπαίσθητα τον πτερυγικό του φόρτο. Η επιλογές πυρήνα είναι ίδιες με αυτές της ελαφρύτερης έκδοσης, με λιγότερες επιπτώσεις από τη χρήση του XPS εδώ (λόγω του σκληρότερου κελύφους). Δυστυχώς δεν έχω ακόμα σαφή εικόνα σχετικά με το φόρτο τις συγκεκριμένης, όπως και αυτό των αντίστοιχων τετράμετρων.

Η τιμή του Skiff δεν διαφέρει στις δυο του εκδόσεις. Διαφορά στην τιμή (+ ~€170) έχει μόνο η χρήση του Rohacell σαν πυρήνας και ένα επιπλέον 10% για όποιον επιθυμεί το μήκος ανοίγματος φτερών των 3950mm.

Κατά την κατασκευή του μπορούν να τοποθετηθούν servo (και λοιποί μηχανισμοί) στο μοντέλο, κατόπιν παραγγελίας βέβαια και με το ανάλογο κόστος (ενδεικτικά η τοποθέτηση servo από τους ίδιους κοστίζει €150). Μπορούν να χρησιμοποιήσουν κάποια ιδιαίτερη προτίμηση σχεδίου και χρωματισμού (με μικρή xtra χρέωση) ή να τοποθετηθεί σωλήνας έρματος στην άτρακτο (δωρεάν).

Καταγράφηκε

Γιώργος Στρατάκης
    Stratigio
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #18 στις: Τρίτη, 28 Αυγ 2018, 19:14:46 »

Όσο έχει να κάνει με το κόστος ενός Skiff, για ευνόητους λόγους δεν μπορώ να αναρτήσω κάποιο τιμοκατάλογο εδώ αλλά όπως προαναφέρω και στο διάλογό με τον Τάσο, αν κάποιος ενδιαφέρεται να το αποκτήσει μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου. Ενδεικτικά όμως μπορώ να πω πως ένα μοντέλο 3.6 με πυρήνα Rohacell (ακριβή έκδοση), δεν μπορεί να φτάσει σε τετραψήφιο νούμερο περιλαμβάνοντας και τα μεταφορικά για Ελλάδα.

η Μπίμπι-Μπό μου είναι έτοιμη και καθ'οδόν προς Νότο. 3.65 light, XPS core, X-tail.

Καταγράφηκε

Γιώργος Στρατάκης
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #19 στις: Τετάρτη, 29 Αυγ 2018, 06:43:12 »

Το ροζ χρώμα, όλα τα λεφτά.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    Stratigio
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #20 στις: Τετάρτη, 29 Αυγ 2018, 09:27:43 »

Και εμένα μου άρεσε πολύ. Πιστεύω θα φαίνεται και πολύ καλά στα μακρινά.

Καταγράφηκε

Γιώργος Στρατάκης
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #21 στις: Τετάρτη, 29 Αυγ 2018, 11:10:57 »

Και εμένα μου άρεσε πολύ. Πιστεύω θα φαίνεται και πολύ καλά στα μακρινά.

Συμφωνούμε ότι είναι ωραίο , αλλά έχω την γνώμη ότι δεν θα φαίνεται από μακρυά.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    Stratigio
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #22 στις: Παρασκευή, 14 Σεπ 2018, 19:03:14 »

Έπειτα από ανταλλαγή μηνυμάτων (εντυπωσιάστηκα από την ανταπόκριση, αλλά και την ταχύτητα τους - πρωτοφανές!!!) με την τελωνειακή υπηρεσία των ΕΛΤΑ την περασμένη εβδομάδα, κατάφερα να φορολογηθεί για την δηλωθείσα ασφάλεια + μεταφορικά.

Εχθές έλαβα τηλέφωνο από τις ταχυμεταφορές να οριστεί ραντεβού παράδοσης, αλλά και να ενημερωθώ για το τελικό ποσό δασμών που έπρεπε να πληρώσω.

Νωρίς το σημερινό πρωινό, ο διανομέας πέρασε απο το εργαστήριό μου και μου παρέδωσε άθικτο το παρακάτω.

αφαιρώντας αρκετό ανακυκλώσιμο υλικό

πολύ χοντρό οντουλέ κολλημένο σε XPS, διαμόρφωσαν ένα πολύ ανθεκτικό και ελαφρύ κουτί. πακεταρισμένο με κομματάκια XPS ενδιάμεσα και με το κάθε κομμάτι ξεχωριστά τυλιγμένο στο γνωστό αφρώδες υλικό, θα χρειαζόταν μεγάλη προσπάθεια να πάθει κάποια ζημιά κατά τη μεταφορά

Ελληνικό αέρα ανέπνευσε πρώτο το σακουλάκι με τα "καλούδια"

horns από G10 και ποιοτικά clevis με απόλυτη εφαρμογή στα couplers (τορνισμένα από τον ίδιο νομίζω). 1.4 piano wire για τα προδιαμορφωμένα μπρατσάκια ελέγχου των πηδαλίων του φτερού

upload image free

εντυπωσιάστηκα από την ποιότητα κατασκευής της πλεξούδας ηλεκτρονικών του φτερού και της ατράκτου. λεπτά καλώδια, καθαρά κολλημένα με χαραγμένες ενδείξεις χρήσης. στο φτερό, η καλωδίωση είναι ήδη περασμένη.

3D τυπωμένες βάσεις για τα servo του φτερού. για KST Χ08 και παρόμοιου τύπου.

για τα servo της ατράκτου, προσφέρονται δυο πλακάκια. για τοποθέτηση εμπρός (κάτω από την καλύπτρα) ή και για κάτω από το φτερό

Θα επανέλθω σύντομα με μια περιγραφή (και φυσικά πολλές εικόνες) από το ξεπακετάρισμα του ανεμόπτερου και με τις πρώτες μου εντυπώσεις, σχόλια και παρατηρήσεις μου.

Καταγράφηκε

Γιώργος Στρατάκης
    Gonis
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #23 στις: Παρασκευή, 14 Σεπ 2018, 22:35:48 »

Πολυ ενδιαφερον και παω να το ψαξω βαθυτερα..Θα παω σε λιγο καιρο στη Ρωσια με την WorldVentures λες αν το προμηθευτω απευθειας απο εκει να εχω προβλημα με την μεταφορα του πισω;Θα κερδισω κατι στο θεμα της τιμης?  Τι ζηλευτη συσκευασια!Μπραβο τους!
    Καταγράφηκε
    Stratigio
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #24 στις: Σάββατο, 15 Σεπ 2018, 11:01:25 »

Γεια σου Gonis.

Αρχικά πρέπει να σου υπενθυμίσω πως δεν υπάρχουν έτοιμα stock μοντέλα διαθέσιμα. Κατόπιν παραγγελίας, θα χρειαστούν περί τις 8-12 εβδομάδες για να ολοκληρωθεί.

Αν καταφέρεις να προμηθευτείς κατ'ιδίαν κάποιο μοντέλο (πιθανότερα να σε παραπέμψει σε εμένα ή κάποιο προμηθευτή που συνεργάζεται), ίσως γλίτωνες τους δασμούς και τα μεταφορικά φυσικά. Η τιμή όμως που θα το αποκτούσες, θα είναι αυτή που ο κατασκευαστής δίνει λιανικά (κοντά στου Neil και του Pollack).

Λίγο υπομονή ακόμα και σιγά-σιγά θα μας αποκαλυφθούν όλα τα "αξιοζήλευτα" μέρη του, αλλά και οι αστοχίες που θα μας βοηθήσουν να βγάλουμε ασφαλέστερα συμπεράσματα.

Καταγράφηκε

Γιώργος Στρατάκης
    Stratigio
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #25 στις: Τρίτη, 18 Σεπ 2018, 20:03:39 »

Άτρακτος σε δύο κομμάτια. Κυρίως μέρος και μπούμα.

Η σύνδεση με το φτερό γίνεται με δύο Μ5 βίδες κράματος μετάλλου. Η εφαρμογή είναι απόλυτη και η εσοχή για το DB9 δίνει ένα συν στην ευκολία στησίματος.

Firewall ήδη (κακώς κατά τη γνώμη μου) κολλημένο, στο μέγεθος που τους είχα ζητήσει.

Η ένδειξη Kevlar στο εσωτερικό, μου προσφέρει αρκετή σιγουριά για τα άγαρμπα κοπανήματα στις προσγειώσεις.

Καταγράφηκε

Γιώργος Στρατάκης
    Stratigio
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #26 στις: Τρίτη, 18 Σεπ 2018, 20:06:07 »

Οβάλ σχήμα, μικρές διατομές και εντυπωσιακή στιβαρότητα για το βάρος της, η μπούμα έχει ήδη προτοποθετημένη τη βάση του elevator και τα καρμπονένια δοκαράκια στήριξης του ruder.

Καταγράφηκε

Γιώργος Στρατάκης
    Stratigio
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #27 στις: Τρίτη, 18 Σεπ 2018, 20:08:02 »

Καταγράφηκε

Γιώργος Στρατάκης
    Stratigio
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #28 στις: Τετάρτη, 19 Σεπ 2018, 18:20:04 »

Τα ουραία του Skiff είναι κορυφαία. Σε ποιότητα, βάρος αλλά και στο φινίρισμα τους δείχνουν αψεγάδιαστα. Οι εφαρμογές κι εδώ είναι απόλυτες και χρειάζονται μόνο τα hornάκια τους, για να έρθουν σε πλήρη λειτουργική κατάσταση.

Καταγράφηκε

Γιώργος Στρατάκης
    Stratigio
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #29 στις: Τετάρτη, 19 Σεπ 2018, 18:21:21 »

Καταγράφηκε

Γιώργος Στρατάκης
    Σελίδες: 1 [2] 3 4 5     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ανεμόπτερα R/C  |  Ηλεκτροκίνητα ανεμόπτερα (Συντονιστής: _ΤΑΣΟΣ_)  |  Θέμα: Skiff : Όταν κατέβηκαν οι Ρώσοι!
    Μεταπήδηση σε: