Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.386 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 25 Απρ 2026, 18:45:56

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 25 Απρ 2026, 18:45:56

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Loukis35
    [Σήμερα στις 15:26]

[Σήμερα στις 10:10]

[Σήμερα στις 09:15]

από ZTRAMP
    [Χθες στις 16:50]

[Πέμπτη, 23 Απρ 2026, 06:05:44]

[Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 14:21:55]

από vilisdev
    [Δευτέρα, 20 Απρ 2026, 10:26:27]

από Loukis35
    [Κυριακή, 19 Απρ 2026, 15:46:42]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309386
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 564
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 303
    Συνολικά: 305
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΥ  (Αναγνώστηκε 5687 φορές)
    manos_skg
    Aeromodeller Sr. Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Τρίτη, 18 Μαρ 2008, 20:32:21 »

Γεια σας φίλοι!  Αποφάσισα να κάνω στροφή προς τα ηλεκτρικά αεροπλάνα και έδιωξα σχεδόν ότι είχα σε θερμικό. 

Πετάω καλά ένα easystar, ένα calmato trainer, και ένα calmato sports, με το giles του avatar δεν τα πήγα και τόσο καλά στις προσγειώσεις μου αλλά στον αέρα τα πήγα άριστα.

Δεν γνωρίζω και πολλά από τις νέες εξελίξεις στα ηλεκτρικά lipo mipo, brushless κλπ.  Για την ακρίβεια όταν διαβάζω τα χαρακτηριστικά των μοτέρ νομίζω ότι πρέπει να λύσω άλγεβρα  Cheesy  Ψάχνω ένα αεροπλάνο το οποίο να μπορώ να το πετάω αργά και κοντά μου όταν θέλω αλλά να μπορεί να μου δώσει και συγκινήσεις με πιο γρήγορες ταχύτητες και πιο ψιλά. 2 σε 1 ένα πράγμα.  Να κάνω και τα ακροβατικά μου αλλά και χαλαρωτικές πτήσεις όταν είμαι στρεσαρισμένος και θέλω απλά και μόνο να πετάξω στο πάρκινγκ της δουλειάς μου ή σε μια αλάνα.  Μου άρεσε το formosa όταν το είδα πρώτη φορά αλλά φαντάζομαι ότι πλέον θα έχω μεγαλύτερη γκάμα επιλογών.

Θα ήθελα τις γνώμες σας γιατί βαρέθηκα να αλλάζω αεροπλάνα κάθε τρεις και λίγο.  Θέλω αυτή τη φορά να κάνω μια επιλογή που μου ταιριάζει περισσότερο.  πχ το easystar όσα αεροπλάνα και να έχω πετάξει από τότε όταν πάω κάπου εκδρομή το έχω μαζί μου και από το 2004 μέχρι σήμερα είναι ακόμα μάχιμο.  Έτσι ακριβώς και τώρα θέλω κάτι γερό που να αντέχει σαν κατασκευή και να μην διαλύεται, να πετάει με σχετικό αέρα, να μπορώ να το πετάξω και κοντά και μακριά και να μπορώ να το παίρνω μαζί μου όπου πάω!  Ζητάω πολλά;;;

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά

Μάνος Θεσσαλονίκη
    Καταγράφηκε

... το πάθαμε κι' αυτό ...
    asesasos
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #1 στις: Τρίτη, 18 Μαρ 2008, 23:05:08 »

δοκιμασε το minimag της multiplex. με ενα καλο setup kανει απιθανα πραγματα για υψηλοπτερυγο..Eπισης το gemini της ιδιας εταιρειας,,Eiναι και τα δυο απο ελαπορ,,

To Formosa σταθερη αξια αλλα η ποιοτητα του Foam δε συγκρινεται με τα multiplex...Αλλο Ελαπορ και αλλο foam...

Παντως το φορμοζα ειναι απιθανο πτητικα ..το ευχαριστιεσαι αυτο το μοντελο
    Καταγράφηκε

"asesasos"
    BizGreece
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #2 στις: Τρίτη, 18 Μαρ 2008, 23:54:57 »

Δοκιμασε μια πτερυγα και θα εχεις ολα τα πιο πανω
    Καταγράφηκε
    Χρήστος Καΐτσας
    Aeromodeller Hero Member

I LoVe <3 <3 FreeStyLe & AeRomuSicaL....

« Απάντηση #3 στις: Τρίτη, 20 Μαΐ 2008, 11:02:14 »

Γεια σου Μανο εγω δεν θα προτιμουσα να παρεις το formosa επειδη εχω μαθει οτι ριχνει φτερο και δεν τραβαει τοσο σε hover.Ομως σε rolling παει απιστευτα γενικα σε τετοια οραια κολπακια.ΕΓω θα σου ελεγα να παρεισ το foam εχτρα 330L παει αρκετα ςηλα αλλα νομιζω οτι παει πολυ καλα κανει τα παντα και παει και σε κανονικη πτηση με μικρεσ κινησεις.Κοιτα το στην σελιδαhttp://www.nemhobby.com/extra-330l-p29913.html¨           Ενα αλο καλο αεροπλανο οπου το εχω και ειανι δοκιμασμενο παει πολυ καλα σε  απλη πτηση ηρεμη πεταει χαμηλα χωρισ ανχοσ ειανι φτηνο επισκαυαζεται με ενα κοματι depron αν πεσει  'η με το ιδιο το δικο του με λιγη κολλα.Το μονο κακο που εχει ειανι μην πεσει επειδη σπαει πολυ ευκολα .Αυτο το τελειο αεροπλανο ,εγω ετσι το κρινω οπου το εχω και του εχω κανει τα παντα  ειναι το expo 3D της thunder tiger κοιτα το στισ παρακατω σελιδεσ η πρωτη ειανι το μαγαζι και η δευτερη μια πτηση οπου την εχω τραβηχει εγω να το δεισ πωσ παει  σε αυτο το ωιδεο τοθ κανω καποια αεροβατιψσ να δεις ποσο ευκολα τα βγαζει και πως πεταει αργα παντωσ στο λεω αυτο το πετασ και μεσα στο σαλονι σου χαχα¨1.http://www.heliland.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=2_16&products_id=156       2.http://www.youtube.com/watch?v=RZLUG7U7caA                                                                                                             
    Καταγράφηκε

Fly it like a Bitch... Land it like a Lady !! Wink
    Χρήστος Καΐτσας
    Aeromodeller Hero Member

I LoVe <3 <3 FreeStyLe & AeRomuSicaL....

« Απάντηση #4 στις: Τρίτη, 20 Μαΐ 2008, 11:04:39 »

Oπ συγνωμη του extra 330l η σελιδα ειανι αυτη 1.http://www.nemhobby.com/extra-330l-p29913.html
    Καταγράφηκε

Fly it like a Bitch... Land it like a Lady !! Wink
    kakofonixx
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #5 στις: Τετάρτη, 21 Μαΐ 2008, 10:17:45 »

θα συμφωνησω με τον φιλο asesaso
    ενα minimag ειναι οτι πρεπει για να μπεις στον κοσμο των ηλεκτρικων  Thumbs up
    επισης η gws εχει φτηνα και αρκετα καλα πτητικα μοντελα
    φυσικα αν θες να πας σε μπαλσα υπαρχουν και εκει παρα πολλες επιλογες

αν θελεις στειλε μου με ενα pm το τηλεφωνο σου, να κανονισουμε να τα πουμε απο κοντα (μιας και εγω βρισκομαι Θεσσαλονικη), να σε κατατοπισω για τις εξελιξεις στα ηλεκτρικα 
    Καταγράφηκε

wasting space via Architecture...
    manos_skg
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #6 στις: Πέμπτη, 29 Μαΐ 2008, 20:23:09 »

Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας!

Τελικά μόλις αγόρασα αυτό το yak 54 της art tech

Δείτε το σχετικό βίντεο (δεν είναι φυσικά δικό μου - το δικό μου το περιμένω)

http://www.youtube.com/watch?v=UaK4U4ERy98
    Καταγράφηκε

gerolikos
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #7 στις: Πέμπτη, 29 Μαΐ 2008, 21:14:53 »

καλο πεταχτο να σου ειναι Thumbs up Thumbs up
    Καταγράφηκε

πεταξε ελευθερα στους ουρανους
    Quad copter Promitheas in my village
    manos_skg
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #8 στις: Τρίτη, 10 Ιουν 2008, 10:24:04 »

Πραγματικά δεν ξέρω τι να πω!!  Εϊμαι ίσως ο μόνος άνθρωπος που δεν μπορεί να ετοιμάσει σωστά ένα RTF 

Ετοιμάζοντας το α/π σκέφτηκα να μην βασιστώ στην βιδούλα που θα κρατούσε την ουρά και να την ενυσχίσω με λίγη κόλλα.  Ήξερα ότι η cyano είναι ιδιέτερα τοξική αλλά σκέφτηκα ότι αν βάλω activator θα πετρώσει γρήγορα και δεν θα προλάβει να κάψει το μαλακό foam απ' το οποίο είναι φτιαγμένο το α/π.  Έτσι έβαλα επιφανιακά κόλλα και ψέκασα άμεσα με το σπρέι.  Όντως πέτρωσε επιφανιακά και θεώρησα ότι έγινε η δουλειά μου.  Γύρισα την πλάτη μου μισό λεπτό και μόλις επέστρεψα στο α/π όλος ο κορμός της ουράς είχε ολοκληρωτικά καταστραφεί εκ των έσω!!!  ΕΛΙΩΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ το λεπτό κομμάτι του κορμού που θα συγρατούσε την ουρά!!!! buck2  Αναγκάστικα όσο ακόμα έλιωνε να το πλακώσω με εποξική ώστε να πετρώσει και έσωσα κάπως την κατάσταση.

ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπόν ΠΟΤΕ cyano στα foam εκτώς αν το επιτρέπει ο κατασκευαστής.  Απλά επείδή το Easy Star το κόλλησα με cyano χωρίς πρόβλημα θεώρησα ότι είναι ασφαλές να επαναλάβω το ίδιο.  Μόνο στη συνέχεια κατάλαβα ότι το foam της multiplex είναι πολύ διαφορετικό από το φθινό κινέζικο της Art Tech!

Νομίζω ότι δεν έπαθα ολοκληρωτική ζημιά γιατί είμαι τυχερός αφού το fin με το rudder και το οριζόντιο με το elevator είχαν μία ενίσχυση από πλαστική μεμβράνη που δεν επέτρεψαν την cyano να κάψει το foam.  Δυστυχώς όμως ο κορμός του α/π ήταν από σκέτο foam το οποίο και έλιωσε στα σημεία που έβαλα κόλλα.

Κακήν Κακώς το α/π είναι έτοιμο για πτήση αλλά εμφανησιακά είναι είδη μάχημο ακόμα από τον πάγκο.  Νομίζω ότι θα πετάξει χωρίς ιδιέτερα προβλήματα αν και πρέπει να έχω χαλάσει την αεροδυναμική του αφού στο τελείωμα του είναι ζαγρέ και σχήματος ακανόνιστου (αν και οι γραμμές του δεν πειράχθηκαν - δηλαδή τα πίσω κάθετα και οριζόντια είναι στη θέση τους).

Θα κάνω μια προσπάθεια να το πετάξω και θα σας πω!
    Καταγράφηκε

TOLIS
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #9 στις: Τρίτη, 10 Ιουν 2008, 14:59:34 »

απο που και ποσο το yak φιλε μου?Huh??
    Καταγράφηκε

cogito ergo sum....
    manos_skg
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #10 στις: Τετάρτη, 11 Ιουν 2008, 16:40:26 »

ΚΙΝΑ ΚΙΝΑ!
    Καταγράφηκε

Κωστης
    Aeromodeller Hero Member

Playing some blues...

« Απάντηση #11 στις: Τετάρτη, 11 Ιουν 2008, 18:35:22 »

Βρε Μανο εβαλες κυανο και καπακι επιταχυντη πανω σε foam??? Εννοειται οτι θα στο εκαιγε...με γεια το πετουμενο Wink
    Καταγράφηκε

…χαρά στον Ίκαρο αψήφιστα που υψώθη φτεροπλάστης…
    manos_skg
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #12 στις: Τετάρτη, 11 Ιουν 2008, 22:47:16 »

Άστα να πάνε ρε Κωστή!  Είπαμε είμαι ο μόνος που μπορεί να χαλάσει RTF στον πάγκο του  laugh

Ευχαριστώ!  Σήμερα στο μοντελοδρόμιο έπεσε άπειρο γέλειο.  Την ώρα της απογείωσης έδιωξα όλον τον κόσμο για να έχω διάδρομο να απογειωθώ και αυτό σηκώθηκε στο μισό μέτρο!!  Τρελό !!!  Θέλει μόλις μισό μέτρο για να απογειωθεί!! 

Για να κατεύει όμως θέλει τάμα!  Εϊναι πολύ ευαίσθητο στον αέρα και επειρρεάζεται από τα θερμικά με αποτέλεσμα να γίνεται ασταθές.  Στην προσγείωση αν κόψεις το γκάζι απλά θα στολάρει και θα ρίξει φτερό.  Το α/π κατεβαίνει μόνο με down και γκάζι!!!  Παιχνιδιάρικο μικρό αεροπλανάκι για διακοπές!!
    Καταγράφηκε

manos_skg
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #13 στις: Τετάρτη, 11 Ιουν 2008, 22:57:24 »

kakofonix το minimag ήταν πολύ ακριβό για το βαλάντιό μου δυστυχώς, οπότε και επέλεξα το yak.  Εσύ που πετάς;  Θα χαρώ παρ' όλα αυτά να επικοινωνήσουμε γιατί αν ηλεκτρικός πλέον δεν σκαμπάζω γρι από μειωτήρες, lipos mipos κοκ και οι πληροφορίες σου είμαι σίγουρος ότι θα μου φανούν χρήσιμες!

Καταγράφηκε

skopos-Komotini
    Aeromodeller Hero Member

ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

« Απάντηση #14 στις: Κυριακή, 12 Ιουλ 2009, 12:50:42 »

ΚΙΝΑ ΚΙΝΑ!

Kινα Κινα αλλα απο που ?
    Δωσε το site !
    Ευχαριστω !
    Καταγράφηκε

Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αεροπλάνα R/C - Ηλεκτρικά  |  Sport - Ακροβατικά - 3D (Συντονιστές: 3DJunk, stavros, andreas)  |  Θέμα: ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΥ
    Μεταπήδηση σε: