Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.901 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 22:36:19

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 22:36:19

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Stargazer
    [Σήμερα στις 16:11]

από Markhelis
    [Τρίτη, 4 Αυγ 2026, 16:24:10]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309901
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 112
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 3
    Επισκέπτες: 59
    Συνολικά: 62
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2 3  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Kαλησπέρα νέο μέλος  (Αναγνώστηκε 8472 φορές)
    Operator
    Aeromodeller
    *
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Δευτέρα, 17 Μαρ 2008, 15:31:01 »

Με λένε Στράτο και είμαι καλά..ή μήπως δεν είμαι ??  Cheesy
    Σκέφτομαι να μπώ στον χώρο/χορό με ένα ηλεκτρικό για αρχή αλλά όχι εκπαιδευτικό γιατί θεωρώ πεταμένα λεφτά να πάρω ενα V3-V4 Lama όπου τα αξίζει βέβαια τα λεφτά του (έχω πετάξει τέτοιο) αλλά το βαριέσαι πολύ γρήγορα..120Ε είναι αυτά και έτσι αποφάσισα να πάρω ή το Honey Bee CP2 -005 της E-Sky ή το CP-Belt πάλι της E-Sky..
    To 1ο είναι φτηνό 150Ε ready to fly αλλά με σχετικά <<μικρό>> κινητήρα και το 2ο brushless με 450αρι κινητήρα πιο γρήγορο αλλά και λίγο πιο επικίνδυνο για πρωτάρη.. Undecided
    Ακούω τις γνώμες σας αγαπητοί μου αν και η ζυγαριά πάει για το 1ο,να το κρατήσω κανα 6μηνο-χρόνο και βλέπουμε..Αξίζει για 100Ε διαφορά να μην πάρω το 2ο ??
    Καταγράφηκε
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #1 στις: Δευτέρα, 17 Μαρ 2008, 16:35:13 »

Υπάρχουν εκατοντάδες πόστ και γιά τά δύο ελικόπτερα.
    Αν κάνεις τόν κόπο και τά διαβάσεις ,θά λύσεις πολλές μά πάρα πολλές απορίες σου.
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #2 στις: Δευτέρα, 17 Μαρ 2008, 19:02:15 »

Καλησπέρα σε όλους.

Εγώ Στράτο σε συμβουλεύω να πας κατευθείαν στο μπελτάκι. Μην νομίζεις ότι το CP2 είναι πιο εύκολο. Είναι αρκετά δύστροπο ελικόπτερο και αφού έχεις μόνο μια μικρή εμπειρία από το λάμα στα ελικόπτερα θα δυσκολευτείς πολύ. Επίσης το CP2 μειονεκτεί σε σχέση με το μπελτάκι σε δύο πολύ σοβαρά σημεία. Καταρχήν το μπελτάκι είναι κανονικό ελικόπτερο με μεταβλητό βήμα και στα δύο στροφεία ενώ το CP2 έχει μεταβλητό βήμα μόνο στο κύριο στροφείο ενώ χρησιμοποιεί προπέλα σταθερού βήματος και χωριστό μοτέρ για την ουρά. Επίσης το μπελτάκι μπορεί να δεχθεί αναβαθμίσεις εύκολα στα ηλεκτρονικά του, αν θες για παράδειγμα να αλλάξεις μόνο το ρυθμιστή ταχύτητας ή μόνο το γυροσκόπιο ενώ στο CP2 αυτό δεν γίνεται γιατί όλα τα ηλεκτρονικά είναι κλεισμένα σε μια μονάδα που λέγεται 4 σε 1. Περίπου όπως στο λάμα.
       Συμπερασματικά, το μπελτάκι είναι ένα ελικόπτερο που θα σου μείνει και για αργότερα και μπορείς εύκολα να βελτιώσεις κάποια πράγματα που δεν σου αρέσουν ενώ το CP2 χωρίς να είναι πιο εύκολο πτητικά (μάλλον πιο δύσκολο είναι απόσο γνωρίζω από κουβέντες της αλάνας) θα σου μείνει αργότερα στο ράφι γιατί δεν παίρνει και καμία ουσιαστική βελτίωση.

Φιλικά Κώστας.
    Καταγράφηκε
    coolvag
    Aeromodeller Hero Member

Ευάγγελος Κουλάδης

« Απάντηση #3 στις: Δευτέρα, 17 Μαρ 2008, 19:25:23 »

Thumbs up  σωστόοοος
    Καταγράφηκε
    kostas1234
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #4 στις: Τρίτη, 18 Μαρ 2008, 01:46:16 »

δεν πεταξε ποτε

* CIMG1655.JPG (70.06 KB, 400x300 - εμφανίστηκε 418 φορές.)
    Καταγράφηκε
    Operator
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #5 στις: Τρίτη, 18 Μαρ 2008, 10:40:53 »

δεν πεταξε ποτε

Tί εννοείς Κώστα δεν πέταξε ποτέ ? Ποιο ?

Ευχαριστώ παιδιά για τις συμβουλές,όσες δώσατε μέχρι στιγμής και θα ψάξω να τα δώ λίγο καλύτερα και τα 2 εδώ μέσα αφού λέτε ότι υπάρχουν ποστ.. Thumbs up
    Καταγράφηκε
    Defender
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #6 στις: Τρίτη, 18 Μαρ 2008, 11:09:14 »

Ειτε παρεις ειτε δεν παρεις τελικα καποιο εκπαιδευτικο για αρχη, παρε οπωσδηποτε (ή κατεβασε) εναν simulator και κατσε αρκετες ωρες σπιτι μεχρι να βγεις στο πεδιο. Θα απογοητευτεις αν πας κατευθειαν για πραγματικη πτηση συν του οτι θα χρειαστεις αρκετες εκατονταδες ευρω μεχρι να κατορθωσεις τελικα να το πετας με ασφαλεια και να το χαιρεσαι. Κανε ενα απλο πειραμα. Κατεβασε το FMS για παραδειγμα και προσπαθησε να κανεις καποιες πτησεις. Καθε φορα που θα το φουνταρεις γραφε σε ενα χαρτακι διπλα σου ενα ενδεικτικο ποσο (βαζε πχ 50 ευρω - λειαν επιεικως!!!). Στο τελος (κι αυτο πιστεψε με θα ερθει μετα απο αρκετες μερες) κανε τη σουμα και θα δεις ποσο εχεις οφελησει το πορτοφολι αλλα και την ψυχικη σου υγεια.

Στην ουσια, θα σου ελεγα πριν απο το ελικοπτερο (κι εφοσον δεν θελεις καποιο εκπαιδευτικο... το οποιο πιστεψε με, θα το αγορασεις στη συνεχεια για να πετας μεσα στο σπιτι μιας και τα Σ/Κ αργουν) να παρεις το simulator!!! Ασε που μπορει με το simulator να διαπιστωσεις πως εκεινα που σου "ταιριαζουν" καλυτερα ειναι τα αεροπλανα και να γλυτωσεις και τα εξοδα στο συνολο τους.
    Καταγράφηκε
    kostas1234
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #7 στις: Τρίτη, 18 Μαρ 2008, 13:25:54 »

Στη  παραπανω φωτο εχω την (ολιγη απο CP2).
    Καταγράφηκε
    Operator
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #8 στις: Τρίτη, 18 Μαρ 2008, 15:38:16 »

Ειτε παρεις ειτε δεν παρεις τελικα καποιο εκπαιδευτικο για αρχη, παρε οπωσδηποτε (ή κατεβασε) εναν simulator και κατσε αρκετες ωρες σπιτι μεχρι να βγεις στο πεδιο. Θα απογοητευτεις αν πας κατευθειαν για πραγματικη πτηση συν του οτι θα χρειαστεις αρκετες εκατονταδες ευρω μεχρι να κατορθωσεις τελικα να το πετας με ασφαλεια και να το χαιρεσαι. Κανε ενα απλο πειραμα. Κατεβασε το FMS για παραδειγμα και προσπαθησε να κανεις καποιες πτησεις. Καθε φορα που θα το φουνταρεις γραφε σε ενα χαρτακι διπλα σου ενα ενδεικτικο ποσο (βαζε πχ 50 ευρω - λειαν επιεικως!!!). Στο τελος (κι αυτο πιστεψε με θα ερθει μετα απο αρκετες μερες) κανε τη σουμα και θα δεις ποσο εχεις οφελησει το πορτοφολι αλλα και την ψυχικη σου υγεια.

Στην ουσια, θα σου ελεγα πριν απο το ελικοπτερο (κι εφοσον δεν θελεις καποιο εκπαιδευτικο... το οποιο πιστεψε με, θα το αγορασεις στη συνεχεια για να πετας μεσα στο σπιτι μιας και τα Σ/Κ αργουν) να παρεις το simulator!!! Ασε που μπορει με το simulator να διαπιστωσεις πως εκεινα που σου "ταιριαζουν" καλυτερα ειναι τα αεροπλανα και να γλυτωσεις και τα εξοδα στο συνολο τους.

Eχω κατεβάσει το FMS και πέταξα τα 2 ελικόπτερα που είχε μέσα,αλλά δεν είναι real..Δεν εχεις καλή απόκριση στο γκάζι πχ..
    Εχω πετάξει αεροπλάνα,απλά δεν τα γουστάρω..
    Από ελικόπτερο ενα Lama V4 και 2 παιχνίδια από το Jumbo..Το μικρό με το φελιζόλ κ ενα άλλο 50Ε που εχει..
    Είναι άθικτα από ζημιές και τα 2..Προσέχω,δεν είμαι επιπόλαιος γενικά..Τα 300 άλογα ας πούμε στο αμάξι δεν θέλουν επιπολαιότητες..
    Οπότε από τα 2 που προανέφερα,να καταλήξω στο Belt-CΡ ?? Πρόβλημα χρημάτων δεν υπάρχει..
    Εχω και τον γαμπρό μου που είναι Ικαρος και ασχολείτε χρόνια με τον αερομοντελισμό (κυρίως αεροπλάνα,αλλά και 2 θερμικά ελικόπτερα) που μπορεί να με καθοδηγήσει όσο αφορά την εξοικίωσή μου με το ηλεκτρικό που θα πάρω,να μου το ρυθμίσει κτλ..
    Απλά το Honey Bee CP2 005 τα αξίζει τα λεφτά του ή να δώσω τα 2πλά και να πάρω το BELT-CP ?
    Το Value for Money ψάχνω εν ολίγοις.. Thumbs up
    Καταγράφηκε
    Defender
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #9 στις: Τρίτη, 18 Μαρ 2008, 15:59:39 »

Τοτε αμιγκο παρε το Hurricane 550 https://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=4864.0
    Καταγράφηκε
    Operator
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #10 στις: Τετάρτη, 19 Μαρ 2008, 11:40:11 »

Ωραίο ελικόπτερο φίλος.. Thumbs up
    Σε αυτά τα λεφτά είναι κομπλέ ready to fly ή θέλει και κάτι άλλο ?? Ανταλλακτικά βρίσκεις εύκολα στο νετ ?
    Και κάτι άλλο παίδες πολύ σημαντικό..
    Η ιστοσελίδα της E-Sky η επίσημη ποια είναι ? Δεν μπορώ να την βρώ.. Sad
    Καταγράφηκε
    akritas
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #11 στις: Τετάρτη, 19 Μαρ 2008, 14:42:31 »

Η ιστοσελίδα της E-Sky η επίσημη ποια είναι ? Δεν μπορώ να την βρώ..  Sad

http://www.twf-sz.com/

Καταγράφηκε

AVANT aurora
    fotis_t
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #12 στις: Τετάρτη, 19 Μαρ 2008, 18:00:03 »

παρε τo belt  καλυτερα,το cp2 ειναι μονο για το ραφι Grin
    Καταγράφηκε
    Defender
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #13 στις: Τετάρτη, 19 Μαρ 2008, 19:03:11 »

Σε αυτά τα λεφτά είναι κομπλέ ready to fly ή θέλει και κάτι άλλο ?? Ανταλλακτικά βρίσκεις εύκολα στο νετ?

Υπαρχει σε διαφορες εκδοσεις. Θα χρειαστεις 1 ESC + 1 BEC + 3 σερβος + 1 digital σερβο ουρας καλο + 1 gyro + 2 μπαταριες 3-cells (απο 2500 εως 3200 mAh η καθεμια) και φυσικα 1 τηλεκατευθυνση + 1 receiver + 1 φορτιστη για τις μπαταριες σου.

Απο ανταλλακτικα βρισκεις τα παντα στον Γιαννη στο www.hobbyworld.gr και παρα πολλα upgrades / spares στο νετ

Παρολο που μιλαμε για ενα μεγαλο ε/π μη φανταστεις τιποτα τρομερες τιμες σε ανταλλακτικα. Το αντιθετο θα ελεγα. Φτανει να το δεις απο κοντα και θα καταλαβεις πως και η ποιοτητα κατασκευης του ειναι απιστευτη (ακομα και στην πλαστικη εκδοση)
    Καταγράφηκε
    Nick1150
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #14 στις: Τετάρτη, 19 Μαρ 2008, 19:57:23 »

ρε συ Τάκη μην δεις κάποιον να ψάχνεται αμέσως ΠΡΟΣΙΛΙΤΙΣΜΟΣ !!!!! χεχεχε  Cheesy

Κατ’αρχάς καλώς ήρθες στην παρέα μας  Thumbs up

Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι.....

Όταν λες τα ε/κ είναι άθικτα τι εννοείς ; Έχεις στην κατοχή σου (σου ανήκουν δλδ και όχι απλά τα έχει ένας φίλος και απλά τα πέταξες) 1 λάμα V4 και 2 παιχνίδια από το jumbo και δεν τα έχεις στουκάρει ποτέ ; Αν ναι τι πτήσεις έχεις κάνει ; πορεία έχεις κάνει ; έχεις κάνει nose in.... δλδ πτήση κοιτώντας την μύτη του ε/κ ; προσγειώσεις και απογειώσεις σε διάφορα σημεία nose in πάντα ;

Αν οι απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω είναι ναι τότε φίλε μου το belt θα το βαρεθείς σύντομα.... πήγαινε κατευθείαν σε κάτι μεγαλύτερο γιατί το κατέχεις και όπως είπες επίσης δεν τίθεται θέμα οικονομικό.  Thumbs up

Για εμένα προσωπικά αερομοντελισμός δεν είναι να πετάς ένα αερομοντέλο αλλά ΚΥΡΙΩΣ να γνωρίζεις όλες τις λεπτομέρειες του αερομοντέλου σου τόσο πτητικά όσο και τεχνικά..... Υπάρχουν πολλοί που απλά θέλουν να πετάνε, και μετά από κάθε πτώση απλά επισκέπτονται τα κατά τόπους καταστήματα μοντελισμού για να τους το φτιάξουν. Αερομοντελισμός είναι να λύνεις, να δένεις, να βιδώνεις, και μέσα από αυτά να κατανοείς, τον τρόπο που λειτουργεί το αερομοντέλο σου. Η αλήθεια είναι ότι είμαι ΠΟΛΥ νέος για να σε συμβουλέψω (lama v3, και belt στα πρώτα στάδια βλέπεις), αλλά αυτό που κατάλαβα στους δύο μήνες στον χώρο είναι ότι έχω περάσει ατελείωτες ώρες με ένα κατσαβίδι και ένα πιτσόμετρο στο χέρι και κάποια λεπτά της ώρας στον αέρα !!!! Ένα μοντέλο, είτε θερμικό, είτε ηλεκτρικό εκτός από το καύσιμο ή την μπαταρία για να πετάξει καλά, χρειάζεται κάτι ακόμα...... αγάπη.- 

Μια σημείωση μόνο.... το FMS και κάθε εξομοιωτής δεν έχει κύριο σκοπό να είναι real, αν και σε αυτόν τον τομέα ότι πληρώνεις παίρνεις...... Σκοπός είναι να σε βοηθήσει να μάθεις τις κινήσεις των sticks και να βγαίνουν πιο εύκολα στην πράξη. Χωρίς εξομοιωτή δυστυχώς δεν μπορείς να πας πουθενά όσο ταλέντο και αν διαθέτεις.  Wink

Αυτά είναι βέβαια απλά η γνώμη μου, και τα 2 cents μου που λένε......

Καταγράφηκε

Esky Dauphin - Από το σαλόνι στην κουζίνα και τούμπαλιν!!!
    Hobbico NexSTAR - Πετάμε καλααα!!!
    Great Planes Siren - Έτοιμη!!! σε αναμονή για την πρώτη πτήση...
    Σελίδες: [1] 2 3  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Μικρά ηλεκτρικά εκπαιδευτικά ΕΠ - Το πρώτο ξεκίνημα (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Kαλησπέρα νέο μέλος
    Μεταπήδηση σε: