Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.374 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 12:42:36

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 12:42:36

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Χθες στις 07:07]

από Markhelis
    [Χθες στις 02:55]

από vilisdev
    [Δευτέρα, 20 Απρ 2026, 10:26:27]

από Loukis35
    [Κυριακή, 19 Απρ 2026, 15:46:42]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309374
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 59
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 4
    Επισκέπτες: 44
    Συνολικά: 48
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1]     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Kολληση αλουμινιου  (Αναγνώστηκε 15046 φορές)
    v_tolias
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Τρίτη, 18 Μαρ 2008, 23:04:59 »

Θελω να κολλησω αλουμινιο με αλουμινιο(σε μια εξατμιση)...
    Μηπως γνωριζετε καποιο μηχανουργειο ή κατι αλλο στην περιοχη αιγαλεω,περιστερι,κεντρο,πειραια και γυρω γυρω που να εχει αλουμινοκολληση??
    Ευχαριστω!!
    Καταγράφηκε

Κανένα δεν έμεινε εκέι πάνω...
    poly
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #1 στις: Τετάρτη, 19 Μαρ 2008, 00:08:06 »

Φίλε μου καλησπέρα, αντί να πας σε μηχανουργείο κτλ , αν έχεις μια μικρή μέγγενη μπορείς να «κλειδώσεις» εκεί την εξάτμιση και να καθαρίσεις τις επιφάνειες που είναι προς συγκόλληση. με μια λάμα ή χοντρό γυαλόχαρτο. Μπορείς να φτιάξεις οποίο σημείο είναι άγριο και δεν κάνει καλή εφαρμογή το ένα με το άλλο.... Τέλος μπορείς να αγοράσεις μια κόλα σε μορφή πάστας που είναι ειδικά για Αλουμίνιο και μόνο!!! με ένα στυλό φλόγιστρο τύπου μικρή "μπουρού" μπορείς να το θερμάνεις πρώτα γύρω γύρω για να ζεσταθεί η όλη επιφάνεια και μετά αμέσως πάνω στην προς συγκόλληση επιφάνεια που είναι και η πάστα....  αυτή θα λιώσει και θα γίνει ένα με μέταλλο. μετά αφού κρυώσει μπορείς να εντοπίσεις αν έχει καμία σχισμή η τρυπα με αέρα η με νερό. Το ίδιο θα είναι σαν αποτέλεσμα, εκεί απλά βάζεις έξτρα πάστα από πάνω και με την ίδια μέθοδο θα γεμίσει μόνο του το κενό. Τέλος για να είναι όμορφο και εμφανίσιμο μπορείς να τρίψεις τα σημεία της συγκόλλησης και υπάρχει σε σπραυ αστάρι μετάλλου και μπογιά αλλά για υψηλή θερμοκρασία. Στο φινάλε έχεις μια καλή εξάτμιση στο χρώμα που θες εσύ και με την χαρά ότι το έκανες μόνος!!!! Αν με ρωτάς για μάστορες κλπ , εκτός ότι δεν γνωρίζω αλλά αν δεν είναι φίλος η γνωστός δεν θα ασχοληθεί με έτσι μικροπράγματα η εκτός αν σε χρεώσει λίγο πιο πάνω από ότι μια καινούργια. Μακάρι να σου πέσει κανένας που θα σου πει "έλα να στο κάνω και να πας στο καλό..."  Καλή επιτυχία σε κάθε σου απόφαση!
    « Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 19 Μαρ 2008, 00:28:02 από poly » Καταγράφηκε
    Peterpanta
    Aeromodeller Hero Member

www.aeromodelistis.gr Moderator

« Απάντηση #2 στις: Κυριακή, 23 Μαρ 2008, 23:58:15 »

Εάν δεν είναι και ο ίδιος ο μάστορας αερομοντελιστής,
    ή δεν θα ασχοληθεί καθόλου, γιατί έχει βαβούρα μια σωστή κόλληση και τί χρήματα
    να σου ζητήσει για ένα τόσο μικρό πραγματάκι ή θα σου πιάσει κανονικότατα τον πισινό. buck2

Θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα, εφόσον υπάρχει τρόπος να το κάνεις μόνος σου...

Εμένα 2 τρύπες σε άξονα ζήτησα απο τόρνο, έχουν περάσει 4 μήνες και ακόμα περιμένω,
    όλο μου λέει τώρα θα το πιάσω, αύριο θα στο κάνω, κ.λ.π. στο τέλος θα αγοράσω τορνάκι μόνος μου για να το κάνω.

Και για να σας πώ και το ωραιότερο της υπόθεσης όταν πια πήγα να πάρω τους άξονες για να τους φτιάξω αλλιώς, τους είχε χάσει !!!
    Καταγράφηκε

Lama V3 /Mini Titan E-325 /  Mini Titan E-325 SE / Copter-x 450SE / T-Rex 500 ESP / Cessna 172 / Spektrum DX-7 2.4GHz

www.aeromodelistis.gr/
    v_tolias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #3 στις: Τρίτη, 25 Μαρ 2008, 09:28:14 »

Τελικα βρηκα εναν ο οποιος μου το κολλησε σε 3 λεπτα,μου το εκανε μπετο και μου πηρε 10Ε...δεν εμπλεξα καθολου με αλλα υλικα (και τα εξοδα τος)και δεν υπαρχει περιπτωση να ξεκολλησει!!
    Καταγράφηκε

Κανένα δεν έμεινε εκέι πάνω...
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #4 στις: Τρίτη, 25 Μαρ 2008, 13:04:51 »

Εμένα 2 τρύπες σε άξονα ζήτησα απο τόρνο, έχουν περάσει 4 μήνες και ακόμα περιμένω,
    όλο μου λέει τώρα θα το πιάσω, αύριο θα στο κάνω, κ.λ.π. στο τέλος θα αγοράσω τορνάκι μόνος μου για να το κάνω.

Και για να σας πώ και το ωραιότερο της υπόθεσης όταν πια πήγα να πάρω τους άξονες για να τους φτιάξω αλλιώς, τους είχε χάσει !!!

Είναι ο λόγος που άρχισα και γω πριν πολύ καιρό να ψάχνομαι για τόρνους και τορνάκια  Undecided
    Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    Lemon!
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #5 στις: Τρίτη, 25 Μαρ 2008, 13:58:48 »

Φίλε μου καλησπέρα, αντί να πας σε μηχανουργείο κτλ , αν έχεις μια μικρή μέγγενη μπορείς να «κλειδώσεις» εκεί την εξάτμιση και να καθαρίσεις τις επιφάνειες που είναι προς συγκόλληση. με μια λάμα ή χοντρό γυαλόχαρτο. Μπορείς να φτιάξεις οποίο σημείο είναι άγριο και δεν κάνει καλή εφαρμογή το ένα με το άλλο.... Τέλος μπορείς να αγοράσεις μια κόλα σε μορφή πάστας που είναι ειδικά για Αλουμίνιο και μόνο!!! με ένα στυλό φλόγιστρο τύπου μικρή "μπουρού" μπορείς να το θερμάνεις πρώτα γύρω γύρω για να ζεσταθεί η όλη επιφάνεια και μετά αμέσως πάνω στην προς συγκόλληση επιφάνεια που είναι και η πάστα....  αυτή θα λιώσει και θα γίνει ένα με μέταλλο. μετά αφού κρυώσει μπορείς να εντοπίσεις αν έχει καμία σχισμή η τρυπα με αέρα η με νερό. Το ίδιο θα είναι σαν αποτέλεσμα, εκεί απλά βάζεις έξτρα πάστα από πάνω και με την ίδια μέθοδο θα γεμίσει μόνο του το κενό. Τέλος για να είναι όμορφο και εμφανίσιμο μπορείς να τρίψεις τα σημεία της συγκόλλησης και υπάρχει σε σπραυ αστάρι μετάλλου και μπογιά αλλά για υψηλή θερμοκρασία. Στο φινάλε έχεις μια καλή εξάτμιση στο χρώμα που θες εσύ και με την χαρά ότι το έκανες μόνος!!!! Αν με ρωτάς για μάστορες κλπ , εκτός ότι δεν γνωρίζω αλλά αν δεν είναι φίλος η γνωστός δεν θα ασχοληθεί με έτσι μικροπράγματα η εκτός αν σε χρεώσει λίγο πιο πάνω από ότι μια καινούργια. Μακάρι να σου πέσει κανένας που θα σου πει "έλα να στο κάνω και να πας στο καλό..."  Καλή επιτυχία σε κάθε σου απόφαση!

Θα μπορουσε με αυτο τον τροπο να επισκευαστει η κασα ενως κινητηρα που εχει ρωγμη 1cm μετα απο ασχημη πτωση,στο κατω και πισω μερος του καρτερ? (κατω γωνια κοντα στο backplate)
    Επισεις μια ρωγμη υπαρχει και στην εξατμιση κοντα στο σημειο που ενωνετε με τον σιγαστηρα.

Εχω κανει μια "προχειρη" επισκευη με εποξειδικο στοκο 2 συστατικων ειδικο για μεταλα (TURBO ΚΟΛΑ).
    φαινετε να κραταει αλλά δεν ξερω για ποσο ακομη...

Καταγράφηκε

Γιώργος Λεμονής
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #6 στις: Τρίτη, 25 Μαρ 2008, 16:03:49 »

Lemon καλησπέρα. Η ρωγμή στην κάσα είναι διαφορετικό πράμα. Μάλλον πρέπει να αλλάξεις κάσα αν έχεις τόσο μεγάλη ρωγμή επειδή σίγουρα θα έχει αλλάξει διαστάσεις και ο χώρος του χιτωνίου. Εντάξει μια δοκιμή θα μου πεις τι βλάπτει, απλά για να μην παιδεύεσαι....
    Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    Σελίδες: [1]     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Υλικά, εργαλεία και τεχνικές (Συντονιστές: Γιάννης Παξιμαδάκης, DEPRON MANIAC)  |  Θέμα: Kολληση αλουμινιου
    Μεταπήδηση σε: