Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.392 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 26 Απρ 2026, 18:22:37

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 26 Απρ 2026, 18:22:37

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από CMarkop
    [Σήμερα στις 17:04]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 14:07]

από coach
    [Σήμερα στις 12:45]

από Loukis35
    [Χθες στις 15:26]

[Χθες στις 09:15]

από ZTRAMP
    [Παρασκευή, 24 Απρ 2026, 16:50:57]

[Πέμπτη, 23 Απρ 2026, 06:05:44]

[Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 14:21:55]

από vilisdev
    [Δευτέρα, 20 Απρ 2026, 10:26:27]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309392
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 356
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 228
    Συνολικά: 228
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 ... 3 4 5 [6] 7 8     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Lama V3 και αναβαθμίσεις  (Αναγνώστηκε 45445 φορές)
    darthtony
    Aeromodeller Jr. member
    **
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #75 στις: Δευτέρα, 1 Ιουν 2009, 13:53:56 »

Λέω να γοράσω απο το εξωτερικό μερικά ανταλλακτικά. σκέφτομε το metal upgrade, μπαταρία, και έλικες. Τι λέτε? έχετε υπόψιν κανα καλό και φτηνό μαγαζί ή απο ebay?έλικές τους xtreme ή πολλούς απλούς?
    Καταγράφηκε
    Johnny
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #76 στις: Δευτέρα, 1 Ιουν 2009, 14:35:23 »

Καλως ηρθες στο φορουμ των αερομοντελιστων.Πρωτα πρωτα θα σου προτεινα να μη ριξεις πολυ χρημα στο λαμακι ,γιατι αργοτερα θα τραβας τα μαλλια σου σκεφτομενος ποσα λεφτα εχεις ριξει στο λαμακι και τι ελικοπτερο θα μπορουσες να παρεις με αυτα,εξαλλου οτι και να κανεις λαμα θα παραμεινει .Οποτε για αρχη αφου μαθαινεις ακομη μια ελαστικη ουρα δυο ζευγαρια εξτριμ ελικες και μια μπαταρια για να εχεις πιο πολλα λεπτα πτησης που θα σε βοηθησουν να το μαθεις καλυτερα Thumbs up
    Αυτα απο εμενα,αλλα ας με διορθωσουν και οι εμπειροτεροι αν κανω λαθος.

Φιλικα Γιαννης Thumbs up
    Καταγράφηκε

Someone said that flying is only for gods
    But if he was here  he would  say that flying with a little
    technique is for human too
    darthtony
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #77 στις: Δευτέρα, 1 Ιουν 2009, 15:18:23 »

σκέφτομαι και τον εσωτερικό άξονα(εκει που πιανει το αντίβαρο) γιατί μου έχει ξανασπάσει. κανα καλο μαγαζί απο εξωτερικό(για πιο φθηνό) ξέρετε?
     επίσης, το λάμα, υποτίθεται οτι έχει 2 τριμεράκια πάνω στο 4-1, για ρυθμίσεις? εγώ γιατί έχω 1(τριμεράκι) τι ρυθμίζει αυτο?
    « Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 1 Ιουν 2009, 15:45:27 από darthtony » Καταγράφηκε
    Johnny
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #78 στις: Δευτέρα, 1 Ιουν 2009, 16:34:35 »

Mια φωτο θα βοηθουσε
    Καταγράφηκε

darthtony
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #79 στις: Δευτέρα, 1 Ιουν 2009, 17:38:45 »

http://yfrog.com/5c01062009002hjx
    σορυ για τη χάλια ποιότητα είναι απο κινητο. κανα καλο eshop έχεις υποψιν σου?
    Καταγράφηκε
    Johnny
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #80 στις: Δευτέρα, 1 Ιουν 2009, 19:20:47 »

Bασικα εσυ εχεις το πιο παλιο μοντελο που το 4σε1 διαφερει απο το καινουργιο μοντελο.Aν δεις το 4σε1 το καινουργιο (http://www.rchelicoptershop.net/catalog/images/ek2-0705b-4-in-1-controller-02.jpg) δε μοιαζει καθολου με το δικο σου.
    Οσο για το λινκ θα το ψαξω.
     Thumbs up

Φιλικα Γιαννης Thumbs up
    Καταγράφηκε

ΠΑΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #81 στις: Δευτέρα, 1 Ιουν 2009, 19:40:32 »

Λέω να γοράσω απο το εξωτερικό μερικά ανταλλακτικά. σκέφτομε το metal upgrade, μπαταρία, και έλικες. Τι λέτε? έχετε υπόψιν κανα καλό και φτηνό μαγαζί ή απο ebay?έλικές τους xtreme ή πολλούς απλούς?
    αν κι εγώ θα σου συνιστούσα να μην βάλεις metal upgrade πάρε μια διεύθυνση έτσι για να την έχεις
    http://stores.shop.ebay.co.uk/cwtco_LAMA-V4-EUR_W0QQ_fsubZ102327010QQ_sidZ507598450QQ_trksidZp4634Q2ec0Q2em322
    Καταγράφηκε

angel 50, T-REX 600 limited edition    http://www.serresairclub.gr/
    http://www.airphotos.gr/
    darthtony
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #82 στις: Δευτέρα, 1 Ιουν 2009, 21:48:10 »

καταρχάς να σας ευχαριστήσω για τις απαντήσεις. το metal upgrade, το θέλω πιο πολύ για τις βάσεις των blades, και για τη βάση του αντίβαρου(τον εσωτρικό άξονα), που πιστεύω οτι αργά ή γρήγορα θα σπάσουν.λέτε οτι δεν αξίζει?
    Συνοψίζοντας σκέφτομαι να πάρω:
    -blades(απλά ή extreme?)
    -μπαταρία
    -metal upgrade
    -ουρα

τώρα κάτι άλλο:
    εχω κάποιο πρόβλημα, με τη ρύθμιση της ισχύος. δηλαδή, σε μια σκάλα πάει προς τα κάτω, και στην αμέσω επόμενη σκάλα, κολλάει στο ταβάνι. με το τρίμερ στη τηλεκατεύθυνση δεν κατάφερα τιποτα.
    οι κινήσεις μπρος πίσω αριστερά δεξιά, είναι αρκετά απότομες(ας πούμε πηγαίνοντας μπροστά, βυθίζεται πολυ) πώς θα το ρυθμίσω αυτό?
    το ένα τρίμερ που έχει το 4-1 τι κάνει.(ναι πρέπει να είναι παλιότερο, αφού το έχω για περίπου 1 χρόνο, απλά ήταν στο ράφι, και περίμενε επισκευή.)
    Καταγράφηκε
    darthtony
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #83 στις: Τετάρτη, 3 Ιουν 2009, 22:14:42 »

επειδή λίγο-πολύ αποφάσισα τι θα πάρω, μόνο για τη μπαταρία έχω κάποιες ερωτήσεις.
    έχω μια 850Mah , καινούργια, όμως όταν τη φορτίζω, αφου φορτίζει κανονικά για αρκετή ώρα, μετά αντι να σβήσει το πράσινο λαμπάκι στον φορτιστή,(που σημαίνει οτι φόρτισε) αρχίζει να αναβοσβήνει(το πράσινο) τι σημαίνει αυτο?
    να σημειώσω, οτι αν τη βγάλω τότε, και τη βάλω στο ελικοπτεράκι, δείχνει να έχει φορτίσει. είναι φυσιολογικό αυτο?
    Καταγράφηκε
    Hobby-Shop.gr
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #84 στις: Τετάρτη, 3 Ιουν 2009, 23:36:59 »

τα μεταλικα blade holder για να τα ρυθμίσεις πρέπει να είσαι πολύ έμπειρος τα xtreme blade Mη τα βάλεις γιατί μέχρι να μάθεις να πετάς θα σπάσες όλα τα υπόλοιπα εκτός απο αυτά, καλύτερα να σπάνε τα blade στη κρούση παρά να μην σπάνε και να μεταφέρετε το χτύπημα κάτω, με το φορτιστή είναι φυσιολογικό , σε άλλους σταματάει να ανάβει το πράσινο και σε άλλους αναβοσβήνει
    Καταγράφηκε
    mastelios
    Aeromodeller Hero Member

ElyQ/O.S.50H/s9452/DX7/GY611/SAB/B6X

« Απάντηση #85 στις: Πέμπτη, 4 Ιουν 2009, 10:37:32 »

για τα extreme blades θα διαφωνίσω,ακριβώς επειδή έχεις πτώσεις στην αρχή,τα xtreme σπάνε πιο δύσκολα,άρα έχεις μια οικονομία,και για την μεγαφορά του χτυπήματος,δεν πιστεύω από την στιγμή που τα blades διπλώνουν από από το blade grip και εκτονώνουν την ένταση.
    Metal grips θα τα απέφευγα και εγώ.
    Καταγράφηκε

When once you have tasted flight, you will forever walk the earth with your eyes
       turned skyward, for there you have been, and you will always long to return.
                                        &n
    darthtony
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #86 στις: Παρασκευή, 12 Ιουν 2009, 15:05:32 »

λοιποον έχω μερικές ερωτήσεις ακόμα:
    1)στα σέρβο, το μεταλικο πράγμα που τα ενώνει με το swashplate είναι καλύτερα να είναι στην τρύπα πιο κοντα στο σέρβο, ή πιο μακρια?
    2)η ουρά φεύγει προς τη μία πλευρα(όχι πάρα πολύ, ελέγχεται, αλλά δυσκολεύει) με το τριμ στη τηλεκατεύθυνση δεν βελτιώνεται και πολύ. πάνω στο 4-1 έχει ένα τρίμερ. αυτό άμα το γυρίσω θα βοηθήσει?
    3)όταν το πετάω στο σπίτι, έχω το throttle σε ένα επίπεδο ας πούμε, και το λαμα πάει προς τα κάτω. αν το ανεβάσω έστω και μια σκάλα πιο πάνω, τότε το λάμα πάει να κολλήσει στο ταβάνι, έτσι είμαι αναγκασμένος συνεχεια να παίζω με το throttle λίγο πάνω λίγο κάτω συνέχεια. τι να κάνω γι αυτο? με το τρίμερ που έχει η τ/κ που έπαιξα λίγο, δεν το είδα να πολυδιορθώνεται.
    4) η κεραία καλύτερα να είναι τυλιγμένη στην ουρά, ή στα landing skids?
    « Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 12 Ιουν 2009, 15:30:31 από darthtony » Καταγράφηκε
    mastelios
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #87 στις: Παρασκευή, 12 Ιουν 2009, 20:09:20 »

1)το "μεταλλικό πράγμα" που λες,όσο πιο έξω - πιο μακριά δίνει μεγαλύτερη κίνηση,άρα το κάνει πιο απότομο και δύσκολο καθώς και επιρεπεί σε blade strike.οπότε για αρχή άστο στο μέσα μέσα.
    2)δες πρώτα αν δεν έχει φαγωμένα γρανάζια,βάλε το τριμ στην μέση στην τ/κ και μετά πείραζε από το 4-1.δεν θυμάμαι τώρα προς μια μεριά πάει στο βίδωμα και ποια στο ξεβίδωμα αλλά πείραξέ το ΛΙΓΟ ΛΙΓΟ, βγάλε μπαταρία και ξαναβάλε(αυτό παίζει να μην είναι απαραίτητο,δεν θυμάμαι) και δοκίμαζε.
    3)σε γενικές γραμμές πρέπει να παίζεις λίγο με το "γκάζι" αλλά λογικά όχι πολύ.δεν ξέρω πόσο λες.προσωπικά έχω ανοίξει την τ/κ και έχω λειάνει λίγο εκεί που τρίβει το stick για να μην έχει σκαλωτή κίνηση.το βλέπεις αν θες.
    4)η θεωρία λέει οτί δεν πρέπει να είναι τυλιγμένη πουθενά γιατί δεν πρεπει να περνάει απο τπτ ηλεκτρονικό ή το ν εαυτό της.προσωπικά την έχω δώσει την μπουμα μέχρι το τέλος και μετά πάλι προς τα εμπρός.(έχω την extreme μπουμα).
    Καταγράφηκε

When once you have tasted flight, you will forever walk the earth with your eyes
                                        &n
    darthtony
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #88 στις: Σάββατο, 13 Ιουν 2009, 12:21:57 »

μπούμα ενοείς κάτι σαν σωληνάκι?
    έχω όμως εξελίξεις:
    μετά από τρακάρισμα, έκανε έναν περίεργο θόρυβο, και οταν πετούσε, και πχ του έλεγα να πάει δεξια, τότε πήγαινε δεξιά και σαν να "κολλούσε" εκεί. με λίγα λόγια δεν ελεγχόταν. βρήκα 3 σπασμένα δόντια απο το γρανάζι, και αυτή είναι η πηγή του θορύβου, όμως αυτό φταίει και για τις δυσκολίες χειρεισμού?
    Καταγράφηκε
    mastelios
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #89 στις: Σάββατο, 13 Ιουν 2009, 16:40:24 »

Μπούμα είναι  αυτό στον πράσινο κύκλο και η πορεία της κεραίας.
    Με κόκκκινο σου έχω κυκλώσει τα σημεία που πρέπει να ελένξεις αν όλα είναι οκ και κουμπομένα σωστά.στην ουσία όλα τα ball links..συν το swash plate(εκεί που συνδέονται τα σερβο.)
    αν αυτά δεν είναι οκ μετά από πτώση,δεν θα πετάει σωστά.

* lama-boom.jpg (66.2 KB, 519x389 - εμφανίστηκε 355 φορές.)
    Καταγράφηκε

&n
    Σελίδες: 1 ... 3 4 5 [6] 7 8     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Μικρά ηλεκτρικά εκπαιδευτικά ΕΠ - Το πρώτο ξεκίνημα (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Lama V3 και αναβαθμίσεις
    Μεταπήδηση σε: