Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.374 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 01:35:53

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 01:35:53

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Χθες στις 07:07]

από Markhelis
    [Χθες στις 02:55]

από vilisdev
    [Δευτέρα, 20 Απρ 2026, 10:26:27]

από Loukis35
    [Κυριακή, 19 Απρ 2026, 15:46:42]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309374
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 59
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 51
    Συνολικά: 52
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 [3] 4 5 6 7     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Art-Tech Cessna 182  (Αναγνώστηκε 26279 φορές)
    George2411
    Aeromodeller Full Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #30 στις: Κυριακή, 12 Οκτ 2008, 19:28:03 »

Συναδελφοι μοντελιστες σας καλημερα.Προσφατα εγινα κατοχος ενος 182 με  bruslless και επειδη δεν γνωριζω απο πτηση αεροπλανου θα ηθελα τη γνωμη σας.Στη συσκευασια εχει μια προεκταση τυπου  Y  να τη διατηρησω ως εχει  η  ισως ειναι καλυτερα να διαφοροποιησω τo aileron?Πως θα γινει πιο ευκολη η πτηση?Βεβαια εχω αλλα δυο αεροπλανακια  μαζι και το  minium  της  kyosho  αλλα φοβαμαι να σηκωσω ενα μεγαλυτερο για τους γνωστους λογους. Undecided
    Φιλε μου καλησπερα.Ποιο cessna 182 εχεις? Αν εχεις το rtf της Skyartech με το δικο του brushless και τον 18αρη esc με το γυαλιστερο φινιρισμα στο φελιζολ ειναι ενα πραγματικα αξιολογο μοντελο.
    Το εχω αρκετο καιρο και ηταν το πρωτο μου α/π.Με αυτο εμαθα να πεταω και με εβγαλε ασπροπροσωπο ακομα και σε πτηση με 5-6 μποφωρ.Να σε ενημερωσω οτι δεν ενδικνυεται για απειρους που τωρα ξεκινανε στο α/π (δεν λεω οτι εισαι απειρος εσυ) και ειναι αρκετα γρηγορο με το stock setup και ικανο για πολλα ακροβατικα και γρηγορη πτηση.
    Οσο για τα ailerons εμενα ειχε τα 2 σερβο σε 1 καναλι.Πολυ απλα εκοψα το ενα καλωδιο και το ενωσα το καθε σερβο σε ξεχωριστο καναλι (flaperons channel 1 και 6).
    Hταν πιο απολυτο και πιο ευαλωτο σε ρυθμισεις χωρις να χρειαζεται να πειραζεις ντιζες για να πετυχεις το επιθυμητο αποτελεσμα αφου μεσα απο το sub trim της τ/κ ρυθμισεις το καθε ενα ξεχωριστα.
    Σου ευχομαι καλες πτησεις και μην το φοβασαι καθολου.Και να σπασει φτιαχνεται πανευκολα.Το μονο του αρνητικο ειναι ο μπροστινος περιστρεφομενος τροχος που στραβωνει για πλακα.
    ΤΟ μοντελο το εχω λιωσει και το εχω τσεκαρει και με διαφορετικα setup.
    Ειμαι σιγουρος οτι θα το καταευχαριστηθεις.
    Οτι θελεις στην διαθεση σου  Thumbs up
    Καλες πτησεις!  Wink
    Καταγράφηκε
    EVRIS31
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #31 στις: Κυριακή, 12 Οκτ 2008, 21:03:09 »

Παιδια καλησπερα ,εχω και εγω παραγγειλει το ιδιο με 4 servos απο HOBBYCITY πιστευω οτι εχω κανει μια οικονομικα καλη αγορα,δεν ξερω ομως τι τελωνειο θα πληρωσω(αεροπορικη μεταφορα)αληθεια ξερει κανεις ποσες μερες κανει να ερθει εφυγε σημερα απο τη χωρα του hong kong,και κατι τελευταιο εχει μεσα μοτερ ,μπαταρια λιπο,4 servos,και speed control 18ari,αρα συμπεραινω οτι υπαρχουν 2 εκδοσεις .
    Καταγράφηκε
    kostas1234
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #32 στις: Κυριακή, 12 Οκτ 2008, 21:55:37 »

Παιδια σας ευχαριστω παρα πολυ για τη βοηθεια σας  και ελπιζω να το καταφερω 
    Καταγράφηκε
    George2411
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #33 στις: Δευτέρα, 13 Οκτ 2008, 09:22:42 »

Παιδια καλησπερα ,εχω και εγω παραγγειλει το ιδιο με 4 servos απο HOBBYCITY πιστευω οτι εχω κανει μια οικονομικα καλη αγορα,δεν ξερω ομως τι τελωνειο θα πληρωσω(αεροπορικη μεταφορα)αληθεια ξερει κανεις ποσες μερες κανει να ερθει εφυγε σημερα απο τη χωρα του hong kong,και κατι τελευταιο εχει μεσα μοτερ ,μπαταρια λιπο,4 servos,και speed control 18ari,αρα συμπεραινω οτι υπαρχουν 2 εκδοσεις .
    της skyartec ειναι μια η εκδοση αυτη που πηρες.
    Τελωνειο δεν πληρωνεις αν ειναι κατω απο 100$ δηλωμενο το δεμα.Αν παραγγειλες μεσω ems και σου γραφει στο status "shipped" τοτε θα σου ερθει σε 3 μερες.Αν οχι και το εχεις κανει μεσω air parcel καμια εβδομαδα.Και ναι οντως εχεις κανει πολυ οικονομικη και καλη αγορα.Το μοντελακι ειναι πολυ καλο και ειναι και rtf.
    Καταγράφηκε
    kostas1234
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #34 στις: Τρίτη, 14 Οκτ 2008, 03:02:22 »

Λοιπον φιλοι τοποθετησα και αυτο το πραματακι ισως  για περισσοτερη ευκολια στη πτηση.Θα πετυχει  τι λετε?

* CIMG1826.JPG (84.62 KB, 700x525 - εμφανίστηκε 528 φορές.)
    Καταγράφηκε
    bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #35 στις: Τρίτη, 14 Οκτ 2008, 09:04:27 »

Γυροσκόπιο στο rudder? Βγάλτο γιατί θα σου κάνει τη ζωή δύσκολη. Το αεροπλανάκι αυτό μια χαρά στρίβει μόνο με aileron και elevator. το γυροσκόπιο προσπαθώντας να κρατήσει τον διαμήκη άξονα του αεροπλάνου ευθεία θα δώσει ανάποδο  rudder και η ουρά στη στροφή θα κρεμάει με τελικό αποτέλεσμα το stall.

ΥΓ. Μερικοί το κάνουν αυτό στα cub για να απαλαγούν από τις εκτροπές της απογείωσης και μετά την απογείωση το απενεργοποιούν. Το θέμα από κει και πέρα είναι κατά πόσο κανείς θέλει πραγματικά να πετάει αεροπλάνο ή απλά να το βλέπει να πετάει.

Φιλικά Κώστας.

Καταγράφηκε
    kostas1234
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #36 στις: Τρίτη, 14 Οκτ 2008, 09:10:53 »

Ζητω συγνωμη δεν διευκρινισα οτι ειναι στο  elevator δεν ειναι στο  rudder.
    Καταγράφηκε
    bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #37 στις: Τρίτη, 14 Οκτ 2008, 09:44:05 »

Και πάλι, δεν πιστεύω ότι θα σου χρησιμεύσει σε τίποτα. Και το κακό είναι ,ότι θα αποκτήσεις και μια αίσθηση του πηδαλίου, που θα είναι λανθασμένη. Γενικά μην αγχώνεσαι και βάζεις πράγματα στο αεροπλάνο. Τα γυροσκόπια είναι για τα ελικόπτερα και ένα αεροπλάνο σαν κι αυτό δεν χρειάζεται τίποτα τέτοιο. Για να μην σε πιάνει άγχος ,σου λέω ότι είναι το πρώτο μου ηλεκτρικό και το πέταξα επιτυχώς από την πρώτη φορά χωρίς γυροσκόπια και ούτε καν ψηφιακή τηλεκατεύθυνση. Βγάλε λοιπόν γυροσκόπια και συναφή, αν θέλεις πραγματικά να μάθεις να πετάς αεροπλάνο γιατί αλλιώς θα στραβομάθεις και αυτό είναι πολύ χειρότερο από το να πέσεις καναδυό φορές. Λίγη έποξυ και ξαναπετάς. Καλή δύναμη.  Thumbs up

Φιλικά Κώστας.
    Καταγράφηκε
    George2411
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #38 στις: Τρίτη, 14 Οκτ 2008, 10:06:57 »

Και πάλι, δεν πιστεύω ότι θα σου χρησιμεύσει σε τίποτα. Και το κακό είναι ,ότι θα αποκτήσεις και μια αίσθηση του πηδαλίου, που θα είναι λανθασμένη. Γενικά μην αγχώνεσαι και βάζεις πράγματα στο αεροπλάνο. Τα γυροσκόπια είναι για τα ελικόπτερα και ένα αεροπλάνο σαν κι αυτό δεν χρειάζεται τίποτα τέτοιο. Για να μην σε πιάνει άγχος ,σου λέω ότι είναι το πρώτο μου ηλεκτρικό και το πέταξα επιτυχώς από την πρώτη φορά χωρίς γυροσκόπια και ούτε καν ψηφιακή τηλεκατεύθυνση. Βγάλε λοιπόν γυροσκόπια και συναφή, αν θέλεις πραγματικά να μάθεις να πετάς αεροπλάνο γιατί αλλιώς θα στραβομάθεις και αυτό είναι πολύ χειρότερο από το να πέσεις καναδυό φορές. Λίγη έποξυ και ξαναπετάς. Καλή δύναμη.  Thumbs up

Φιλικά Κώστας.
    Συμφωνω με τον φιλο Κωστα.Το α/π δεν χρειαζεται τιποτα ειναι rtf και πεταει μια χαρα απο μονο του.Το μονο που θελει ειναι δεκτη και τ/κ τιποτα αλλο.Με Οτιδηποτε αλλο το φορτωνεις και κανεις κακο  παρα καλο.
    Στο λεω επειδη το εχω λιωσει στις πτησεις.Απλα να ξερεις οτι ειναι πισωβαρο απο την φυση του.Θα πρεπει πιθανοτατα να του βαλεις λιγο βαρος μπροστα αλλιως δεν θα πεταει σωστα.
    Καταγράφηκε
    EVRIS31
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #39 στις: Τρίτη, 14 Οκτ 2008, 12:20:07 »

Παιδια καλησπερα και παλι,για το αεροπλανο αυτο τι δεκτης χρειαζεται απο αποψη μεγεθους?
    Καταγράφηκε
    bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #40 στις: Τρίτη, 14 Οκτ 2008, 12:32:57 »

Οποιοδήποτε δέκτη διαθέτεις από τέσσερα κανάλια και πανω τον βάζεις και πετάς.  Δεν βαραίνει από το δέκτη.

Φιλικά Κώστας.
    Καταγράφηκε
    kostas1234
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #41 στις: Τρίτη, 14 Οκτ 2008, 22:26:46 »

Τελικα το γυροσκοπιο καταργηθηκε ελπιζω την παρασκευη
    στην αναβυσσο να εχει καλο καιρο για το πρωτο  τεστ.

Και παλι ευχαριστω  Wink
    Καταγράφηκε
    EVRIS31
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #42 στις: Παρασκευή, 17 Οκτ 2008, 22:12:48 »

Τελικα Κωστα το πεταξες?εντυπωσεις?
    Καταγράφηκε
    EVRIS31
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #43 στις: Παρασκευή, 17 Οκτ 2008, 23:24:30 »

τελικα παρελαβα και εγω το cessna αλλα μου παρουσιαζει το εξης.οταν συνδεσω την μπαταρια και παω να ανοιξω το throtleπαιζει κατι ηχητικο και ο κινητηρας δεν περιστρεφεται οταν λεω παιζει ενοω οτι ακουγεται σαν ηλεκτρονικος ηχος.καμμια βοηθεια φιλοι μου?
    Καταγράφηκε
    George2411
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #44 στις: Παρασκευή, 17 Οκτ 2008, 23:37:57 »

τελικα παρελαβα και εγω το cessna αλλα μου παρουσιαζει το εξης.οταν συνδεσω την μπαταρια και παω να ανοιξω το throtleπαιζει κατι ηχητικο και ο κινητηρας δεν περιστρεφεται οταν λεω παιζει ενοω οτι ακουγεται σαν ηλεκτρονικος ηχος.καμμια βοηθεια φιλοι μου?
    σε ασφαλεια μου φερνει αυτο που μου λες.Τι ηχο σου κανει? Γιατι αν βαλεις μπατ. και δεν το αφησεις να κανει check και βιαστεις να ανοιξεις throttle κανει ενα διακεκομμενο συνεχομενο μπιπ μπιπ
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 2 [3] 4 5 6 7     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αεροπλάνα R/C - Ηλεκτρικά  |  Εκπαιδευτικά - Trainers  |  Θέμα: Art-Tech Cessna 182
    Μεταπήδηση σε: