To Skiff κατασκευάζεται από καλούπια, υπό πίεση και πολυμερίζεται σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες (παρά την προέλευσή του), καθώς αυτή θεωρείται η καλύτερη μέθοδος για να αποδώσει τα μέγιστα η συγκεκριμένη διάταξη υλικών (λεπτά carbon,αφρώδης-συμπαγής πυρήνας). Η επεξεργασία τους έχει γίνει με CNC, όπως και κάθε πυρήνας (φτερού ή ουραίου) επεξεργάζεται κατ’αυτόν τον τρόπο. Ακρίβεια στην παραγωγή λοιπόν σε όλες τις επιφάνειες, αλλά και το μέγιστο απόδοσης από τα πανάλαφρα υλικά που χρησιμοποιούνται. Οι επιφάνειες είναι carbon είναι τύπου Textreme (σκακιέρα που λέμε) 60gr/m
2 και Carboline (spread-tow) 39gr/m
2. Πυρήνας από Rohacell ή XPS (fibran/dow/spider κλπ) και σε διάφορα σημεία χρησιμοποιούνται πιο κοινά υφάσματα (ενισχύσεις, άτρακτος). Στα ουραία χρησιμοποιούν μόνο την ελαφρύτερη έκδοση Carboline με πυρήνα Rohacell.
Η βαφές τους γίνονται και αυτές κατά τη διαδικασία του καλουπώματος, για καλύτερο φινίρισμα αλλά και ελαχιστοποίηση του βάρους χρησιμοποιώντας ποιοτικές χρωστικές δυο συστατικών. Θα ακολουθήσουν σύντομα δύο ή τρία σχέδια που θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σε αποχρώσεις fluo (ή neon όπως λέγεται-είναι τα μόνα που χρησιμοποιούνται από την ομάδα) κόκκινο, πορτοκαλί, ροζ, πράσινο, μοβ, κίτρινο, άσπρο και μαύρο (φυσικό του carbon).
Υπάρχουν δύο βασικές εκδόσεις του Skiff με δυνατότητα και στις δύο περιπτώσεις, χρήσης των μακρύτερων ακροπτερύγιων (άνοιγμα 3950mm). Και στις δυο εκδόσεις, η επιλογή V ή X-tail είναι ελεύθερη και τα ουραία μπορούν να υποδέχονται servo ή όχι (εναλλακτικά στην άτρακτο).
Η ελαφριά έκδοση, που το φτερό κατασκευάζεται με κυρίως το πουπουλένιο Carboline των 39gr/m
2 και ως πυρήνα μπορεί να φέρει Rohacell ή XPS. Το XPS είναι ελαφρύτερο (και φθηνότερο βέβαια), αλλά έχει αρκετά μειονεκτήματα σε σχέση με το Rohacell. Το τελικό του βάρος μπορεί να φτάσει περί τα 1200gr (V-tail, XPS foam) που σημαίνει φόρτο κοντά στα 15gr/dm
2.
Η «δυνατή» έκδοση του Skiff, έχει φτερό κατασκευασμένο κυρίως με το Textreme των 60gr/m
2, που το κάνει αρκετά πιο ανθεκτικό στην καταπόνηση και τις δύσκολες συνθήκες ανεβάζοντας ανεπαίσθητα τον πτερυγικό του φόρτο. Η επιλογές πυρήνα είναι ίδιες με αυτές της ελαφρύτερης έκδοσης, με λιγότερες επιπτώσεις από τη χρήση του XPS εδώ (λόγω του σκληρότερου κελύφους). Δυστυχώς δεν έχω ακόμα σαφή εικόνα σχετικά με το φόρτο τις συγκεκριμένης, όπως και αυτό των αντίστοιχων τετράμετρων.
Η τιμή του Skiff δεν διαφέρει στις δυο του εκδόσεις. Διαφορά στην τιμή (+ ~€170) έχει μόνο η χρήση του Rohacell σαν πυρήνας και ένα επιπλέον 10% για όποιον επιθυμεί το μήκος ανοίγματος φτερών των 3950mm.
Κατά την κατασκευή του μπορούν να τοποθετηθούν servo (και λοιποί μηχανισμοί) στο μοντέλο, κατόπιν παραγγελίας βέβαια και με το ανάλογο κόστος (ενδεικτικά η τοποθέτηση servo από τους ίδιους κοστίζει €150). Μπορούν να χρησιμοποιήσουν κάποια ιδιαίτερη προτίμηση σχεδίου και χρωματισμού (με μικρή xtra χρέωση) ή να τοποθετηθεί σωλήνας έρματος στην άτρακτο (δωρεάν).

