Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.413 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 30 Απρ 2026, 23:11:19

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 30 Απρ 2026, 23:11:19

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από vtr
    [Σήμερα στις 20:45]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 14:05]

[Χθες στις 22:01]

[Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 23:53:01]

από vilisdev
    [Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 12:43:20]

[Κυριακή, 26 Απρ 2026, 19:19:36]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Απρ 2026, 17:04:50]

[Σάββατο, 25 Απρ 2026, 09:15:44]

από ZTRAMP
    [Παρασκευή, 24 Απρ 2026, 16:50:57]

[Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 14:21:55]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309413
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 74
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 3
    Επισκέπτες: 67
    Συνολικά: 70
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: πως (ΔΕΝ) λειτουργει ο ανταγωνισμος στην αγορα  (Αναγνώστηκε 7239 φορές)
    ppakas
    Aeromodeller
    *
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Πέμπτη, 28 Φεβ 2008, 19:18:56 »

Εχω παρακολουθησει χωρις να συμμετασχω πολλες συζητησεις και αποψεις που αφορουν την μοντελιστικη αγορα. Πολλοι θεωρουν τους καταστηματαρχες απατεωνες, αλλοι τους αγαπουν και εκτιμουν την προσφορα τους στον Ελληνα αερομοντελιστη. Θα καταθεσω την αποψη μου δινοντας ενα παραδειγμα απο προσφατες αγορες που εκανα εγω ο ιδιος. Ενα αεροπλανο cessna 182  2.1m της εταιριας CMPro αγορασα  απο γνωστο καταστημα €450 το οποιο(καταστημα) εχει και την τιμη του πιο πανω αεροπλανου στο site του. Εντελως τυχαια βρηκα το ιδιο προιον σε αλλο Ελληνικο καταστημα (προβαλλεται και αυτο το καταστημα στα links του aeromodelling.gr στην τιμη των €240 . Επειδη απορησα με την μεγαλη διαφορα πηγα ο ιδιος απο το δευτερο καταστημα και επιβεβαιωσα την τιμη. Και μαλλιστα αγορασα και ενα spitfire 90 στην τιμη των €240 την στιγμη που το πρωτο καταστημα ανακοινωνει στο site του για το ιδιο προιον τιμη €360.  Τελικα ειναι τοσο απλα τα πραγματα. Ενας ενημερωμενος καταναλωτης που καταληγει σε καθε αγορα μετα απο ερευνα. Εγω δεν την ειχα κανει και πληρωσα κατι που μπορουσα να αγορασω €240, €450. Και φυσικα δεν φταιει ο πρωτος καταστηματαρχης που το πουλαει ακριβα. Φταιει εκεινος που του πληρωνει αυτα που ζηταει(αλλωστε ειδικα ο συγκεκριμενος εμπορος ειναι εξεραιτικος ανθρωπος). Ουτε φυσικα και η παραπανω πρακτικη τον κανει κακο εμπορο.  Κανει εμας κακους καταναλωτες. Εχω βαρεθει να ακουω παραπονα και γκρινιες για την ακριβεια που μας ρουφαει το αιμα. Στην πραγματικοτητα απλα μας ειναι ευκολωτερο να γκρινιαζουμε για ενα πηχακι που κανει €1.75 η εναν καφε που κανει €4.50 απο το να μην ψωνισουμε καθολου τα παραπανω η να ψαξουμε να τα αγορασουμε σε τιμη που θεωρουμε λογικη. Ο λογος που καθε φορα που μπαινουμε σε αμερικανικο site για να χαζεψουμε μας πιανουν τα κλάματα απο τις αναγραφομμενες τιμες ειναι οτι οι Αμερικανοι , αν μη τι αλλο, εχουν καταναλωτικη συνειδηση που εμεις δεν διαθετουμε. Αν τα ακριβα εμπορευματα εμεναν στα ραφια μα ειστε σιγουροι οτι θα φθηνεναν.
    Και κατι αλλο. Ουσια δεν εχει οι εμποροι να δουλευουν με ζημια. Σημασια εχει με την αγοραστικη μας συμπεριφορα να αγοραζουμε φθηνοτερα και περισσοτερα πραγματα και εκεινοι να πωλουν περισσοτερα εμπορευματα κερδιζοντας.
    Καταγράφηκε
    Πτέραρχος
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #1 στις: Πέμπτη, 28 Φεβ 2008, 19:35:12 »

Εχω παρακολουθησει χωρις να συμμετασχω πολλες συζητησεις και αποψεις που αφορουν την μοντελιστικη αγορα. Πολλοι θεωρουν τους καταστηματαρχες απατεωνες, αλλοι τους αγαπουν και εκτιμουν την προσφορα τους στον Ελληνα αερομοντελιστη. Θα καταθεσω την αποψη μου δινοντας ενα παραδειγμα απο προσφατες αγορες που εκανα εγω ο ιδιος. Ενα αεροπλανο cessna 182  2.1m της εταιριας CMPro αγορασα  απο γνωστο καταστημα €450 το οποιο(καταστημα) εχει και την τιμη του πιο πανω αεροπλανου στο site του. Εντελως τυχαια βρηκα το ιδιο προιον σε αλλο Ελληνικο καταστημα (προβαλλεται και αυτο το καταστημα στα links του aeromodelling.gr στην τιμη των €240 . Επειδη απορησα με την μεγαλη διαφορα πηγα ο ιδιος απο το δευτερο καταστημα και επιβεβαιωσα την τιμη. Και μαλλιστα αγορασα και ενα spitfire 90 στην τιμη των €240 την στιγμη που το πρωτο καταστημα ανακοινωνει στο site του για το ιδιο προιον τιμη €360.  Τελικα ειναι τοσο απλα τα πραγματα. Ενας ενημερωμενος καταναλωτης που καταληγει σε καθε αγορα μετα απο ερευνα. Εγω δεν την ειχα κανει και πληρωσα κατι που μπορουσα να αγορασω €240, €450. Και φυσικα δεν φταιει ο πρωτος καταστηματαρχης που το πουλαει ακριβα. Φταιει εκεινος που του πληρωνει αυτα που ζηταει(αλλωστε ειδικα ο συγκεκριμενος εμπορος ειναι εξεραιτικος ανθρωπος). Ουτε φυσικα και η παραπανω πρακτικη τον κανει κακο εμπορο.  Κανει εμας κακους καταναλωτες. Εχω βαρεθει να ακουω παραπονα και γκρινιες για την ακριβεια που μας ρουφαει το αιμα. Στην πραγματικοτητα απλα μας ειναι ευκολωτερο να γκρινιαζουμε για ενα πηχακι που κανει €1.75 η εναν καφε που κανει €4.50 απο το να μην ψωνισουμε καθολου τα παραπανω η να ψαξουμε να τα αγορασουμε σε τιμη που θεωρουμε λογικη. Ο λογος που καθε φορα που μπαινουμε σε αμερικανικο site για να χαζεψουμε μας πιανουν τα κλάματα απο τις αναγραφομμενες τιμες ειναι οτι οι Αμερικανοι , αν μη τι αλλο, εχουν καταναλωτικη συνειδηση που εμεις δεν διαθετουμε. Αν τα ακριβα εμπορευματα εμεναν στα ραφια μα ειστε σιγουροι οτι θα φθηνεναν.
    Και κατι αλλο. Ουσια δεν εχει οι εμποροι να δουλευουν με ζημια. Σημασια εχει με την αγοραστικη μας συμπεριφορα να αγοραζουμε φθηνοτερα και περισσοτερα πραγματα και εκεινοι να πωλουν περισσοτερα εμπορευματα κερδιζοντας.

Εγώ στην θέση σου θα το έψαχνα λιγάκι παραπάνω ... Η διαφορά είναι τεράστια για το ιδιο πράγμα !!!(240 με 450 !!)
    Σίγουρα τα καταστήματα πρέπει να έχουν ένα ποσοστό κέρδους , αλλά όχι έτσι .....
    Θα πήγαινα στον πρώτο και θα του ζητούσα να μου δείξει το τιμολόγιο αγοράς  police( σίγουρα δεν είναι υποχρεωμένος να το κάνει αλλά αν είναι μέσα στα όρια του λογικού-εμπορικού κέρδους ,θα το κάνει )  idiot2
    Σκέψου όμως να σου δείξει τιμολόγιο αγοράς που να φαίνεται ότι το αγοράζει απο τον ..δεύτερο ... σε τίμη χαμηλότερη απο την λιανική τιμή του δευτέρου  ....!!!  Tongue
    Επιτέλους , ας μάθουμε αυτούς "εξαιρετικούς ανθρώπους" που αισχροκερδούν εκμεταλλευόμενοι το Hobby μας αυτό !
    Καταγράφηκε

Τελικά ....τίποτα δεν είναι " απαξ "
    "Ουδεις Επικινδυνότερος εκ του Ευεργετηθέντος Αχάριστου"

« Απάντηση #2 στις: Πέμπτη, 28 Φεβ 2008, 19:47:33 »

Γεια σου πτέραρχε
    Σκέψου όμως να σου δείξει τιμολόγιο αγοράς που να φαίνεται ότι το αγοράζει απο τον ..δεύτερο ... σε τίμη χαμηλότερη απο την λιανική τιμή του δευτέρου  ....!!!
    Αυτό εξυπακούεται στο εμπόριο. Thumbs up άσχετα αν είναι σωστό ή όχι
    Καταγράφηκε

Aeolus-Rc
    Πτέραρχος
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #3 στις: Πέμπτη, 28 Φεβ 2008, 19:53:49 »

Γεια σου πτέραρχε
    Σκέψου όμως να σου δείξει τιμολόγιο αγοράς που να φαίνεται ότι το αγοράζει απο τον ..δεύτερο ... σε τίμη χαμηλότερη απο την λιανική τιμή του δευτέρου  ....!!!
    Αυτό εξυπακούεται στο εμπόριο. Thumbs up άσχετα αν είναι σωστό ή όχι
    Γειά σου GiannisX .
    Ο δεύτερος πουλάει λιανική 240 . Ο πρώτος αν το πήρε απο τον δεύτερο (σαν μαγαζί) θα το πήρε χονδρική .(πχ. 220)
    δηλάδή λιγότερο απο 240 . Ε πώς πουλάει 450 ευρω ? Με πόσο κέρδος δηλαδή ? 100 % ? Μάλλον που κάποιοι θέλουν να πλουτίσουν  ..εις βάρος μας ..
    Καταγράφηκε

Τελικά ....τίποτα δεν είναι " απαξ "
    "Ουδεις Επικινδυνότερος εκ του Ευεργετηθέντος Αχάριστου"

« Απάντηση #4 στις: Πέμπτη, 28 Φεβ 2008, 20:02:09 »

Ακριβώς αυτό συμβαίνει δυστηχώς φίλε Πτέραρχε.Και γίνεται και σε πολλά
    άλλα είδη σε όλη την καθημερινότητα μας όπου τις περισσότερες φορές
    δεν το αντιλαμβανόμαστε.Και είναι φαινόμενο στα
    λίγα εμπορικά προιόντα.αυτά που δεν περπατάνε πολύ.
    Δεν μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο λόγου χάρη
    σε είδη που κινούνται πιο γρήγορα.Και αυτό πάλι είναι καθαρά
    θέμα μαγαζάτορα.το έχουμε συζητήσει πολλές φορές.
    Ή θα ρίξεις την τιμή πώλησης στα χαμηλότερα επιτρεπτά επίπεδα
    για να πουλήσεις πολλά, ή θα πουλήσεις ελάχιστα και με τιμές αντε γεια.

Χαιρετισμούς.
    Καταγράφηκε

Aeolus-Rc
    ppakas
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #5 στις: Πέμπτη, 28 Φεβ 2008, 21:46:59 »

Αγαπητοι φιλοι,
      εχετε πιασει τελειως λαθος τη φιλοσοφια μου επι του θεματος. Δεν μας φταιει κανενας εμπορος αν εμεις οι ιδιοι δεν προστατευσουμε τους εαυτους μας. Επειδη καιι εγω ειμαι εμπορος (οχι στο ειδος αυτο αλλα σε πολυ πολυ ακριβοτερο ειδος) πιστευω οτι ποτε δεν φταιει αυτος που ζηταει αλλα παντα αυτος που πληρωνει. Αν δεν υπαρξει αυτος που πληρωνει οτι και να ζηταει ο πωλων, δεν εχει νοημα. Οταν δεν μπορω να πουλησω ενα , κατα τα αλλα αριστο προιον, το πρωτο πραγμα που πρεπει να δω ειναι ποσο πουλαει το διπλανο μαγαζι .Κανεις εμπορος δεν μας εβαλε το πιστολι στον κροταφο να αγορασουμε αεροπλανα, κινητηρες κλπ. Μονοι μας μπαινουμε στο μαγαζι και αγοραζουμε. Αισχροκερια ειναι να σου πουλανε σκαρτο προιον, οχι ακριβο προιον. Υπαρχει κερδος και υπερκερδος. Δεν ειναι ψογος για τον εμπορο το υπερκερδος. Θα ελεγα μαλλιστα οτι ο ικανος εμπορος πουλαει ακριβα και αγοραζει φθηνα. Κακοχαραχτηριζοντας τον δεν αλλαζεις κατι. Ψαξε και βρες το ιδιο προιον αλλου φθηνοτερα. Θα δεις τοτε που θα σταθουν τα εμπορευματα στο ραφι ποσο ευκολα αλλαζουν οι τιμες (προς τα κατω). Η ευθυνη ειναι ολη δικια μας παιδια. Ημων των καταναλωτων.
    Καταγράφηκε
    ppakas
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #6 στις: Πέμπτη, 28 Φεβ 2008, 21:56:34 »

Επισης μπορειτε ολοι σας να επιβαβαιωσετε τις τιμες που περεθεσα στο αρχικο post ψαχνοντας στα site των καταστηματων που διαφημιζονται στο aeromodelling.gr
    Καταγράφηκε
    MarD
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #7 στις: Πέμπτη, 28 Φεβ 2008, 21:59:29 »

Συμφωνώ απόλυτα. Όχι μόνο δεν έχουμε καταναλωτική συνείδηση αλλά γενικώς τείνουμε να νιώθουμε αδύναμοι και αδικημένοι μπροστά στο κάθε τι... Για παράδειγμα, βρίζουμε τους πολιτικούς και πάλι του ίδιους και τους ίδιους ψηφίζουμε!  idiot2 Πάνω σε αυτό κάποιος φίλος μου είχε πει... "Το σύστημα το σώζει η αδιαφορία του κόσμου". Απο αυτό ακριβώς πάσχουμε κατά την γνώμη μου. Δεν υπάρχει προβληματισμός, οργάνωση και πάνω απ' όλα θέληση για κάτι καλύτερο και αφηνόμαστε στην γενικότερη "λαμογιά" να γίνει μέρος και της δικής μας ζωής. Φυσικά την αποδεχόμαστε βουβά, απλά γκρινιάζουμε λιγάκι στις ακραίες περιπτώσεις... π.χ. "Είπαμε να κλέψει, αλλά όχι και τόσα!"  Grin  idiot2
    Καταγράφηκε

“The helicopter approaches closer than any other [vehicle] to fulfillment of mankind's ancient dreams of the flying horse and the magic carpet.”
    - Igor Sikorsky

http://www.coolmodels.gr
    Geοrge
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #8 στις: Πέμπτη, 28 Φεβ 2008, 22:01:15 »

Εγω έχω να επισημάνω ότι το θέμα αφορά ΟΛΟ το ελληνικό εμπόριο και της νοοτροπίας μας και εξηγούμε:
    Λένε ότι ακριβαίνει το ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ μπαρούφες λέω εγώ αφού το euro έχει μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη ΒΑΣΗ ισοτιμίας και συνέχεια ανεβαίνει..(1,477) πώς δικαιολογείται Η ΑΥΞΗΣΗ στα πρατήρια μας...;; δηλαδή πώς ενώ αγοράζεις 100$ το βαρέλι εμείς με την ισοτιμία μας περνούμε ποιό ΑΚΡΙΒΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ Η ΜΕΝΟΥΝ ΙΔΙΑ Η ΠΕΦΤΟΥΝ απλά
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ενω εδώ το υπουργείο εμπορίου ΔΗΛΩΝΕΙ  lalala
    Το πάθημα του κυρίου που άνοιξε το θέμα είναι ΓΕΝΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ (Εδώ αφορά την νοοτροπία μας)

Δ Ε  ΨΑΧΝΕΤΕ!!!  Ψ Α Χ Τ Ε   ΡΩΤΗΣΤΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙΤΕ  ΚΑΙ    ΜΕΤΑ  ΑΓΟΡΑΣΤΕ 
    πήγα σε έναν μάγκα εδώ στην περιοχή  μου να πάρω μια "λαγουδέρα" για το μπροστινό τροχό (ένα πλαστικό 3 πόντος είναι)  και το πουλούσε 7€ ΚΑΙ ΕΝΑ φιλτράκι απλό για το καύσιμο 6€ ...τί λές του λέω είσαι τρελός ? και μου απαντάει ....
    ΕΓΩ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΩ ΠΟΤΕ ΘΑ  "ΚΛΕΙΣΩ" ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ  ΜΟΥ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΕΦΑΓΕ  "ΦΟΛΑ"
    ΟΙ ΜΑΓΚΕΣ ΔΕΝ ΠΟΝΤΑΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΜΕ ΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΛΛΑ
    ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΣΟΦΟΣ ΛΑΟΣ  ΜΑΣ

ΟΙ  ΦΤΗΝΙΑ  "ΤΡΩΕΙ"  ΤΟΝ  ΠΑΡΑ.....

Γιώργος
    Καταγράφηκε
    HobbyWorld
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #9 στις: Παρασκευή, 29 Φεβ 2008, 02:47:22 »

Αγαπητοί φίλοι,

Θα ήθελα να σας παραθέσω και εγώ την άποψη μου απο την μεριά του καταστηματάρχη.
    Το ότι κάποιοι έμποροι ίσως αισχροκερδούν αυτό είναι γεγονός που συμβαίνει σε όλα
    τα είδη και σε όλες τις χώρες του κόσμου.
    Η έρευνα και σύγκριση τιμών είναι καθαρά ευθύνη του καταναλωτή.
    Το να βρείς ένα ίδιο προϊόν με τόσο μεγάλη απόκλιση τιμής σίγουρα δεν είναι φυσιολογικό...
    Φυσιολογικό θα ήταν να υπάρχει μια σύγκλιση τιμής της τάξης του 20% και αυτό συμβάινει
    γιατί ενα Α προϊόν μπορεί να το έχουν πολλοί προμηθευτές (κυρίως χονδρέμποροι) του εξωτερικού
    και ο καθένας έχει την δικιά του τιμή. Οπότε έχει σημασία και το που έχουμε πέσει και εμείς.
    Η έρευνα και σύγκριση τιμών είναι και δικιά μας ευθύνη όσον αφορά την εισαγωγή ενός προϊόντος.

Απο εκεί και πέρα όμως αναλογιστείται και τα εξής.
    Εμείς δουλεύουμε με κέρδος απο 10% μέχρι και 100% (δεν υπολογίζω τους αισχροκερδείς) και θεωρούμαστε είδος πολυτελείας.
    Ο καφές που πίνετε καθημερινά στην καφετέρια κοστίζει 500% πάνω απο την πραγματική του αξία.
    Και όμως συνεχίζετε να πίνετε και είναι είδος πρώτης ανάγκης.
    Το παντελόνι Τζίν που αγοράσατε πρόσφατα το δουλεύουν πολλοί με 200% κέρδος και όμως εξακολουθείται
    να το αγοράζετε και είναι και αυτό είδος πρώτης ανάγκης.
    Το τρόφιμα που αγοράζετε τα δουλεύουν απο 80% μέχρι και 150% και είναι είδος πρώτης ανάγκης.

Αλήθεια γνωρίζετε οτι η μεγαλύτερη αλυσίδα παιχνιδιών στην Ελλάδα δουλεύει με 300% κέρδος ? (το γνωρίζω απο ανθρώπους που έχουν δουλέψει εκεί)
    Και όμως όποτε τύχει να πάτε για να πάρετε κάτι στο παιδί σας γίνετε χαμός απο κόσμο.
    Και αυτό γιατί οι τιμές είναι όντως πολύ χαμηλές. Και για να το πετύχει ένα κατάστημα αυτό
    πρέπει να εισάγει τεράστιες ποσότητες ώστε να πετύχει εξευτελιστικές τιμές χονδρικής.
    Και η συγκεκριμένη αλυσίδα παιχνιδιών έχει το αγοραστικό κοινό (τουλάχιστον 2 εκατομύρια Έλληνες πελάτες)
    για να εισάγει τέτοιες ποσότητες.
    Εμείς τι αγοραστικό κοινό έχουμε ??
    Εάν το μαγαζί μου βρισκόταν στην Αμερική (55 εκατομύρια εγγεγραμένοι μοντελιστές) θα κυκλοφορούσα
    με Πόρσε και όχι με Νισσάν και ας δούλευα με 10% κέρδος.

Γνωρίζετε επίσης ότι το Μοντελομάγαζο στην Αμερική χρεώνει όλες τις υπηρεσίες που προσφέρει ?
    Και εννοώ απο το να σου μοντάρει το αεροπλάνο μέχρι να σου κολήσει με κολητήρι τους ακροδέκτες στο μοτέρ.
    Και αυτό θεωρείται φυσιολογικό για τον πελάτη ο οποίος έχει μάθει απο μικρός οτι η οποιαδήποτε εργασία πληρώνετε.

Αλήθεια ψώνιζε κανείς απο Αμερική την εποχή πριν απο το Ευρώ ?
    Τότε που είχαμε ακόμα δραχμές και η αναλογία Δολαρίου έναντι Δραχμής έκανε την αγορά απο Αμερική απλά ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΗ ?

Έχετε ποτέ σκεφτεί το πόσο έχει φθηνήνει ο μοντελισμός ?
    Οι πολύ παλιοί μοντελιστές το γνωρίζουν καλά.
    Κάποτε χρειαζόντουσαν ενα και δυο μηνιάτικα για μια νορμάλ τηλεκατεύθυνση.

Είμαι ΚΑΤΑ της ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑΣ αλλά και ΚΑΤΑ της ΜΙΖΕΡΙΑΣ και της ΦΘΗΝΕΙΑΣ.
    Μου έχει τύχει να μην αγοράζουν ένα προϊόν απο το μαγαζί μου γιατί το βρήκαν λέει 2 και 5 ευρώ ποιό φθηνά απο μαγαζί του εξωτερικού.
    Τα συμπεράσματα δικά σας...

Απο την άλλη αναλογισθήτε και το εξής.

Ο Κινέζος μαγαζάτορας βρίσκετε ανάμεσα στα εργοστάσια παραγωγής και αυτό σημαίνει ότι πετάγετε
    με το Datsun, φορτώνει την παραγγελία του και έχει το προϊόν στο μαγαζί του με ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ μεταφορικών.
    Αν σκεφτούμε και την τρελή υποστήριξη που του δίνει η κυβέρνηση του με τις εξαιρετικά χαμηλές τιμές στα
    Κινέζικα ταχυδρομεία (EMS και AIR MAIL) τότε καταλαβαίνετε οτι δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να
    εξισορροπήσουμε τις τιμές μας με τις δικές τους.
    Και ιδιαίτερα τώρα που το Ευρώ είναι το ισχυρότερο νόμισμα στον κόσμο.

Το 90% των παραγγελιών που μου έκαναν πελάτες απο Ευρώπη ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ μόλις τους έστειλα ειδοποίηση για το
    κόστος των μεταφορικών.
    Γνωρίζετε οτι για να στείλω ενα ελικόπτερο των 220 ευρω στην Αγγλία οι ταχυμεταφορές στα ΕΛΤΑ ζήτησαν 120 ευρώ μεταφορικά ?
    Για τις άλλες εταιρίες μεταφορών καλύτερα να μην σας πώ γιατί θα βάλετε τα γέλια.

Εάν είχαμε και εμείς χαμηλές τιμές στα μεταφορικά θα μπορούσαμε να μεγαλώσουμε τον αριθμό των πελατών μας
    απο μερικές εκατοντάδες σε αρκετές χιλιάδες (ίσως και εκατομύρια για όλη την Ευρώπη) και αυτό συνεπάγετε αυτόματα
    μεγαλύτερες παραγγελίες στα εργοστάσια, άρα χαμηλότερη τιμή σε εμάς αλλά και στον πελάτη.

Και κάτι τελευταίο γιατί σας κούρασα.
    Εμείς πληρώνουμε ΠΑΝΤΑ τελωνείο (και ξέρετε πολύ καλά το καθεστώς στα Ελληνικά τελωνεία).
    Ο πελάτης κάποιες φορές.
    Αν γνωρίζατε εκ των προτέρων οτι θα πληρώσετε Τελωνείο τότε θα σας σύμφερε να ψωνίσετε απο εξωτερικό ?
    Καταλάβετε τελικά ότι αν δεν μας βοηθήσει και εμάς το Κράτος αλλάζοντας πολιτική στα τελωνεία και τα μεταφορικά
    και δημιουργώντας κρατικά μοντελοδρόμια ή υποστηρίζοντας τέλος πάντων ψυχαγωγικές δραστηριότητες σαν την δικιά μας
    ώστε να αυξηθέι ο αριθμός των μοντελιστών, δεν θα αλλάξει ποτέ το σκηνικό που διαδραματίζετε στην χώρα μας.

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΜΠΑΝΑΝΙΑ ΜΕ ΗΡΩΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Μετά τιμής
    Γιάννης.
    Καταγράφηκε

Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #10 στις: Παρασκευή, 29 Φεβ 2008, 07:57:38 »

Επισης μπορειτε ολοι σας να επιβαβαιωσετε τις τιμες που περεθεσα στο αρχικο post ψαχνοντας στα site των καταστηματων που διαφημιζονται στο aeromodelling.gr

Μια διευκρίνηση, εδώ τα καταστήματα δεν διαφημίζονται, απλά καταγράφονται και υπάρχει σχετικός πίνακας για ενημερωτικές ανακοινώσεις τους. Ισως μερικές φορές ξεφεύγουν από  τα όρια της ενημέρωσης. Δεν πληρώνει κανένας τίποτα, ούτε υπάρχουν διαφημιστικά banners, οπότε υπάρχει ίση μεταχείριση. Εχω μείνει αρκετά πίσω στην ανανέωση του καταλόγου των επαγγελματιών και των links, ζητάω συγνώμη απ' όσους έστειλαν email.
    Καταγράφηκε

Πριν κάνετε ερώτηση: Ψάξατε στο Aeromodelling GR ή στο Βιβλίο του jkon;
    Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
    asesasos
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #11 στις: Παρασκευή, 29 Φεβ 2008, 09:03:45 »

Aπο το μαγαζι του Γιαννη (hobby world) εχω ψωνισει ελάχιστες φορες, αλλα ολος ο κοσμος θα συμφωνησει οτι ο Γιαννης ειναι απο τους επαγγελματιες που ξεχωριζουν στο χωρο, και σιγουρα αξιζει..
    Καταγράφηκε

"asesasos"
    fazerdreamer
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #12 στις: Παρασκευή, 29 Φεβ 2008, 09:17:38 »

υπαρχουν οντως καποια καλα ''παιδια''και σωστοι επαγγελματιες!Πρωτα ανθρωποι και επειτα εμποροι,μου εχουν τυχει,υπαρχουν ομως και καποιοι...''ανεκδιηγητοι''.....που ασχημαινουν το τοσο ομορφο αυτο χομπυ,προσωπικα μου ετυχαν και απο τις δυο πλευρες και απο τις δυο πλευρες θα μου μεινουν....''αξεχαστες''!!! Wink

Φιλικα.Στεφανος.
    Καταγράφηκε

Η σιωπή είναι χρυσός...
    v_tolias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #13 στις: Παρασκευή, 29 Φεβ 2008, 09:57:06 »

Απο εκεί και πέρα όμως αναλογιστείται και τα εξής.
    Εμείς δουλεύουμε με κέρδος απο 10% μέχρι και 100% (δεν υπολογίζω τους αισχροκερδείς) και θεωρούμαστε είδος πολυτελείας.
    Ο καφές που πίνετε καθημερινά στην καφετέρια κοστίζει 500% πάνω απο την πραγματική του αξία.
    Και όμως συνεχίζετε να πίνετε και είναι είδος πρώτης ανάγκης.
    Το παντελόνι Τζίν που αγοράσατε πρόσφατα το δουλεύουν πολλοί με 200% κέρδος και όμως εξακολουθείται
    να το αγοράζετε και είναι και αυτό είδος πρώτης ανάγκης.
    Το τρόφιμα που αγοράζετε τα δουλεύουν απο 80% μέχρι και 150% και είναι είδος πρώτης ανάγκης.

Εμενα δεν μου λεει τιποτα το ποσοστο κερδους ενος προίοντος!!
    Με ενδιαφερει η τελικη τιμη...
    Γιατι στον αντιποδα υπαρχουν οι βενζινοπωλες που δουλευουν με 4-5% στην καλυτερη..Αν αρχισουν και αυτοι να διαμαρτυρωνται και να ζητουν κερδος 100% ,να δω τι θα κανουμε μετα με τη βενζινη που θα φτασει σε τωρινες τιμες στα 2+ ευρω..
    Καταγράφηκε

Κανένα δεν έμεινε εκέι πάνω...
    mrkaza
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #14 στις: Παρασκευή, 29 Φεβ 2008, 12:07:00 »

Αν δεν υπηχρε η λογικη του παπουτσι απο τον τοπο σου και ας ειναι μπαλομενο , τοτε για να ψωνισω απο ελλαδα θα επρεπε να το βρω 5-10 ευρω φθηνοτερα απο οτι εξω μαζι με τα μεταφορικα .

Πριν αρχισετε να φωνάζεται εξηγούμε , πρεπει να διανισω 15-30 Km μεσα στην κίνηση πολλές φορές να πληρώσω διοδια στην Ατικη οδο . Αυτη η διαδιακασια ειναι 2-3 ωρες απο τον ελευθερο χρονο μου οπου ειναι ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ για να τον σπαταλήσω .

Με αλλα λογια ζητατε απο τον καταναλωτή να του σπασουν τα νευρα στην κηνιση, να πληρωση 8 ευρω για να καταφερη να ερθει στο χωρο σας και εκει που θελει να σκοτώσει  άνθρωπο και μπενει στο μαγαζι που ασχολειτε με το Hobby του πιστεύοντας οτι τώρα θα ηρέμηση να ανακαλιψη τα εξεις .

Μαγαζι νο1

Ενα φουγάρο με φούστα οπου δεν καταλαβαίνει τι ειναι αυτο που ζητάς και σου λεει να ξαναταλαιπωρηθείς και να ερθεις το απόγευμα που θα ειναι εκει **** που λογικα θα ξερει τι ειναι αυτο που θες, Οταν δε πας το απογευμα θα ανακαλιψεις οτι αυτο που ζητησες ειναι 20-100 % ποιο ακριβο απο οτι σου κόστιζε απο εξω με EMS οπου θα καθοσοουν και θα επινες τον καφε σου και θα εκανες της δουλειες σου και το προιον θα σου χτυπαγε την πορτα .

Ναι έχετε δικιο 2 ισπνοες αερολιν για να αντέξουμε τον καπνό, 1 εμφιαλωμένο νερο για το δρομο κατι για τα νευρα στην κηνιση , χρηματα για τα διοδια και για βενζινη και μερικα λευτα παραπανω απο οσα μπορεις σου ερθουν σπιτι , μα ναι ειναι καλιτερα ετσι ποιος να καθετε να περιμενη σπιτη .

2) Είμαστε πάντα κλειστά τηλεφωνήστε  για συνάντηση οποτε ξεκιναμε
    Μαγαζι λεγετε παρακαλω
    Πελατης θελω μια γαλονι καυσιμο
    Μαγαζι  μαλιστα σε 3 μερες της 5 το απογευμα ακριβος περαστε να το παρετε .

Ερχετε η μεγαλη μερα αν εισε τυχερος 5:15 ερχετε περνεις το προιον που χρειαζεσε σε σχετικα καλι τιμη και φευγεις ευτιχισμενος , πολλες φορες ομως κατα της 5:30 περνεις τηλέφωνο και ανακαλιπτης οτι κατι του ετιχε και δεν θα ερθει και εσυ εχεις ταξιδεψει να πας εκει Sad βεβαια μια φορα ηταν εκει κυριακη και ψωνισα καυσιμο Cheesy:D .

Παλι εχετε δικιο σιγα την ταλαιπωρια μωρε .

3 ) πληρώνετε ατικη οδο ή τρώτε κίνηση πατε στο μαγαζι σας αντιμετωπίζει με τον καλιτερο τρόπο , και οτι εχει ειναι σε πολυ καλι τιμη , ακομα και αν δεν έχει αυτο που θελεις θα εχεις περάσει μια ομορφη μερα . Εδω εχετε άδικο στο Rotorhead μην πατε καθως θα χασετε τον καπνο ή το σασπενς του αν θα ανοιξη το μαγαζι η οχι .

4) Κηνιση, κηνιση να σου και αυτο το βιβλιοπωλείο που στην βιτρινα εχει μοντελα , εκει στο παταρακι σας περιμενη μια πολυ καλη εξυπιρετιση φτανει η ωρα του ταμειου και μαθενετε οτι το γαλονι καυσιμο που θελετε για το ελικοπτερο εχει 25 ευρω και οχι 20 καθως δεν καπνιζουμε ειμαστε ανοιχτα παντα και εξυπερετουμε οπως πρεπει κτλ κτλ . Αισθανεσε  κάποιος οταν πληρώσεις τα παντα ακριβοτερα , ετσι δεν ειναι ?

5 ) Εχεις ρεπο και ειπες να χαλασεις το πρωινό σου (απόγευμα ειναι κλειστός) ψωνιζεις self service σε καλη τιμη της μισες μερες κα της αλλες μισες σε χαλια ειλικρινα εχω αναμικτα συνεσθιματα για αυτο το μαγαζι καθως δεν εχω συχνα ρεπο και ελευθερο χρονο μαζι και εχω παει λιγες φορες , τουλαχιστον ειναι διπλα μου .

Στα αλλα καταστήματα δεν εχω παει οποτε δεν λεω κατι θα ηταν άδικο να πω κατι. Αυτο ομως δεν αλλαζει το οτι ακομα και στην καλλιτερη περιπτωση νο 3 δεν συφερη η αγορα απο εδω απλα πας να δεις ενα φιλο και ψωνιζεις απο τον φιλο αλλα οχι γιατι συνφερει.

Γιατι το να με πεισετε οτι για να κανω κακο στην υγεια μου και να σπαταλισω το χρονο μου πρεπει να δοσω και μπουρμουαρ δεν προκειτε

« Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 29 Φεβ 2008, 13:27:46 από mrkaza » Καταγράφηκε

Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Η αγορά αερομοντελλιστικού υλικού  |  Ο Ελληνας αερομοντελλιστής και η αγορά υλικών (Συντονιστής: Serafim)  |  Θέμα: πως (ΔΕΝ) λειτουργει ο ανταγωνισμος στην αγορα
    Μεταπήδηση σε: